icon

Z dcéry sa stal náboženský fanatik

alergologia
2. júl 2016

Pred rokom moja dospelá dcéra začala chodiť do AC. Stal sa z nej iný človek, náboženský fanatik. Vymývanie mozgov a ešte si za to pekne zaplatiť, vysoko amorálne. To nemá nič spoločné s náboženstvom. Keby Pán Boh existoval, musel by sa hanbiť za svoje dielo, že takýto vraj ľudia su tu medzi nami, ktorí psychicky ničia a zneužívajú veriacich ľudí. Počas komunizmu boli zakázaní, ako sekta. Prečo asi ?
Vystríham všetkých ešte duševne zdravých ľudí, vyhnite sa tomuto spoločenstvu. Vďaka dcére, máme celá rodina peklo zo života, hotové nešťastie. Bola som v tomto spoločenstve párkrát, pripadala som si ako v psychiatrickej liečebni. Choré prostredie s chorými ľuďmi.

lucka_220809
4. júl 2016

@peppermint
@jema_suri
a vy ste tam, damy , niekedy boli, ked vam je to tak velmi jasne? 🙂 Lebo ja poznam mnoho ludi odtial a sama tam castokrat zajdem, a co rozpravate, nie je realita.

Katolicka cirkek tiez splna mnohe crty sekty ... autoritarske vedenie, poslusnost, elitarstvo, presne pravidla a zasady pre zivot kazdeho clena, pyramida poznania a pristupu k pravde... prikladov ostrakizovania ludi, a aj manipulacie ci prenasledovania v RKC je az-az... len kazdy vidi len to,co chce a kde to chce.
Ja vobec nechcem pohorsovat ani drazdit,no kto chce co vidiet, tak tam uvidi ... trosku opatrnejsie by som vynasala sudy na vasom mieste. generalizujete a miesate jedno s druhym.
A nezabudajme, preco vobec vznikli akekolvek protestantske cirkvi... trosku si postudujte o historii aj katolickej cirkvi, aka bola a coho vsetkeho sa v danom obdobi dopustala, a historiu cirkví ako takych, mozno prestanete vsetko vidiet tak cierno-bielo. Ja osobne si myslim, ze akakolvek "cirkev" je instituciou, a institucia je ludska vec... skutocnou Bozou cirkvou su krestania, a ti su v roznych cirkvach, ti ktori uverili zivemu Bohu... ale neznamena to,ze vsetci ludia vo vsetkych "instituciach" su naozaj Bozim ludom. Ak nieco podla mna Pana Boha netrapi, tak je to nejaky kus papiera o tom,kto prinalezi k akemu kostolu... bud milujes Boha a snazis sa ho hladat a robit podla najlepsie.. alebo nie a mozes byt aj biskupovo siamske dvojca a alebo papezov bratranec... a kto ako kona, pred Bohom sa neskryje... ak manipuluje a zneuziva, alebo je len zvykovy krestan co si robi fajocky za kazdu nedelu a k svojmu okoliu je ako pes, alebo hocijaky pan farar, ktory je autoritarsky a vo svojej farnosti si robi co chce... ani krstny list, ani vysviacka , ani birmovka, ani ruky do vzduchu vyhodene pri kazdych chvalach, nic z toho nikomu nie je nic platne...

len uz prestanme vsetci generalizovat vsetko... ved je to NEZMYSEL.

peppermint
4. júl 2016

@lucka_220809 Negeneralizujem, písala som konkrétne o AC po osobných niekoľkoročných skúsenostiach. Ako vyplynulo z môjho príspevku, že vidím veci čierno biele? Kde súdim? Vyjadrila som svoj postreh.

lucka_220809
4. júl 2016

@peppermint reagovala som na tvoju vetu "Aj keď AC má oficiálny štatút cirkvi, spĺňa niekoľko čŕt sekty. Napríklad indoktrinácia, izolácia, kontrola.". V tomto zmysle splna vlastne statut sekty kazda jedna cirkev a kazde jedno nabozenstvo. Ale v istom zmysle v tom mas vlastne pravdu. Lebo kazde jedno nabozenstvo v istom zmysle aj sektou je.

jema_suri
4. júl 2016

@worker_falcon ..žiaľ musím s tebou súhlasiť, že dnes je len málo pastierov, ktorý vedú veriacich správnou cestou..to sa vie, že slobodomurárov je v rimokat.cirkvi veľmi veľa..zamoria všetko čo sa dá...

jema_suri
4. júl 2016

@lucka_220809 ..netvrdím, že nemáš pravdu..ja sa neriadim cirkvou..riadim sa tým, čo nám odkázal kedysi Pán Ježiš..chodím do kostola preto, aby som čo najčastejšie prijímala Telo a Krv Ježiša Krista...pre nič iné..a možno viem o rimokat.cirkvi viac než ty...ale to tu nebudem rozvádzať...ale tiež nebudem všetkých veriacich zatrieďovať do jednej skupiny...lebo aj veriaci aj neveriaci sú takí aj takí...ja nikoho nesúdim...

