Vzťah svokra - manžel
ahojte dievcata nazov temy asi vela napovie,mam velky problem so svokrou.Sme sedem rokov s priatelom žijeme spolu mame deti.Svokra byva 30km od nas.Strasne ma stve to že predtym u nas vysedavala kazdy den kym som nespravila cirkus.Ona je totiz nenormalne naviazana na svojho syna.Kazdy boži den mu vyvolava a chce vediet od A po Z čo cely den robil .A viete velakrat vola nevhodne-poviem rovno ked sme v posteli 😠 A on ju neodmietne a vykecava s nou.Priatel ma 38rokov!!!Ked sme u nich a napriklad vyklada obed stale je to jej synček kto dostane prvy a najviac.Ked tam nedajbože spime chodi ho v noci prikryvat.Rano ked este spi a deti sa zobudia je schopna ich zavriet na balkon len aby nezobudili ocka.No nie je to choré??On jej nechce nič povedat lebo stara je taka že za vsetko place,my sme sa tam napriklad nedostali na druhy den vianocny poobede ale az vecer-pretoze sme mali aj my doma navstevu a ona uz s plačom vyvolavala.A teraz vyuziva kazdy sviatok kazdu prilezitost aby sa dostala k nam.Pride mi akože na meniny ale z priatela oci nespusti a ak je nahodou prave v inej miestnosti uz mi neda pokoj panikari kde je.Ja sa jej sakra nikdy nezbavim ja viem poviete si ze co jeden telefonat denne ale ono to je naozaj velmi neprijemne.Mne to sakramentsky lezie na nervy a aj priatel....uff...keby ste poculi ten ton hlasu ako s nou rozprava...ako s trojrocnym deckom.Uz som mu stokrat vravela nech tie telefonaty obmedzi ale on len kyvne hlavou dobre dobre a vyvolavaju si nadalej.Ja som jej to raz už vravela vtedy prestala ale to len na tri dni asi.Ja takto nechcem zit citim sa ako pod dozorom a zacinam mat cudne pocity aj k priatelovi ja normalne citim že mi nepatri alebo co a ze nikdy nebude moj no ani neviem ako to vysvetlit.Ja viem je pekne ked maju syn a matka dobry vztah ale az takto..... 😒 😖
@limetka8000 neviem poradit, no fakt nezavidim.
@limetka8000 viem,ze ta to hneva,ludia sme rozny,a kedze je manzel v tomto neustupcivy,a ide ti spravanim proti srsti...velmi by som si rozmyslela dalsie dieta.To ako prve.
Po dalsie by som nebojovala so svokrou,je to jeho mama.Aj ja som mala mamickara,tak viem ake to je,ale som aj sama matka.
Ja som mala svokru inak postihnutu,a uz ju neriesim..sama budem coskoro svokra,tak budem na druhej strane barikady 🙂
strašné, ale viem, že okolo nás žijú aj chorí ľudia, ktorým je lepšie sa vyhýbať, lebo nám robia len nervy, niektorým ľuďom sa je ťažšie vyhnúť 🙂 , priateľ nikdy nepôjde proti svojej krvi asi, že, a prečo len priateľ???
@limetka8000 Ahoj, prepáč ale trocha som sa pobavila, ale nie je to na pobavenie sa 😒 Na jednej strane je pekné, že tvoj priateľ má pekný vzťah s mamou, ale toto je podľa mňa choré!!!No chápem ťa, že máš toho dosť a ide ti to na nervy 😠 Skús si s priateľom sadnúť a porozprávať sa, vysvetliť mu že toto nie je normálne a keď to nepomôže na prvýkrát, tak to opakuj dookola kým mu to nedôjde...
Ja mám so svokrou iný problém - moja si zasa na svojho syna ani nespomenie, nevie kedy má narodeniny/meniny, spomenie si naňho len v tedy keď niečo potrebuje (naše deti ako keby neexistovali) a on "somár" hneď uteká riešiť mamine problémy. teda utekal, už si konečne uvedomil ako to je (no trvalo to dosť dlho kým si uvedomil, že mám pravdu)!!!
A tento problém čo máš so svokrou mám ja s mojou mamou, aj keď až nie tak veľmi "pritiahnutý za vlasy". Mama ma vkuse poučuje čo, ako, kedy a pod. mám robiť, starie sa mi do výchovy detí (ja nemôžem mojim deťom niečo zakázať, pohroziť sa, zvýšiť na ne hlas. Ak to urobím už je pri nás (bývame s mojimi rodičmi v RD, oni majú prízemie, my poschodie - sme 2 samostatné domácnosti) a ja som tá najhoršia....
@limetka8000 ahoj manzel je jedinacik? Svokra je sama? Je to chore, kolko ma rokov?
@googlinqa priatel preto lebo je rozvedeny a svokra je velka krestanka na druhe manzelstvo by nepristala lebo čo Boh spojil.....
@lulu369 tak to tiez nemas lahke....mama ti zasliape autoritu pred detmi to nie je dobre.A tie budu behat tam kde im to viac vyhovuje ☹
daj mu precitat tuto diskusiu. Aspon on musi mat trochu rozumu pre boha a vediet, zekto je na prvom mieste.
svokra je psychpat, ja pre takychto nemam stipku pochopenia. V prvom rade by som apelovala na muza, nech t okamzite obmedzi. Alebo nech si volaju ked je v praci, bude tam yzerat ako idiot
@limetka8000 ved normalne na urade nie??????
