Zákaz od manžela
Ahojte, chcem sa vás spýtať či aj vás manzel vam niečo zakazuje čo chcete ? Ako to beriete ? Rešpektujete to v pohode ? Myslím napríklad to že by som chcela psa do vnútra a manzel ani za svet nesúhlasí. No ja by som si nedovolila mu napríklad niečo zakazovať aby si kúpil auto aké chce a pod. On sa oháňa tým že pes je iné že jemu vadí keď ne zviera dnu a auto predsa nikomu nevadí a neobťažuje a tak.. chápete čo myslím ... som z toho smutná lebo sa hádame kvôli tomu a neviem sa s tým zmieriť že som dospela a aj tak si nemôžem kúpiť psíka dnu ktorého by som chcela :/
Čo robite vy keď vam manzel niečo zakazuje ? Ako sa s tým vysporiadať ?
PS : neraďte mi že si ho mám kúpiť aj tak a doniesť bez ohlásenia pretože to by som manzelovi nespravila nikdy
Aj na tejto diskusii je krásne vidieť, že psíčkar s nepsíčkarom sa len veľmi ťažko zhodnú.. a v partnerstve to narobí akurát tak trápenie minimálne jedného z dvojice.. a preto by som ja veru nedokázala/nechcela tvoriť pár s mužom, ktorý by psa odmietal/nemal psov rád/nechcel psa (aj vo vnútri)... 🙂
v tomto prípade mi príde hlavne nefér, že autorkin muž zmenil názor. najskôr by v pohode so psíkom súhlasil, ale neboli podmienky. tak autorka trpezlivo čakala. a teraz keď podmienky sú zrazu muž zahlási, že proste nie. a to je akože fér?? sa zamyslite.. keby ste po niečom túžili (nech je to čokoľvek), vytvárali si na to vhodné podmienky a zrazu keď po rokoch tie podmienky máte vám to muž "zatrhne", napriek tomu, že predtým tvrdil, že je s tým ok - ako by ste sa cítili?? ja som veru na autorkinej strane. čo jej síce nepomôže, ale rozhodne si nemyslím, že je ako malé dieťa, či egoista.
Ani moj muz nechce psa dovnutra,ale keby sme Mali dom so zahradou tak prve co by si zadovážil by bol nejaký väčší pes. Ale zato mi mačku domov dovliekol
a ešte k dôvodu autorkinho muža.. písala, že UŽ nechce lebo si uvedomil, že pes môže v dome/byte niečo poničiť.. za 1. nie každý pes zbombarduje dom. áno, je pravdepodobné, že niečo zničí 🙂 (aj keď výnimky sú, napr. u nás v rodine jeden pes nezničil vôbec ale že vôbec nič) ale ak je čas sa psovi venovať, tak sa to dá veľmi ovplyvniť. dá sa na začiatku využívať aj primerane veľká ohrádka na čas kedy nie sú doma.. dá sa na zem položiť niečo, kde by prípadná mláčka nepresiakla a nepoškodila podlahu, atď. keď sa chce, dá sa... nehovoriac o tom, že sa dá zobrať aj starší psík z útulku, u ktorého je zničenie čohokoľvek oveľa menej pravdepodobné.
a za 2. (a pre mňa hlavnejšie).. keby sa bál psov, neznášal psov, atď. tak to treba pochopiť. ale uviesť ako hlavný dôvod prečo to "zakázal" poškodenie majetku? pardon, ale snáď je túžba vlastnej manželky (s ktorou bol mimochodom vraj predtým stotožnený) viac ako nejaká podlaha, stolička a neviem ešte čo. 🤔🤐
@ladyk001 joooj,my sme mali kvoli presne tomuto brutalnu krizu, ja tiez neviem doniest zviera len tak nadrzovku, lebo si to nezasluzi,aby ho niekde nechceli. a tiez aby mi to daval vyzrat na roky rokuce, ale hnevam sa velmi za to,pretoze odjakziva som hovorila ze pre mna je predstava mojej rodiny deti a pes. no a z krasavca vyliezlo az po case ze to je akoze uplne jeho nepredstavitelny problem. jasne ze som ustupila pre mier v rodine, pretoze robil take sceny, ze som myslela ze mam doma hysterickeho fagana a nie dospeleho muza. lenze je tu aj syn a nechcela som aby sme sa tu hadali a natahovali ako dvaja neandrtalci. aj ked je to nadalej moj a synov velky sen.
