icon

Za kým ísť, keď sa chcem poradiť ako ďalej so životom?

1. máj 2023

Ahojte dievčatá. Prosím vás keď potrebujem poradiť ako ďalej so životom (práca, rodina a pod.) za kým je najlepšie zájisť aby mi utriedil myšlienky? Coach? Alebo psychlóg? Nikdy som takto nebola ale cítim, že sa motám vo všetkom a potrebujem poradiť.

Strana
z3
athena27
1. máj 2023

ahoj, chceš platiť za to čo za teba nik iný nevyrieši? meditácia, prechádzka lesom, fyzická aktivita.. zvládneš to aj sama 🙂 držím palce

autor
1. máj 2023

@athena27 potrebujem nasmerovat. V lese som takmer denne (byvame na samote, chodim tam s kocikom) a behat chodim minimalne 2x tyzdenne. Napriek tomu neviem ako dalej. Peniaze problem niesu.

mpg
1. máj 2023

Ja som sa zvykla poradiť s mamou alebo sestrou, ale nakoniec sa každý musí rozhodnúť sám.

autor
1. máj 2023

@mpg sestru nemam a mama mi nikdy nevedela poradit normalne. Ona riesi len seba.

athena27
1. máj 2023

chápem, človek sa občas ocitne na takejto križovatke.. ak máš instagram skús pozrieť Petra Poláková je coachka .. kukni jej instagram či ťa zaujme na rozhovor a nasmerovanie.

benit
1. máj 2023

Brano urban zivotny couch. Najdes urcite rozhovor s nim. Chodia za nim zname mena.

reiskirchen
Odpoveď bola odstránená
lindous
1. máj 2023

S coachmi skúsenosť nemám, ja si nemôžem pomôcť, mám voči tomu averziu a pocit že to je len jeden veľký marketingový ťah a môže to robiť hocikto 😅 psychologička mi pomohla, keď som sa cítila v živote zaseknutá na mieste 😊

deti95060810
1. máj 2023

skús napísať aj tu na mk - však nemusíš napísať nick - daj anonym...
uvidíš čo žienky poradia - možno sa ti nejaká rada zapáči...

autor
1. máj 2023

@lindous ja prave tiez neviem ci by mi ten coach pomohol. Nemam s tym ziadne skusenosti. Ale zase na psychologa mi to pridu take malichernosti. Tam sa si chodi s vaznejsimi problemami. Alebo sa mylim?

autor
1. máj 2023

@athena27 dakujem. Pozrem.

lindous
1. máj 2023

Vôbec netreba mať vážny problém, ja som nikdy nemala žiadnu diagnózu ani nič podobné, mala som podobné pocity ako ty... myslím, že mnoho ľudí sa zdráha ho osloviť práve kvôli tomuto a aj ja som dlho váhala, ale keď som sa konečne odhodlala bol to super pocit 😊 nakoniec z toho bolo iba pár sedení, ale pomohlo mi to naozaj, veľa som sa o sebe naučila.. Mala som tiež veľké šťastie, že mi sadla prvá psychologička, ktorú som si vybrala (bola som súkromne a sedenia som mala online, keďže vtedy zúril covid, ale vyhovovalo mi to asi dokonca aj viac), ale ak sa tak nestane netreba to hneď vzdať

danica2711
1. máj 2023

ja by som sa radšej zverila do rúk psychológa než nejakého coacha. Pri všetkej úcte, možno sú aj dobrí, ale poväčšine mi to pripadajú byť takí rýchlokvasení "odborníci" po absolvovaní nejakého kurzu

miadi
1. máj 2023

Psycholog by ti nemal poradit lebo ti mà pomoct najst odpovede na tvoje otazky problemy sama v sebe. Neda ti navod ako si mas zariadit zivot aby si bola spokojna. Ale mà ti pomoct najst ten navod v sebe. Nemusi to byt vazny problem. Kludne sa objednaj a uvidis. Nikdy som nebola 😀Mne staci pokecat s mamou ale ked nemas inu moznost preco nie? Ked si nevies pomoct sama od toho tu su odbornici.

domkakvet
1. máj 2023

Ide o to aby bol dobry, aby vedel dobre poradit, cize skor konkretna osoba ktora ma dobre recenzie.

terry658
1. máj 2023

Najlacnejšia varianta je kúpiť si pekný zošit, pero a písať. Všetko čo ťa napadne, coby si chcela poprípade čo nechcela. Veľa si tým utriediš. Ak by to nepomohlo, máš aspoň podklad pre kouča alebo psychológa.

