Zákaz od manžela
Ahojte, chcem sa vás spýtať či aj vás manzel vam niečo zakazuje čo chcete ? Ako to beriete ? Rešpektujete to v pohode ? Myslím napríklad to že by som chcela psa do vnútra a manzel ani za svet nesúhlasí. No ja by som si nedovolila mu napríklad niečo zakazovať aby si kúpil auto aké chce a pod. On sa oháňa tým že pes je iné že jemu vadí keď ne zviera dnu a auto predsa nikomu nevadí a neobťažuje a tak.. chápete čo myslím ... som z toho smutná lebo sa hádame kvôli tomu a neviem sa s tým zmieriť že som dospela a aj tak si nemôžem kúpiť psíka dnu ktorého by som chcela :/
Čo robite vy keď vam manzel niečo zakazuje ? Ako sa s tým vysporiadať ?
PS : neraďte mi že si ho mám kúpiť aj tak a doniesť bez ohlásenia pretože to by som manzelovi nespravila nikdy
Boze zeny na 3 strany riesite ci si pani ma vziat psika alebo nie...a manzel zakazal... ale ona jemu dovolila auto skuter hento tamto...sak ak ponom tuzis a vies co to vseeeeeetko obnasa tak si spln co chces... aj moj penil 4 dni a potom pochopil ze ja milujem jeho dcerku ale potrebujem k zivotu zvieracieho tvora....prezil to nerozviedli sme sa a dokonca ho ma aj rad😂ide s nim vonku,a uz je to 7 rokov
@ladyk001 my zas mame doma aj pavuky aj jasterice, mali sme morcata fretky a yorka😀, moj muz tuzil dlhe roky po plemene, ktore plzne a musi byt dnu😀pritom mame obrovsku zahradu...vzdy som vravela , ze ja chlpy v dome ani za svet a smrad a zas ostane na mne, lebo muz casto pracovne prec a hadaj, preplo mi kupila som vysnivane stena cez koronu,ked som mala nan cas, moj muz skoro zosalel😀😂....a teraz? Vysavam tri krat denne , raz denne zmyjem podlahu, mam osviezovace vzduchu a psa kupem casto 😂aj ked mi to veterinar zakazal,tak to obmedzujem😀 ale hlavne je ze je ako moje tretie dieta , uplne ho cvicime, prechadzky a milujeme ho 🙂
@maminuska, no lebo každý má hranice niekde inde. U mňa je pes no go a proste s nim jednej domácnosti koexistovat nebudem. Ak by muž dovliekol psa, odišiel by z domu pes alebo ja. Môj muž má zase pozná natoľko, že vie, že moje veľmi zriedkavé nie je naozaj nie a myslím to vážne. Pes je u mňa na rovnakej úrovni ako frajerka. Je na rozhodnutí muža, čo chce. A na mojom rozhodnutí, čo som ochotná tolerovať. Tiež nemienim v 60 fnukat, že som strávila 15 rokov so smradlavým coklom, utierala mlacky a na dovolenku jazdila len do hotelov, kde môže ísť aj pes, lebo muž chcel. To zase tvrdí môj egoizmus. Ale zase mavnem rukou, keď si ide chlap lámať krky na ďalšiu rallye ci nutne potrebuje stráviť víkend s celou rodinou na nejakých šialených pretekoch. Kľudne si budem aj manželstve plniť svoje predstavy a ciele, ale keď pôjdu moje predstavy a ciele do principiálneho a dlhodobého konfliktu s mužovymi, asi naše manželstvo veľmi spokojne nebude. Iné je, keď si nechávame aj v manželstve priestor a slobodu na vlastný rozlet. Ale rozlet a nálet sú väčšinou rôzne kategórie.
S manželom plné súhlasím.. tiež by som psa doma nechcela... Môj manžel mal niekoľko psov a povedal že možno niekedy keď budú deti väčšie.. ale keď chodí k svojej rodine (majú Yorkshira) tak povedal že v žiadnom prípade . Konečne si uvedomil ako to smrdí .. a áno aj yorkshir smrdí a poriadne .. keď mal psov tak si to nikdy neuvedomil... Keď sme spolu začali žiť musela som všetko oblečenie do posledného kúska vyprať aby to tak hrozne nesmrdelo .. a predstava psa na gauči je hrozna.. takže sa mi nedivím.. a určite to nie je zakazovanie ..
