Chodíte vždy iba vy k rodičom?

2. jan 2022

Zaujimalo by ma ako je to v inych rodinach. Chodia rodicia k vam na navstevu alebo ocakavaju,ze vy pridete? Svokra je nazoru,ze deti maju chodit za rodicmi. Nasi aj svokrovci byvaju blizko. Jedny v tej istej mestskej casti a druhy v susednej,takze necestuju daleko a vedeli by aj peso prist,keby uz len v tom bol problem. Cele sviatky sme pendlovali medzi rodinou a dnes sme si povedali,ze ostaneme doma a je ohen na streche,ze sme neprisli osobne zavinsovat do noveho roka.

deti95060810
2. jan 2022

veru že áno... svokrovcom sa vôbec nechce a pritom to majú 30 km. sú to ešte vitálni dôchodci.

matka1961
2. jan 2022

Občas pride tatino, maminka už nechodí dobre takže je väčšinou doma,bývajú 10min od nás. svokrovci bývajú 250km od nás boli tu 2x za 6 rokov🙂 takže chodíme my aj k jedným aj k druhým. Ale pravda je, že by všetci boli najradšej aby sme k nim chodili každý deň a to sa fakt nedá takže občas sú urazeni :D

luccija
2. jan 2022

Vinsovat sa dá aj telefonicky...tvoja svokra má nejakú ideu a, keď nejdete podľa jej plánu je zle.Chodime aj my aj oni...ako kto ide okolo.Takyto nátlak a vydieracky by mi vadil

amelie2017
2. jan 2022

Svokra byva na druhej ulici, chodi castejsie ona, na obed, pozriet deti, my ideme k nej, len ked jej zanesiem deti alebo idem po ne. Aj ked vacsinou starsiu donesie ona z prechadzky a potom ostane chvilu aby sa pohrala s malym.
No a mamina byva na Sk, my v Spain a chodi castejsie ona. My sme uz neboli odkedy zacal covid. A teda je menej narocne aby prisla ona ako my 4 tam. Ale uz sa neviem dockat, kedy vycestujeme bez stresov, ze co ak ostaneme v karantene, pcr testy a vsetky tie veci okolo. Ale aj pred covidom ona chodila tak 3 krat rocne a my raz.

mamina0078
2. jan 2022

Aj oni ku nam chodia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzzinkaa
2. jan 2022

Moji rodičia k nám prídu tak raz za rok a svokrovci asi 3x. My tam sme každý týždeň.

didi2102
2. jan 2022

Chodíme 90percent my všade,moji rodičia napr majú názor že chceme.mat súkromie ,sme.mladi, nechcú nám tu lieezt,tak nech prídeme ... Svokrovcov radsej nekomentuj

anjelicek26
2. jan 2022

Áno a to to máme 900km. Ja zbalit 4 deti a dám takú cestu autom aspoň tri krát ročne namiesto aby oni sadli s jednou taskou do vlaku.. Tri krát u nás boli za 16 rokov. Svadba a krstiny.

simsalabim
2. jan 2022

Moji svokrovci su presne taki. Deti maju chodit za rodicmi a bodka 🤦‍♀️🤷‍♀️

katkami123
2. jan 2022

Smutne, keď tu tak čítam tie príbehy poniektorých. Ze im riadia rodicia životy ešte aj v dospelosti. Všade by mala byt rovnováha, v každom vztahu, aj partnerskom aj rodičovskom. Raz ty, raz ja. V každom vztahu ak jeden stále iba dáva a druhy stále iba berie, sa to raz časom pokazí.

ivik4
2. jan 2022

Ano a tiez tomu nerozumiem. Lahsie sa cestuje asi rodine s detmi + tisic somariny skrz dieta/deti, ako dvom ludom len tak. A to mame vztahy skvele ,no aj tak. Ja chodim raz za mesiac, mesiac a pol tak na 2 noci a je to akurat 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
2. jan 2022

moja mamina ma dve skolopovinne deti a financne su na tom na doraz, takze pre nich prist k nam do BA je zbytocny vydavok na benzin atd., takze to chodime my tam, svokrovci chodia aj sem (pred lock-downom chodila svokra kazdy utorok kocikovat vnuca) ale vacsinou my tam, kedze mame male dieta a ideme tam zvacsa na vikend - oboch mame cca. 100 km daleko ale to je skor nasa volba, inak by urcite prisli aj oni sem a chodia vlakom

mimikarol
2. jan 2022

Naši bývajú tak 5-10 minút autom od nás. Chodíme my, oni sa zastavia málokedy. Svokor býva 30 minút cesty autom, k nemu nechodíme vôbec, on príde, ale treba ho ísť zobrať a domov zaniesť. Nesoferuje a cesta autobusom je asi pod jeho úroveň 🤷

janewithane
2. jan 2022

Nie, snažíme sa ich občas pozvať na obed, pohostit u nás. Manžel ich bud ide vziať autom alebo zabijeme 2 muchy 1 ranou a berie ich môj otec. Keď je väčšia oslava tak zvyknem chodít ku svagrovcom a tam prídu aj svokrovci.