worker_falcon
4. júl 2016

@jema_suri fuu, teraz nechápem. je to irónia, alebo to myslíš vážne (slobodomurárov je v rimokat.cirkvi veľmi veľa)? každopádne je to zaujímavé, čo si napísala 😀

jema_suri
4. júl 2016

@worker_falcon ..to čo píšem je úplne zrozumiteľné..jedine, žeby si nevedel kto sú illuminati...to že chodím do kostola, neznamená, že nemám oči wide open...

johanka99
4. júl 2016

@konik1402 áno ,zhubná davová psychoza a vymývanie mozgov každú nedeľu v Istropolise,dome uzdravenia a každodennými niekoľkohodinovými modlitbami

lucka_220809
4. júl 2016

@jema_suri a tak sa aj mnohi v AC riadia tym,co povedal Pan Jezis.
To len tak... ja sa neradim k AC, takisto uz ani k RKC, ani k ziadnej skratke. Nepoznas mna, tiez nevies, co viem o Katolickej cirkvi ja, ani ja teba, a nebudem tvrdit, ze viem viac ako ty 🙂 Ani na tom nezalezi. Je proste rozdiel medzi nabozenstvom a vierou a ja len nedobre reagujem na to "ukazovanie prstom", ze ti su zli a tam sa deje toto a hento... a prave preto to nemam rada, lebo viem velmi dobre, ako lahko sa to robi... nie je to tak davno,co by som s tym istym predsudkom odsudila kdeco... indoktrinacia, hej... tak ta je vsade, kde je nejaka doktrina 🙂 a v kazdom nabozenstve doktrina je.

mima4
4. júl 2016

@jema_suri iluminati 😀

zuska2001
4. júl 2016

moja sestra je v AC Žilina už asi 15 rokov a v pohode. Síce má niekedy trošku striktné názory, ale dá sa na to zvyknúť. myslím, že mnohí katolíci by si mohli brať príklad z malých protestantských spoločenstiev. Najmä, čo sa týka výchovy detí, sú protestanti úžasní...... AC nie je sekta, je to normálna oficiálna, štátom uznaná náboženská skupina.

mima4
4. júl 2016

@jema_suri
rozmyslala si, ze su ludia, co chcu viac? ktorym nestaci chodit do kostola....a absolvovat vsetky nabozenske ukony?

mozno tebe to staci, ale su ludia, ktori tuzia sa zdielat s inými, tuzia spolu chvalit Boha, modlit sa v jazykoch, maju rozne dary, ci dar proroctva, ci uzdravovania....dar jazykov... ty chces povedat, ze tito ludia su sibnuti len preto, ze svoj zivot posvatcuju?

alebo ako sa hovori "pycha peklom dycha"...

som velmi rada, ze poznam vela znovuzrodených katolikov s darmi Ducha Svätého, a som rada, ze Boh ich dal aj do tejto cirkvi, lebo kazda zdrava cirkev sa reformuje, potrebuje sa reformovat...

mima4
4. júl 2016

@lucka_220809
to ako keby teraz ludia z prostest. cirkvi zacali "aha katolíci, to su ti pedofili!" 😀 no cisty primitivizmus a urcite nie slova niekoho, kto nasleduje Krista.

worker_falcon
4. júl 2016

@jema_suri ak chodíš do kostola iba kvôli "eucharistii" - mimochodom, to je čo? aký to má základ? snáď to nie je to, čo ustanovil PJ pri poslednej večeri? "to čiňte na moju pamiatku"? Lebo v kostoloch to prebieha úplne inak, tam je to opätovné a opätovné opakovanie ukrižovania PJ. To neviem, čo je za "obrad".
ak tam teda chodíš iba kvôli tomuto zvláštnemu obradu, tak mu asi pripisuješ vážnosť/účel, ktorý nemá. a o to viac je to divné, že sa s učením RKC nestotožňuješ...

zuska2001
4. júl 2016

@vorkola U nás sa obyčajne delia veriaci na: KATOLICI a EVANJELICI. Katolícka cirkej je hierarchicky usporiadaná jedna organizácia s hlavou v podobe pápeža, evanjelici (protestanti) tvoria mnoho malých spoločenstiev- Apoštolská cirkev, luteráni, cirkev bratská, baptisti, metodisti..atd, ktorí nemajú jedno riadenie, v mnohých veciach uznávajú iba bibliu a sprístupnujú učenie mladým v podobe piesní, tancov, prednášok. Su menej konzervatívny vo forme, ale viac striktní v nasledovaní Ježiša. Preto sa niektorím zdá, že sú sekty.

