Zákerná svokra
Ahojte, prišla som sa sem vyrozprávať, lebo už fakt nevládzem.
S mužom sme spolu 7 rokov, máme malú dcéru a muž má ešte jedno dieťa z predošlého vzťahu. S matkou dieťaťa sa rozišli keď dieťa malo pár mesiacov, nebola som príčina. S jeho dcérou mám super vzťah, snažím sa jej veľa venovať keď sme s ňou, nechcem aby sa cítila odstrčená. Problém je moja svokra. Našťastie pri s ňou nebývame, no býva blízko. Pred mužom sa tvári, ako ma strašne má rada a pritom mi robí všetko napriek. Absolútne nerešpektuje čo poviem, dokonca mi to príde ako keby čakala na príležitosť až môže urobiť zle. Napr. Poviem "Deti, cukríky budeme papať až keď spapáme obed ", do sekundy priletí, strčí im cukríky a povie "no a čo, aj moje deti jedávali cukríky pred obedom ". Keď sme mali mať svadbu, tak sa nás opýtala, či si z nej robíme pi**, potom že ona má nedá ani cent lebo aj tak sa za rok rozvedieme a potom že ona prispeje, ale musí tam byť XY ľudí ktorých chcela pozvať (ja som chcela malú svadbu, tak pozvala 70 ľudí!) s tým, že vydierala že neprídu ak tam niekto z nich nebude. Nerešpektuje ani to, keď je chorá a neželám si aby k nám taká chodila na návštevu, pretože deti večne ochorejú. Nerešpektovala to ani keď moja dcéra mala pár mesiacov, ževraj aby mala imunitu. Okrem toho keď mala mesiac tak mala koliky a reflux, veľmi často plakávala. Svorka jej poza môj chrbát namočila cumlík do alkoholu a potom sa mi s tým prišla pochváliť, načo moja dcéra okamžite vyhodila celý obsah žalúdka. Taktiež keď sa neskôr snažila dávať do úst rôzne špinavé predmety ktoré som jej vzala, tak ten predmet zobrala a strčila jej ho späť do rúk, že ved imunita (boli to veci ako napr kameň zo zeme). Samozrejme som hneď zasiahla, a to som si vždy vypočula ako preháňam, ako je moje dieťa úbožiatko a nebude mať pri mne nič zo života.. môj muž je ňou žiaľ zmanipulovaný, pretože pred ním sa snaží správať neskutočne milučko a tieto veci robí vždy, keď tam muž nie je. Potom keď sa s ním o tom rozprávam tak sa to s ňou snaží riešiť, no vždy to dopadne tak, že sa zatvári na úbožiatko- to tak nebolo, to bolo zo srandy, chcela som iba pomôcť a podobne.. keď sa to s ňou snažím riešiť ja tak mi dá pekne pocítiť, ako v paži ma má, nakoľko mi napr v polke vety skočí do reči alebo len tak odíde a ide robiť niečo iné akože ignoruje, proste ako malé trucujúce decko. Alebo sa tvári že áno pochopila som a vzápätí urobí to isté. Poraďte mi čo by ste robili na mojom mieste. Na návštevu sa dotrepe večne bez ohlásenia, mužovi volá niekoľko krát denne, dokonca aj mojej mame vyvoláva a snaží sa ju manipulovať v rôznych veciach.
@brendaa super napad. Inak to asi nepojde.
