Zákaz od manžela
Ahojte, chcem sa vás spýtať či aj vás manzel vam niečo zakazuje čo chcete ? Ako to beriete ? Rešpektujete to v pohode ? Myslím napríklad to že by som chcela psa do vnútra a manzel ani za svet nesúhlasí. No ja by som si nedovolila mu napríklad niečo zakazovať aby si kúpil auto aké chce a pod. On sa oháňa tým že pes je iné že jemu vadí keď ne zviera dnu a auto predsa nikomu nevadí a neobťažuje a tak.. chápete čo myslím ... som z toho smutná lebo sa hádame kvôli tomu a neviem sa s tým zmieriť že som dospela a aj tak si nemôžem kúpiť psíka dnu ktorého by som chcela :/
Čo robite vy keď vam manzel niečo zakazuje ? Ako sa s tým vysporiadať ?
PS : neraďte mi že si ho mám kúpiť aj tak a doniesť bez ohlásenia pretože to by som manzelovi nespravila nikdy
ja milujem psov a mam aj vo vnutry a nezniesla by som keby si najdem muza kt by mi kazal psa vyhodit na dvor.. ale to je ine kedze ja psa uz mam ... ty si musela vediet jeho postoj k zvieratam v byte uz predtym a snazit sa zmenit nazor nieje fer ... kompromis je neake ine zviera napriklad... porovnavat auto kt potrebujes a psa kt len chces je rozdiel ... niekedy je lepsie ustupit ako sa stale hadat pripadne mat doma zduteho manzela kt nenavidi tvojho psa ... mat psa doma pre nepsickarov je tazke .. chlpy pach vencenie .. nie kazdy ma na to ... vztah je o kompromisoch a kompromis je aj vdat sa psa .. hlavne ak je to jedina vec kt manzel zakazuje ale inak v nom ustupuje ...
Tiež mi to nepríde ako zákaz, ale je to aj manželov byť takže sa tam aj on musí cítiť komfortne. A zrejme u neho pes.k tomu nepatrí. Ťažko poradiť ako to vyriešiť, ale asi sa len prispôsobiť. Mne keby muž donesie domov psa, tiež by ma drblo!!!
@ladyk001 to nie je zakaz,nebrala by som to ako zakaz. Mne nic nezakazuje,ale nie vo vsetkom sa zhodujeme a tak sa snazime spravit tak,aby to obom vyhovovalo. A riesili sme aj psa vnutri. Ja som chcela,on nie. Diskusiou sme sa zhodli na tom,ze to naozaj nie je dobry napad,aby bol vnutri.
Ja by som psa vo vnútri nechcela. Ani toho najmenšieho. a neviemsi predstaviť že by toto vyžadoval odo mňa muz. Ja nechcem ani psa von pri dome (nie preto ze ich nemam rada) ale tam uz som ochotná urobiť kompromis - môže byť ale Max stredného vzrastu. Tak neviem čo by si robila keby tvoj muž bol ako ja. My si tieto "zvieracie veci" respektujeme. Btw vazne porovnávas psa a auto?
@ladyk001 to sa mylis aj s vonkajsim sa vymazlime,lezime spolu na deke,na lehatku,objimam ho. A na druhej strane,ak mas prebytok lasky,venuj ju muzovi. Ja milujem psov,ale nemam rada,ak sa pes poklada viac ako clovek. A predstava ako muz sedi v kute a ty v objati so psom. Neupinaj sa na psa,to je nezdrava laska.
@marca12 len sa mi s tym ťažko zmieruje no... že ho nemozem mat...muz chcel hentake auto, nepovedala som ani slovo, muz chcel skuter, nepovedala som ani slovo a ma ho.. mobily ake chce ma... hocico co ho bavi...ja za to nemozem ze ja mam takyto "živý" sen :/ a on ma skor tie vecné čo neplznu nesmrdia a netreba ich venčiť
Ešte nikdy mi manžel NIČ nezakazoval... Myslím že by si to nedovolil....
Veď ani ja mu nič nezakazujem, jedine nepodporujem a mám výhrady voči alkoholu a jeho nadmernému pitiu....