@777januska777 no a ja si idem tvrdo za tým rešpektujúc podmienky doma. Teraz nie je vhodný čas na mačku , za tri štyri roky bude. Potom si ju kúpim. Manželovi som to oznámila , nepáči sa mu to , mne sa tiež nepáči zaparkované športové auto v garáži , dvojmiestne a mám ho tam zavadzia mi a vedela by som si priestor predstaviť inak využiť , využitie pre rodinu nulové ... ani papagáj - veľký druh ktorý mi tu škrieka ale je to manželov miláčik , nemám k nemu vzťah ale nakŕmim ho dám vodu , vyčistim keď on nemôže. Tiež som ho doma nechcela , ale keďže manžela ľúbim , viem že to bol jeho sen , tolerujem aj toho vtáka aj to auto. To iste požadujem od neho. A takto sa my egoisticky ku sebe správame. Dlhodobo potláčané želania neskôr tak či tak prerazia, vekom človek stráca toleranciu v manželstve hlavne po odchode deti a naplno sa prejaví frustrácia z nenaplneného. Môj manžel nebude si e s tým súhlasít na čo má plne právo ale viem že u neho nájdem pochopenie a žiadna mačka , pes papagáj auto nebude u nás predmetom sťahovania , vyhadzovania , milenky a ani rozvodu.
@maminuska súhlasím s tým, že ak je dlhodobo potláčané želanie druhého, že to vedie k frustrácii, avšak myslím že aj o tom je obdobie chodenia. Aby sa dvaja spoznali a povedali si po čom túžia a aké sú ich priority. Ja keď som s manželom začala chodiť, tak som zistila aký je a on o mne. Keby som vedela, že on miluje úplne najviac psy a že túži mať psa doma, tak to by bola aj vec pre akú by sme vo vzťahu nepokračovali. Podľa mňa človek musí mať mantinely a aj očakávania od druhého a keď vie čo by neakceptoval ten druhý, tak s ním nebudem pokračovať vo vzťahu.
Hmmm... Čiže ona, keď si chce splniť sen, tak je egoista, lebo manžel nechce. Ale manžel egoista nie je, lebo odmieta ustúpiť...
Dúfam, že vy si každý jeden sen odopriete, keď manžel povie kategoricke nie, aj keď vy ste po Tom snívali možno od mala?
A ak my poviete, že pes je niečo nežiaduce... Tak ja vám poviem, že vy to hovoríte len zo svojej pozície, že vy by ste psa doma nechceli a preto ste na strane manžela.
Zviera je niečo úžasné pre dieťa, učí sa fungovať s ním, starať sa oňho, je to spoločník možno v najdôležitejších alebo najhorších časoch. Zviera väčšinou ľúbi bez podmienok.
Ak ja dovolím kupovať manželovi podľa svojich prianí veci, očakávam to aj z jeho strany.
Auto už z presvedčenia jej asi nedal vybrať podľa priania, skúter to isté. Ona má súhlasiť so všetkým, ale manžel povie nie, a ona má sklapnut a skloniť hlavu. Lebo...
A aj auto je porovnateľné, veď to tiež asi nie je na chvíľu, starostlivosť je tiež na oboch, peniaze tam pôjdu z rodinného rozpočtu, opravy, poistky atď
Skúter je napríklad podľa mňa úplne zbytočná vec, keď je auto, to predsa neznamená, že ho hneď zhodím manželovi a zakážem kúpiť...
@vilma7 manzel nebol proti psovi od zaciatku vztahu, na zaciatku mal aj on rad psy lebo sam vyrastal so psom a mackami. Byvali sme zo zaciatku kazdy samostatne ešte u rodicov , neskor v podnajme kde sme psa mat nemohli no a teraz ked uz mame vlastny dom, tak manzel uz nazor zmenil za ten cas lebo videl u znamych a aj inde ze ake to je mat vnutri psa ze sa zduje podlaha ked sa tam vypisa šteniatko a vsetko ine co sa moze stat. Aj dospelym psom proste niekedy ujde, alebo sa povracaju doma atd... A teraz ked mame vlastne nechce ani mysliet ze by nam vsetky nove podlahy steny a vsetko mohol znicit pes
@ljzozv, ani nie. Mame doma dve mačky, nevadí mi zviera v dome. Vadí mi pes. Vadilo by mi aj morské prasa alebo škrečok. Ale kľudne by som chovala hada. Alebo papagája. Netúžim po nich, ale v pohode by som ich akceptovala. Psa nie. Akceptujem auto môjho muža. Krpatu športovú rarohu, čo veľa žerie a na nastupenie potrebuješ obuvak. A on zase akceptuje moje tiky a predstavy. Ale mame svoje hranice, za ktoré nie sme ochotní ist. Moja je pes. A televízor v spálni. A bývanie na dedine. Mužova poletovanie autom. A vysedavanie v kaviarni. A byt v paneláku. Proste hranice. Pre iných smiešne, pre nás neprekonateľné. Ich narušenie by síce možno neviedlo k rozvodu do 24 hodín, ale k dlhodobej frustrácii a nespokojnosti áno.
