icon

Zákerná svokra

9. feb 2023

Takáto je moja svokra
Máme s mužom pol ročné dieťa
Jeho brat so ženou mať deti nikdy nebudú lebo nemôžu. Svokra ju ohovárala aj predomnou a všetky súkromné veci spojené s umelým oplodnenim a vždy na ňu naráža, že kvôli nej nebude mať vnúčatá a že jej syn čo si to našiel za jalovicu. Keď bola s ňou svokra,tak ohovárala mňa a to aj vtedy,keď som bola v pôrodnici.
My teda dieťa máme a svokra ho začala núkať im. Že či by si ho nemohli zobrať k ním na víkend,nech je aj viac s nimi. To som ale odmietla. Ofučala sa jedna aj druhá.
Môj muž išiel k bratovi niečo pomáhať a ja som bola doma, prišla k nám svokra a že si má vziať aj mimino, že muz bude pomáhať a tá bratova žena že mu bude s dieťaťom... To som sa rázne ohradila, že neexist, to čo je aby za mňa rozhodovala ona. Samozrejme hneď hádka a svokra do mňa a môj muž taký sprostý mamička je pre neho boh, držal hubu a ešte ja som zlá, že im nedoprajem.
Nakoniec som sa z bytu vysťahovala a požiadala som o rozvod.
Raz čo som stretla bývalú kolegyňu mojej svokry, tak tá mi zradila, že vraj mám v skriniach neporiadok. Z toho mi vyplýva, že keď som bola v pôrodnici,tak sa nám hrabala v skriniach. Otrasná osoba

katkami123
9. feb 2023

@janinah
Zas keď je na jednej strane jej nevesta jalova ako sa vyjadrila, jej druha nevesta nie je chodiaca maternica pre jej jalovú svagrinu. Ona porodila dieťa sebe, Noe švagrinej. Takze ma význam žiť pri takých ľuďoch? Keď mi ide ešte niekto rozkazovať, kde ma byt moje dieťa, načo takí ľudia v mojom živote? Veď to je extrém. Tam svokra musí byť riaden generál, keď už nevie, kde sú hranice. Za mna ma autorka bod k tomu, ze im ich ukázala. Kam je taký človek potom schopný až zájsť, keď sa mu neklepne po prstoch?

zmrzlinka2021
9. feb 2023

Prosim ta, nerozbijaj si vlastnu rodinu kvoli takej narusenej osobe. Kontaktuj manzela, porozpravajte sa, drzte spolu. Jej vymedzte hranice a proste navsteva 3x do roka a dost.

autor
9. feb 2023

Ešte ma ohovárala, že nekojim
Lebo že som kojila len mesiac
Mne sa mliečko stratilo, jedno ráno už neboli naliate, tak bohužiaľ prešli sme na UM. Rodila som akútnou sekciou, bola tam ťažká asfyxia, bábätko bolo v inkubátore a to som už mala prsia naliate, ale nemohla som kojit, dieťa malo sondu a začinal na mliečku 10ml cez hadičku

katkami123
9. feb 2023

A teba svokra brala vôbec za svoju nevestu, keď “ že kvôli nej nebude mať vnúčatá”. Či si len taký doplnok a tvoje deti nie sú jej vnúčatá? Či to majú byť podarúnky pre jej druhého syna a až keď sa budú prehadzovat ako horúci zemiak medzi vsetkymi, tak až potom aj tie vase prijme za svoje? Lebo fakt tomu nechápem, čo by ešte chcela. Rozvodom nakoniec nemusí mat žiadne vnúčatá a bude asi spokojná. Pritom o ňu tu vôbec nejde.

osky
9. feb 2023

Pol rocne babätko ma byt pri mame.
Vsak mozno Este aj koji...
A vo svojej postielke,doma.kde ma svoje zazemie,svoj pokoj,istotu.
Nie v noci kdesi si ho pohadzovat.
Rozvod je asi unahleny,ale to musi vediet autorka.
Otec na dieta pravo ma,ale kym bude male,musi byt s nim aj matka.
Nie je to take jednofuche
Cize otec ho Sam tak lahko mat nebude,a na noc uz vobec nie.
Zial,viem to z vlastnej skusenosti.
Jeden nas rodinny prislusnik Sa takto mohol so synom stretvat -za pritomnosti matky,na par hodin...
Dieta zacalo chodit do skoly a otec ho konecne moze mat uz aj bez dozoru matky.
Na noc vsak Nie....

niki_j
9. feb 2023

Neviem teda ale neporiadok v skrini ma podľa mňa raz za čas každý, jedine žeby si potrpel na tom a fakt to pratal každý deň, čo si pri malom dieťati neviem predstaviť … a neviem čo je to za nový trend že si babky myslia že starostlivosť o dieťa spadá aj pod ich povinnosti / práva. Každý si snáď plánuje dieťa pretože chce rodinku a nie preto aby potešil mamu/ svokru/ súrodencov a potodbne. Ak je s tým mamka stotožnená a dieťa na víkend chce dať na starosť iným aby si oddýchla tak ok, ale ak nie , mali by rešpektovať tvoje rozhodnutie. Môj syn má 2 a pol roka a nedala by som ho, pretože s tým niesom okej. Pohrať sa na pár hodín áno, na pár dni nie.

