icon

Vzťahy po novom sobáši

salima66
30. aug 2014

V blízkej dobe mám uzatvoriť nové manželstvo. Amáme sa sťahovať. Zatiaľ je všetko v úplnom poriadku, ale aké to bude potom? Máte dobré skúsenosti? Ako je to s bývalými svokrovcami alebo s novými? Stretávanie otca s dieťaťom nerobí problémy, keď bývajú príliš ďaleko? Viem, že sme si to aj my skomplikovali, ale boli smepríliš mladí.

mala_hobitka
30. aug 2014

Všetko je o kompromisoch. Pokiaľ sa ľudia budú chcieť dohodnúť, vždy sa nájde riešenie. Pokiaľ niekto bude trvať na svojom "bez debaty" tak z toho bude len kopa nervovania.

oravese
30. aug 2014

Neuznavam rozvody, takze vam neviem poradit.

adeala
30. aug 2014

@oravese čo to presne znamená "neuznávam rozvody"? 😕 Naozaj ma to zaujíma, rozvod nepatrí medzi najtajnejšie túžby v mojom živote, tak máš nejaké tipy, čo robiť, keď ste skúsili všetko možné, aj nemožné a stále to nefunguje?

darinkazv
30. aug 2014

@adeala mmmm, ona by asi radšej trpela celý život, len aby sa nerozviedla. lebo si myslí, že obetovať celý život zachraňovaniu vzťahu a na sklonku života zistiť, že premárnila celý život, je normálne.

zuzanockamt
30. aug 2014

@oravese a naco teda reagujes? 😀

bonaqa2013
30. aug 2014

Bývam na dedine, kde býva aj moj ex so svojom celou rodinou. moji ex svokrovci už zomreli, na pohrebe sme neboli. Povedala by som, že rozvodom s mojim ex úplne vzťah s jeho rodinou skončil. S ex sa ani nepozdravíme, a s jeho bratmi len prehodíme ahoj. Dospelý syn s otcom nie je v kontakte.
S novými svokrovcami - bývajú od nás 30 km, sme v kontakte, ale moc to nepreháňame. To znamená oni ku nám raz za 2 roky, ja ku ním 2-3 krát do roka. Posielajú nám zeleninu, niečo pre deti... Vzťahy sú celkom OK

lauricka
30. aug 2014

@oravese super reakcia, taka k veci 😀 . A este lepsi nazor, fakt super nazor. Blahozelam! 😀

oravese
1. sep 2014

@adeala
@darinkazv
@zuzanockamt
@lauricka ked ste take mudre urcite uz aj viete odpoved, nechapem naco chodite na fora ked vy vsetko viete.

monikabubko
1. sep 2014

Ahoj 🙂. U nás to bolo tak,že krátko po rozvode to nebolo práve najlepšie,keby to bolo na mne,tak v živote so svojím ex už neprehovorím,tak ale my sme sa rozvádzali kvôli psychickému,fyzickému a finančnému týraniu a jeho známostiam. Boli sme spolu od mojich 16-tich rokov,rozišli sme sa po 11-ročnom vzťahu a mali sme dvoch chlapcov.. Jeho rodina sa hnevala na mňa,že som s ním nechcela zostať,že veď sa zmení a báli sa policajtov,lebo čo on dokazoval aj pred policajtmi bol nonsens a moja rodina sa hnevala naňho preto ,čo robil mne s deťmi. Ale nechcela som ,aby mali chlapci s ním zlý vzťah,tak som to prekusla ,on sa tiež znormalizoval.Teraz som druhýkrát vydatá a všetci sa normálne spolu rozprávame,aby deti nič nepociťovali,lebo za dva posledné roky manželstva s ex,toho mali viac než dosť.Chodia aj k ex-starým rodičom a aj s nimi komunikujeme normálne. V novej rodine sa cítia dobre a aj širšia rodina môjho súčasného manžela berie chlapcov ako svojich. Keď sú nejaké špeciálne udalosti ako napríklad starší mal v máji 1.sv. prijímanie,tak sme sa stretli u nás všetci vrátane ex-manžela s jeho priateľkou a jej deťmi a oslávili sme to spolu,tak isto to robíme na ich narodky a pod. Myslím,že je to úžasná škola aj pre chlapcov,že všetko sa dá prekonať a nažívať v pokoji aj po rozporoch a vedia aj to,čo je to robiť kompromisy,aby boli všetci spokojní. A keďže už skoro všetko prebolelo a aj ja sama som sa naučila,čo je to odpúšťať,tak si s ex-manželom aj navzájom pomáhame,napr,keď on niečo potrebuje vybaviť,lebo je na to ľavý,tak mu to ja vybavím a zase ak ja potrebujem doviezť pračku z obchodu,tak mi to veľkým autom dovezie ak môj súčasný manžel nie je práve doma,lebo chodieva pracovne do zahraničia. Inak oni dvaja chodievajú občas spolu aj na fajčiarku,lebo obaja robia v Mochovciach 😀. Ale čo sa týka vyrovnania BSM,tam sme ešte kompromis nenašli.Avšak čo sa týka detí ,tak sú veľmi spokojné takto a to je pre mňa najdôležitejšie 🙂

magic08
1. sep 2014

@monikabubko klobuk dole pred vami. Moja svokra so svojim ex za 20 rokov nie su schopni komunikovat normalne. Takze ja svojim detom musim oslavy robit na 100-krar 😝

lauricka
1. sep 2014

@oravese az by Ta zivot prefackal, tiez by si bola mudrejsia 😀 😀 . Ale prajem Ti, naozaj, aby si to zazit nemusela a dalej si mohla zit vo svojom ruzo-svete.

adeala
1. sep 2014

@oravese ja som sa ťa normálne a slušne opýtala, fakt ma to zaujímalo, takže asi slušne odpovedať nevieš?

adeala
1. sep 2014

@oravese a len tak, pre zamyslenie ti skopírujem náš "rozhovor"

Oravse: "Neuznavam rozvody, takze vam neviem poradit."
Adeala: ""čo to presne znamená "neuznávam rozvody"? emoticon Naozaj ma to zaujíma, rozvod nepatrí medzi najtajnejšie túžby v mojom živote, tak máš nejaké tipy, čo robiť, keď ste skúsili všetko možné, aj nemožné a stále to nefunguje?"
Oravse: "ked ste take mudre urcite uz aj viete odpoved, nechapem naco chodite na fora ked vy vsetko viete."

Vyzerá to fakt inteligentne, že? 😉