@ladyk001 nas pes sa naucil chodit von behom tyzdna a mlacku urobil 2 krat na dlazbe a nekuse mi veci...staci si vybrat plemeno ...urcite by som si do vnutra nekupila napr madarsku vyzlu alebo nieco takto behave lebo to su vacsinou plemena co nicia🙂a po druhe ste na dome ja som toho psa pustala von kazdu chvilu az sa nauci..pee v byte je horsi pripad to by som bola leniva behat s nim hore dole stale
Manzel mi nic nezakazuje.Neraz sa povadime ked mame iny nazor na vec ale ja si vzdy urobim posvojom a na moju smolu on tiez 🤷♀️😁
@ladyk001 tak čo sa týka psa určite by ovplyvnil život aj jemu. Pokiaľ bývate na byte a ochorela by si napr. Že nemôžeš vybehnúť vyvenčiť musel by on... Alebo si odcestovana... Tiež dovolenka máš kde dať hafana? Keby si ho mala vonku tak ešte možno ale v tvojom prípade by som manželove námietky tolerovala...
@ladyk001 ak potrebujes psa na lezanie na gauci vecer, tak si kup plysaka. A poviem ti tajomstvo, vela psov to nema rado (tak par minut a to mam fakt rozmaznanca viszlu maznavu) a prejde to aj teba ked budes ten gauc riadit atd. Ale teraz k otazke: Mame psa.. vonkajsieho. MAL byt vonkajsi :D A je vnutorny a moze sa polovicka aj na kolomaz rozliat.. prave spi s dcerou v detskej :D (pes). Nasa dohoda ale bola, ze bude dole v obyvacko chodbe kuchyni, KED bude zima, lebo nesuhlasila som s celorocnym byvanim vonku plus neskutocne potom steka cela ulica ked nechavame v noci psov na dvore... a toho sme sa velmi dlho drzali, od malicka bol nauceny, ze ked je vnutri je iba tam. Lebo proste.. neporiadok to robi. Prebehne mi z dvora dom a mozem podlahy umyvat.. chlpy kde sa da atd atd. Proste aj clvoek aj pes musia mat svoje miesto a priestor 🙂 naucia sa obaja... Ale ano, ak chlap vyslovene nieco nechce, tak to nerobim... ale ked ja vyslovene nieco nechcem a urobi to aj tak, tak to je vojna a pes bude aj v posteli :D Ale najradsej by som bola, keby sme si ho vobec nezaobstarali (zhodou nahod ho vymyslel on.. ), pretoze to je pre mna horsie ako dalsie dieta... som obmedzena hadam vo vsetkom, v kuse riesim nieco so psom---
@gazpalm v zivote mi viszla nic neznicila... ak neratam jeho loptu na hranie :D nic... zhodou nahod topanky boli zaujimave pre neho, len ked bol vonku a to ich netrhal, ale hadzal si ich a nahanal, cize sme ich zbierali po dvore :D ale nenici nam nic.
@ladyk001 a v zdutej podlahe :D my sme nasmu psovi natiahli za par eur na zem gumu (to take co bolo dakedy vsade na dlazke) a urobili ohradu ako malemu dietatu... cez den bol vonku a naucil sa necikat velmi rychlo. Skor ked bol vacsi a nevydrzal doma, lebo necakane ostal vnutri dlhsie ako bolo v plane. Ale ked tak pozeram svoj dom... tak ta podlaha by bola najmenej keby sa zdula :D nam sa nezdula.. mame dobru podlahu a nie nejaku rarohu :D Ale skrabance na dverach ma vytacaju do biela.. a spinave okna a dvere. A ze tepovat gauc mozem kazdu chvilu. Inak na nicom inom nevidno ze mame psa.
@ladyk001 súhlasím s manželom. pes v byte či dome pre mňa absolútne nie. aj môj muž súhlasí s vetou: buď pes alebo ja (to bolo v rámci jednej debaty s dieťaťom ohľadom zvieraťa v byte/dome)
Mne muz nic nezakazuje, ani ja jemu, sne dospeli ludia, ale psa by som doma nedovolila ani keby sa na hlavu postavil...vie ze neznasam zvierata v byte...ked mi kupi dom, tak nech si kupi psa...