autor
9. feb 2023

@katkami123 kvôli jej druhej neveste, povedala že jej syn si našiel jalovu ženu a že chudak ani nebude mať deti kvôli nej.

janinah
9. feb 2023

@katkami123 to áno,autorka im hranice ukázala...a myslí si,že vyhrala.Ja si to nemyslím,okrem nej nik tam ozaj šťastný nebude,ani jej muž,to dieťa možno,ale celková atnmosfera nicmoc...starí rodičia na vedlajšej kolaji,švagrovci celkom mimo....či autorka tam bude veselo chodiť na návštevy a tváriť sa akoby nič,ked ona im prístup do svojho bytu zakázala? Ja nikde svokru neobhajujem,len jednať sa dalo oveľa diplomatickejšie.Toto je príliš radikálne,city muža tiež sú tiež dôležité,Keby on zobral dieťa preč,lebo sa mu nepáči toto,hento,tamto? Toto sa môže vyvinúť hocijako a len nemúdra žena si dá rozbiť rodinu kvôli svokre...a ultimátum pre muža je dvojsečná zbraň.

veroniq85
9. feb 2023

@osky otec nemoze mat skolaka na noc? tak tam bude urcite iny problem. 3 rocne deti su bezne v striedavej starostlivosti,

katkami123
9. feb 2023

Tak ale to je potom rozdiel. Ty si napísala, ze ani nebude mat ONA vnúčatá kvôli nej. Teraz pises, ze povedala, ze ON nebude mat deti kvôli nej.

Tvoj muž musí mat rozum.

janage
9. feb 2023

@osky ja poznám prípad, keď úplne v pohode striedavka pri škôlkarovi. Plus tu dieťa nie je dojčené, fľašku mu otec, ktorý je tiež plnohodnotný rodič, vie dať rovnako. Pokiaľ doteraz bol vzorný otcom a má podmienky, dieťa je zdravé, nespoliehajte by som sa na, že súd povolí stretávanie len v prítomnosti matky a len pár hodín.
A ona píše, že on so synom a s ňou chce byť. To keď ona sa teraz rozhodne, že už s ním byť nechce lebo sa jej nezastal, tak má prísť o možnosť byť s vlastným dieťaťom?
Nevzal dieťa a neodniesol ho bez jej vedomia na víkend preč predsa.
Mal sa raznejsie zastať manželky, ale rozvod a vylúčiť ho z rodinného života kvôli tomu?

katkami123
9. feb 2023

@janinah
Trochu nechápem tomu zmyslaniu- som na prášky z celej rodiny, 1/2 rodiny sú zrelí na psychiatra, ale budeme sa všetci svorne stýkať, usmievať sa na seba, pritom sa neznášať, ohovárať, robiť si napriek. Ale tvárime sa pred druhými, ze sme jedna šťastná rodina a ako sa radi vídame, aby sme si mohli zas zla narobiť.

autor
9. feb 2023

@katkami123 to hovorila svokra, či napísala som to zle? Skrátka ohovárala predomnou jej nevestu že kvôli nej nebudú mať dieťa = že si našiel na nič ženu ten jej syn

katkami123
9. feb 2023

@janage
Tak s takou svokrinou povahou a muzom tuťkom tam asi bolo viac problémov už v minulosti.

mimi3008
9. feb 2023

Sprosta kaca s IQ hupacieho konika a manzel je asi poserkany z maminky. Ja stale tvrdim, ked moji rodicia robia natlak, nech im nechame deti, ze si ich chcu uzit, ze deti nie su ziadna atrakcia, ani prostriedok na spestrenie casu ludi v okoli. Su to nase deti a bodka. Dame ich vtedy a tomu, komu my rodicia uzname za vhodne, za predpokladu, ze aj deti budu chciet. Preto nase deti mojim rodicom bez nas nenechavam. Mozu sa aj postiepat na kusky

autor
9. feb 2023

Na koníku mám čo to odsledované a bežne tu čítam ako radíte, joj s takým by som dávno nebola, joooj mala si byť dávno odstahovaná, utekala by som, ten sa nezmení

janage
9. feb 2023

@katkami123 si zober opačne. Že by toto urobila mama matky dieťaťa. Myslím, že žiaden muž by sa kvôli tomu nerozvádzal ani nebranil matke sa s dietatom vidat neobmedzene a cez noc. Stanoviť hranice, to áno. Aj raznejsie, ale vypoklonkovat jedného z rodičov z rodiny kvôli takejto situácii?
Mne sa to zdá cez. Iné problémy autorka nespomína.

