icon

Z dcéry sa stal náboženský fanatik

alergologia
2. júl 2016

Pred rokom moja dospelá dcéra začala chodiť do AC. Stal sa z nej iný človek, náboženský fanatik. Vymývanie mozgov a ešte si za to pekne zaplatiť, vysoko amorálne. To nemá nič spoločné s náboženstvom. Keby Pán Boh existoval, musel by sa hanbiť za svoje dielo, že takýto vraj ľudia su tu medzi nami, ktorí psychicky ničia a zneužívajú veriacich ľudí. Počas komunizmu boli zakázaní, ako sekta. Prečo asi ?
Vystríham všetkých ešte duševne zdravých ľudí, vyhnite sa tomuto spoločenstvu. Vďaka dcére, máme celá rodina peklo zo života, hotové nešťastie. Bola som v tomto spoločenstve párkrát, pripadala som si ako v psychiatrickej liečebni. Choré prostredie s chorými ľuďmi.

mima4
3. júl 2016

@tiumen a co ateisti? Viera v seba? To nie je vymetenost?

tiumen
3. júl 2016

@tajka1986 fanatizmus ako fanatizmus.. a odporúčanie - že začni čítať sv.písmo a zmeníš názor na cirkev ?? To pani myslela akože naozaj ? Ja osobne to vidím tak ako je to na obrázku 😂😂

tajka1986
3. júl 2016

@tiumen 😀

mima4
3. júl 2016

@tiumen fuha kolko nenavisti voci krestanom, asi nie si velmi spokojna v zivote, ked nedokazes respektovat slobodu jednotlivca, alebo socializmus forever

tiumen
3. júl 2016

@mima4 sloboda jednotlivca je aj to niekomu nútiť "vieru" ?? Radšej budem veriť sama sebe ako niečomu čo neexistuje, čo si sama nespravím mi len tak z oblohy asi nespadne nemyslíš ? Či každé ráno sa pomodlikáš nech ti zošle jeden chleba ? Och 😂 žiaľ "Boh" ti nezarobí,nenakúpi, nepostará o deti, neuprace, atď ale to také čo majú v hlave mydielko nepochopia, preto na také ako ty ani nereagujem.. kresťania mi nevadia pokiaľ nie sú až tak vymetení že svoju "vieru" vnucujú iným.. a myslím si že zrovna od takýchto ľudí zakladateľku názor nezaujímal.. 🙅 choď sa pomodliť anjelička strážnička a radšej spať 😂

mima4
3. júl 2016

@tiumen pozri, ked nerozumies viere ludi, tak neries. Nikto ti nic nevnucuje, to ty tu formou ponizovania a urazok vnucujes svoje nazory. Viera sa totiz neda skryt. Ty nemusis verit ani tak zit ale nevylievaj si svoju frustraciu na ludoch ktori idu vo vztahu s Bohom naplno. Tvoj problem nie je ateizmus, ale tvoja prazdnota, nevyrovnanost.

mima4
3. júl 2016

@tiumen za kazdou tvojou urazkou sa skryvaju tvoje zranenia a nespokojnost s vlastnym zivotom. Ja poznam dost ateistov ale takto sa neprejavuju

worker_falcon
4. júl 2016

@mima4 hm, asi som to niekde prehliadol, ale odkiaľ vieš, že sa "v prvej cirkvi tancovalo pre Boha"?

merynka3
4. júl 2016

podla mna uplne zbytocna diskusia toto...

