Zajtra má náš vnúčik oslavu a my nie sme pozvaní
Čo by ste urobili na mojom mieste?Zajtra má náš vnúčik oslavu,viem to z iného zdroja ale aj nevesta spomínala keď sme si spolu písali,že ide robiť tortu na sobotu.Len teda neviem si to vysvetliť akosi nás zabudli pozvať.Ísť či neísť?Oslava sa robí pre našu stranu,nevestina strana už bola,nepomestíme sa naraz tak sa to vždy takto rieši na 2x
@tykat 😀 este by mohla prehodit, ze na sobotu nema ziadny program, ci jej nemoze dat tip kam ist 😉
@anonym_471b7c cosiiii? Sak to by nahodou bola rec o oslave a to predsa nechce. Chce sa rochnit v neistote a cely konik ma vylestit gulu a kuknut do nej ci ma ist alebo nie
Nazor vacsiny uz poznas - Volaj synovi!!!
@anonym_f6deac nevolala som nikomu,aj teraz si píšeme s nevestou a o oslave ani muk,nerada sa niekomu vtieram iba som chcela vedieť vaše názory
@anonym_autor to mate tak zle vzahy so svojimi detmi, ze je problem sa syna na rovinu opytat takuto blbost? Ked pridu vazne veci, nechcem vediet ako to budete v rodine riesit. Smutne...
@anonym_f6deac nevolala som nikomu,aj teraz si píšeme s nevestou a o oslave ani muk,nerada sa niekomu vtieram iba som chcela vedieť vaše názory
@anonym_autor To je chore zmyslanie. Ze sa opytas,ci mozes prist vnukovi zagratulovat nie je vtieranie. Nauc sa komunikovat a vyhnes sa mnohym nedorozumeniam. Citis sa zbytocne ukrivdena.
Neviem, aké máte vzťahy, ale podľa všetkého komunikujete, tak sa opýtaj.
Ja keď som sa od našich odsťahovala, zasadne som sa o rodinných oslavách dozvedala pár dní pred. Vždy sa dalo vedieť mojim rodičom, a tí mi o tom zabudli povedať 😀😀
Niečo mi hovorí, že nevesta poverila muža nech vás pozve a on zabudol 😀
Ináč, je to nepríjemná situácia a trocha chapem aj autorku. Chybu určite spravila nevesta so synom, lebo pokiaľ pripravujem oslavu, tak slušnosť káže pozvať na účasť. Je to nepríjemné pátrať, či sa oslava týka aj mňa, ci so mnou počítajú, alebo je oslava pripravovaná pre inu spoločnosť.
Tak sa urob sprosta a spytaj sa jej kedy mozete prist zablahozelat vnukovi.
@anna777115 vážne ti príde prirodzene možné že rodičia robia oslavu - a nepozvú starých rodičov?
@maryetta Neviem ci bude ale je to ta najprirodzenejsia reakcia.Otec vnucky je moj syn,moja rodina,moj najblizsi,tak nebudem volat neveste ale synovi reku ci sme pozvani alebo nie.Mne by bolo ostatne jedno.
@anonym_3ab7c1 ved ano. Ale ona ani tomu synovi nezavolala. Preco? Aby zajtra mohla povedat ze nevesta ju nepozvala?!
Ináč, je to nepríjemná situácia a trocha chapem aj autorku. Chybu určite spravila nevesta so synom, lebo pokiaľ pripravujem oslavu, tak slušnosť káže pozvať na účasť. Je to nepríjemné pátrať, či sa oslava týka aj mňa, ci so mnou počítajú, alebo je oslava pripravovaná pre inu spoločnosť.
@anna777115 👍👍👍
ja som raz , stvrte narodeniny to boli, zabudla svokru pozvat 😅😅😅 skoro neprisla, tak sa odula. samozrejme ze bola chcena, len sa to v trme vrme zabudlo povedat, a jej syn je nekomunikativny typ.
odvtedy vzdy pisomne radsej.
normalne sa pripomen.
@anna777115 tak pokiaľ nepozvali, brala by som to ako že je pre inú spoločnosť, hlavne, keď ju nijak netaja a sú inak normálne v kontakte... ale zavolala/napísala by som a spýtala sa, kedy teda môžeme prísť gratulovať my... všelijaké nedorozumenia sa dejú, ja som raz skoro na vlastnú oslavu zabudla
@dkethe Niekomu na peknom papieri, na zlatej tacke. Lebo sa urazi.
@anonym_autor no a teraz mi úplne odpálilo dekel. Daj mi jej číslo ja sa opýtam a poviem ti.
@anna777115 a prečo to vidiš ako nepríjemnú situáciu, veď autorka sa má len spýtať, či majú prísť alebo bude oslava ešte zvlášť pre nich ...lebo si nie je istá... nechápem, prečo nemôže zavolať synovi, veď je jeho matka...
