icon

Zablokovala som mamu

27. apr 2025

Žijeme aj s manželom v zahraničí, na Slovensko moc nechodíme. Na Vianoce sme mali obaja prácu, tak sme boli pozrieť mojich rodičov teraz po Veľkej noci. Mama mi k Vianociam kúpila náušnice. Ja som jej darčeky poslala poštou, aby ich mali s otcom pod stromčekom.
Ja sa s maminou mamou nestretávam, nemáme žiaden vzťah. Pre mňa je ona mŕtva už dávno. Mama podmienila ten môj darček, tie náušnice tým, že keď navštívim babku, tak ich dostanem.
Príde mi to smiešne, ale ok, jej vec, veď mi nemusí nic dávat. Povedala som jej, že takto teda nie, ja nie som odkázaná na jej náušnice. A k babke som teda nešla. Neskôr mi písala, keď už sme boli s manželom doma v zahraničí, ze náušnice dala mojej sesternici.
Som v šoku, ale tak jej vec. Po tomto som si ju zablokovala všade.
Úprimne, je mi z toho smutno.

mantilka
27. apr 2025

Autorka potrebovala by si radu odborníka lebo máš to tam poriadne zauzlene. Ako to všetko dať do poriadku a nenechať sa manipulovať a ubližovať.

eee30
27. apr 2025

Mamu by som odblokovala, predsa len - je to mama, nech je aká je, na darčeky by som kašlala a ďalej by som si žila svoj život v zahraničí najlepšie ako by sa dalo...

0silvia0
27. apr 2025

Nenechaj sa od matky vydierat, je fajn, ze si si v tomto dupla. Preco by ti ona mala podmienovat darceky?
Na druhej strane by som sa az takto emotivne nespravala ako ty, blokovanie, zasadove odmietanie babky. Nevieme co je medzi tebou a babkou, bolo by fajn upresnit.

modra_kolobezka
27. apr 2025

Autorka, kto to nezazil nepochopi. Ja ti rozumiem. Odstrihnut sa od toxickych vztahov je jednoducho pud sebazachovy. Prajem ti vela sil, aby ti tie vztahy cim menej ublizovalu, aby si to zvladala ❤️

domkakvet
27. apr 2025

Ani tvoje spravanie nie je v poriadku.

bbwwoman
28. apr 2025
@gribka1

@bbwwoman Musela? Nemusela ...

@gribka1 ale áno musela

gribka1
28. apr 2025
@bbwwoman

@gribka1 ale áno musela

@bbwwoman Neviem si predstaviť, že niečo musím, ale ok.

bbwwoman
28. apr 2025
@gribka1

@bbwwoman Neviem si predstaviť, že niečo musím, ale ok.

@gribka1 tak u každého je to inak a každý má svoj dôvod prečo

silvike
28. apr 2025

A co ked si to ta babka zacina uvedomovat a zacina lutovat, ze ta prehliadala, ze vlastne prisla o vztah s vnuckou ? Mozno na stare kolená by to mohlo byt lepsie. Mozno keby si jej odpustila, dala sancu, mozno by medzi vami vznikol este pekny vztah. Ide o to aby si neprechovavala tie negativne emocie voci babke aj mame v srcdci. Aspon do neutralu to dat. Vies, dat tomu DOBRU sancu. Presne takymi malymi vecami sa zlepsuje svet.

autor
28. apr 2025
@silvike

A co ked si to ta babka zacina uvedomovat a zacina lutovat, ze ta prehliadala, ze vlastne prisla o vztah s vnuckou ? Mozno na stare kolená by to mohlo byt lepsie. Mozno keby si jej odpustila, dala sancu, mozno by medzi vami vznikol este pekny vztah. Ide o to aby si neprechovavala tie negativne emocie voci babke aj mame v srcdci. Aspon do neutralu to dat. Vies, dat tomu DOBRU sancu. Presne takymi malymi vecami sa zlepsuje svet.

