icon

Zamilovala som sa do kamaráta

zuzina25
6. aug 2015

Mám 26 rokov, a prešla som si už viacerými vzťahmi, kratšími, aj dlhodobejším. Naposledy som mala vzťah, ktorý sa ale skončil po pol roku. Mám skvelých kamarátov, ktorých poznám už mnoho rokov. Tohto kamaráta ale poznám asi len roka je o 3 roky mladší. Kamaráti videli, čo sa stalo a rozhodli sa, že mi pomôžu to prekonať, tak ako sa na správnych kamarátov patrí. Volali ma vždy, keď niekam išli von, proste sa mi starali o program, aby som vraj nesedela doma a nesmútila. S týmto kamarátom, s ktorým sa poznáme len rok, som sa až tak často nestretávala. V zime sme občas boli s ostatnými vonku, asi 2 krát ma aj do kina zavolal, ale teraz sme sa stretávali častejšie. Zvykli sme sa doberať, podpichovať, lebo obaja mame takú povahu, radi žartujeme a rýpeme do druhých, samozrejme, že v rámci srandy. Asi po mesiaci sme boli na jednej zábave u jeho známych na neďalekej dedine. Tam sa dosť popilo a akosi sme sa viac mali k sebe. Padli nejaké objatia, bozky, a skončilo to napokon aj sexom, po ktorom som sa dosť obávala, že sa naše kamarátstvo pokazí. Na druhý deň sme sa stretli, aby sme sa o tom porozprávali, dosť sme sa na tom nasmiali a nejak sme to ďalej nerozoberali, prečo a pod. Videla som, že sa na našom kamarátstve nič nezmení a bola som rada. Vtedy som ho brala len ako kamaráta, nič viac. Odvtedy mi ale začal písavať, písali sme si aj celé dni, od rána do večera, volával ma von, častokrát aj sám, keď nikto z partie nemohol. Dali sme si niečo v bare, a keď ma mal odviesť domov, vždy mi povedal, že sa so mnou cíti dobre a že sa mu ešte nechce ísť spať, že či sa nejdeme ešte niekam pozrieť, alebo prejsť. Tak sme sa veľa rozprávali, žartovali, nasmiali sa, trávili sme spolu dosť času. Trvalo to asi 4 týždne a poslednou dobou som si uvedomila, že mi je s ním dobre, a že k nemu niečo cítim, že už ho nevnímam len ako kamaráta. Začala som sa na stretnutia s ním tešiť, bolo mi s ním úžasne. Nechápem tomu sama, a nikdy som si nemyslela, že by sa mi niečo také mohlo stať. Ale neodvážila som sa mu to povedať . Nikto o tom nevedel. Zdôverila som sa kamarátke, a tá mi radila aby som mu povedala, čo k nemu cítim, no nedokázala som to. A pred pár dňami mal stretnutie, teda rande, s jednou ženou, ktorú raz videl, keď bol kdesi v pálenici a stretnutie im dohodila jedna jeho známa... a mňa to ranilo, hoci viem, že mu nemám čo vyčítať, nakoľko som mu o svojich citoch nepovedala. Odvtedy mi už píše menej, len pár sms, alebo vôbec. Sú to asi len 4 dni , no obávam sa, že povedať mu o tom, čo k nemu cítim, je už asi neskoro .... alebo nie?

maly_konik
6. aug 2015

nechcem sa nikoho dotknut, ale to tu citam s otvorenou papulou...
jedna vec, ze dospela zena riesi adolescentne problemy, ale tie rady... hlavne s tymi sms... no ja neviem..

ja som toho nazoru (skusenosti), ze ak raz muz chce ziskat zenu, tak si aj ruky nohy dolame, aby ju ziskal.
vobec nie som stara skola, prave naopak, ale vsak.. nechce ma? jeho problem, pride taky, ktory mi neda ani len sancu spomenut si, ze su na planete aj ine zeny okrem mna....
teraz ma zabite :D

sardinka32
7. aug 2015

@zuzina25 Este mi napada jedna moznost - poprosit tu kamosku, ktorej si sa zdoverila, ci by nemohla medzi recou, nenapadne vyzistit, ci k Tebe chalanisko nieco citi/citil, pripadne ako to ma s tou druhou. Mozno z neho nieco vytiahne, co Ta nasmeruje.