@zmrzlinka2021 bože aspoň troch, to je darecek
Tak toto je extrém. A ja by som sa najprv snažila vychovať si muža. A s kľudom. Príde chorá? Muža dôrazne pred ňou upozorním, že ak dieťa od nej ochorie, ide s ním k dr., ostáva doma a stará sa on. Ak mu povie, že nech si nečistí zuby, tak mu poviem, koľko stojí detský zubár a pôjde s dieťaťom on, že ho objednáš na prehliadku a nech sa rovno opýta, či netreba čistiť zuby, keď mater povedala. Pokiaľ im dá sladkosti pred obedom a deti nezjedia obed, poviem, že nabudúce, keď príde svokra, varí on, aby si to mohla kydnúť do koša. A dodržíš to. Pokiaľ pôjde ona dačo hovoriť deťom a tebe podrývať autoritu, pred ňou by som povedala. Deti načo počúvate babku, chcete mať zúbky ako ona? Alebo tvár takú škaredú ako ona, keď nebudete spinkať? Ona vám dáva sladkosti asi aby ste mali bruško veľké ako ona. A ešte sa zasmej... Keď to nejde po dobrom.. Na to bude musieť zareagovať. Veď aj ona ťa vkuse uráža ako manželku a matku. A na môjho muža rýchlo zabralo, keď dieťa ochorelo, lebo to bral na ľahkú váhu. A s tým alkoholom, nabudúce, keď niečo také urobí, jej načapuj do pohára savo, nech si dá na zdravie. Že ty si zasa počula, ako je to proti všetkým chorobám. Keď zo seba robí dbila, tak by som sa k nej ako k dbilovi aj správala. Nech si ona aj tvoj muž uvedomia absurdnosť situácie. Navyše, keď komunikácia úplne zlyháva.
Ja plus ostatné baby čo poznám ani jedna sme nikdy nedávali náhradné oblečenie k tatkovi. Keď vie, že tam bude chodiť má si sám zaobstarať veci potrebné pre dieťa. Čo sa týka svokry nezávidím a ak to pôjde takto ďalej dlhú životnosť tomu nedávam pokiaľ sa ťa chlap nezastane a bude len mamke prikyvovať
No moja, ty, ked si chodila s mužom a spoznávala ho, mala si zároveň spoznávať starú strigu a menezovat bývanie od nej na km ďaleko.. Prečo si zasadla na vas, iné deti nemá, muža? ci sú stastlivo vzdialené od mamičky? Keď s nou tvoj chlap drží, veľa nezmôžeš. Presmerovať jej nudu na niečo zmysluplne asi nevieš... Keď ona vás má za kultúrny program, odreagovanie, intrígovanie... Ráno si tak vstane a s radosťou vymýšľa, co ti vyvedie, to niesu žiadne nahodícky....🙆♀️👿😪
Ako hrozne... A ked ten tvoj trtko si nevie s mamickiu narobit poriadky, tak nech s nou sedi v obyvacke pocas celej navstevy... Ani na hajzel by dom ho nepustila... Ten dudel? Tie cukriky?
Je jasne, preco sa s nim rozviedla ta prva...
tvoj problém nie je svokra, ale tvoj muž....
muz to ma tiez v poslednej rodicovskej dohode, ze byvala jej dava veci na oblecenie na viac dni a to on tahal za velmi kratky koniec na poslednom sude. aj ked u nas ma oblecenia dost, lebo ju uz aj predym posielala v nepouzitelnych veciach
@kitycat spočiatku to s ňou aj riešil, no vždy prišiel zmanipulovaný ako som písala vyššie. Poslednú dobu len keď začnem ze mamička zas čosi urobila, tak rovno buchne, že ho nemám do toho ťahať, že ja chcem aby ju znenavidel, že ona sa tak strašne snaží a ja si nič nevážim... proste, vymyla mu mozog a mňa už to fakt nebaví.
Bože, baba ho doženie do rozvodu č. 2....to je jej cieľom, stara suka, sorry, musela som. 🕳️
@ahhola trafila si, ja mám na ňu v hlave aj oveľa horšie pomenovania
tak nech sa skúsi manzel zamyslieť prečo sa rozchádzal prvýkrát s bývalou, či tak naaahdoou nebola na vine ta dobromyseľná nezištná osoba jeho máti 🙂 ideálne sa zamysliet skôr ako bude druhý rozchod a platenie dvoch alimentov
dudel do alkoholu je akokoľvek si to vysvetlíš, chorý napad!
dôjsť chorá k novorodencovi - choré! sladkosti pred riadnym výživným jedlom - choré! nečistit zuby a podporovať v tom dieta aby zanedbávalo osobnú hygienu- choré!
Boze, to je bosorka. S mužom by som mala veľmi jasný rozhovor, kde by som mu vysvetlila, kto je jeho najbližšia rodina. A uistila by som sa, že mu je jasné, že to myslím smrteľne vážne, keď od neho chcem aktivitu.
