icon

Zamilovala som sa do kamaráta

zuzina25
6. aug 2015

Mám 26 rokov, a prešla som si už viacerými vzťahmi, kratšími, aj dlhodobejším. Naposledy som mala vzťah, ktorý sa ale skončil po pol roku. Mám skvelých kamarátov, ktorých poznám už mnoho rokov. Tohto kamaráta ale poznám asi len roka je o 3 roky mladší. Kamaráti videli, čo sa stalo a rozhodli sa, že mi pomôžu to prekonať, tak ako sa na správnych kamarátov patrí. Volali ma vždy, keď niekam išli von, proste sa mi starali o program, aby som vraj nesedela doma a nesmútila. S týmto kamarátom, s ktorým sa poznáme len rok, som sa až tak často nestretávala. V zime sme občas boli s ostatnými vonku, asi 2 krát ma aj do kina zavolal, ale teraz sme sa stretávali častejšie. Zvykli sme sa doberať, podpichovať, lebo obaja mame takú povahu, radi žartujeme a rýpeme do druhých, samozrejme, že v rámci srandy. Asi po mesiaci sme boli na jednej zábave u jeho známych na neďalekej dedine. Tam sa dosť popilo a akosi sme sa viac mali k sebe. Padli nejaké objatia, bozky, a skončilo to napokon aj sexom, po ktorom som sa dosť obávala, že sa naše kamarátstvo pokazí. Na druhý deň sme sa stretli, aby sme sa o tom porozprávali, dosť sme sa na tom nasmiali a nejak sme to ďalej nerozoberali, prečo a pod. Videla som, že sa na našom kamarátstve nič nezmení a bola som rada. Vtedy som ho brala len ako kamaráta, nič viac. Odvtedy mi ale začal písavať, písali sme si aj celé dni, od rána do večera, volával ma von, častokrát aj sám, keď nikto z partie nemohol. Dali sme si niečo v bare, a keď ma mal odviesť domov, vždy mi povedal, že sa so mnou cíti dobre a že sa mu ešte nechce ísť spať, že či sa nejdeme ešte niekam pozrieť, alebo prejsť. Tak sme sa veľa rozprávali, žartovali, nasmiali sa, trávili sme spolu dosť času. Trvalo to asi 4 týždne a poslednou dobou som si uvedomila, že mi je s ním dobre, a že k nemu niečo cítim, že už ho nevnímam len ako kamaráta. Začala som sa na stretnutia s ním tešiť, bolo mi s ním úžasne. Nechápem tomu sama, a nikdy som si nemyslela, že by sa mi niečo také mohlo stať. Ale neodvážila som sa mu to povedať . Nikto o tom nevedel. Zdôverila som sa kamarátke, a tá mi radila aby som mu povedala, čo k nemu cítim, no nedokázala som to. A pred pár dňami mal stretnutie, teda rande, s jednou ženou, ktorú raz videl, keď bol kdesi v pálenici a stretnutie im dohodila jedna jeho známa... a mňa to ranilo, hoci viem, že mu nemám čo vyčítať, nakoľko som mu o svojich citoch nepovedala. Odvtedy mi už píše menej, len pár sms, alebo vôbec. Sú to asi len 4 dni , no obávam sa, že povedať mu o tom, čo k nemu cítim, je už asi neskoro .... alebo nie?

zuzina25
autor
13. aug 2015

Ja som mu v tej mojej správe napísala cosi v zmysle ze, popravde cítim sa trochu trápne ze mu to písem az teraz, ked viem ze ma oci pre tu druhu. A on mi v rakcii na tamto napisal, ze o to nejde a mam pravo vediet ako to naozaj je a ze hoci sa mu paci nic z toho asi nebude, len ludia v partii to nafukuju. A na tu sms ani neviem ako zareagovat, lebo mozno len naozaj nechce aby sme sa porestali kamaratit a mali aj nadalej taky uprimny kamaratsky vztah

keziah
13. aug 2015

@zuzina25 ja byt tebou, beriem pokracovanie kamaratstva a kym by sa mi este pacil, tak by som to kde-tu vyventilovala nejakou zartovnou poznamkou. aj s platonickou laskou je mozne mat dobry vztah, tak preco nie.