@anna777115 👍👍👍
@anonym_autor autorka, prepac ale z tvojich reakcii som nadobudla dojem, ze ty tam asi ani nechces ist a paci sa ti ze sa mozes hrat na ukrivdenu. ak ti to nepovedali, tak su len 2 moznosti. bud zabudli alebo ta tam nechcu. ale pokial si s tebou nevesta normalne pise, sice netusime o com 😎 , tak si myslim, ze to bude ta prva respektive nevesta to povazuje za samozrejme, ze nepotrebujete poslat oznamenie o oslave a ze s vami pocitaju. a kebyze nahodou je to druha moznost, ze vas tam nechcu, tak sa mozno konecne dozvies aj dovod a mozes o tom rozmyslat. inak, zacina mi to pripominat slavnu temu na MK: "Sesternica ma nepozvala na svadbu" 😀
@anonym_autor Ja si myslím, že práve preto viazne KOMUNIKÁCIA VO VZŤAHOCH, PRETOŽE ĽUDIA NAJPRV SA PÝTAJÚ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH, ČI ALL AKO BY KOMUNIKOVALI S RODINOU Veľký problém dnešnej doby. Pritom stačí tak málo..pár minút! Bodaj by fungovali medziľudské vzťahy.
Zrejme patríte k ľuďom, čo si potrpia na pozvánke vytesanej do zlatého kameňa
@anonym_autor to mate tak zle vzahy so svojimi detmi, ze je problem sa syna na rovinu opytat takuto blbost? Ked pridu vazne veci, nechcem vediet ako to budete v rodine riesit. Smutne...
@anonym_f6deac 🤗🤗🤗🤗
@anonym_autor prepáč, ak to vyznie kruto. No ak máte takéto vzťahy, že ti je zaťažko zdvihnúť telefón a na 30 sekúnd zavolať neveste alebo synovi, tak radšej fakt na oslavu nechoďte, nech to mladi oslávia s tymi, ktorí sú im “blízki”. Ja si neviem predstaviť, že sa napr len nepochopíme a moja mama alebo svokra sa potom radšej ako s nami radi s anonymom na internete… ved o nic nejde, opýtaj sa, ak ti teda záleží na vnúčikovi.
@anonym_autor Prepáč ..akože nemám slov! už som si urobila názor po vyše 5.h. od založenia diskusie nerobíš nič! A vieš prečo? Pretože si človek (nie, ktorí sa nerád vtiera!!) ktorí sa nechá prosiť a už dopredu sa vnútorne uráža, že ťa nevolajú prvý! Je to tvoj vnúčik a je to aj tvoja povinnosť (ak si dobrá stará mať) spýtať sa prvá (prejaviť záujem mu zagratulovať). Neviem ako o čo ti ide,ale už viem, že tu si kameň úrazu v rodine! Ja to vravím vždy kto chce hľadá spôsoby, lto nechce hľadá dôvody .
Nemám slov...mať takú svokru tak ma picne!
Preboha, žena, potrebuješ kolkovú žiadosť, aby si prišla na oslavu? Však máš dosť rokov, aby si bola trošku asertívna. O čom si s nevestou toľko píšete, keď sa nevieš opýtať jednu jednoduchú otázku: "Janka, mimochodom, o koľkej máme prísť zajtra na tú oslavu? Hovorila si len o tej torte, ale asi som prepočula hodinu, kedy sa oslava začína." Aj keď ja si myslím, že keď ste sa rozprávali o tej oslave a torte, tak nevesta bola v tom, že ti má byť jasné, že máte na tú oslavu prísť. Ak by vás tam nechcela, nebude spomínať ani tortu, ani oslavu. A keď sa bojíš otvorene komunikovať s nevestou, tak zavolaj synovi.
@anonym_autor mozno sa jedna o detsku oslavu a pridu iba kamarati spoluziaci
Pre autorku: volaj dnes, podla toho budes vedet co zajtra.
Podla mna je to troll. Toto nemoze byt normalne. Uz kolko dni si s tou nevestou pises a nemas tolko chochmesu sa jej opytat na oslavu? Uz chapem preco je tolko nezhôd medzi nevestami a svokrami...🤦
A zajtra bude prispevok: Prisli sme vnukovi na oslavu a neboli sme vitani 😂
Opytaj sa . Možno automaticky čakajú že prídete a nemusia vas pozývať
@zuzubb007
@anonym_85ce9b
@zabka79 Kočky, buď ste nečítali úvodný príspevok, alebo nečítate s porozumením. Oslava bude pre „ich stranu“ rodiny (pre stranu nevesty už bola). Čiže žiadna oslava pre kamarátov alebo spolužiakov. A myslím, že sa jedná o malé dieťa, ktoré ešte takéto kamarátske oslavy nemáva.
Mimochodom, @autorka, ak si stále nezavolala neveste alebo synovi, kľudne mi daj ich číslo, zavolám, opýtam sa a dám ti vedieť👍🙈

Si babka, je normalne, ze sa spytas, kedy mozte prist zagratulovat vnukovi, vnucke. Ved ako hocijaka ina navsteva, vzdy sa to ohlasi dopredu a dohodne, aby mohli obe strany v ten den, v tu hodinu. Je to normalne dohadovanie, nie trapne, nie sproste. Tak sa to patri
Za dalsie je normalne robit mensie viacere oslavy, zajtra je mozno teda pre niekoho ineho a s vami rata na inokedy.
Bez komunikacie, nic nevyriesis