Tak vieš, auto ti nebude ležať na gauči, ani liezť do postele, netreba ho venčiť. V tomto asi kompromis nedosiahnete, muz je proti a ty to asi budeš musieť rešpektovať. Druhá vec, mala by si ba psa čas, cvičiť, vychovávať, venčiť? Kamoška tiež strašne chcela psa, doniesla si male stena domov a po roku ho dala rodine na dedinu, lebo pochopila, že psík nie je na baterky, ona si predstavovala, že s ňou bude ležať pri telke, ona sa bude s nim maznat a už nevidela, že treba aj trochu výchovy, bol divy, brechal v kuse, skákal na každého, všetko jej hryzol, trhal záclony, nevedela s nim robiť, bol síce to len malý ratlik, ale bol ozaj protivny, nevychovala ho. A za mňa, pes ani na gauč, či do postele nepatrí... Je to proste zviera, nie človek... Čize bohužiaľ, asi sa zmieriť s tým, že pes u vás nebude, ak chceš mat kľud v rodine
@ladyk001 ja poviem z vlastnej skúsenosti, mame dcéru, 13 rokov, cele detstvo nás prosila o psa. Bývame v byte. Muž ani počuť, on je z dediny a pre neho pes patrí na dvor, ja som ku psom nemala extra vzťah, skôr rešpekt.
A predstav si, že došlo na situáciu minule leto, keď sa dcérka pýta znova, tati kúpime si psíka? A on ze áno. V septembri sme išli pre psíka a hádaj koho je najväčší partak? Môjho muža. Je to náš miláčik a za nič by sme ho nedali a ja som až pri nom pochopila tu neskutočnú lásku človeka so psom. Ale my si starostlivosť vieme podeliť a hlavne aj dcéra, keďže ma už 13 sa sama postará. Takže nie je to na jednom človeku. A vôbec nesmrdi, keďže sú aj psy, ktorým chýbajú mazove žľazy, takže nemajú psi zápach.
@maminuska no ak ma tvoj chlap chuť na milenku, tak si ju má tiež zaobstarať a ty to zvládneš? Veď predsa keď niečo chce, tak si za tým ide a ty sa var prispôsobíš.
@777januska777 tak ešte máme v tej hlave mozog a nie dieru nie ? Ak má chuť na milenku treba opustiť manželku a ísť za milenkou . Bežné práve v manželstvách kde sa manželka ide potrhať aby nenarušila sféru pokoja u manžela a nezasiahla do jeho komfortu .
Na druhej strane ak toho druhého človeka ľubim snažím sa mu dopriať tak aby aj on v tom vzťahu bol spokojný .
Vieš darmo budeš teraz hovoriť,ako sa tvoj muž o toho psa nebude musieť vôbec starať ani ho venčiť,zjavne si nevieš v hlave prehrať všetky situácie,ktoré môžu nastať,napr.ochories,keď len dostaneš chrípku,budeš doma ležať v horuckach,kto pôjde venčiť,ty alebo bude musieť manžel? A to nie je že raz za deň toho psa vyvenci,ale minimálne 3-krat s ním bude musieť ísť von,aj keby ste mali len yorkshira..Plánujete druhé dieťa,čo ak by si nedajbože bola na rizikovom a budeš doma PN,tiez budeš venčiť len ty? Budeš mať doma novorodenca,budeš mať za sebou prebdenu noc a ráno budes musieť vstať a ísť venčiť? Budete chcieť ísť s manželom niekam na víkend,kam pes nebude môcť ísť a budete musieť vždy riešiť,kam dáte psa,takisto keď budete chcieť ísť na dovolenku..Naozaj to nie je také easy,ako si predstavuješ..
@ladyk001 rozhodni sa ci chces vztah so svojim muzom alebo so psom.
Zacnes so psom na gauci a skoncis s nim v posteli.
Kde skonci muz?
Kto ti je prednejsi???
Fakt toto nechapem.
V zivote by som so nezadovazila zviera niekam,kde ho ini moji blizki nechcu.
A hoci mam psikov ozaj rada,som proti zvieratam v dome,v byte...nie vsetci dokazu zit takto.