@777januska777 od malička sme mali psy aj vnútri a venoval sa nám tak ako sa patrí... Ano chodí veľa aj na chatu porobiť, na prechádzky ale to od malička. Ma rad prírodu, je akčný, nerád sedí na zadku doma. Sem tam ideme na výlet ako rodina, poprípade raz do týždňa zahráme nejakú spoločenskú hru, alebo ideme cez víkend grilovať na chatu, ale keďže už sme skoro všetky dospelé, každá máme svoje záľuby už je to iné. Takže toto by som vôbec nepripisovala zvieratám
Suhlasim s tym ze to neni zakazovanie 🤷 mne keby muz pili usi ze chce psa do vnutra tak jasne ze nesuhlasim. Pes neni len o tom z e ti lezi na gauci ked pozeras televizor 😁 to si kup plyšoveho 🤦 pes moze byt aj chory, moze vracat, moze mat hnacku, moze štekat a ocikavat vsetko. Pes nesmrdi, resp taky york nie ale ma svoj pach a ten domaci neciti ale navsteva ano. Je to clen rodiny a urcite by som nesla proti manzelovi skrz psa. Prepac ale spravas sa ako dieta ked este to beres aj ako zakazovanie. Pes aj nieco stoji, jedlo, zverolekar. Urcite by to zasahovalo do jeho zivota aj ked pises ze nie. Ja som psickar, milujem psov. Mala som uz vela psov aj dnu aj von ale nikdy by som nerobila nieco o com viem ze manzelovi velmi vadi.
myslim ze opat nastal odklon v teme, pretoze tu sa neriesi ci mat alebo nemat psa. Ani kto ho ma a nema. ani vyhody a nevyhody. clovek co psa chce ako autorka, pocita so vsetkym, vie o tom, nie je ako puk z lesa. Ona riesi partnersky problem, kedy sa chlap vyjadril v zmysle len cez moju mrtvolu a povedal som. Otazka na nas bola skor, ako situaciu vyriesit, nie ci pes smrdi.
ani ja velmi nechcem psa do bytu, takze ja by som sa stavala k tomu rovnako. a ako baby vyssie pisu - nie je to zakozovanie, ale vyjadrenei nesuhlasu a teda taketo veci by mali byt o suhlase oboch partnerov. Ohladom kupy velých veci - je to rovnako o kompromise a diskusii - kedze auto nie je vec za 100 eur. dohodli sme sa, ze vacsie veci riesime spolu, ale ked si chce kupit nieco bezne spotrebne, tak mi to nehlasi a neriesi.
On ti ho predsa nezakazuje, akurát ho nechce vo vnútri.. Mala by si to rešpektovať, si predstav žeby to bolo opačne. S tým autom to porovnávaš neporovnateľné..
Čiže podľa príspevkov tu...
Keďže to muž nezakazuje..
Čiže čo nie je zakázané, to je dovolené... Takže si kľudne psa dovnútra zober? 🤷♀️🤞
Ak som dobre pochopila tak on ti ho nezakazal kúpiť len nesúhlasí s tým aby bol vo vnútri.... Ak bývate na dome tak si psa kúpte a maj ho vonku.... My mame mačku ja neznášam zvieratá v byte manžel chce aby bola vo vnútri a ja nesúhlasím.... Mačku mame ja som mu ju nezakazal si zadovážiť ale chcem aby rešpektoval, že dnu nie.... Aj keď v zime keď veľmi mrzne ju občas dovolím dat dnu ma svoj kobercek a z neho sa ani nepohne keby mi zbrilala po byte tak nie je dnu ani keby bolo - 30.
