Začína mi vadiť priateľov syn
mam priatela ktorý je rozvedeny a z prveho manzelstva ma syna, ktorý ma 11 rokov......som dost nervozna ked ma k nam prist, a v poslednej dobe mi strasne lezie na nervy.....s priatelom pracujeme v BA a sme spolu v podnajme, ale nie sme spolu sami ani cez tyzden, nakolko tu s nami byva aj moj brat a ked prideme domov na vikend, tak pride jeho syn.....za posledne 2 mesiace sme boli spolu sami 1 vikend, co sa mi zda malo....tento vikend som sa s priatelom pohadala, povedala som mu co si myslim, ci k nam stale musi chodit jeho syn a on mi povedal ze ked mu zavola ci pre neho nepride, ci mu ma povedat, ze nemoze prist..ale volaju spolu aj 3-4 krat tyzdenne a priatel sa ho stale vypytuje ci nepride....nase prve vianoce sme neboli sami lebo dosiel aj jeho syn...ako sme sa nastahovali - nas prvy vikend v dome, bol tam tiez jeho syn...a uz mi to zacina vadit, stale je u nas, ci je vikend alebo prazdniny alebo sviatky...som zla?uplne som z toho na nervy......niekedy mam chut sa odstahovat naspat k rodicom.....
@wewwi Pytas sa ci si zla? Ano si zla...ved je to 11 rocne dieta a tvoj priatel je jeho otec. Tak vystahuj brata, alebo si najdite podnajom kde budete len vy dvaja. Musis akceptovat ze ma syna. Teda mala by si 🙂
@andy04 asi to budem musiet len tak vyriesit.....ale niekedy mam pocit akoby ani neprisiel za OTCOM, ale skor za bratrancom,a lebo za frajerkou???no cez vikend sa riesil uz aj tento problem, nejaka baba mu vypisuje a asi aj on jej, boli dohodnuty ze sa stretnu v nejake ulicke...no uz to zacina.....mozno ani nie som pripravena na taketo problemy este....keby mam dieta, tak asi inak beriem tieto vsetky veci, ale hovorim tym ze nie je moj, vsetko co robi zle tak mi strasne vadi a tym ako keby som ho nemala rada....
@wewwi mozno sa to zmeni zas a bude chodit menej. ja len neviem, ako by sa zatvaril tvoj priatel,ked by si mu povedals, aby chlapec chodil na navstevy menej..
@willy_wonka ved ja som mu to uz povedala.....
@wewwi cez zľavomat sa dajú kúpiť lacné pobyty,bude to akože darček a prekvapko pre priateľa a spojíš príjemné s užitočným,ale nenarobíš s tým asi nič,syn bude chodiť aj ďalej,ale aspon jeden víkend si užijete len vy dvaja a tam sa ho môžeš spýtať,či by sa s tým dalo niečo urobiť,ale nenačínaj tému syn keď tam je tvoj brat,lebo mne by to vyznelo smiešne
@wewwi reagovala som na príspevok,kde píšeš,že sa mal chalan stretuť s babou atď,tak toto nech si rieši s otcom...jasné,že ak niečo napr.rozbije v tvojom dome a pod. tak toto rieš,ale nie jeho výchovu...ty na chalana žiarliš,berie čas,ktorý by si chcela byť s partnerom,ako som už písala,si nezrelá...
a ak pôjde na jednu dovolenku s tebou,tak na druhú by mal ísť so synom,vieš si ty predstaviť,čo sa deje v detskej duši,ak otec ide k moru s frajerkou a vlastné dieťa zabudne zobrať? vieš ako sa na dovolenke utužuje vzťah otec-syn?
@janinah ten problem som ani ja neriesila, ako som uz pisala mimochodom som to len podotkla a nemyslela som tym nic zle, sak je normalne ked chalanovi nejaka baba paci....a ja ze som nezrela???!!!no na to by som sa pozrela!!!keby som nezrela, moj priatel som mnou nechodi, keby sa spravam ako decko...
