icon

Vzťah svokra - manžel

limetka8000
7. máj 2014

ahojte dievcata nazov temy asi vela napovie,mam velky problem so svokrou.Sme sedem rokov s priatelom žijeme spolu mame deti.Svokra byva 30km od nas.Strasne ma stve to že predtym u nas vysedavala kazdy den kym som nespravila cirkus.Ona je totiz nenormalne naviazana na svojho syna.Kazdy boži den mu vyvolava a chce vediet od A po Z čo cely den robil .A viete velakrat vola nevhodne-poviem rovno ked sme v posteli 😠 A on ju neodmietne a vykecava s nou.Priatel ma 38rokov!!!Ked sme u nich a napriklad vyklada obed stale je to jej synček kto dostane prvy a najviac.Ked tam nedajbože spime chodi ho v noci prikryvat.Rano ked este spi a deti sa zobudia je schopna ich zavriet na balkon len aby nezobudili ocka.No nie je to choré??On jej nechce nič povedat lebo stara je taka že za vsetko place,my sme sa tam napriklad nedostali na druhy den vianocny poobede ale az vecer-pretoze sme mali aj my doma navstevu a ona uz s plačom vyvolavala.A teraz vyuziva kazdy sviatok kazdu prilezitost aby sa dostala k nam.Pride mi akože na meniny ale z priatela oci nespusti a ak je nahodou prave v inej miestnosti uz mi neda pokoj panikari kde je.Ja sa jej sakra nikdy nezbavim ja viem poviete si ze co jeden telefonat denne ale ono to je naozaj velmi neprijemne.Mne to sakramentsky lezie na nervy a aj priatel....uff...keby ste poculi ten ton hlasu ako s nou rozprava...ako s trojrocnym deckom.Uz som mu stokrat vravela nech tie telefonaty obmedzi ale on len kyvne hlavou dobre dobre a vyvolavaju si nadalej.Ja som jej to raz už vravela vtedy prestala ale to len na tri dni asi.Ja takto nechcem zit citim sa ako pod dozorom a zacinam mat cudne pocity aj k priatelovi ja normalne citim že mi nepatri alebo co a ze nikdy nebude moj no ani neviem ako to vysvetlit.Ja viem je pekne ked maju syn a matka dobry vztah ale az takto..... 😒 😖

limetka8000
autor
7. máj 2014

Mne to dakedy pripomina ten film s Jenifer Lopez Prišerna tchyne ak to poznate.

julinka28
7. máj 2014

@lulu369 ako keby si o mojej svokre pisala ☹

anatalia77
7. máj 2014

@limetka8000 ten film som asi nevidela,ale irituje reklama na tejto stranke ze:Mamicka vie,co je pre rodinu najlepsie 😀

limetka8000
autor
7. máj 2014

@ukulela zial ziadneho spojenca nemam to skor moji rodicia uz vyzeraju že kazdu chvilu na nu vybuchnu pretože tiež vidia ze robi zo svojho syna babatko a su casto u nas takže už tie telefonaty zažili.A ver tomu ta otazka či dobre kakal----neprehanas vobec ona chce vediet vsetko.Nepyta sa prave na jeho stolicu ale zato mu odnesie na wc noviny .

limetka8000
autor
7. máj 2014

@anatalia77 🙂 🙂 😀

chocolatte1
7. máj 2014

@limetka8000 ja síce tento problém nemám, ale tento scenár mi je dôverne známy. Moja svokra má okrem môjho manžela ešte jedného staršieho syna. Môj mm je chvalabohu povaha, že si povie,čo sa mu nepáčia tak hoci bývame blízko svokra rešpektuje naše súkromie hoci pár pokusov o komandovanie už bolo,ale manžel to raz dva stopol. Problém je u druhého syna, teda môjho švagra. My sme sa s manželom spoznali,keď mal 21 rokov a po 3 mesiacoch sme už spolu bývali. Svokra sa potom, čo jej milovaný synček odišiel totálne upla na švagra a trvá to už 12rokov. Denne mu volá, hovor trvá aj hodinu hodinu a pol, presne rozoberá, kedy vstal, čo robil, kedy a čo jedol ako bolo v práci,kto mu čo povedal. Najhoršie je, že sa mu stará do vzťahov, takmer každý úspešne rozbila práve ona. Žiadna nieje hodná jej synáčika, jedna je tučná, druhá nízka, tretia vysoká, no proste banálne prkotiny a pre ňu neprekonateľný problém. Akonáhle si zo švagra spravíme srandu svokra okamžite vyráža do útoku, no čisté psycho. Kontroluje mu aj to koho pozve na čaj a rieši prečo to platil práve on... Keby som mala toto zažívať pri mojom manželovi tak skončím na psychiatrii. Nechcem preháňať, ale je to naozaj strašné,podľa mňa typický príklad opičej lásky...