Ja tvojho muza uplne chapem.
A co s tym ma auto?
Predpokladam,ze ho vyuzivate obaja a tiez sa obaja dohodnete,ake si zadovazite.nie?
Aby si tu o par mesiacov neplakala,ze muz ma milenku..
Ty mas predsa na gauci pri tv psa😆😉🙄
a keby ste skusili sem tam vziat docaskara? Aby ste OBAJA videli, co psik vnutri naozaj obnasa. Dost mozne ze by jeden z vas zmenil nazor...
@maminuska no manžel má chuť aj na milenku a aj na manželku, tak veď predsa ak tá manželka manžela ľúbi, urobí všetko preto aby bol vo vzťahu spokojný, takže ak chce milenku, tak mu ju predsa dovolí? To je logická odpoveď na to čo tvrdíš. Jednoducho treba sa snažiť aby bol partner vo vzťahu spokojný, ale tiež odtiaľ potiaľ a treba akceptovať aj potreby partnera. Keby mne manžel na just donesie psa do bytu, tak ich asi vyhodím oboch (aj psa aj manžela). Ja jednoducho neznášam psa vnútri a nedokázala by som existovať v dome, v ktorom je pes. Ak idem aj na návštevu, kde majú psa, deň to vydržím, ale keď prídem domov, všetky veci musia ísť do práčky, lebo jednoducho ja toho psa cítim všade a je mi z toho zle. A ak by bol manžel tak hrozne tvrdohlavý a urobil si po svojom, tak by to bol egoista, ktorému ide len o svoje vlastné dobro.
@maminuska, nuz, to je relatívne. Považujem sa za tolerantnu osobu a nezvyknem dávať ani ultimata ani zákazy. Ale pri téme pes budem žiť v domácnosti ja alebo pes. Auta mame dve. Ani jedno nám ešte nerozhryzlo topánky, nenarobilo v byte mlacky, nezavijalo celú noc a stekat som ešte tiež ani jedno nepočula. Fakt je, že na dovolenku s nami jedno z nich chodí, ale druhé nemusíme nikam dávať do úschovy, poradi si aj samé. Trochu egoizmu je fajn. Vybehnem sama ci s kamoškou na predĺžený víkend, kupim si handry, ake sa mi páčia a kúpu nových hrncov tiež nebudem konzultovať s pánom tvorstva. Ale niečo, čo výrazne zasiahne do nášho života na dlhé roky u mňa výrazne prekracuje trochu egoizmu.
@777januska777 netreba prekračovať hranice manželstva a milenka je prekročenie . Pes nie. Nie pre mňa . Takže áno , ja mám psa v domácnosti a budem mať aj tú mačku . Keď budú deti väčšie. Manžel s tým nesúhlasí ale vie že mu je to k ničomu . Obidvaja vieme že naše manželstvo na mačke nestojí , a že k žiadnemu vyhadzovaniu u nás z domu nepríde . Manžel si zvykne tak ako som si ja zvykla na jeho koníčky a ktoré mu tolerujem .
Ale toto neni zakaz, skor otazka toho ako sa dohodnete vobec na zasadnej veci. Kedze zviera je zodpovednost na roky a ked to raz bude doma tak bude koniec diskusii. Cize ak on psa doma nechce a Ty nemas srdce psa nechat vonku tak to nechat tak. Pripadne skusit o par rokov.
@maminuska milenka nie je alebo teda nemusí byť prekročenie. Jednoducho hranice si určujú predsa partneri sami. A ak partnerke tá milenka nevadí tak je to predsa ok. V tomto prípade je však aj pes prekročenie hraníc v manželstve, lebo manželovi pes zásadne vadí. Manželstvo nestojí na mačke, psovi, telefóne ani na ničom, ale stojí na tom partnerovi a na tom aký ten partner je. Ak je partner egoista (viď ty) a silou mocou si ide za svojím, tak to manželstvo dlho nevydrží alebo to šťastie oboch nevydrží. Manžel sa možno prispôsobí, ale utrpí na tom jeho pohľad na teba a necudovala by som sa keby ťa neskôr pekne poslal k vode alebo si tiež začal robiť čo chce. Častokrát partnerstvo stroskota na tomto egoizme jedného z partnerov a najhoršie je to, že ten egoista si to nikdy neuvedomí.