babulkomale
9. feb 2023

Sranda s vami zeny. Inokedy radite rozvod ked cholerik zvysi hlas a zanadava ( mozno ani nie osobne zene ale proste do eteru) a teraz zrazu autorka podala unahlene o rozvod 😃
Asi vsetky zijete s dokonalymi zenovymi kludasmi ktori vas na rukach nosia a v zivote nezvysili hlas 🤦

autor
9. feb 2023

Byt je náš s manželom, ale ona mi sem nebude chodiť,,domlúvať,, a nebude ma karhať ako 15 ročnú a už vôbec mi nebude určovať komu mám dať na víkend moje dieťa

mimi3008
9. feb 2023

@janage Nemyslis vazne. Keby moja matka tlacila na nas, nech jej dame male dieta na noc (veru, ze take pohnutky podobne ma), tak by jej moj manzel velmi razne povedal, kto su rodicia babatka a s kym zije to dieta a nech si ujasni rozdiel medzi matkou a babkou. Ked sa narodil 1.syn, veru ze sme robili s muzom opatrenia proti nekonecnym a castym navstevam mojej mamy, ktora sa snazila byt akoby druhou mamou, co sa oblubenosti tyka, tak este niekde pred otcom...takze ziadne neobmedzene stretavanie. Samozrejme, ze by sa so mnou nerozviedol, lenze my sme v tomto jednotni

babulkomale
9. feb 2023

@janage pise, ze to bola posledna kvapka.

autor
9. feb 2023

manžel si nezastal manželku, keď jeho mama špinila nezmysly na jeho vlastnú ženu. Nepovedal je to moja žena a ohovárať ju nebudeš.
Ja sa potom od cudzích podozvedam všelijaké somariny.
Ja som jej to povedala že to viem a ešte bola taká drzá, že to poprela. Potom vypisovala smsky

katkami123
9. feb 2023

@janage
Keby to bolo naopak, tak napríklad môj manzel by to nerozdychal. Musela by som ísť po dieťa a automaticky by som bola za matku bez citov, ktorá sa len chce dieťaťa zbaviť. Osobne si nedokazem predstaviť v noci kľudne spat, keď mám novorodenca preč.

livuska124
9. feb 2023

@janage ja som to pochopila tak, že svokra chcela, aby dieťa išlo na noc nie ku nej, ale k jej dcére (autorkinej švagrinej, manželovej sestre). A to sa bavíme o 6 mesačnom dieťati. Keby také malé dieťa chce odo mňa na noc ktokoľvek, tak by nepochodil... ani moja mama, ani brat, ani Pápež.

denisa0504
9. feb 2023

Dobre si spravila. Muž sa buď uvedomí alebo nie. Zatiaľ si dala návrh na rozvod, ale ten sa môže stiahnuť, ak muž dostane rozum. Vie v čom je problém a ako veci napraviť. Je už na ňom, aké má priority. Svokra je na hlavu, no aspoň vieš aký je to človek. Nič dobré od takého nečakať.. len nechápem tvoju švagrinú. Skús aj s ňou poriešiť veci. Je smutné, že nemôže mať deti, no čo ty s tým máš.. a na tvojom mieste by som jej porozprávala všetko o svokre, nech švagriná vie, ako sa o nej vyjadruje za jej chrbtom. Dieťa jej nedáš, nech si uvedomí čo robí a nech nedrží so svokrou ktorá ju takto ohovára.. treba stanoviť hneď hranice a ak to nebudú rešpektovať, no smola. Len najhoršie je, že ak sa rozvedieš, dieťa môže aj tak jeho otec strčiť k mame alebo sestre a v tedy s tým už nič nespravíš..

autor
9. feb 2023

@livuska124 presne tak, akurát poopravim, že je to brať nie sestra, čiže tá nevesta - švagriná je pre mňa cudzia

autor
9. feb 2023

@denisa0504 nevestu budem volať Zuzka. Ja som to zuzane povedala, že ju ohovarala lenže tá si to nenechala pre seba, pohádala sa so svokrou a ešte mne prišla svokra vynášať že som jej to povedala a že už predomnou nikdy nič nepovie 🤣

janage
9. feb 2023

@katkami123 ale ved to dieťa nikam neodišlo bez mamy na noc.
Takže ak by to urobila moja mama, jasne by jej bolo povedané nie. Ak svokra, tak to nie išlo dookola tiež odo mňa. Únavné, ale rozvádzať sa kvôli tomu?
Ráta autorka s tým, že súd by povolil aj nocovat napr.cez víkend u otca dieťaťu bez jej prítomnosti? Dieťa dojčené nie je, ak sa otec osobne vzorne staral, reči svokry na adresu autorky súd zaujímať určite nebudú.
Ako rozvod konkrétne jej v tomto pomôže?
Nikde nepíše, že sa otec o dieťa postarať nechce či nevie. A to si myslím bude pre súd rozhodujúce.

autor
9. feb 2023

@janage tak otecko pracuje na 3 zmeny, sotva sa bude starať
Ja nemám prácu vo fabrike, ja som sa naučila pre to, aby som išla pracovať do fabriky za pás

autor
9. feb 2023

Preklep
ja som sa neucila pre to, aby som pracovala vo fabrike