icon

Zakázaná láska

saska125
1. jún 2016

Dobrý deň. Mám frajera, ale tajne pretože o nás vedia iba najbližší priatelia.Problém je v mojich rodičoch , že moji rodičia mi nedovolia sa sním stretávať a vobec nie aby som sním už chodila a mala sním niečo. Vadí im to preto lebo dosť pozerajú na to čo hovoria ostatní ľudia , okolie , cela rodina, a vadí im to že je róm a že ja som biela tak by som mala na lepšieho. Viem že keby bol biely tak by im vyhovoval pretože je pracovitý, milý , inteligentný a proste dobrý. Nechceme sa rozísť lebo sa ľúbime ale ja už neviem čo mám robiť . Nedá sa snimi o tom ani rozprávať pretože hneď začnú kričať ked vedia ze sme sa stretli... Mám počúvať na svojich rodičov a rozísť sa sním aj ked sa velmi ľúbime a rozumieme si alebo mam počúvať seba ,pretože je to môj život, a ja to tak chcem? 😢 😢 😢

saska125
autor
1. jún 2016

Dakujem pekne 🙂

gir
1. jún 2016

Presvedč rodičov že ti môžu dôverovať. určite sa boja že im jedného dňa oznámiš že si tehotná. aby si to nespravila len z trucu, bábo na ceste, zmierte sa. Stretávať sa môžete v rámci partie. Dokonč pekne školu, neskôr VŠ, nevravím že VŠ je všetko ale je to min. dobrý základ. Začni pracovať a keď budeš samostatná a budete spolu, vaši budú vidieť že sa o teba vie postarať, môžeš ich postaviť pred hotovú vec. Keby bol narkoman, tiež by neboli nadšený. Je to len rodičovský strach, neboj sa aj ten pochopíš. veľa šťastie zaláskovaná ... 😉

elise
1. jún 2016

@sissy27 vecny kolobeh kazdej generacie 😉

worker_falcon
1. jún 2016

@saska125 že sa nevieš rozprávať so svojimi rodičmi, iba potvrdzuje to, že si ešte nezrelá, veľmi nezrelá.

saska125
autor
1. jún 2016

@worker_falcon nemyslím si že je to tak ale v pohode váš nazor 🙂 z mojimi rodičmi sa preto nedá o tom rozprávať a ani sa neviem snimi o tom rozpráavať lebo iba kricia ked pocuju o nom ,a nezalaju si aby sme mali v rodine róma
.

worker_falcon
1. jún 2016

@saska125 tak poďme na to inak. zatiaľ si nezrelá na to, aby si mala vzťah nezávislý od rodičov. keďže si sama závislá na rodičoch. Ako ti odporúčajú iné baby - doštuduj, nájdi si prácu, bývanie, staň sa nezávislá na rodičoch, a potom si môžeš budovať vzťah podľa svojho gusta. Dovtedy musíš dbať na svojich rodičov a ich predstavy o vašom spoločnom fungovaní.

elise
1. jún 2016

@saska125 da sa s rodicmi aj tak se im napises svoje city, svoje predstavy, a poprosis o pomoc aby ti povedali z coho konkretne maju strach. Je to tiez sposob komunikacie. Ja som niektore veci prejednavala s rodicmi na nejakej rodinnej oslave tak medzi recou, vtedy tobolo super, aj okolie reagovalo, ukludnovalo ich.

saska125
autor
1. jún 2016

@worker_falcon ano , asi to skusim tak ... moji rodicia su extremne vybusny snimi sa neda -_-

natalym
1. jún 2016

Ja osobne, ak by som mala pocit, že vzťah mojej dcéry jej nie je prospešný, tak je to dnes zakážem a nebavím sa ďalej vôbec.

@saska125 Tvoji rodičia majú na to vek, Ty tomu ešte nerozumieš, veci pochopíš až keď budeš mať vlastné deti, tomu ver.
Dala by som tomu čas. Vyhovej rodičom, rozíď sa s ním, v spojení môžete byť a uvidíte.