Nie kazdy ma zaludok mat psa v dome/byte, toto sa da u neho pochopit. A mne manzel zatial nic nezakazal, ale skor logicky vyargumentoval, ze preco by to nebolo vhodne a vzdy ma presvedci😁
ja by som dokonca nedovolila psa ani na zahrade mat partnerovi ...proste neeee !!!! a mohol by sa aj rozkrajat
@ladyk001 možno by mu presne vadilo vylihovanie psa na gauči pri tebe.....radšej mať vzťah s mužom ako so psom a pohnevať si muža. Hádam niesi malé dieťa aby si si to presadzovala hlava nehlava.
@vroni veď presne o Tom píšem. Tvoje prianie je mať niečo a tvoj muž povie kategoricky nie. Ale egoista si len ty, muž nie.... Podľa väčšiny príspevkov tu.
Keď sa prispôsobujete obaja a viete ustúpiť aj vo veciach, ktoré nie sú úplne podľa vás, tak je to potom správne.... Ale musia sa obaja... Nie len jeden.
@ljzozv, každý normálny človek je egoista. Len v manželstve (partnerstve, to je úplne fuk) je fajn, keď sa dvaja dohodnú a jeden z nich dokáže ustúpiť namiesto toho, aby si lestili ego. Keď jeden chce a druhy nie, nemôžu dosiahnuť obaja svoje. Jeden z nich sa musí prispôsobiť. Alebo obaja. Pri otázke pes/nepes by som povedala, že ten, koho postoj je principialnejsi. V tomto prípade manzel. Pretože argument, že chcem psa, aby vedľa mňa lezal na gauči, je naozaj na úrovni päťročného dieťaťa a nie dospelého človeka. Nie preto, že si myslím, že by žena mala v manželstve vždy ustupovať. Lebo to si rozhodne nemyslím.
@ladyk001 trosku ta sklamem...svokrovci maju yorkshira a veru smrdi...je starsi a hniju mu zuby fuj a neakutocne je ustekany...a mam znamych tiez vravia ze stekaju
@ladyk001 si uvedomujes, ze yorkshir vobec nie je "bytovy mucko"? Povodne bol vyslachteny na lov mysi, potkanov...takze bude stekat v byte ci pojde sused do obchodu, prebehne marvec cez podlahu alebo zasumia listy vonku. Aj yorkshir smrdi a teda celkom dost. Vies, ze starostlivost o psa (granule, sampon, veterinar, lieky...) pojde aj z muzovho rozpoctu (resp. viac z jeho vyplaty kedze ty sa chystas opat na matersku). Yorkshir ako plemeno je velmi preslachtene a casto ma viacero zdravotnych problemov (veterinar vas moze stat celkom dost). No a mat psa, aby som sa mala s kym tulit na gauci pri filme...to ani nepotrebuje kometar. Btw toto co robi tvoj muz nie je rozkazovanie ani zakazovanie. Je to urcenie si hranic, kde nechcem ist lebo sa v tom necitim komfortne, ale viem ustupit inde. U mna by pes v byte tiez nebol (a mohol by sa muz aj na usi postavit) a o gauci a posteli ani nehovorim, to je pre mna uz humus.
U nás je to tak... Otec nemá rád psy, zvieratá nič, mama je milovníčka a ako to vyzerá? Máme 2 psov, 1 dnu, 1 vonku, strážievame cudzie psy ktoré sú aj dnu, mame 2 papagájov, hlodavce, jaštericu :D mama sa nepýtala a Za ten čas si už zvykol, psom sám od seba nosieva kosti z masiarstva, sem tam ich pohľadká, pár krát ich vzal aj von... Sem tam si ponadáva ale to už sme sa naučili ignorovať. Psov si financujeme aj sa staráme my so sestrami a o ostatné zvieratá mama... Takže sa nemusí o nič starať
Ja ale žasnem z niektorých komentov teda.... Ja som veľký psíčkar a keby mam chlapa čo nechce psa tak sa asi veľmi trápim. Pre niekoho je to proste súčasť života, ja si život bez psa neviem predstaviť teda...

@eliska13 dopadlo to dobre u vas, keby to mne urobí manžel čo ty jemu, tak by som sa nehnevala len týždeň a buď by odišiel z domu so psom alebo by som urobila niečo čo by som vedela, že nemá rád alebo riadne neznáša a skôr či neskôr by naše manželstvo stroskotalo.