timea7
4. júl 2016

@merynka3 autorka sa na MK prihlásila tento mesiac, čiže zrejme téma na to, aby MK žil, lebo je veľký predpoklad, že sa tu pobijú dva tábory 😒

alergologia
autor
4. júl 2016

Využívajú ,metódy zastrašovania, keď si hriešny, musíš sa modliť niekoľko hodín denne,lebo pojdeš do pekla. Hlásajú bludy o konci sveta, vraj všetci neveriaci pojdu do pekla a budú trpieť. Samé nezmysly. Celé hodiny sa dcéra doma modlí, už číta len bibliu, pozerá náboženské videa s americkými pastormi, ktoré sú duchovne prázdne, to je ich povinnosť aby nemali čas na vlastný život. Má z AC dobrú kamarátku, starú dievku, ani jej nedá dýchať, vstupuje stále do jej súkromného života. Chce rozbiť jej vzťah s priateľom, aby slúžila len jej a AC. Od priateľov som sa dozvedela, že niektorí ľudia z AC, prišli o veľké majetky. Ide im len o zisky. Boh peniaze nepotrebuje.

mima4
4. júl 2016

@alergologia a nie su to nahodou jehovisti?

ja sa inak zvyknem modlit aj v aute... 😉 a čo by som si s Bohom nepokecala 😀

daj dcere dychat, lebo ju udusis, znicit..ublizis jej a ona sa ti odsudzi, ale nie preto ze chce, ale preto aby si ju nenicila. Viacero bab ti tu pisalo ze AC nie su sektou, skus si pozriet príznaky sekte niekde na internete.

ale ty vôbec, co tu ludia pisu, necitas... ak takto komunikujes s dcérou, teda prehliadas co hovori, necudujem sa... ze ten vztah vam nefunguje.

clovek potrebuje nielen hovorit, ale aj aktivne pocuvat...

waitinka7
4. júl 2016

@alergologia
autorku úplne chápem, že má obavy, do akej "sekty" alebo "náboženstva" vkĺzla jej dcéra. Dievčatá, kto reálne nevie, aké je to mať blízkeho v "sekte", tak nech ani nepíše...."veď jej daj slobodu". Je to čisté vymývanie mozgov a či chcete, alebo nechcete, ovplyvňuje to celú rodinu. Zmanipulovaná psychika človeka.....a práve tá "psychika" je v živote tak dôležitá. Tak asi by som to nijak nepodceňovala.

jolinka
4. júl 2016

@mima4 tiez si myslim, ze ide o unik dcery pred panovacnou matkou. 😝
@alergologia asi by ti vadilo keby sa dcera pridala hoci k zanietenym horolezcom, ci filatelistom.

vadi ti ze ju riadi boh ci nejaka cirkev, lebo potom nemas na riadenie priestor ty. 😝 Na tvojom mieste sa skor pytam samej seba, co sposobilo, ze moja dcera ma potrebu sa mi vzdialit ci uniknut na uplne inu kolaj? 😕 😕

jolinka
4. júl 2016

@waitinka7 suhlasim ze sekty su velmi nebezbecne, hlavne pre submisivne slabsie povahy, hladajucich mladych ludi, ale aj opustenych starych. ☹

tu AC nepoznam a nepoznam ani osobne ziadneho clena, ale co tu baby pisali, nie je to sekta , skor charizmaticka cirkev, ja teda taketo mavanie rukami a hromadne spevy nemusim a nevyhladavam, ale budiz niekomu to vyhovuje.

skor si myslim ze ide o problem v osobnom vztahu dcery a matky, mozno dcera hladala prijatie, ktore nedostala doma.

jolinka
4. júl 2016

inak to je zaujimave, ze kolki zanieteni veriaci maju problem svoje deti dotiahnut k viere, decka chodia s nezaujmom, z "donutenia" rodicov a v dospelosti s celou vierou, ku ktorej boli tlaceni, casto prasknu, prejdu do uplnej ignoracie.

a zatial co dieta vychovavane v ateistickom duchu, prave preto ze nemuselo a nebolo tlacene, vhupne do nejakej silnej denominacie.

mima4
4. júl 2016

@waitinka7
ale co pises, ja poznam ludi z tade, ved v ba funguje exit... len proste je tazko pochopitelne, ze niekto vieru berie vazne, chce zit podla Bozieho slova, chce zit naplno... toto je sekta?!!

vies co je vôbec sekta? bola si v AC? Mozno bola v soku z jazykov Ducha Svätého..ale to je biblicke, je to dar... sluzi to na pozehnanie...