anatalia77
7. máj 2014

@limetka8000 tvojmu chlapovi to vyhovuje,bijete sa onho ako aztecky poklad..

limetka8000
autor
7. máj 2014

@chocolatte1 presne tak opičia laska.....ja som uz rozmyslala aj nad tym ci by to manzelovi nevysvetlil nejaky manzelsky poradca psycholog alebo neviem kto ale tam by som ho asi nedostala skor by to trebalo vysvetlit jej

paradize
7. máj 2014

Takto... Je veľmi ťažké nechať dieťa len tak, mimo svojho diania... veď už teraz sa toho desím, ale upokojujem sa tým, že teraz ju túžim mať pri sebe pod tzv. ochrannými krídlami; pripravujem ju pre tento svet a ďalšie roky života. Verím, že potom to budem brať úplne prirodzene a s radosťou, keď dcéru raz "pustím z domu" v domnení, že som pre ňu urobila všetko, čo do tej chvíle bolo v mojich silách a mojou povinnosťou.

Byť v kontakte je úžasné, ja milujem dlhé telefonáty s mojou svokrou (aj keď si vidíme do okien 😀 ), s mojou babkou... Ale keď zdvihnúť nemôžem, nechám mobil zvoniť. To mi prikazuje môj rozum, vyhodnotenie situácie...

To bolo o mne. No tvoja svokra sa očividne cíti opustená. Má muža? Priateľky? Má postarané o program?
Hľadala by som dôvod, prečo ho tak otravuje... Prihlásili by som ju do klubu dôchodcov, nech sa baví s rovesníkmi (to je niekedy popoludní až do večera), to by ju možno zaujalo viac.
Ale! Chodiť do spálne, dochádzať a poučovať (tie topánky...), no to by som rázne povedala "A dosť mama! On OP má!"

BTW: ja osobne viem o každom manželovom vzťahu pred tým, než sme sa dali dokopy my. Aj on o mojich... Pripadá mi to ako jeden zo základných kameňov na budovanie vzťahu.
A teda myslím, že na to predchádzajúce manželstvo by si sa mala viac vypytovať. Koniec koncov, možno by si mu mohla aj povedať: "Tak nech ti rozbije aj druhé manželstvo", vtedy by si snáď uvedomil...

ukulela
7. máj 2014

ono je pekne, ze o nom hovoris sk o manzelovi - no smutne su dovody, preco nimi nie ste :(
nevies na neho vplyvat ani po malych krokoch? trebars dohodnut sa - deti dat rodicom (nie svokre) a vy dvaja na wellness vikend s dohodou - bez kontaktu so svetom. alebo na chatu niekde do hor bez signalu ... raz za par tyzdnov takato odvykacka ... alebo ist do kina/divadla/ na plavaren /v case, ked mama volava) - a ked budete mat obaja 8 zmeskanych hovorov, tak jej zavolas naspat ty - ano, babi, sme ok, boli sme v kine. manzel teraz nemoze - soferuje/nakupuje .. a skusit na svokru dakoho "nasadit" - mozno tvoju mamu? (aj ked asi by to od mamy bola velka obeta a nesplnitelna misia) - zavolat ju von na kavu, porozpravat sa.
... a nabuduce jej rovno zdvihni telefon v posteli a povedz - babi, prave nemozeme - a preco moja? no lebo sme v posteli a milujme sa. a potom si radi polenosime, takze volaj az rano. nech ju picne.

kiki68
7. máj 2014

kupte svokre 2 mopsliky alebo nejake taketo psy polodeti, ktorym bude non stop utierat zadky, bo si tam nedociahnu a zrazu bude mat druhu matersku na plny uvazok 😉 Kamosky to tak s matkami poriesili a maju pokoj. Jednoducho niektore matky nechapu,ze deti maju aj svoj zivot a nemaju vece 3 roky,aby ich prikryvali,prenasali z miesta na miesto atd. a vobec riadili im cely zivot. Ten mopslik ostane na urovni 3 rocneho decka a je pokoj.