Zaviedla by som pravidlo, že návštevy iba za jeho prítomnosti a jeho 100% účasti, aby chápal, že ani na wc nepôjde. A ak pôjde, ešte kým je v miestnosti, vytiahnem mobil a jasne poviem na začiatok videa niečo v zmysle babička, ocinko, detičky, ideme si urobiť video, všetci chceme byť na videu a vidieť sa, že? a natáčat, kým nepríde. Ak nebude muž doma, nepustím ju.
Ale súhlasím s tým, čo bolo napísané vyššie, Ty máš primárny problém s chlapom, na to sa zameraj. Pories chlapa a ona si nebude dovoľovať. V extrémnom stave by som povedala, že sa sťahujeme na druhý koniec republiky. Musí chápať, že si tvrdá a robíš to pre šťastie celej Vašej rodiny. Držím Ti palce
ako sa svokra dostane k veciam, ktoré ste kúpili pre jeho dcéru z prvého manželstva, veď keď od vás odíde, veci zbalím a odložím, tam kde ich svokra nenájde, alebo vám prekutráva skrine?
@veronika33 máme súdom určený čas, kedy má byť doma a viackrát sa stalo, že svokra bola v tom čase u nás. Mojej svokre nerobí problém ísť do jej poličky a doniesť jej hračku, prípadne ak ju nechala na gauči/ posteli/ stole.. jednoducho vezme a ide. A veci prirodzene buď v kúpeľni v koši ak ich mala na sebe alebo v detskej izbe v skrini.
Obmedzila by som kontakt na úplne minimum, a mužovi povedala pokiaľ sa jeho matka nevie chovať a rešpektovať má k nám ona chodiť nebude ani deti k nej. Ak chce ísť muž nech ide sám. A bolo by mi srdečne jedno nech býva hoc aj za plotom.
normálne by som tie veci zobrala svokre z ruky a povedala, že to nie je jej, aby sa do toho nestarala, ak sa k tebe správa tak ako popisuješ, poza manželov chrbát, normálne by som jej poza manželov chrbát ukázala kde sú dvere a nech sa páči, zavrite ich z opačnej strany, dom by som mala zamknutý a nepúšťala by som ju dnu, ak by sa sťažovala, tak by som povedala, že to tak nebolo, ona sa mýli, nepočula som ju zvoniť, klopať, vysávala som....
Ja by som zakazala svokre navstevy, kym sa nespamata. Pride znova a znova to urobi? Tak zas zakazane navstevy a tak dookola az kym si neuvedomi, ze ak chce vidiet vnucky, tak ta (a tvoje pravidla) musi respektovat. A ten tvoj muz je, prepac, hnup… u nas doma by take nieco nikdy nepreslo, snad kazdemu normalnemu cloveku dojde, ze davat alkohol dietatu je chore… a svokre by som zakazala pendlovat po vasom dome… ked je u vas, tak je navsteva a ked tak nutne potrebuje byt tam, ked akurat vychystavate starsiu k mame, tak nech si laskavo sedi na riti v obyvacke a venuje sa mladsej kym vy vychystate starsiu. Co ma co ona jej balit veci. Neznasam takych ludi, uplne ma to rozculilo. Ale teda divim sa ake mas pevne nervy, lebo so mnou ludia dokazu manipulovat, ale vsetko ma svoje hranice aj u mna. Inak nieco podobne mi spravila spoluziacka. Mali sme asi 11rokov, ja som strazila sestru, ktora este tusim nemala ani rok (EDIT: urcite bola omnoho mladsia, lebo myslim, ze vtedy este ani len prve prikrmi nejedla, alebo len zacinala) a robili sme si pizzu. Este vyslovene som jej povedala, nech jej ju nedava (neviem, ci sa ma na to opytala alebo preco som jej to hovorila) a kym som isla do kuchyne pre nieco, vratila som sa a mala mala cele usta spinave od omacky a ta **** sa rehotala na cely byt… v momente som ju vyhodila z bytu a dlho netrvalo a viac sme sa nebavili. Doteraz mam chut jej spravit preplesk cez papulu a to ma sestra toho roku uz 18… este o to viac ma to prekvapilo, ze ona mala doma len o trochu starsieho brata, tak som cakala, ze nie je taka sprosta, ale bohuzial mylila som sa.