@silvike Ja neprechovávam nenávisť, len mi je cudzia, preto nemám dôvod ju navštevovat alebo sa na ňu pýtať. Na staré kolená možno na to prišla, ale minulosť už nezmení, ten vzťah tam nie je. Ona ho nevytvorila, ja nemam záujem niečo budovať teraz. Nie je to nenávisť ani pomsta, ale nemám záujem.

srbskalizzy
28. apr 2025

Autorka pisni mi ss ak chces. Som jedna z mala ktora blokla svoju toxicku "pani z rodneho listu" a riesi ju sudnou cestou nakolko nerespektuje ze mi ma dat pokoj a nenicit mi zivot tak ako to robila celi zivot...

irusa
28. apr 2025

Pokiaľ máš zmýšľanie ako 8 ročná,tak tvoje rozhodnutie je v poriadku

silvike
28. apr 2025

Hej rozumiem, ono ten vztah s dietatom buduje primarne ten dospely. Ked ho nevybudovali, tak uz ho mat zrejme nebudu. Je to komplikovane veru.

purple_wolf
28. apr 2025

nejak nerozumiem preco ta to prekvapilo ze tie nausnice dala tvojej sesternici po pravde ... ty si ich odmietla a teraz co ma ich drzat u seba kym sa rozhodnes bavit so svojou babkou??? moji rodicia prepisali vsetok majetok na mojich surodencov a mna prakticky "vydedili" a ani ma to neprekvapilo kedze mame podobne vztahy a to mam teraz vyplakavat kvoli tomu???

laskonkaq
28. apr 2025

Ahoj. Chápem ze ta to zabolelo..to casom prejde. Dovol si cítiť sa ako chceš- aj zle pocity nas posúvajú ďalej. Každý clovek by sa mal vediet vymedziť voči druhým. Mama ta evidentne chcela zmanipulovat aby si navštívila babku ( ved v ich svete je to tak správne- falošné vzťahy). Teraz to chce čas...uvidíš sama ako to budes s mamou dalej cítiť.

maya_hi
29. apr 2025

Veď si tie náušnice hrdo odmietla. Z čoho ti je smutno? Že si prišla o náušnice, alebo že si vypočítavá? 🤔 Každopádne, veľmi smutné. Nepíšeš nic bližšie, na základe čoho máš taký vzťah k mame, ale celé smutné.Ja mám s mamou všelijaký vzťah, ale makám na tom, aby bol aspoň nejaký. Jednoducho robila veci najlepšie ako vedela. To ono každý. Každý ide len po svoj strop. Uvedomujem si, že inú mamu mať nebudem a aj preto som taká aká som a tam kde som. Babku som nikdy nezažila. Jedna zomrela keď som mala rok a druhá, keď som mala 6, ale už niekoľko rokov bola nevládna, ležala, mala vysoký vek. Dedkovia zomreli dávno predtým. Predstavujem si, aká strašná by babka musela byť, aby som za ňou šla len pod podmienkou že dostanem náušnice 🤔

prdeelka
29. apr 2025

Uf hrdinka. Urcite sa správaš vzorovo. Kopať do najbližších to je hrdinstvom, len nezabúdaj že karma je zdarma

oblecenie99
29. apr 2025

Prekvapujú ma odpovede. Väčšinou sa totiž radi odstrihnúť sa od toxických rodinných príslušníkov. Autorka môže byť divná, aj keď mne paradoxne taká nepríde. Že nekonkretizuje, aký má problém s babkou je úplne v poriadku. I tak tu o sebe napísala dosť na identifikáciu, nemusí dopísať ešte aj šťavnaté podrobnosti nejakého konfliktu či nezáujmu. Ja som to naozaj pochopila tak, že matka odovzdaním jej určeného daru sesterke (vianočného daru, nie úplatku za návštevu babky) autorku vytrestala a ukázala jej, že ju, jej pocity a názory má v p*či, lebo pokiaľ nie je tak, ako rozkaze mamka, tak nebude nijak. A sú aj zle babky, nielen zlaté, či aspoň normálne.

autor
29. apr 2025
@oblecenie99

Prekvapujú ma odpovede. Väčšinou sa totiž radi odstrihnúť sa od toxických rodinných príslušníkov. Autorka môže byť divná, aj keď mne paradoxne taká nepríde. Že nekonkretizuje, aký má problém s babkou je úplne v poriadku. I tak tu o sebe napísala dosť na identifikáciu, nemusí dopísať ešte aj šťavnaté podrobnosti nejakého konfliktu či nezáujmu. Ja som to naozaj pochopila tak, že matka odovzdaním jej určeného daru sesterke (vianočného daru, nie úplatku za návštevu babky) autorku vytrestala a ukázala jej, že ju, jej pocity a názory má v p*či, lebo pokiaľ nie je tak, ako rozkaze mamka, tak nebude nijak. A sú aj zle babky, nielen zlaté, či aspoň normálne.