euka210
7. máj 2014

no niektore matky neprestrihli pupocnikovu snuru, hoci ich "babo" ma uz cez 30r. Lebo je to naozaj chore a najhorsie je, ze Tvojmu to asi velmi neprekaza, ked s tym nic nerobi. Asi najlepsie je urcit si pravidla a hranice, ze co uz nemoze...nech jej to priatel vysvetli a ona nech to respektuje. On nie je Tvoj mm, teda ani ona svokra. Treba sa zobrat, nech si poplace a uvidi a mozte jej potom aj povedat, ze teraz je uz na prvom mieste manzelka a mama az po nej.

heltacek
7. máj 2014

@limetka8000 Hmmmm 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 So svokrou nebojuj, lepšie povedané každá vojna je zlá. Treba aby to pochopil tvoj priatel a on to začal riešiť. Mala by si mu vysvetliť kde je jeho miesto a kde jejeho rodina. Pokial chce mamu viac ako teba, tak nech žije s mamou, v tom prípade bohužiaľ nie je pre teba miesto a ten vzťah nemá význam a ty sa budeš len trápiť. Bohužiaľ mám podobnú skúsenosť nie so svokrou, ale s vlastnými rodičmi. Všetko chceli ovládať, riešiť, o všetkom vedieť apd apd. Samozrejme to vadilo mojej družke a môžem povedať, že aj mne. Jedného dňa sa to tak vyhrotilo, že som si jednoducho vybral. A skús hádať čo som si vybral................................................................................................................................. + sa pošťastilo odsťahovať 120km a aký krásny kľud máme teraz, nemenil by som za nič na svete.

Ak to zhrniem ligicky + vlastná skúsenosť, ty stym neurobíš nič. Urobiť môže len tvoj partner, on sa musí rozhodnúť a určiť únosnú hranicu.

emuska27
7. máj 2014

Opet raz dakujem bohu za moju svokru...moj je jedinacik a tiez maju skvely vztah..byvame spolu v jednom dome so svokrovcami a lubim ich ako svojich rodicou!!!nuz ale tento vtah co ty pises je premna chory...ja bi som uz davno buchla a taky bordel narobila:dala mu na vyber bud ja a nasa rodina alebo jeho milovana maminka!!!vrr sak bi som nebola lej sediva ale uz aj po mozgovej podazke z nej

janickacrazy
7. máj 2014

@limetka8000 Moja kamoška mala takú svokru, že tá ked prišli na návštevu k nej chcela aby jej syn spal s nou v jej posteli v spálni a moja kamoška mala podla nej spat v obývačke sama na gauči!!! Kamoška je už štastne rozvedená. Máš to tažké, nezávidím, jedine sa odstahovat niekde fakt daleko inak to nevidím.

lilysk
7. máj 2014

@mimla Presne si to vystihla -ja ked vidim tu reklamu na granko tak mam dost ...a tu zensku tam ani neukazu -ona proste neexistuje ☹ ...a ona nema ani kakao ....☹
Brrrrrrr

roamers
8. máj 2014

1. Kupit mopslikov 🙂
2. Odstahovat sa (alebo svokru) 😠 😠 😠 😠
3. Zobrat sa a potom oznamit potom svokre 😀 😀 😀

staronova
8. máj 2014

baby ja som tiež svokra,ale ked toto na MK čítam normálne sa teším sama zo seba. Ako málo stačí k radosti 😀
@limetka8000 prepáč za názor,ale chorý je v prvom rade tvoj partner,že to trpí a nedokáže vysvetliť mame,čo sa mu nepáči....Ja, ako nevesta by som toto teda netrpela,napriek tomu, že je to jeho mama, vychovala ho a bláblá.....Vo filme hriešny tanec ked tancujú a hovoria o "priestore" tak toto platí aj tu....Mna by už teda vytáčalo, že svokra musí vedieť všetko....brrrrrr
a názor o prípadnej svatbe-no nech si baba myslí čo chce,ale je to váš život a nie jej ......je zvyknutá, že chodíte ako hodinky....
Založ si novú temu,kde nebudeš na babu nadávať a potom to daj prečítať "kamošovi"

lulu369
8. máj 2014

@julinka28 no čo narobíme...veľa možností nemáme, buď to budeme ignorovať a tváriť sa, že je nám to jedno, ale bude do polovičiek "hučať" do vtedy kým sami neprídu na to aká je skutočná pravda ☹

lulu369
8. máj 2014

@staronova pravdu povediac, nie všetky svokry sú také, česť výnimkám 😉 jedna moja kamoška má užasnú svokru, ktorá jej vždy pomôže pokiaľ potrebuje s niečim pomôcť a skvele si rozumejú 🙂 Nám, ktoré máme bohužiaľ také svokry ako máme, môžme len ticho a v dobrom závidieť