@wewwi ja ťa úplne chápem, z tvojich reakcií som pochopila, že ty jeho syna akceptuješ, len tiež chceš nejaké hranice... a tvoj priateľ by mal tiež akceptovať, že chceš byť s ním občas aj sama. Myslím, že máš na to nárok rovnako ako jeho syn. Ak sa chce venovať len synovi, tak nech žije sám a môže s ním byť stále. Ja to vnímam takto. A s tým bratom majú dievčatá pravdu.
Podľa mňa si treba sadnúť a porpzprávať sa. Akceptuješ jeho syna ale chceš, aby aj on akceptoval teba a tvoje potreby. Záleží mu vôbec na tebe?
Reagujem aj preto, lebo som v podobnej situácii, môj už manžel má tiež syna z predchádzajúceho vzťahu a vždy riešime spolu záležitosti okolo neho. Tiež k nám chodieva často, no manžel berie ohľad aj na mňa a na našu spoločnú dcérku. Tiež to trvalo, kým sa našla cesta. Ono to nikdy nebude ideálne, žiješ s mužom, ktorý má dieťa s inou, a tak to treba brať. Ak máš pocit, že to bude pre teba ťažké akceptovať, tak sa do takého vzťahu radšej nepúšťaj. Lebo jeho syn bude jeho synom už stále... držím palčeky 😉
@janinah no minuly rok sme nesli na dovolenku, lebo jeho syn chcel ist zo skoly do chorvatska tak mu to zaplatil a este sme boli spolu v cechach na vylete...preco by som ja nemohla ist s priatelom sama na dovolenku, ked sme v zivote na ziadnej poriadnej dovolenke sami neboli....myslim ze to co sme si doteraz odopierali tak by sme si mohli troska uzit....
@bobi3 presne to som chcela povedat...ja mu maleho nezakazujem a som aj rada ked su spolu ale chcem byt aj ja chvilu so svojim priatelom sama, napr. vecer pri telke, pozriet si nejaky film a sami.....ja mu nemienim teraz povedat ze nenavidim jeho syna a nechcem ho nikdy vidiet a nech knam nechodi...to by som ani nikdy nepovedala lebo by to nebolo spravne...ale aj ja chcem mat nejake sukromie....
a ešte k tým dovolenkám doplním, my chodievame aj samy, aj s jeho synom všetci spolu... nemyslím si, že je na to niečo zlé, že s nami nechodieva vždy
a čo sa týka tej výchovy, s manželom sa o tom rozprávam, ak má jeho syn problém, snažím sa mu poradiť, no rozhodnutie čo ďalej je na ňom a na jeho matke, hlavne oni to musia riešiť...
@janinah ale veď nemusí s ním chodiť predsa na každú dovolenku! Jeho otec má nový vzťah, novú rodinu, má právo ísť predsa na dovolenku aj sám s novou priateľkou, tak ako vo fungujúcej rodine môžu ísť na dovolenku len samy rodičia a deti nechajú napr. u babky... čo je na tom zlé? Nie sú predsa len rodičia, ale sú aj partneri. Môj názor.
@bobi3 no ja nebudem mat nic proti keby chcel ist priatel s nim na dovolenku, nech idu, alebo keby sme sli na nejaky vylet spolu, ani proti tomu nic nemam, ale jednoducho aj ja sama s nim chcem ist....a vy to mate teda dobre vyriesene, to by tak slo....no ja sa s priatelom tiez rozpravam o problemoch, vascinou sa samozrejme on s nim rozprava ale co sa tyka takych veci u nas doma, to si poviem aj ja svoje.....

@wewwi baby majú pravdu,tvoj brat čo je u vás 7 dní ti nevadí a vadí ti jeho syn čo je u vás cez víkend? A čo keby tvoj brat dochádzal cez celé mesto,teraz ak sa rozhodne pracovať v Bratislave do smrti,tak do smrti bude bývať s vami? A prečo by ste sa nemohli každý zavrieť do svojej izby? Je normálne,že dvaja ľudia chcú mať súkromie a v tomto sa čudujem tvojmu bratovi,že je u vás nasačkovaný,že mu to nie je trápne,keď je tam nejako navyše 😒 ale zas na druhej strane ťa chápem,že si chceš priateľa užiť len tak vo dvojici,ale tudy cesta nevede, zváž či chceš partnera so záväzkami,lebo to že sa stretávajú nezmeníš ani keby si sa hoci aj na hlavu postavila 😉