@bayuska 😃😪🙃a ako žije dnes ta prikrmovacka, už ste sa odvtedy nebavili?
Ja nikdy nepochopím, ako si niekto dovolí kŕmiť cudzie batoľa... Aj svokra, rodina. A už vôbec nejaké namacanie dudlov do medu, piva, lektvarov. Môj starý tiež na vianoce dal 14.mesacnemu kúsok olivovej stanglicky a skoro som stropila škandál, ale radšej som malého sledovala, ako si poradí s takou tuhsou korkou na tom, našťastie to už s 8zubami premlel. Matka mu dáva mäkkú striedku a dedo take tvrdé sústo... , dostal vynadane... Nedávno zomrel dospelý syn nejakého českého milionára, zabehlo mu sústo a ostal v kóme....
@ahhola boli sme spoluziacky, cize v ramci nutnosti v triede ak trebalo sme sa rozpravali, ale inak nie. Neviem co s nou je, stratila som na nu “kontakt”(rozumej neviem ju najst na internete ani sa s nikym kto by ju poznal nebavim 😄), ale ked sme sa videli naposledy na spoluziackynom pohrebe tak to bola obycajna zlatokopka. Vzivote (dovtedy, neviem ako je to teraz) prstom nepohla, skolu nedokoncila a este sa tvarila ako jej patri svet, lebo jej frajer zabezpecil vsetko co si zaumienila (otvorene sa tym chvalila, cize nie su to len domnienky). V hlave mala vzdy nasrane a evidentne sa to nezmenilo, ale tak to je uz jej problem. Ja som len rada, ze ju uz vo svojom zivote nemam. K tej stangli, ono by to kozno aj bolo vpohode, ale musi to dieta byt na to zvyknute. Ak je zvyknute len na makku stravu (bez ohladu na vek) tak jasne, ze sa s tym moze pridusit ked s tym este nevie pracovat. To je aj pisana vyhoda pri BLW merode, ze to dieta sa od zaciatku uci pracovat s tuhou stravou a ma na to prisposobene reflexy. Kazdopadne aj keby v 6 mesiacoch dokazalo pozut aj klince, “cudzi” clovek by sa mal vzdy najskor opytat. Ja casto prirovnavam deti ku psom, lebo zo zaciatku sa ta vychova velmi nelisi 😄 ale mam pocit, ze ludia si viac dovolia k detom ako ku tym psom. Ved je samozrejmost, ze ani cudziemu psovi nedam bez opytania pamlsok, aj ked je to pes rodiny alebo blizkej kamosky, ze ho fakt poznam, aj tak sa vzdy najskor opytam, len k detom si tuto zabranu nejak ludia zabudli vybudovat. Sialene.
moj ty smutek to čo je za psychopatku?
Ked je pred muzom mila a "normalna", tak aj ty bud. Ked budete osamote, normalne jej vynadaj "do válova". A pred mužom budte kamošky. Ked to ona takto chce, hraj jej hru. Za dalsie, do domu ju nepust. Zamkni po muzovi, pusti nahlas radio a povedz, ze si nepočula. Alebo odid vtedy aj ty z domu. Snad pochopí, že nie je u Vas vítaná.
chovala by som sa velmi asertivne a ignorovala ju tiez .
Bosorka je to
Prešlo vyše roka, svokra ešte prudí ?

@andreatytler asi mi to jediné ostáva. Keď ja som nechcela byť na ňu zlá, ona si dosť vytrpí doma pri svojej matke, ja vychovávam deti s láskou ale tak, aby mali nejaké pravidlá. Lenže moja svokra ich všetky zničí a nakoniec to je tak, že má nevlastná dcéra zo mňa dobrý deň, lebo babka povedala. Moja si to ešte tak neuvedomuje a hlavne je so mnou oveľa viac času.