Vzťahová kríza: Dá sa zachrániť náš vzťah?
Ahojte, ani neviem kde začať. Mam 27 rokov, dve malé deti. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov a ja posledné mesiace neviem čo je so mnou, teda s mojimi pocitmi. Neviem sa s ním normálne rozprávať, všetko mi na ňom vadí. Intímny život je totálne v háji, bez problémov sme bez milovania aj dva tri mesiace. Záleží mi na ňom, no v poslednom čase sme začali riešiť stavbu domu. Ja ani neviem, hneva ma ze teda, za tie roky ho nenapadlo, že by sme mohli byť normálna rodina a vziať sa, na druhej strane, už v sebe cítim že je na to neskoro, že už to vlastne ani nechcem lebo za posledné obdobie som zneistela. Kym sme mali jedno dieta a neriešili nehnutelnost tak sme mali spokojny zivot ,vzdy som bola typ, co sa nechce vydavať. Len, ako sa nam narodilo druhe dieta a zacali sme riesit dom, tak mam pocit ze ma vlastne obchadza aj všeobecne, nerozpravame sa(resp. Uplne minimalne) ale aj co sa tyka toho domu. Ani len neprisiel za mnou ze ako to ideme vyriesit. Uz som mu to toľkokrát vyhodila na oci priamo ze nebudem zit v jeho dome s pocitom ze hocikedy mozem byt bezdomovec. a on akoby mal vedenie dlhe zo stokholmu do sydney. Už som zúfalá. Lebo naozaj som mu venovala najlepšie roky života, k materstvu som sa postavila v 21 veľmi zodpovedne, starám sa o obe svoje deti, robím všetko len pre ne, často keď jeho boli hlava, je bez nálady , vezmem deti a sama im spravim program aby holi šťastné. Mam v sebe chaos
a zmätok. Cítim že už zbieram posledné kúsky odvahy na to odísť s deťmi a žiť svoj sen sama. Da sa tato
kriza ešte nejako zvrátiť?
@nikpa pre mňa mladosť skončila už dávno, nesťažujem sa ale tie roky mladosti som venovala mužovi, s ktorým neviem ci to ma ďalej zmysel. A to ma ničí
@sheila121 no bohužiaľ, nie som harry potter a neviem sa vrátiť v čase. Každopádne, mam dve deti o ktoré sa postarať musím a chcem. Je len bolestivé pomyslieť na to, že človek ktorý so mnou žije , ma takto obchadza. Nepotrebujem svadbu, ale on sa ani nevyjadril k spoločnému vlastníctvu, že teda napíšeme to na deti. Ale ved ja nepotrebujem iné majetky, nechcem žiadne jeho pozemky ďalšie, žiadne iné veci, len chcem mať pocit domova aj ja. Aby som sa mala vždy kam vrátiť s pocitom, že tam patrím. Nechcem pri každej hádke počúvať ak sa mi nepáči tak môžem odísť.... co mi nepovedal ale nikdy nevieš čo príde.
Ked si ta doteraz nevzal,naco by to robil teraz? Zadne vratka ma stale otvorene, stale si a budes len priatelka,co ho v podstate k nicomu nezavazuje. Dost smutne,na to,ze je taky krestan a pravidelne derie kostolne lavice,pricom robi v rozpore s tym,co mu viera kaze. S takymto clovekom by som do spolocneho byvania veru nesla,pokial nemate jasne poriesene financie.
Ja som nepisala o vas. Vam som pisala k tomu domu. A spravu som zmazala, bola to chyba, ze som to pisala. 😔
Nemyslim si ani, ze sa k tebe chova hnusne. Ty poznas jejo povahu. A pravdou je, ze financie a majetky sa riesia najlepsie za horucej lasky, uz ked to trochu skripe, kazdy pozera na vlastne zadne vratka. Tak mu vyskusaj dat navrh, nech to rovno napise na deti. Ale to je tiez riziko, lebo deti vas v 18tke vysupuju z domu na ulicu, a potom co.
Proste treba trochu vychladnut, z pohladu zeny sa mu trosku poliskat, nech ma pocit, ze je lubeny a obdivovany a potom nastojit na tom, ze dom musi byt na polovicu, aby si sa aj ty citila vo svojom.
Možno má len plnú hlavu domu ako a čo..kde, kedy...muži sú takí...ale samozrejme je dobré si veci vyriešiť papierovo, na to nemusíte mať svadbu, vlastnícke práva k domu sa dajú riešiť aj bez toho, veď vlastne ideš doň investovať aj ty a to je vlastne jedno, že čím...lebo už len to, že jeho výplata pôjde na dom a tvoja na stravovanie, či energie za bývanie...či pod....je už investícia z tvojej strany.. toto všetko sa dá dojednať u notára a vôbec to nie je drahé.
a ty si koľko € prispela do toho domu? veď si ich vypytaj naspäť a kúp si niečo svoje 😉
Prečítala som si čo píšeš, aj to čo píšu baby tebe. Neunahli sa, všetko chce svoj čas, chladnú hlavu a rozvahu. Ak by ťa nelubil aj vaše detičky, už dávno by s tebou nebol a nezačal o stavbe ani uvažovať. Myslím si, že ten domček chce pre vás všetkých, veď načo by staval sám pre seba? Skús sa ho spýtať, akú má predstavu o domčeku, koľko izieb, aká strecha...., že by si si ho rada vypočula, či kuchyňa s halou prepojená, aby si mala určitú predstavu o vašom bývaní. Uvidis jeho reakciu, urcite sa poteší, že máš záujem, že budete mať spoločné bývanie v domčeku. A možno by si sa mohla spýtať, že ak si vezmete hypotéku, bolo by lepšie s poistením hypotéky, už ako manželia, aby neprišli nečakane starosti či problémy, že by už teda bolo vhodné, aby ste boli ako rodina aj podľa priezviska. Neunahli sa, detičky tá potrebujú sviežu, usmiatu, ale potrebujú aj očká a ten ocko vás potrebuje všetkých. Veď nepíšeš, že by sa deťom nevenoval, že by sa s nimi nehral...Nezahod vzťah, ktorý má budúcnosť ako rodina, len ho treba doladiť. Držím ti palce a ver si 👍

@derdia bohužiaľ, toto nie je môj prípad. Prvé dieťa prišlo nečakane po 4roch rokoch vzťahu, a hádam nie som šibnuta aby som sa ho zbavila len preto ze nie je počate v manželstve. Vtedy mi partner povedal ze on sa nechce narýchlo ženiť, ze nebudeme to plánovať kvôli tehotenstvu. Popri materskej som stihla výšku a v soboty som chodila na svadby ,aby som bola samostatná takže ja nie som žena co je zavesená na mužovi a je závislá na jeho financiách. Ja som kľudne bola od soboty do nedele na svadbe v obsluhe a v nedeľu po 4hodinach spánku som sa starala o dieťa. 🙂