romana564
7. aug 2015

ja som stále názoru že si to treba vyrozprávať... veď keď zase pôjde naňho okľukou, je otázne či to pochopí... my sme sa s mojim dali tak dokopy že : tiež sme boli kamoši a ja som sa medzitým dala dokopy s iným... môj nič neriešil ale vedela som že má pre mňa slabosť...nepripúšťala som si to, pravdupovediac, ani sa mi nepáčil :D potom sa ten chalan čo som s ním chodila so mnou rozišiel a môj mi vyznal lásku, bola som zaskočená, aj keď som to už vedela na 100%, ale nedávala najavo, chcela som sa len kamarátiť, keďže som ho zrušila, začal riešiť inú babu....potom kdesi-čosi som sa dajako uvedomila, že veď ho mám rada, a žiarlila som, bola som nešťastná... v jeden večer sme šli von a ja som bola odhodlaná že mu to poviem, že s ním chcem byť, no on mal pre mňa tiež novinu, dal sa dokopy s inou babou.... tak ja už skoro na prášky som bola.... za pár dní, po veeeeľa rozhovoroch čo bude a tak sa s ňou rozišiel a vysvitlo že s ňou bol len zato že ja som ho nechcela.... dali sme sa dokopy, sme šťastný a tak...... podľa mňa ak to nepovieš bude ťa to trápiť, dusiť a nad ničím iným nebudeš vedieť premýšľať, čím dlhšie, tým horšie....

zuzina25
autor
7. aug 2015

@maly_konik Nie nikto ta nezabije 🙂 ďakujem aj za taky názor a cením si ho. Vieš koľkokrát som sa sama seba pýtala, či mi šibe, čo to riešim? A hovorila som si , ved nemam uz dávno 16 preboha. Ale Ked je človek zalubeny, rozum velmi nepomoze. A je ine pozerat sa na to ako nezainteresovany clovek a ako ja. Spominala som, ako som ja sama raz radila na vyske spoluziacke. Ona mala vtedy 22, ja 23. Hovorila som jej, "povedz mu to, nemas co stratit, sak nie ste uz deti, normalne sa porozpravate a ked nic, tak nic, aspon si nebudes hlavu trieskat, ze si neskusila." Snazila som sa davat jej rozumy, az teraz chapem ako sa ona citila.

elenita
7. aug 2015

@zuzina25 Ahoj no co, napisala si mu uz? 😉

zuzina25
autor
7. aug 2015

Popravde nie, chcem si to vsetko premysliet, ked tak to spravim az po vikende, potrebujem odstup a popremyslat nad tym vsetkym. A uvidim kde a s kym stravi vikend, asi aj podla toho 🙂

zuzina25
autor
7. aug 2015

Aj ked, je mozne, ze prave vikend stravi s nou 😒

maria1989
7. aug 2015

@zuzina25 môžeš mu rovno napísať, že ho miluješ. aby si potom nebola prekvapená odpoveďou 😉 niekedy na muža funguje taký dobrý šok.

drobecbobo
11. aug 2015

@zuzina25 Ahoj. Tak ako to dopadlo? 🙂

lentilka46
11. aug 2015

🙂 tiež sme boli s mojím snúbencom len kamaráti...a kým som mu ja nepovedala, že mi motá hlavu (lebo už to bolo na prasknutie tie emócie všetky), tak on sa nevyjadril nijako :D až na to reagoval, že aj ja jemu motám hlavku :D a pozri, o 8mesiacov sa vezmeme 🙂 takže smelo dotoho!!! aspoň budeš vedieť na čom si, a vždy je lepšie žiť s pocitom, že si urobila všetko, akoby si si mala niečo vyčítať ;)

zuzina25
autor
11. aug 2015

Ahojte 🙂 Tak nepisala som mu nic v tom zmysle ze sa mi paci a ze ho mam rada. Cez vikend ked som bola prec bol vonku s tou dievcinou do ktorej sa tak zahladel :( Ale tak piseme si obcas, a dnes , kedze maju kvetinarstvo ako rodinnu firmu, dostala som k meninam donasku priamo od neho - ruzicku aj s cokoladkou :D nemam stale odvahu mu to povedat , lebo neviem ako je to medzi nim a tou dievcinou

maria1989
11. aug 2015

@zuzina25 ja si myslím, že muž by sa neunúval len "kamarátke" posielať kvety a čosi...

katkasofi
11. aug 2015

@zuzina25 a uz si sa za tu ružu poďakovala??? Napísala by som mu že moc pre mňa tá ruža znamená...možno by mu to trklo (ak ťa este stále chce) 😉 Čo ty na to?

drobecbobo
11. aug 2015

@zuzina25 Strach, nestrach, konaj, kým nieje neskoro. Kto nezariskuje, nič nezíska. Pozri, rád Ťa má určite. Kebyže nie, kvety a čokoládka by k Tebe nedorazili. A skôr to riešiť teraz, ako potom, keď si oni dvaja už vybudujú vzťah a puto. Tebe pozná dlhšie, na tom by som stavala.