@oblecenie99 To je čaro koníka, ja som najhoršia. Ale nevadí, viem ako to je, čo všetko mi urobili a prečo mám k nim taký vzťah aký mám.

autor
29. apr 2025
@prdeelka

Uf hrdinka. Urcite sa správaš vzorovo. Kopať do najbližších to je hrdinstvom, len nezabúdaj že karma je zdarma

@prdeelka Tí najbližší mi paradoxne najviac ubližovali.

srbskalizzy
29. apr 2025
@oblecenie99

@oblecenie99 presne dokonalo si to odpisala. Na konovy ti rodič moze vrazit nož do oka a ty mas byt aj za to vdacna lebo rodic. Ja mam blok celu rodinu od prveho po posledneho, lebo tiez natlaky "je to rodic odpusti" a toho cloveka aj par blizsich nemu riesim sudom.
Vdaka bohu ze zijem z v cudzine a dostat sa po mna nieje take lahke no, obtazovanie telefonom listamy meilamy smskami, a ze som blokla desiatky cisiel vratila stovky listov pohladnic...

maury
29. apr 2025

@autorka podľa mňa nie si absolútne hrozná. Tiež som týmto veciam nerozumela, pokiaľ som sa nestala ich svedkom, i keď sa priamo nedotýkali mojej osoby. Neznamená, že niekto je rodič len preto, že je napísaný na rodnom liste. Kto to nezažil, to nikdy nepochopí. Ži tak, ako to tebe vyhovuje, nie si povinná nikomu nič vysvetľovať a ozrejmovať stále dookola a už vôbec nie cudzím ľuďom. Ja ti držím palce.

andymady
29. apr 2025

Mala by si za mamou ísť a porozprávať sa. Čo všetko ťa trápi. Aj rodičia niekedy narobia veľa chýb, ale určite ťa má rada. Si jej dcéra. Kto málo lásky dostane, málo vie dať...ak vôbec. Odpustenie prináša úľavu. Všetko má svoje dôvody. Ktovie , čo prežila v detstve. Niekto dokáže veľmi zmeniť svoj život a niekto nie. Máte si čo povedať. Držím palce ❤️‍🩹

jonci
29. apr 2025

Tak ju odblokuj..len dobrá rada..lebo príde čas keď to budeš ľutovať..nestoji to zato

lilitela
29. apr 2025

Dobre si spravila. Ako sa dá ignorovať správa? Bud si ju prečítam alebo nie. Ak nechcem čítať správy, tak je ľahšie ju bloknut. Mama ti chcela týmto iba ublížiť. Najprv ta vydiera, potom ublizuje. Je uplne normalne, ze ta to boli a šokuje. Neviem ako by asi pomohol terapeut aby nemalo boliet takéto spravanie VLASTNEJ matky. Pripadá mi ze všetky baby co lajkovali tie prve odpovede nevedia citat, a to tam vidím aj známe nicky, od ktorých by som čakala triezvy názor.

minnie30
29. apr 2025

čo by som ja dala za to, aby som svoju maminu aspoň raz ešte uvidela....

toto sú pre mňa maličkosti...

senta_sofia
30. apr 2025

Ked nieco darujem, darujem bez podmienok. Mozno myslela, ze si ta kupi. Neplatilo to na teba niekedy?

autor
30. apr 2025
@senta_sofia

Ked nieco darujem, darujem bez podmienok. Mozno myslela, ze si ta kupi. Neplatilo to na teba niekedy?

@senta_sofia Neplatilo, nie. Ona to skúša, mám kúpiť dar, mám poslať blahoželanie, zavolať, pritom ona sama sa mi nikdy neozve, myslím babku. A mama ako dôvod povie, že vystáť radu na pošte je hrozné a babka má boľavé kolená a SMS ze nevie písať 😂

srbskalizzy
30. apr 2025

Ak niekomu nestojis za Sms nieje o com...

autor
30. apr 2025
@srbskalizzy

Ak niekomu nestojis za Sms nieje o com...

@srbskalizzy Nemá ani moje číslo, pretože si ho nikdy nevypýtala. Ale ja mám mať rozum 😒 Činy hovoria za všetko.