Moja mama bola ku mne benevolentná, mala mi zakázať, normálne zakázať, dnes tomu rozumiem a chápem to a hlboko to ľutujem, že som nepočúvla svoje okolie.

saska125
autor
1. jún 2016

ale ak by ste si mysleli že vzťah vašej dcery by mohol byt dobry , fungoval by len by vam vadilo že je rom .. tiež by ste to zakazali?

miushik765
1. jún 2016

@saska125 Myslim si že ak si presvečena o svojich a jeho citoch tak za svoj vzťah bojuj ak je jediny dôvod tvojich rodičou to že je róm tak práve ich názor mi pride hlupy a primitivny, každy z nas je človek, či biely,čierny, fialovy hocijaky nemame právo sa nad niekym povyšovať ak ho vôbec nepozmáme to je lahko sudiť bez objektivneho pohľadu na vec. A čo sa tyka tvojho veku? No a čo že je mlada a zamilovana? Preboha ženy vy ste snaď zabudli že ste boli take iste? Veď predsa každy sa uči na svojich chybach, ak to olutuje a zistí že to nieje s nim tak ako si myslela aspoň sa pouči a niečo jej to do života da, lepšie akoby mala neskôr lutovať že sa vzdala bez boja niečoho čomu verila toť môj názor 🙂 Aj ja som s priateľom mojim prvym už 5rokov a čakame spolu babo a myslim že som mala nejak tolko rokov ako ty teraz 🙂 možno aj menej

alaguema
1. jún 2016

@saska125 Nie je v rodine niekto, kto by bol aspoň trochu na tvojej strane, kto by rodičov presvedčil, aby ste sa o tom aspoň pokojne porozprávali? Nech ti uvedú svoje dôvody, prípadne nech ho skúsia aspoň spoznať. Veď sa nejdete hneď brať, nemuseli by robiť také scény.

saska125
autor
1. jún 2016

@miushik765 dakujem krasne .. len ako im vysvetlit ze to neije dolezite ze je rom .. ze je to primitivne ze im to vadí

elise
1. jún 2016

@saska125 musis im aj spriatelom dokazat ze farba pleti nie je prekazka.

saska125
autor
1. jún 2016

@alaguema v rodine by to tiez tak zobrali že je rom ... že si mysleli že mam naviac :(

natalym
1. jún 2016

@saska125 Mne osobne Romóvia nevadia, myslím, tých kde je rozdiel len vo farbe pleti. Toto by nebol dôvod u mňa na zákaz. Len som chcela, aby si sa zamyslela, rodičia niekedy vidia veci, ktoré Ty nemôžeš vidieť.

miku1
1. jún 2016

@saska125 Poviem ti to takto, ja mám síce dcéry vo veku 3 a 5 rokov, ale môj muž už teraz chytá paniku z toho, že si raz domov prinesú róma, černocha a podobne......Čo ti poviem. Keby som zistila, že sa mi dcéra stretáva takto s rómom, tiež by som kričala. Mám známe zo školy, susedov,...čo sú rómovia, a sú to slušný ľudia, slušnejší než hociktorí iní susedia, ale.....kamarátiť sa v tom problém nevidím, ale vzťah by som si predstaviť nevedela.....Ja som tiež mala v minulosti vzťah, ktorý mama neschvaľovala a mala som s ním kopu a kopu problémov. Nepočúvla som...zabila som dobrých pár rokov vzťahom, ktorý aj tak skončil na hov.. a teraz ľutujem, že som mamu nepočúvla. No bola som mladá a sprostá a zamilovaná...tak ako teraz aj ty. Občas sa rodičov oplatí počúvnuť. Nechcú ti zle. Tomu ver.