Niektori ludia by boli najradsej, keby krestan po kostole isiel domov, zdral zenu a ozral sa...

no tudle mudle 😀 Krestanov je sice malo, ale ich srdce je horlive..a chcu zit inak, proste kde je Duch Svaty, tam su Jeho prejavy, tam je iny zivot....

a mozno niekto podvedome citi, ze niekto iny ide cestou zivota... a on tou opacnou a to ho vytaca

0silvia0
4. júl 2016

@alergologia dusíš ju, pravdepodobne si ju dusila aj predtým... takto matka dospelej dcéry nereaguje...

mima4
4. júl 2016

@jolinka
to nie je o tlaceni, viera sa neda "vtlacit" ani prinutit..mozes cely zivot byt kazdy den v kostole, byt ministrantkou, byt neviem cim..vediet od predu do zadu Bibliu, ale ak to nezijes, vsetko je zbytocne...

Viera je v prvom rade o vztahu s Bohom, a vychadza to z niecoho prirodzene, vychadza to z lasky, znovuzrodeny krestan nie je z tohto sveta, opat vyhlasil to sam Jezis, preto pre vacsinu populácie su krestania nepochopitelni ludia.... pretoze inak uvazuju, inak funguju, myslia...

to ze krestania su prenaslovedovani vo svete, vieme, ale neraz aj vo vlastnej rodine, a to je aj v rodine zakladatelky temy. Ona zrazu vidi, ze jej dcera zije vlastny zivot, mozno uz nie je taka vecne nasrata ako zakladatelka temy, mozno v nej stratila partacku na frflanie na vsetko a vsetkych...

jolinka
4. júl 2016

@mima4 ale ano, s tym suhlasim, ze viera sa neda vnutit, takisto sa neda vnutit ani ateizmus ako vidiet.

len mnohi si bohuzial myslia, ze z titulu rodicovstva to ide. Ze svojmu dietatu vnutim svoju cestu bud tym alebo tym smerom. Pritom jedine co moze dat rodic dietatu je dobry priklad a dufat a dat slobodu dietatu, ze si vyberie dobru cestu.

mima4
4. júl 2016

@jolinka ako rodic nevnutis, ale mozes viest dieta k tomu, co povazujes za spravne a dobre. Ja osobne ako krestanka povazujem za jednu z najdolezitejsich veci, co dietatu moze rodic ukazat, vieru v Boha a zivot s Nim. Poznam vela krestanskych rodin a velmi ma boli, ze ja som taku nemala, ze mna neviedli k Bohu, nemodlili sa so mnou... co vnimam, deti krestanskych rodin, maju v mnohom navrch, velami vecami nemuseli prechadzat, ako deti rodicov, kde chybal Boh v rodine... tiez ak duchovnom autoritou otca je Boh, je vacsia pravdepodobnost lepsieho vedenia muza v rodine...

gretagarbo
4. júl 2016

@alergologia a ako sa zmenilo spravanie tvojej dcery? Pravo na vieru ma kazdy, ale fanatizmu sa bojim aj ja. Vieru si vedia ludia prisposobit pre svoje zaujmy a moze sa stat nebezpecnou. Spominanu cirkev poznam len velmi okrajovo, neviem ako funguju a nemam s nimi skusenost, preto ti nebudem tvoje nazory vyvracat. Su ludia malo ovplyvnitelni, nejaky ten stred a potom ludia, ktorych zmanipuluje kadekto a to je najohrozenejsia skupina. Potom je to uz len o stasti, do akej spolocnosti sa dostane, z ktorej oblasti manipulator , ktory ho zaujal pochadza. Na cele kazdeho spolocenstva a hnutia su ludia, ktori potrebuju druhych riadit a uz je to potom len na nas, do akej miery sa nechame. Niekomu ale vyhovuje, ked mu nalinajkuju zivot, vie kam smeruje a nezije v neistote.

