icon

Zákaz od manžela

ladyk001
22. júl 2020

Ahojte, chcem sa vás spýtať či aj vás manzel vam niečo zakazuje čo chcete ? Ako to beriete ? Rešpektujete to v pohode ? Myslím napríklad to že by som chcela psa do vnútra a manzel ani za svet nesúhlasí. No ja by som si nedovolila mu napríklad niečo zakazovať aby si kúpil auto aké chce a pod. On sa oháňa tým že pes je iné že jemu vadí keď ne zviera dnu a auto predsa nikomu nevadí a neobťažuje a tak.. chápete čo myslím ... som z toho smutná lebo sa hádame kvôli tomu a neviem sa s tým zmieriť že som dospela a aj tak si nemôžem kúpiť psíka dnu ktorého by som chcela :/
Čo robite vy keď vam manzel niečo zakazuje ? Ako sa s tým vysporiadať ?
PS : neraďte mi že si ho mám kúpiť aj tak a doniesť bez ohlásenia pretože to by som manzelovi nespravila nikdy

sono2
23. júl 2020

Jaj a pes? Nikdy. Ale to vieme obaja a nezakazuje mi nič. To ja jemu skôr. A zarába on, ja som s deťmi

zina234
23. júl 2020

V prvom rade by som manzelovi vyjadrila respekt k jeho nazoru a pochopenie k jeho obavam, ktore zrejme z nastahovania noveho clenado vasej domacnosti ma. Kompromisom by bolo napriklad si to skusit. Su moznosti vziat si psika napriklad do docasnej opatery, utulky vam len podakuju. Takto si na nejaky cas mozte skusit, ci by to fungovalo. Mozno manzel zmakne a mozno naopak ty prides na to,ze ti to za problemy v partnerstve nestoji.

olifcek
23. júl 2020

@ladyk001 ved aj si ako 3 r.dieta, co zobroni o psa a nechape, ze nebude... Zmier sa s tym. Toto nie je vec, az to nechcete obaja, zmier sa s tym, ved si dospela zena, pre pana...

somktosom84
Autor odpoveď zmazal
mirkaz156
24. júl 2020

@ladyk001 máme dvoch psov (veľkých) ale nedovolila by som vnútri žiadne zviera 🤷😁. Pre mňa tiež zvieratá nepatria do vnútra. Bývame na dome a máme na dvore aj králikov a sliepky. So zvieratami nemám žiadny problém ale dnu nie ani za svet 🤷😁.

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
huxy
24. júl 2020

Zakaz od manzela. Prepac, ale cakala som ovela iny druh zakazu. Zakazuje kamaratky, nakupy, manikuru, ist do prace, kupit si nieco (a teraz myslim neziveho tvora). Myslim ze to by bol problem, ak by ti zakazoval tieto veci. On ti zakazuje psa DOVNUTRA. Ja mam rada psov. Ako tinedzer som mala kokrspaniela v byte. Nehovorim ze to bolo cele zle, no casom som pochopila ze pes do bytu nepatri. Neskor som mala psa v dome, od stenata. Bol vo vnutri, lebo bol este maly. Ochorel, dnuka vsade hnacky... V noci to zial nik nedokazal ustriehnut. A zacali aj mlacky, co predtym nerobil. Nastastie sa uzdravil, rastol a siel von. Pes patri von, nie dnu. Ja osobne by som vo vnutri psa mat nechcela. Aj ked ano, je to zlate a mile stvorenie. Ale ja mam rada poriadok, aj svoj relativny pokoj. A prirovnavat psa ku kupe auta? Smiesne a cudne zaroven. Totizto som nazoru ze aj to by sa malo rozhodovat spolu, nie? 😬

mimkao
24. júl 2020

@ladyk001
auto vs. pes vo vnútri sa naozaj porovnať nedajú.
Veď ten smrad a chlpy všade, by musel znášať aj on. Takže sa mu vôbec nečudujem.

mamcotka
24. júl 2020

Ak sa jedná o psa určite treba kompromis alebo rešpektovať druhého zelanie. Pretože keď pes niečo vyvedie budete sa opäť zase len hádať a padnú výčitky že to ty si chcela psa a bla bla. Dokonca to môže zájsť tak ďaleko že pes bude trpieť lebo dvaja sa nedohodli. Ak by sa jednalo o iné zákazy , nepodstatné ignorujem.

mamcotka
24. júl 2020

@somktosom84 a to si s ním prečo? 🤔🤷

somktosom84
Autor odpoveď zmazal
mamcotka
24. júl 2020

@somktosom84 veď máš právo sa aj ty posťažovať. Ja som dosť dominantný človek a ja môjho muža obmedzujem ,lebo keby nie, tak pije každý druhý deň, nehovorím o závislosti na hraní sa na PC. Preto mi to hlava neberie ze si žena nevie dať rady s mužom a nechá ho rozhodovať aj za ňu. Aj proti vôli. Čo ťa teda pri ňom drží, keď ti tak manipuluje a riadi život.. 😱

biba2014
24. júl 2020

Deti chceli psa ale muz nechce aby bol vnutri,tak kupime takeho co bude vonku v zahrade,treba robit kompromisy... Horšie keby sme sa nezhodli vo vaznejsich veciach

mimikas
24. júl 2020

Myslim ze ho chapem, moj muz tiez tuzo po psovi a ja nie, do bytu by som nedovolila ani za svet a moj muz to uplne respektuje. Tak isto ako ja respektujem ze on nechce macku a ja ano. 😂

ladyk001
autor
24. júl 2020

@huxy @mimkao nepochopili ste ako som to myslela s tým autom.. myslela som to tak že si už niekoľko krát vymenil auto za lepšie , take aké vždy túžil mat . Nie najlacnejšie ... takisto aj iné neživé hobby ma a idu do toho financie , čo by sa mi mohlo nepáčit .. ale ja som mu nikdy nič nezakazovala kúpiť si ... chápeme sa už ?