lauricka
1. jún 2016

@saska125 nemas este ani 18, ste este deti, aj ked nie uplne, ale to myslenie je predsa len este trosku ine, aj ked sa ti to nezda. Tak skoro, ked ludia spolu zacnu chodit, ich predstavy o zivote, partnerovi, sa este len rozvijaju a poziadavky sa menia s pribudajucim vekom a skusenostami. Zamilovanost je jedna vec, vtedy je clovek hluchy, slepy, sprosty, ako sa hovori. Ja neriesim teraz, ci je ten clovek rom alebo nie je, ja teraz pisem o tom, ze zamilovana horkokrvna moze o par rockov zistit, ze to vlastne cele chce inak. Podla mna nemusite hned tak vazne spolu, aj ked hormony si robia svoje, vsak? Dajte tomu cas, mozno casom zistis, ze to zas nebolo take horuce a mozno aj partner sa vymeni alebo ich bude aj viac este. Hned byt na noze so vsetkymi doma, co ja viem, ako dlho sa vobec poznate? Komunikacia tvojich rodicov s tebou je velmi zla, to ano. Bohuzial, u nas su ludia divni, nevedia komunikovat, maju furt same predsudky a neviem, co. Tak mysli aj na to, aki vedia byt zli. Tvoje deti budu romovia, ak budes mat romskeho partnera, budu sa s tym musiet tiez vysporiadavat, v skolke, v skole, v praci, ja neviem, ako velmi, nezazila som to, ale ludia su zli. Suhlasim, ze rom moze byt pracovity a poriadny, tak ako aj biely moze byt flakac, podvodnik, zlodej, klamar atd. A hlavne, navstiv jeho rodinu, vsimaj si, ake maju hodnoty, ako sa k sebe spravaju, ako sa sprava k matke, ci doma pomaha, atd. Toto je zlate pravidlo pre vsetky zeny, nielen pre zeny, ktore chodia s romom, s tym to vobec nesuvisi.

saska125
autor
1. jún 2016

poznáme sa skoro 3 roky .. pretože on ma už chcel .. ale ja som si to nechcela pripustat ze nieco ma taha za nim ..a pol roka spolu chodime.. a proste tazke je to sa stretavat tajne .,. pretože rodicia hned kde si bola , skym si bola ...

alaguema
1. jún 2016

@saska125 no, asi mám predstavu o type rodiny, z ktorej pochádzaš. Pozri, nemajú v podstate žiadny spôsob, akým by ťa donútili rozísť sa s tým chlapcom. Dnes už sa neposlušné dievčatá neposielajú do kláštorov🙂 Ak je ako píšeš dobrý, milý a pracovitý, tak rodičia nemajú skutočný dôvod niečo zakazovať. Sú to len ich predsudky, nenechaj si to naočkovať.

soporova
1. jún 2016

pozri rada pre teba zisti najskor kto je vlastne on, chod ku nim ty na navstevu...ja som denno denne s romami v kontakte a tam neexistuje aby zena isla pracovat musi sa podriadit muzovi v kazdom smere on je pan ty musis plnit najskor jeho podmienky plus fyz nasilie je u nich normalne...na druhej strane su velmi impulzivni a dokazu urobit svoju zenu bohynou, maji kludnejsi a podla mna aj krajsi zivot, vela si pomahaju , organizuju vecierky.... toto si zvaz je to ina kultura, netvrdim ze zla ci dobra iba ina...

rheuska
1. jún 2016

@saska125 Mile dievca, ale urcite rodicia maju aj iny argument ako to, ze je rom. A druha vec. Tak tvoji rodicia su rasisti ako lusk a ty si tolerantna??? Velmi neverim, ze s nic na teba neprilepilo. Takze skus prist na to, co je vlastne vo veci. Sadni si s mamou a popros ju, aby nekricala chvilu. A skuste sa konstruktivne porozpravat. Ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. Takze myslim, ze casom aj oni zmaknu, ale ty im musis ukazat, ze si rozumna. Musis brat do uvahy, ze rodicom ide o tvoje dobro a boja sa o teba. Z toho vznikol tento problem. Takze aj ja by som bola za odlucenie. Ak to je ten pravy tak sa vrati. Neboj. Viem, ze ovela romantickejsie je ujst alebo spachat nieco dramtickejsie, ale zivot nie je o Julii a Romeovi. Neboj nebude to take zle, akos ati zda. A apropo... Nie prave preto chces byt tak s nim, ze ti brania?? Maj oci otvorene a vsimaj si. lub, ale s rozumom. A tiez je urcite fajn, ze sa mozes vyzalovat spoluziackam a oni ta lutuju, ale neboj. Problemov este bude v zivote :D. Hlavu hore dievca.