Mne manžel nič nezakazuje, iba mi nedá priestor absolútne ma nič, čo by som si priala, takže je to asi to isté, ak nie horšie. Ale čo čakať od zadubeného sebca bez štipky emócií. Ale ako sa povie: "kto spáva so psami, vstáva s blchami". Tak mi treba.
@ladyk001 tak my máme labradora, je to vonkajší pes, ale v zime, aj napriek tomu ze nechcel vo vnútri psa som si ho púšťala, kým sme boli sami, a neskôr keď videl, že sa nič nestalo, pes pod mojim dohľadom, chlpy povysavane, bol aj sám rad ze je dnu a dokonca dnes ho pusti kedykoľvek aj on 🙂 a to zvieratá vo vnútri nechcel ani vidieť ☺️
@monika2012 toto mi je ľúto, nečíta sa to dobre... Ak to nie je osobne príliš, čo ťa drží pri takom mužovi?
Ak mas dom pes ma byt vonku...nie je stvoreny byt dnu potom mu je vzime zima... Pes vnutri trpi...to nie je macka
..chapem tvojho muza...pes ani zasvet dnu...nepoviem silvester aj to max do predchodby...
Mne muz tiez nechcel dovolit psa.. dlho dlho.. potom dovolil.. a neskor som to oľutovala. Bez psa v byte Bolo všetko oveľa lepsie. Teraz uz nic nenarobim, trpim ho :D nastastie sme sa presťahovali z bytu do domu a je to o nieco lepsie, ale.. ten bordel co je stale po nom.. no my mame velkeho slintaveho psa
@maminuska my sme mali macky,chodili sem tam dnu ale vacsinou boli vonku. Odkedy mame malu 4r, tak uz len vonku. Lenze po case nam kazdu zrazilo auto,sterilizovane/kastrovane..mali sme aj najducha a vypiplali ho... poslednu sme mali 4.5r a v novembri ju zrazilo auto pri vedlajsom pozemku rano, som sa zapovedala,ze stacilo...cloveku je to luto.... stale to zazivat... navyse lovili mysi,tym padom stale zacervene aj ked odvervujes, tak ako pes,co len volaco olizne a je zacerveny naspat
Psa inak mame tiez🤣, aj rybicky a 3 sliepky.... Lenze ja som mala macky od detstva rada a dcera tiez,ta starsia ma 19r a strasne chcela zas cicu...
Odolavala som do aprila.. skoro pol roka
.. a od maja mame zas cicu.
A k teme: povedala som,ze ak mam investpvat do macky,citovo sa na nu naviazat zas,lebo to tak je a bude, tak uz chcem len bytovu. Proste mat ju dnu
A vzdy som chcela ragdoll s modrymi ocami. Lenze muz povedal, ze len von... sem tam dnu moze,ale nie stale... ze ak dovleciem macku,bude rozvod.🤣🤣🤣 ale opakoval to smrtelne vazne. Tak som mu povedala,ze ked sme sa dali dokopy,mala som macku, bola vnutri,potom sme mali vonkajsie ale ako to.dopadlo..takze macka bude,nech sa na to psychicky pripravuje,hadam sa kvoli macke nebude rozvadzat,ze to je smiesne.
Vysledok? Mesiac som mu provokacne ukazovala fotky,ked sme uz mali rezervaciu,ze ktora farba je krajsia... on ze ho to nezaujima..ze macka tu nebude.. a ka len: ale bude🤣. stale neveril...jedneho dna sme ju doniesli,ani netusil, sli sme pre nu... mala 9t... dcery obe nadsene,ja tiez a rozvedena nie som.. 😉😉😉 uz je to 3 mesiace..
Prvy mesiac ju ignoroval,tyzden vkuse frflal🤣,ale vsak robil formu😉😉 .. teraz uz jej aj suncicku obcas da a zvykol si🤣
.Ale starame sa len my dve s dcerou. To iba keby nie sme doma,tak by musel.