autor
1. máj 2023

@danica2711 no prave toto aj mna odradza. Len som nevedela, ze ci mozem ist k psychologovi aj s takymi "banalitami"

autor
1. máj 2023

@miadi ved tak som to myslela, ze mi niekto bude pokladat tie spravne otazky aby som sa dostala k tomu ako vyriesit situaciu. Lebo ja sa stale tocim v kruhu. Jeden den nieco vymyslim, za 2 dni uz zase neviem ci je to dobry napad. A uz mesiace stojim na mieste.

miadi
1. máj 2023

Skus psychologa ten mà na to 4-5r skoly a x rokov praxe pomoct ti ako doviezt slepe kura k zrnu 😂aby si tu cestu svoju nasla v sebe .. nejaky coach mà svoju univerzalnu metodu ktora ti nemusi pomoct, psycholog by ti mal pomoct objasnit preco sa moces v kruhu preco si nedoverujes preco sa bojis skusit nieco.. Pomoct ti lepsie spoznat samu seba aby si vedela s istotou co chces a co nechces. Uz len najst takeho co ti sadne a co ti bude vediet pomoct . Mozno sa opytaj v tvojej lokalite koho baby odporucaju.

danica2711
1. máj 2023

nie sú to banality, tým sa vôbec nezaťažuj. Pre teba je to dôležité a psychológ je na to, aby ti pomohol. A ak spoločne zistíte, že sú to "banality", tým lepšie, nie? Uvažuješ múdro, keď človek nevie, čo a ako ďalej, je dobré sa poradiť s odborníkom. Držím ti palce

teleskop
1. máj 2023

coachovia su vyhodene prachy

katkine_terapie
2. máj 2023

Ak chceš, pokojne mi napíš. Ak to bude hlbší problém (ktorý treba riešiť osobne), aspoň ťa nasmerujem, na koho sa obrátiť. Ak je kouč aj psychológ, psychoterapeut, sociálny pracovník, liečebný pedagóg (podľa problému), tak je to ok. Ale ak je kouč niekto bez vzdelania v pomáhajúcej profesii s online kurzom, tak s veľkou pravdepodobnosťou ti nebude vedieť odborne pomôcť. Koučing je v podstate forma kladenia otázok, tak, aby na riešenie problému prišiel klient sám, ale to je veľmi málo na to, aby vedel správne pomôcť. Koučing/mentoring je fajn ak sa rieši napríklad kariérová oblasť, ale ak sú problémy rodinné, vzťahové, ktoré treba riešiť do hĺbky prípadne úzkostné stavy atď. tak tam podľa mňa nie je vhodný. Ale je to môj osobný názor.

mikadooo
2. máj 2023

Začala by som psychológom. Potom sú ešte psychoterapeuti, ani psychoterapeut ťa neotočí. Oni nedelia problémy na "vážne" a "málo vážne" 🙂. Ak cítiš, že nie si ok, tak na to sú tam. Dať tvojim otázkam ako keby nejakú struktúru a pomôcť ti dopracovať sa k nejakému výsledku. Samozrejme, že to za teba nevyriešia, ale presne ako ty píšeš, pomôžu ti upratať si v sebe. A ich veľká výhoda je, že kladú aj nepríjemné otázky, ktoré by si si asi sama nepoložila a už vôbec by si na ne nechcela hľadať odpoveď (odpoveď "neviem" psychológovi/terapeutovi nebude postačujúca 😉).

maminkadeticiek
2. máj 2023

Kouc

h2
2. máj 2023

Nečítala som diskusiu, ale odpoveď je jasná! Predsa na Modrého koňa! 🐎😁

shee11
2. máj 2023

Určite coach. Odpovede (riešenia) mas v sebe a on ti ich "iba" pomoze najst.

waldosinka
2. máj 2023

Famedu normálne laukova

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
basska_b
2. máj 2023

@h2 Ja som chcela presne to napisat 🤣🤣 my sme tu zivotom ostrielane koučky, co maju odpoved na kazdu otazku

maxalla
2. máj 2023

Ja by som asi tiez nesla ani k psychologovi, ani ku ziadnemu coachovi, sadla by som si s kamaratkou (ktorej verim) na kavu, skusila sa s nou poradit, pripadne s rodinou.Niekedy aj to, ze veci povies nahlas, ze si ich snazis sformulovat, pomoze, aby sa ti nejake suvislosti vyjasnili. 🙂

Strana
z3