saska125
autor
1. jún 2016

@alaguema aku oredstavu o type rodine ? ...
@soporova ano viem .. ale citim to tak ze by mi snim bolo dobre...

alaguema
1. jún 2016

@soporova Sú aj výnimky. Osobne poznám rómsku rodinu, majú 3 deti, všetky skončili VŠ, sú úplne pohodoví, kultivovaní ľudia.

alaguema
1. jún 2016

@saska125 tvoji rodičia budú asi jednoduchší ľudia, ktorí nemajú zrejme ani schopnosť pozrieť sa na to trochu z nadhľadu. Tým som chcela povedať, že ich asi ťažko presvedčíš...

saska125
autor
1. jún 2016

proste pre nich by to bola hanba keby že mam roma

natalym
1. jún 2016

@saska125 Nuž nás nepresviedčaj.

natalym
1. jún 2016

@soporova Myslím, že na nejaké návštevy je priskoro. Na čo?

elise
1. jún 2016

@saska125 musis im dokazat se ten rom je hodnejsi ako hocikto iny, aby sami uznali ze je ta hoden a boli na beho hrdi. Treba zosuladit prianie strach rodicov s priatelom, dokazat im ze za to stoji tym ze obaja skoncite skolu maturitou alebo vyucnym listom podla toho na akej skole obaja ste, najdete si pracu a spoku si mozete nieco prenajat neskor. Stretavat sa da aj ako som pisala cestou do skoly, zo skoly, nemusite sa flakat po nociach. Cez prazdniny mozete ist spolu niekam stanovat, nemusis od rodicov pytat peniaze. Alebo spolu niekde brigadovat.....

worker_falcon
1. jún 2016

@alaguema nezabúdajme, že tu máme jeden veľmi subjektívny pohľad na vec. a viete, čo hovorieval dr. house? Jeho základný predpoklad.
Zatiaľ tu iba vidíme, že @saska125 sa nedokáže rozprávať s rodičmi. nedokáže si dupnúť a povedať, že teraz nekričte a poďme sa o tom rozumne porozprávať.
Jednoduchší ľudia? ruku na srdce, koľkí z nás by "nezbystrili pozornosť", keby sa im do susedstva prisťahovala rodina rómov. a koľkí z nás by šaleli, keby nezletilú dcéru začal prášiť nejaký počerný. Niekto sa k tomu postaví rozumnejšie, niekto menej rozumne. Pre mnohých je to hanba. ľudia žijú aj na dedinách, kde každý všetko vie. tam je hanba, aj keď katolík začne chodiť s evanjelikom a podobne. Mladá vyrastá v takom prostredí a ak to nechce akceptovať, musí z neho vyjsť. Pre svojich rodičov je stále dieťa (o ktoré sa musia kompletne starať). Boja sa, že sa dá dokopy s nejakým nezodpovedným človekom, ktorý jej komplet pokazí život. je možné, že o pár mesiacov tu bude téma od tuto sasky125, že je tehotná so svojím priateľom, ktorý ju nechal a rodičia ju vykopli na ulicu. a zatracovali by sme sviniarov rodičov, ako to mohli spraviť.
Mladá sa ešte nedokáže na veci pozerať z nadhľadu a dospelo. pochopí časom, keď bude mať vlastné deti. Dovtedy sa musí párkrát popáliť. Mnohé z tu prítomných žien by vedeli rozprávať...