A este...muz ,ktory by mi zakazoval,by uz nebol mojim muzom dlho... ono je to o kompromisoch,tiez musis odhadnut, aky je a s cim sa zmieri a s cim uz nie.
@katrin21 ved tak, oni len struhaju formu, lebo ich ego im nedovolí dat za pravdu, proste musia mať svoj názor a basta 🤣 ale u rodičov to isté..kazdej vonkajšej mačke sa niečo stalo, až nakoniec ho prehovorili a majú kocúra dnu, a teraz tiež aj šunku dá, aj pohladká, ale hlavne vtedy, keď sa nikto nepozerá 😀 drží stále formu.... A vaša mačička je krásna ☺️
Veru ak si napisala, ze si pripadas ako male 3 rocne dieťa, aj mne ho pripominas... Osobna skúsenosť je neprenosna, aj taky yorksir donesie blby a klieste, niečo zle zje a máš ogrcany a osraty cely dom.. Ked je stena vsade cika.. No ked je stary tiež.. Vidíš na nom len to pekne ale tu starostlivosť si nevieš predstaviť..
Som rada ze pises ze este psika nemate. Pes je spolocensky tvor mala by si to srdce mat ho v zime v lete vo vicrici lejaku horku stale iba vonku? Az mi je smutno

@ladyk001 mala si niekedy psa dnu?
My hej...A poviem ti nikdy viac.
Akože ono je to super...partak, člen rodiny, kamoš pre dieťa....ale...
Keď je to tvoja domácnosť...proste tam bude bordel...záleží aký to je pes...ale takmer každý necháva chlpy. Sú v oblečení, na gauči, v perinach...v čerstvo otvorenom jogurte...🤦♀️😂 fakt ze všade.
Musíš vencit ci chceš ci nechceš...za každého počasia...A nemôžeš ho zobrať úplne všade kam by si chcela...A riešiť co s nim cez dovolenku alebo keď chceš ísť niekam kde psy nesmú...
Proste je to obmedzenie. Na 7-15 rokov. A veľký záväzok. Je to aj kopec srandy aj kopec zážitkov...ale rozhodovať sa druhýkrát...asi už by som nechala psa na dvore a dnu ho púšťala len výnimočne ak vôbec. Mam na ten poriadok čím ďalej väčšie nervy a pri malom dieťati...je to aj tak všetko na mne. A ze tej roboty nie je málo...môžem potvrdiť.
Takže - toto je niečo...co nefunguje štýlom že muž mi zakazuje. To je spoločné rozhodnutie podobne ako ci mat dieťa či bývať v dome alebo v byte...A ci mat alebo nemať domáce zviera. To sú relatívne zásadne veci ktoré ak sú pre teba tak dôležité, si mala mat s ním vyjasnene pred svadbou. Takéto niečo by si nemala určite rozhodovať sama.
@mauzi tak veru.
Aj ked za mna,je velky rozdiel mat dnu psa a macku..macka je bezproblemova,cistotna,netreba ju vencit..vydrzi aj 2 dni sama,ak sa inak neda vynimocne..
Pes kym sa vychova,vsetko pocura,vela toho znici ohryzie, 10x viac chlpov ako z macky... za mna psa vnutri iba na svojom mieste a na chvilu... macka bez problemov,hoci mnohi si myslia opak,ale kedze mam oboje,viem porovnat. A navyse pes ma svpj pach, citit ho,nevraviac o vykyvoch pocasia,umyvani labiek atd atd.... fuuuu velky rozdiel. V tomto sme s muzom zajedno.

@siska012 a je otec šťastný? Asi teda nie, iba sa vám prispôsobil. Chlap sa vie oveľa lepšie prispôsobiť žene a dokáže oveľa viac veci akceptovať ako žena avšak potom ma ten chlap toho skôr či neskôr plné zuby a častejšie chodí von (na pivo, do lesa, do dielne, na mobile, pri počítači a nwm ešte kde) a s rodinou už potom netravi toľko času, však prečo aj, keď jeho pocity a predstavy sú väčšinou dlhodobo ignorované.