autor
2. jan 2022

@janewithane to je dalsia vec. Ked ich pozveme na obed, tvaria sa ako kysle uhorky. Volala som ich na Vianoce,nechcelo sa im. Volala som na silvestra tiez sa im nechcelo a potom vyplakavaju,ze museli sami vecerat. Tak sme sa zlutovali a isli k nim pred polnocou. Ale uz ma nebavia taketo vydieracky. Viem,ze to nezmenim. Nenechame si rozkazovat a prave preto su casto zduti aj rodicia,aj svokrovci,no hlavne maminy,otcovia to nejako neriesia.

andrea_82
2. jan 2022

U nas sa striedame. Aj moji rodicia, aj svokra, nemaju problem prist ku nam. Napr. teraz na Silvestra sme boli cca 3 hodiny u svokry a potom sme sa zase na 3 hodiny presunuli ku nam. 😁 A pred chvilou mi volali moji rodicia, ci nas mozu prist pozriet.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkami123
2. jan 2022

Robte v prvom rade tak, aby bolo dobre pre vás. Keď nechcú byt sami, nech prídu. Keď neprídu, tak nech neplačú, ze sú sami a vec vyriešená. My tiež mame deti, svokrovci na dôchodku ti sa nudia, ja neviem, kde mi hlava stojí niekedy a oni majú asi predstavu, ze tiež sa nudim a asi mi treba ešte robotu pridať s balením a chystanom deti za nimi a nekonečnou cestou. Ich výčitky ma vôbec nezaujímajú a od vtedy mám šťastný život.

simsalabim
2. jan 2022

@elizabet173 aj byvali spolu, neskor uz sami. A vraj k nim tiez rodicia nechodili. Preco - no toto mne rozum neberie 🤷‍♀️ Vzdy sa strasne rozculia, ak ich zavolame napr na obed… A to maju autom 20min. Moji rodicia chodili v pohode, teraz uz iba moj otec. A ked som boka ja mala, navstevovali nas vsetci stari rodicia a z vacsej dialky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janewithane
2. jan 2022

Tak to nerieš ani ty.

simsalabim
2. jan 2022

@elizabet173 nemaju. Len su hrozne pohodlni a z mojho pohladu aj sebecki. Vzdy videli iba seba a svoje zaujmy. My robotu a povinnosti podla nich nemame. Iba oni a my by sme to mali chapat. Chodievame za nimi, len menej ako by si priali.

barbi9999
2. jan 2022

@deti95060810 ja mam svokru býva od nás 3minuty pešej chôdze a ani nepríde

1sally12
2. jan 2022

Tak toto aj naši majú takéto názory, že len deti majú chodiť 🤦‍♀️ a len deti majú volať a zaujímať sa🤦‍♀️

zuzanockamt
2. jan 2022

Chodíme len my. Ja dvakrát do mesiaca na víkend, prázdniny. Manžel aj viackrát do týždňa k svojím. Nemám s tým problém. Vždy to tak bolo.

janetinka27
2. jan 2022

chodime my, svokrovci pridu obcas,lebo svokor potrebuje obcas zmenu a rad si spravi vet,ale byvaju daleko.takze chodime skor my k nim.
nasi byvaju v nasom meste,ale ocinovi sa nechce vysedavat u nas na gauci, chodime my k nim, maju zahradu a tam je to volnejsie.

zmrzlinka2021
2. jan 2022

@katkami123 Lenze druhych nezmenis - mozes iba ty zaujat k tomu urcity postoj. Proste vela ludi zo starsej generacie nie je takych flexibilnych, su uz komotnejsi, usadlejsi, nie ako my ze kupis letenky do rima a o tyzden si tam.
Nas svokrovci vzdy vitaju a je nam u nich dobre - k nam takmer vobec nechodia a co teraz sa odujem?

deti95060810
2. jan 2022

@anjelicek26 aj moji svokrovci boli u nás od roku 2015 3 krát - mojej mame na pohrebe, dcére na konf. a len tak na návšteve. len na rozdiel od tvojim rodičov bývajú od nás 30 km....😉
a pritom dobre vychádzame, žiadne hádky ani nič....