@lulu369 ano chore a ja neviem ako to riesit rozhovory s priatelom nepomahaju ona sa proste neuvedomuje a dobre že mu s prepacenim nevytiera rit.A to nie je jedinacik ma aj druheho syna starsieho ale tam toto nerobi teda aspon tamten vie otvorit usta a stopnut ju
@limetka8000 ty kokso, takze sa akoze nikdy nemate podla nej vziat????????
nemam slov 😒 , takze on si ta ani nemoze cziat, pretoze mama nedovoli? a nebola aj pricinou rozvodu? nezavidim a veru neviem, co poradit 😒
@jalucija no raz ho uz strapnila prisli mu kamarati ale len tak zastali pred nasim domom a on bol len v papuciach a svokra za nim behala s topankami že mu prechladnu nohy a vtedy sa fakt hanbil 😀
@veronicka1901 tiež som nad tym rozmyslala či ten rozvod nebol nahodou kvoli tomuto....mne vraveli len tolko že jeho ex si nasla ineho.
@limetka8000 no nemám to ľahké, ale musím ešte trocha vydržať, manžel sa rozhodol, že to takto ďalej nejde a rozhodol sa, že si postavíme RD aby sme mali pokoj...
dúfam, že som ťa neurazila tým mojim komentárom ☹ nemáš to ani ty ľahké, no skús sa porozprávať s priateľom a môžno sa niečo konečne zmení 😉 u nás to zabralo aj keď to trvalo dosť dlho kým si manžel uvedomil aká je pravda...
@tanapeta neblokla som ju.....no urcite by som akceptovala synove sukromie lebo toto co robi ona je uz chore
@lulu369 nie neurazila ved ono to je naozaj chore a ja sa snažim najst riešenie len neviem ake je to tazke nemozem sa predsa medzi nich postavit a rozpravat sa s nimi neda uz som vysvetlovala podobrotky,aj sme sa hadali a vzdy to skonci rovnako.
@kaaaty ahoj nie ma brata len on je mladsi.A jeho brat ma inu povahu proste vie dupnut nohou a povedat nie a aj sa so svokrou pohadat ak je to potrebne teda aspon vyjadrit svoj nazor.Priatel ma 38rokov svokra 63
@limetka8000 ex si nasla ineho..
Dobre urobila.
Ja naozaj nechcem nič ine len sukromie a nie pocuvat hodinove telefonaty 😠 A dokonca mam pocit že sa mu to svokrine rozmaznavanie niekedy pači :( Myslim vtedy ked sme u nich a ona nevidi ani mna ani nase deti nič...len jeho.
@limetka8000 Cesta zarúbaná, keďže matka a syn sú zohratý tím - ona síce zavolá v nevhodnú hodinu, ale jej syn to v nevhodnú hodinu aj zdvihne. Pri čítaní prvého príspevku som sa zastavila pri tom, že ho v noci chodí zakrývať, keď ste tam. 🤐 Tak to je úplne zlé. To nie je iba o nevhodnej starostlivosti, ale aj o lezení do spálne a to je vyslovene úchylné.
Nenakrúcali ste vy celá rodina náhodou tú reklamu na Granko (tuším)? Tam sa pár ráno zobudí a pri posteli stojí svokra s kakavkom pre synáčika. Asi to mala byť vtipná reklama, len mne pri nej behal mráz po chrbte.
Svokra do spálne nepatrí, ani telefonicky, nieto ešte osobne.
@anatalia77 tiez by som si nasla keby sme nemali deti....lenze my sa ledva hadame vychadzame spolu vo vsetkom naozaj len toto je jedina vec ktora ma tak hneva že ma ide roztrhat.Mohlo by O2 zvysit ucty za telefon 😀 Ja mam pocit akoby to bola jeho druha zena alebo co akoby sme boli v manzelstve traja
@jalucija najradsej by som ju blokla z celeho nasho života
@limetka8000 jedneho dna ti prasknu nervy a potom to bude bordel..
Neviem co poradit,kedze jej priatel ide po ruke..
@limetka8000 sorry, ale argument,ze svokra by nepristala na druhe manzelstvo - CHORE!!! ja sice zatial tiez len na divoko, ale uz som povedala, ze ak svadbu nie kvoli nocomu inemu, tak minimalne kvoli nejakej zabezpeke. nikdy nevieme, co sa stane ... nam umrel otec, boli sme 3 a boli sme odkazane nie len na sirotsky, ale aj vdovsky, a ten "priatelka" teda nedostala. dalej dedenie a podobne veci ... skratka ak aj nepotrebujem papier pre srdce, cispokojnost, budem ho aj jacasom potrebovat pre tento stat a pravny system. velmi by mastval argument, ze som rozvedeny a mama nechce, aby som sa zenil ... tak pidli za mamou a basta.
a teraz k problemu - musi si skratka aj tvoj chlap uvedomit, ze telefonovat s mamkou z postele a odpovedat na otazky typu "kakal si dobre?" (vymyslam a prehanam) je chore. musis sa ty s nim dohodnut - urcit si rezim. mama nech mu vola v normalnom case, v "pracovnej dobe".vecer mate pre seba, telefonaty len v odovodnenycha krizovych pripadoch. (a to, ze sa jej nepodarilo dobre zavarit lecokrizovy pripad nie je)
skratka - ty musis zatlacit len na chlapa. alebo nemas nejakeho spojencaz tej strany rodiny? co by aj svokre naznacila aj chlapovi dohovoril?

Inač dnes som uz rozmyslala nad tym ze mu ju bloknem v telefone a ked zavola mne tak sa jej opytam čo take vazne sa stalo že tolko vyvolava---aj ked pochybujem že jej to dojde 😠