cta
8. máj 2014

@limetka8000 a neskúšala si ho postaviť pred rozhodnutím, že akože naoko sa zbališ aj deti a povieš mu vyber si bud tvoja mama sa začne k tebe chovať ako k 38 ročnému dospelemu chlapovi alebo odídem aj s deťmi keď si to konečne uvedomíš a vyriešiš to potom som ochotná sa vrátiť.
Mimochodom na tvojom mieste by som to snaženie o mimi stopla teraz boh vie aké by to bolo ešte s krpčekom

blue_eyes
8. máj 2014

@limetka8000 sprav presne to čo robí ona....denno denne jej volaj....stále...dokola....každú hodinu minimálne....čo robí, čo je....haha...atď atď......hneď ju to prejde....keď nebude mať popri tvojich telefonátoch čas na telefonovanie synovi 🙂)))

fidka79
Odpoveď bola odstránená
pribinak
8. máj 2014

Daj jej deti na tento predlzeny vikend, vypni mobil a nech si babka uzije, ked bude nejblizsie volat, tak hned ako zdvihnes mobil sa spytatj cichce znova vnucatka?

lulu369
8. máj 2014

@fidka79 my máme aspoň to šťastie, že sa môžme na tom poučiť a budeme robiť všetko preto aby sme boli dobré svokry 😉

lulu369
8. máj 2014

@pribinak no neviem či by to bol dobrý nápad 😒 pretože ja by som mojej svokre ani jedno z detí nezverila ani na 1 minútu, nie to ešte na celý predlžený víkend....ta moja svokra nemá ani šajnu o tom, aké staré má vnúčatá (týka sa to len našich detí, švagrova dcéra je vnučka, o ktorej vie všetko), čo majú radi, čo nemajú rady. a podľa toho čo píše autorka, tak sa mi zdá, že jej svokra zbožnuje len a len jej syna a nevesta s vnúčatami sa na vedľajšej koľaji (môžno sa mýlim)

kaja0210
8. máj 2014

Uprimne ak je tvoj partner rozvedeny, ak som spravne pochopila z toho co pises si myslim,ze jeho prva manzelka utekala predovsetkym od svokry. Prepac, ale nech ti ju vykreslili akokolvek ja by som nezvladla keby mi svokra vbehla v noci do spalne. Myslim si ze tvoj priatel sa co sa tyka mamicky nikdy nezmeni. Musis ho pritlacit a ak to nepomoze bude do konca zivota mamkyn maznacik. A je na tebe si porozmyslat, na akom mieste chces byt ty :(

julinka28
8. máj 2014

@lulu369 moj sa tym nezaobera ,ked ona nema zaujem o svoje deti a vnucata on tiez nema zaujem,nikdy sme jej nic neurobili ani nase deti,ale ked ma taku povahu ze len o seba sa starat,tak potom to je jej problem 🙂

v_alika12
8. máj 2014

v prvom rade,ak chlap nie je tvojim manzelom,nemas ani svokru,a teda o problem menej 😀 Ak vasa situacia priatelovi vyhovuje a nevadi a dokonca ju odmieta razne riesit,tak je to magor a vo vasom vztahu to dobre nebude nikdy

lulu369
8. máj 2014

@julinka28 moja je taká istá...no porodila 3 synov, ale má len dvoch - jeden je totálny darebák, ktorý v 36 rokoch sa dá mame chovať a to jej vôbec neprispieva na domácnosť lebo nikde nerobí. druhý je taký, že má mamu totálne niekde, spomenie si na ňu len v tedy keď on niečo od nej potrebuje...mňa najviac "sere" to, že môj manžel je synom keď jej treba niečo vybaviť, alebo niečo urobiť alebo niečo zaplatiť. No trpela som to dosť dlho (takmer 5 rokov) ale povedala som si a dosť takto to ďalej nemôže fungovať, veď máme 2 malé deti...S manželom som si sadla (nie raz, bolo to x-krát) porozprávala a nakoniec si sám uvedomil, že mám pravdu a pokiaľ na to náhodou pozabudne hneď mu to pripomeniem.
no smutné je, že aj vzťahy s mojimi rodičmi sa veľmi pokazili ako zomrel mamin otec (moja mama mi to dáva za vinu - dedko zomrel v deň keď som ja prišla z pôrodnice domov so synčekom)