mimkao
24. júl 2020

@ladyk001 ja som ťa pochopila hneď.
Aj tak je to ale niečo úplne iné. Keby ti zakázal kúpiť auto, tak chápem, žeby ťa sralo, keby ti to zakazoval.
Myslím, že mamcotka to veľmi dobre napísala.
Sama sebe by si si tým ublížila.

leeo
24. júl 2020

@ladyk001 financie su jedna vec a pes druha. On mozno nechce psa, lebo vie co taky tvor obnasa co sa starostlivosti tyka. Keby si chcela nieco nezive ako on, tiez by ti to zakazal ? Skus si nechat od neho vysvetlit, preco nechce psa, chlapi su viac racionalnejsi nez zeny.

akinom0077
24. júl 2020

@ladyk001
@ladyk001 tak psik je vec ktoru musia prebrat obaja partnery aj suhlasit... ale v inych veciach zakazy neprijmam ani nedavam.

tatianamaria
24. júl 2020

Ja nemám rada psov. Mám voči tomu odpor. Nechcela by som ich ani vonku a už vôbec nie vnútri. Manžel by aj psa na dvor kúpil, ale rešpektuje to, že mi psy vadia, tak sa o to ani nepokusa. Ja zase rešpektujem iné veci.

777januska777
24. júl 2020

@mamcotka inak a ty chápeš čo je to manželstvo? Manžel nie je tvoje druhé dieťa, ktoré ty akože máš vychovávať. A neboj sa keby prišla taká pri ktorej konečne bude vedieť čo je to sloboda, tak sa za tebou ani neobzrie.

selest
24. júl 2020

Tak je rozdiel ked ti nieco zakazuje a ked chces urobit dost velke rozhodnutie ktore bude mat vplyv aj na neho. Pes v byte musi byt rozhodnutie celej rodiny, mne by to rozhodne vadilo.

huxy
24. júl 2020

@ladyk001 no ja ta dobre chapem, len ty mna a plno inych zien tu, nie. Vybrala si si len posledne 3 vety z prispevku co som pridala. Vies co, zabudni na to auto (aj ked si to tu ty napisala prva) a precitaj si este raz moj prispevok.

jankapepe
24. júl 2020

@ladyk001 mne sa zdá že ty stále nechápeš jednu podstatnú vec: pes je živý tvor, je to člen domácnosti, je to ďalšie stvorenie o ktoré sa bude starať celá rodina a rovnako bude zasahovať do života všetkých členov domácnosti....deň noc....furt stále minimálne 10 rokov
Auto predas aj zajtra a určite ti nezabráni ísť mimo domu či ťa nebude v noci budiť alebo ti nezozerie topánky......
My psa máme 🙂 ale bolo to rozhodnutie celej rodiny.

jankapepe
24. júl 2020

@mamcotka 🙃 vieš tebe hlava neberie prečo je s niekým kto jej manipuluje život ( aj keď názor na psa v byte zďaleka o manipulácii nie je ) ..... Si otoč svoje slová z pohľadu tvojho manžela...... prečo je s niekým kto ho obmedzuje a diktuje kedy čo.....s niekým kto ním takto manipuluje? 🙃🙂

somktosom84
24. júl 2020

@nini1010 to nie je na tvoju smolu,keďže si tiež spravíš po svojom ..prepac

ljzozv
25. júl 2020

Baby ale keď argumentuje tým, že pes doma zničí veci a to nechce... Tak potom porovnanie výmeny a kúpy zase drahšieho auta je namieste...
On si mení autá, má aj iné drahé koníčky a tu manželke nedovolí psa do bytu... Hoci s tým predtým nemá problém....
Máte pocit, že keby manželka povedala, že ona nesúhlasí s kúpou iného auta, tak ju bude rešpektovať??
Tu bude asi viac vecí ako len pes... Ale to si možno len domýšľam...

whatever1
25. júl 2020

@ladyk001 Predstav si ze by ti chcel domov priniesť 10tarantul, hada alebo leva a potom vyplakaval že je dospelý a ty mu zakazujes😄

mamcotka
25. júl 2020

@777januska777 tak si na omyle moja lebo takú mal. Ja sa jej divim ze to s nim toľko vydrzala. Robil si co chcel, kedy chcel , namiesto hrania sa s deťmi sedel v krcme , peniaze co zarobil povazoval za svoje, riesil iba svoje potreby, robili to co chcel on. To je sloboda? V manželstve slobodný nie si. Takze ja veľmi dobre chápem čo manželstvo je. Teraz je so mnou a ja som mu len otvorila oči že s tým sebeckym životom ktorý viedol môže ísť tak do riti a že tu je prvoradá dcéra, nie on. Nebude chlastat keď na to nemá, ked chcel ďalšiu rodinu má sa starať. A ja ho tu nedržim. Moze ísť kedy chce a kam chce.a dalsej len odkazem kolko a kedy ma platiť alimenty. 😉😃

mamcotka
25. júl 2020

@jankapepe moj muz je so mnou lebo ma lubi. Taku aka som. No a on si zaslúži jednanie ako a nim ja jednam. Je to sebec, egoista a keby som ho nedrzala na uzde, pil by každý deň, valal si šunky. Aj si ich vala. Nevie si sam nájsť prácu, za každým všetko vybavujem za neho, je toho vela ale ak ti chybaju problemy rada ti ho prenechám.😃

poopsie
25. júl 2020

@mamcotka sa máš teda s čím chváliť