zuzina25
autor
11. aug 2015

no ano podakovala som, napisala som ale len ze som to necakala a a ze sa trafil, lebo červene ruže zboznujem 🙂 aj sladkosti zboznujem, este vravel, ze len dufa že sa trafil 🙂 a doviezol mi ju on osobne 🙂 aj mi pisal teraz, ze chcel prist hned rano aby bol prvy, ale nestihal kvoli robote 🙂

peeetulka84
11. aug 2015

@zuzina25 dievčaaa ty nečakaj. čo keď sa stou dievčinou stretava len preto aby si žiarlila a nakoplo ťa to. možno fakt on nema odvahu ti povedať čo k tebe citi. Možno sa aj on boji, že dostane negativnu odpoveď.

zuzina25
autor
11. aug 2015

No zial, viem ze sa s nou nestretava, aby som ziarlila, viem ze je z nej namäkko, ved mi aj povedal ze sa mu paci a ze je to kus pekneho dievcata 😒 aj ked je pravda, ze on a baby, ze je tiez tak trochu plachy v tomto alebo ako by som to nazvala, no keby v tom nie je ta druha, asi by som uz odvahu aj pozbierala, ale viem ze teraz jej ma plnu hlavu

peeetulka84
11. aug 2015

@zuzina25 ale musi mať aj teba plnu hlavu, keď ti povedal, že chcel byť prvy co ti zagratuluje. 😉 skus nabrať odvahu. možno budeš prekvapena.

zuzina25
autor
11. aug 2015

Dievčata, ďakujem za povzbudenie a podporu, ale ked ja neviem nabrat odvahu, lebo neviem ako je to medzi nim a tou dievčinou 😒 ale akosi mam pocit, že uz musim a bud s tym vyjdem von, alebo to necham tak a ticho sa budem prizerat, a trapit ☹ lebo sama citim ze uz to takto nevydrzim. Kamaratka mi poradila najskor zistit ci to s nou mysli vazne a je to obojstranne alebo ako to je a podla odpovede vyjst s pravdou von, alebo to nechat plavat. Ja vsak skor uvazujem ze mu napisem a tam sa mu priznam ako to cele je, a pockam na reakciu,lebo do oci to nedokazem. Len sa bojim toho trapasu, ze on to s nou mysli vazne a ja ostanem na smiech 😒

echo
11. aug 2015

Zuzka odhodlaj sa napis mu..ked do oci sa to tazko hovori..ja som take nieco premeskala a teraz lutujem. A viem ze aj ten druhy lutuje, mame obaja svoje rodiny a az po rokoch sme zistili ze sme si len nieco zabudli pobedat. Kazdy to mal len v sebe a nepovedal to tomu druhemu. Teraz je uz neskoro. Drzim palce a urcite mu napis. Priprav si sms-ku a rychlo odosli. Trapit sa budes ak mu to nepovies a ak za tebou pribehne budes stastna a ak nie tak aspon si to skusila. ale neverim ze by ta nechcel. Drz sa. Dobruu noc.

zuzina25
autor
11. aug 2015

Len sa obávam toho, že odpoveď bude negatívna, možno žiadna a ako sa mu potom pozriem do očí? budem si pripadať trápne, a možno ho stratím aj ako kamaráta a to by ma mrzelo asi najviac. ☹

echo
11. aug 2015

Je to riziko..mozno fakt bude stacit napisat co ti vyssie radili. Nieco v zmysle " Chybaju nase pokeci, kedy dame rande? 😉 Vela krat ste sa tak stretli, vybehli von..ak by hovoril o tej druhej uhras to ze si si len chcela.pokecat a mozno z toho bude krasny vecer, ktory skonci pusou a bude vybavene 😉
Pozvi ho von za tu kvetinku k meninam..pripit si...

zuzina25
autor
11. aug 2015

Bola som s dnes s kamoskou vonku a volali sme ho,neskor sa za nami zastavil na par minut , potom ma siel vystrojit a dokopy mi ani nic nepovedal 😒 len ze kamoska chysta zas party podobnu tej, na ktorej sme sa spolu vyspali 😒 ...chcem mu napisat tak ako to je , proste ze som si postupne uvedomila ze sa mi paci a je mi s nim fajn... len sa obavam vsetkeho potom, ked neodpovie alebo mi napise ze z jeho strany to tak nie je, nebudem moct ist s partiou von nejaky cas, alebo minimalne s nim ...a neviem ci aj kamaratstvo potom bude fungovat .