jema_suri
4. júl 2016

@lucka_220809 ale áno dávam ti za pravdu...nepíšeš nič zlé..žiaľ tak funguje zlý v dnešnom svete, že sa snaží manipulovať a zvádzať ľudí aj tam, kde si myslíš že je dobro..

worker_falcon
4. júl 2016

@mima4 hm, ten dar jazykov sa o čo opiera? má to niečo s učením Biblie? teda napr. či tam je vždy aj tlmočník, ktorý by prekladal do "zrozumiteľného" jazyka.

jema_suri
4. júl 2016

@worker_falcon kedysi som zdieľala názory tohto typu ako máš ty...kým som si neuvedomila, akú silnú ochranu mi eucharistia dáva...ty to opisuješ tak šikovne..že ja tam chodím oslavovať jeho ukrižovanie..nie ...to si mýliš celý zmysel toho, prečo Pán Ježiš ustanovil eucharistiu a prečo je dôležitá...a samozrejme aj sviatosť zmierenia...

worker_falcon
4. júl 2016

@jema_suri rád si to nechám vysvetliť, ako to PJ plánoval s "eucharistiou"... Sviatosť zmierenia - pre mňa nový pojem. Tuším jedna slávnosť v Izraeli bola podobného názvu.

mima4
4. júl 2016

@worker_falcon jasne, nemam teraz otvorenu Bibliu, ale skus pozriet http://www.gotquestions.org/Slovencina/hovoreni... alebo aj http://www.martindom.sk/index.php?vypisat=4&id=... , v novej zmluve na x miestach sa spominaju jazyky Ducha Svätého. Existuje aj dar vykladat tieto jazyky. Vsetko zalezi na dohode, ci sa bude modlit v spolocenstve aj nahlas, mne to osobne neprekaza, lebo verim, ze Duch Svaty aj ked sa prihovara takto a takto komunikuje, tak je to na dobry ucel a ked ten kto sa modli vie vykladat o to je to uzasnejsie. Velmi vela veci sa takto odhaluje, ukazuje, ale pre ludsky rozum je to nepochopitelne... a nevysvetlitelne... No aj nas rozum ma obmedzenia, inak by sme boli "bohovia" 😉

0silvia0
4. júl 2016

@worker_falcon sviatosť zmierenia je spoveď... 😉

jema_suri
4. júl 2016

@worker_falcon pripomínaš mi jedného človeka z mojej minulosti...ešte aj sa vyjadruješ ako on na Boha a RKC..človek ktorý je úplne zahĺbený do ,,kreacionizmu,,...nevoláš sa náhodou milan?... 🙄

worker_falcon
4. júl 2016

@jema_suri nie, nevolám sa tak. ale neodpovedala si.

lucka_220809
4. júl 2016

Inak si myslim,ze tato tema uz dalej nikomu nesluzi... autorka, ak to bola realna osoba, si uz problem bud vyriesila alebo zistila, ze tu si ho nevyriesi 🙂) a dalej velmi nie je o com. Lebo v nabozenstve sa da vrtat a dohadovat od svitu do mrku a donekonecna a dvaja ludia sa nezhodnu na tom istom, ked nechcu, ani za nic. Uz len z principu. Podla mna si poprajme vsetci pekny den a nechajme tuto tuto diskusiu pekne zapadnut prachom.

lubkavargova1
4. júl 2016

Booooooze tie vase skratky..

dominikav123
4. júl 2016

@worker_falcon pí džej 😄

alergologia
autor
11. júl 2016

ďakujem za Vaše názory, cením si ich. Asi mnohí neviete, čo je náboženský fanatizmus, patrí medzi psychické závislosti, ako napr. drogová, alkoholická. Tak aby toto robila cirkev zo svojich služobníkov, tak to je vrchol všetkého !Žiadny slušný človek sa s tým nemože stotožniť, vraj láska k blížnemu. Ďakujem apoštolskej cirkvi za manipuláciu mojej dcéry, dúfam, že vás všetkých manipulátorov stihne spravodlivý trest! Žiadne hriechy sa v živote neodpúšťajú, aj v Starom zákone sa o tom píše, keď sa tým tak oháňate.

15786
11. júl 2016

@alergologia a ako ju manipuluju? nevidim v tejto diskusii ziadne fakty. nepopieram ze to je mozno fakt, ale trebalo by objasnit ako.

mamba13
Odpoveď bola odstránená
lucka_220809
12. júl 2016

@alergologia ziadne hriechy sa v zivote neodpustaju? 🙂 no moja, tak potom si ale v haji aj ty sama... bo bez hriechu nie sme nikto... teda vela stastia ti. A prepac, ale zvolavat tu tresty na ludi, v tom je naozaj nieco velmi zakerne a zle. Mozno by si mala zacat od seba v tom vytykani hriechov vsetkym okolo.