@vroni ja psa nepovažujem za výrazný zásah do domácnosti. Mne keby povedal muž že ja alebo pes , vlastne by mi to ani nepovedal lebo by vedel že účinok by to malo nula. Autá sa kazia , hrdzavejú platíš poplatky za parkovanie , tečie im olej , zadrbká ti celú kockovú dlažbu , platíš poistky ...prečo také aké chce manžel , prečo nie aké chcem ja. Psa máš takého akého si vychováš a ako sa mu venuješ. Pes ti nemusí zavíjať , nemusí obhrýzať a môže byť milým členom domácnosti , nútiť ťa k pohybu , stretneš kopec zaujímavých ľudí .
Ja nemienim skutočne prežiť život tak že si nesplním svoje sny lebo druhý to nechce. Na to som už príliš stará. A ak si môj manžel nájde milenku kvôli tomu že mám doma psa alebo mačku , nuž problém nebol v mačke alebo v milenke ale niekde inde.
@777januska777 presne tak m takto egoisticky žijeme 13 rokov, obidvaja. Obidvaja si plníme to čo chceme a po čom túžime . A práve tento egoizmus nás drží pokope 🙂, sme v tom našom egoistickom manželstve spokojní .
@777januska777 muž je spokojní lebo má to chcel a ja som spokojná že mám to čo som chcela a ešte v rámci tohto egoistického vnímania dokážeme spolu celkom dobre spolupracovať pri výchove detí a rodinnom živote . Manželstvo kde som sa prispôsobovala som už zažila a ani to že psa nemám lebo si to manžel neprial ho neudržalo pokope. Takže prvé čo som urobila je to že som si kúpila psa .
@maminuska tak dvaja egoisti asi dokážu spolu žiť ale teda ja by som tak žiť nemohla. Pre mňa je partnerstvo aj o kompromisoch a živote spolu nie o plnení si snov na úkor toho druhého. Teda aspoň u mňa.
@777januska777 pre mňa manželstvo je o kompromisoch, to však neznamená že sa vzdám toho čo chcem ja . Alebo manžel sa vzdá toho čo chce on . Manželstvo nie je žalár ani obeta, teda nie pre mňa . V 60 tke sa nemienim obzrieť za svojim životom a lutovať čo som neurobila a čakať na smrť muža aby si mohla kúpiť psa on na moju aby si mohol kúpiť to čo on chcel.
@ladyk001 4 roky som chcela psa hlavne kvôli synovi.Muz nemal absolútne žiadny vzťah ku psom z domu od rodičov počul, že to bolo vždy niečo o čo sa treba starať a je len na ostaru.Kompromis povedal, že velkeho psa do búdy na dvor čo som nechcela zase ja.Az som našla, že sa narodil taky akého som chcela a išla som poňho.Tyzden bol nahnevaný ani naňho nepozrel potom vencil, hral sa, sú najlepší kamoši na nikoho sa tak neteší ako naňho a to mu asi lichotí😆kupuje mu pamlsky a večer leží iba jemu na kolenách.Ja som to riskla, ale samozrejme, že si vypočujem z času na čas koľko treba vysavat.
@maminuska v tomto máme skôr iné priority. Pre mňa je pes niečo čo by som nedokázala akceptovať a je to vec ktorú manžel vedel už pred manželstvom a rozhodol sa to akceptovať. V tomto prípade je rozdiel v tom, že to možno bol jej sen, ale manžel o tom asi ani len netušil, preto mu ona nedala možnosť sa rozhodnúť ešte pred manželstvom a deťmi či to bude akceptovať alebo nie. Mňa manžel neobmedzuje vo veciach, ale ak ide o zásadne veci, ktoré ovplyvňujú aj mňa aj jeho, tak predsa musím akceptovať aj jeho postoj k tomu. Nepôjdem si tvrdo za niečom čo viem, žeby manželovi ublížilo, len preto lebo som sa práve pre to rozhodla.

Zabudla som prdy pri telke!!😁