alergologia
autor
4. júl 2016

S dcérou sme mali výborný vzťah, kým nezačala chodiť do AC. Od vtedy sa veľmi zmenila, vedia to.Zmena osobnosti,povahových vlastností. V minulosti mala svoje koníčky, ktoré už opustila. Veľa športovala. V AC som bola viackrát, viem o čom to je. Viem to posúdiť aj profesionálne, majú vysoko sofistikované praktiky na vymývanie mozgov. Pochádzam z tradičnej náboženskej rodiny, moj príbuzný bol farár, mám slušné základy kresťanskej výchovy. Keby to bola zdravá viera, ktorá človeku pomáha, to mi nevadí. Keby z nášho príbuzného urobili náboženského fanatika, ako by sa Vám to páčilo? To už je psychická závislosť, ktorá patrí do rúk psychológov a psychiatra. Viem ,že AC sú oficiálne schválená cirkev, no majú charakter sekty. Za komunizmu neboli povolení, prečo asi. Mnohí asi nie ste zorientovaní.

moni244
4. júl 2016

@mima4 ty po sebe citas, co pises? Presne pre toto chapem autorku, ze sa obava vplyvu "nabozenstva" na dceru, predpokladam, ze aj ty si AC

worker_falcon
4. júl 2016

@alergologia ooo, aké strašné učenie to učia... divné, že to neučia v iných cirkvách odvolávajúcich sa na Bibliu. "bludy" o konci sveta, večnom trápení neveriacich, vychádzajú z Biblie. Ty to očividne nepoznáš, aj keď si vraj bola niekedy "veriaca"...

čo na tom, že sa modlí? prečo by sa nemala rozprávať s Bohom? Asi ho pozná bližšie ako ty, keď ti je to divné... Znovuzrodení ľudia ho môžu nazývať svojím Otcom. A tomu je vždy za čo poďakovať, poprosiť ho o kadečo.

Peniaze od "ovečiek" nik nasilu neťahá. samozrejme, majú tam riadne "motivačné" kázne pred zbierkou, často s prvkami psychického nátlaku a vymývania mozgov (toho sa ani náhodou nezastávam). A že je to biznis? Detto. Hlásajú evanjelium prosperity.

mima4
4. júl 2016

@alergologia

toto sa mi velmi paci:

"Pochádzam z tradičnej náboženskej rodiny, moj príbuzný bol farár, mám slušné základy kresťanskej výchovy"..

a dopln: - "mám aj birovku, prvé svate prijimanie, konflirmaciu, krst, sobas v kostole..." 😀

pises, ze mas odpor k viere, k Bohu, k cirkvam... a mozes mat za pribuzneho aj papeza, prd ti to je platne....

ja sa vôbec tvojej dcere necudujem, ved ty si rozpoĺtenej povahy... a ublizujes jej. Nechaj ju zit po svojom, najdi si ty konicky, zacni sportovat...

vidis, kamoska je z AC a dnes mame bowling ...ou yeeeah 😀 😀 😀

mima4
4. júl 2016

@moni244 nie som z AC, krestania sa nedelia, kto je z kade... proste su deti jedneho Boha...

ja som spokojna so svojim zivotom, a odmietam manipulaciu ako zit, spravat sa... krestania maju jeden velky prim, su prilis slobodni na to, aby dovolili ludom urcovat co je spravne a co nie...

ty nie si veriaca, mas na to pravo, respektuj krestanov...

a ak nerespektujes, ide to z niecoho iného...

worker_falcon
4. júl 2016

@alergologia tvoje "slušné základy kresťanskej viery" asi ďaleko nesiahajú, keď nevieš ani o Spravodlivom Bohu, ktorý bude súdiť tých, ktorí Ho odmietli a prídu pred Neho so svojimi hriechmi...

moni244
4. júl 2016

@mima4 a ty respektujes ateistov? Nevyzera to tak

worker_falcon
4. júl 2016

@mima4 tipujem KS? vzhľadom na prízvukovanie darov Ducha. Ešte vyšší level ako AC 😀