sardinka32
11. aug 2015

@zuzina25 Keby ste obaja neboli sucastou tej istej partie kamaratov, bolo by to lahsie, to je pravda. Ak ale zacne s niekym chodit, tak uz mozno sa tak casto stretavat ani nebudete, bude vacsinu svojho casu travit s nou. A co keby si to skusila cele otocit...miesto toho, aby si mu dala svoje srdce na dlani, by si sa ho opytala: "Beries ma len ako kamaratku?" Takto by si ho vyprovokovala k tomu, aby Ti mal prilezitost povedat, co k Tebe citi. Ak Ti napise ano, tak bud by si povedala, ze v poriadku, len sa Ti nieco zdalo a chcela si si to ujasnit, alebo "Skoda, nebranila by som sa aj niecomu viac." (to len ak by si mala chut mu naznacit, ze by mohlo byt aj nieco viac). Ak Ti napise nie, tak je vsio jasno...ruka je v rukave. 😀 A ak Ti neodpise, tak sa nemusis citit trapne, pretoze si mu nevyliala svoje city...a to, preco si sa ho to pytala, si moze vylozit rozne. Takze ak nebude iniciovat rozhovor na tuto temu, mozete to uhrat do stratena. V tomto pripade by som uz na neho kaslala, lebo dostal od Teba prilezitost...nevyuzil ju, jeho smola.

katkasofi
12. aug 2015

@zuzina25 napíš mu čo cítiš...alebo mu to povedz do očí. Aspoň budeš vediet na čom si. Ste obaja dospelí. Keď to nevyjde, nebudeš si vyčítať ze si to aspoň neskusila. Držím ti palce 😉

romana564
12. aug 2015

@zuzina25 veď ste dospelí, všetci sme len ľudia, a ak mu to nepovieš za prvé sa utrápiš, za druhé to budeš ľutovať a za tretie čím dlhšie to budeš naťahovať tým to bude ťažšie a horšie povedať mu čo cítiš.... všetci vieme aké to je ťažké, všetci sme si prešli svojim, aj sklamaním aj trapasmi aj kadečím iným, ale to časom prejde a potom sa možno budeš natom len smiať... veď už sa nechovajte jako deti... kde by sme sa dostali keby nikto niekomu nechcel nič povedať, všetci na svete by sme zostali sami.... nemáš čo stratiť, iba získať, a to keď ťa odmietne, a čo?, prečo to považuješ za trápne?? myslíš že si jediná na svete? takto sa len trápiš a nemôžeš sa posunúť v živote ďalej...nechápem toto, tak kéď nechce tak je o.ratý príde iný, lepší... potom to tak malo byť, osud... aj keď už o tomto pochybujem že niečo bude s týmto chalanom, lebo už sa s tým zaoberáš moooc dlho

elenita
12. aug 2015

Ahoj @zuzina25 , mne to pripadá tak, že čím viac my na Teba "tlačíme", aby si ho kontaktovala, tak tým viac Ty cúvaš, zatvrdzuješ sa a povieš si, že nie. Tak teda, nepíš mu! 😀 (Pomôže to, aby si urobila opak? 😅 )
Ale teraz vážne.
Podľa mňa, ak s ním máš niečo "riešiť", treba to urobiť čím skôr, kým je ten jeho potenciálny vzťah v začiatkoch. Tým je aj väčšia šanca na úspech.
Potom, ak by aj v hĺbke srdca k Tebe niečo cítil, ale už by s ňou mal trebárs stabilný vzťah, a je to férový chlap, zostala by si pre neho len spomienkou...
Tak teda, čím skôr do toho!
Ak to aj nevyjde, povieš si, že Ty si urobila svoje maximum a pomôže Ti to prestať trápiť.
Ak povie nie, je to stále lepšie ako umárať sa večnou neistotou v duchu: "čo by tak mohlo byť, keby som sa mu vtedy ozvala..."
A ak aj povie nie, trápne to určite nie je.
Držím palce!

kadri
12. aug 2015

@zuzina25 no neviem, ze dokopy nic nepovedal... a narazka na party so sexualnou spomienkou? ved je to jasneeeeeeeeeee. ze ta to bavi dat sa tolko presviedcat od cudzich ludi 😀

zuzina25
autor
12. aug 2015

OK, poslala som mu spravu na FB... kde som mu napisala nieco v tom zmysle, ze sa mi paci a je mi s nim viac ako len fajn...a nakoniec som ale dodala ze ak to z jeho strany tak nieje, dufam ze zostaneme aj nadalej kamarati 🙂 cakam vselico...a zaroven aj nic :/

kadri
12. aug 2015

@zuzina25 huraaaaaaa, neboj nic, carujeme tu 😀