linee
13. aug 2015

@zuzina25 mam v okoli v podstate jenom kamarady - kluky. Ted jsem sice vdana, ale ver, ze ani s jednim jsme si takto po ranu vůbec nepsali.....Ja myslim, ze te ma moc rad a mozna se boji, aby o tebe neprisel a mozna ma i potom, co jsi mu napsala v sobe "gulas". Ja bych asi z me strany trochu omezila kontakt - nemusíš mu odepisovat na kazdou zpravu nebo zvedat telefon. Az by prisel osobne, muzes mu rict, ze si se po te zprave citila trapne a nevedela si, co napsat, tak si nenapsala nic. Ja bych opravdu omezila kontakt, aby si klučina uvedomil, co pro nej znamenas a trochu i zabojoval. To mi rikaval kdysi muj kamarad - chlap musí mit v zivote pocit nejistoty, aby mel potrebu o zenu bojovat. Pokud by tento pocit nemel, stane se pro nej lehka "korist" a odchazi lovit jinam....Vis jak se říká - clovek si uvedomi hodnotu věci a osob az v momentu, kdy o nej prijde. Ty uz jeho hodnotu znas. Ted je rada na nem, aby on spoznal tu tvoji...Bud prijde na to, ze mu chybíš, je mu s tebou dobře a nechce o tebe prijit a nebo prijde na to, ze to tak není. Ale to rozhodnuti nech na nem, vic uz proto udelat nemuzes. Drzim palce! 😉

bolavyzub
13. aug 2015

zuzi, pokiaľ ti stále želal dobré ránko a teraz by prestal, tak skôr to by bolo blbé. Tak dáva najavo, že naďalej chce byť kamarát a má snahu, aby všetko medzi Vami fungovalo, ako predtým. No ale tiež nerozumiem jeho správaniu - správa sa k tebe, akoby bol viac ako kamarát. Tiež by som z toho bola popletená. Ale keď sa už tak vyjadril, tak by som bola milá, reagovala by som naňho, ako doposiaľ, ale nebola by som iniciatívna, nevyhľadávala by som ho, nevolala mu ani nepísala ako prvá. Och, tí chlapi!

miss_sunflower
13. aug 2015

necitala som vsetky komentare ale tot moj nazor. treba rozlisovat muza dobyjaca a muza nesmeleho. moj terajsi partner si nevsimal ani tie najjednoznacnejsie naznaky, ze chcem byt s nim, pretoze sa mu proste zdalo, ze o takeho chudaka nemozem stat. trebalo mu to otrieskat o hlavu, ze ked ma chce, som tu, pripravena na vztah, ked nema zaujem, staci povedat a skor to bude za nami. ale to neznamena, ze ma nedobyl, alebo ze ja som zbalila jeho. tieto veci sme uz mali za sebou, takze na ziadnu pychu netreba hladiet v tejto suvislosti.
ja to vnimam tak, ze ak tvoj kamarat vtipkoval o tom sexe, mozno preto, ze sa hanbil. ale potom vyhladaval tvoju pritomnost, daval ti najavo, ako mu je s tebou dobre a ak si sa na stretnutiach s nim citila ako na rande, tak to bolo rande. myslim,ze aj z jeho strany.
ale ak sa to dlho nevyvyjalo a ta zena co ho s nou zoznamili sa mu zapacila, mozno si pomyslel,ze ak u teba neuspel, pokusi sa zblizit s nou. tak je jasne ze sa uz nema cas natolko sustredit na teba. ale urcite mu nie si lahostajna, a nie je neskoro, ak mu cim skor povies, co chces. netvrdim, ze mu mas vraviet ze ho milujes, da sa to aj inak, ale rozhodne priamo. ze ta mrzi, ze uz tolko casu spolu netravite, lebo tebe je s nim skvele (najma ak ste iba dvaja) veľa na neho myslis a zerie ta, ze je s inou... a pokracovat v rozvyjani myslienok, ak k nemu vies byt otvorena. alebo nieco typu mala si pocit, ze ma o teba zaujem, a ty by si neodmietla... alebo by si bola rada, keby to medzi vami pokracovalo tam, kde ste vtedy a vtedy prestali... alebo ze ti s nim bolo tak dobre, ze si vies predstavit, ze by ste tvorili par... proste akymikolvek slovami co tebe sedi a co by zapadlo do vasej konverzacie aspon trochu prirodzene, mu povedz, ze ho chces, a ze sa onho nechces delit. to, ze prave spoznal inu zenu, neznamena, ze o teba nema zaujem, len ze to s tebou vzdal a posunul sa dalej. no stale sa to da zvratit, ked sa s nim porozpravas. priznat, ze onho mas vazny zaujem, nie je ani ponizujuce, ani trapne, ak je to uprimny chalan a cele to predtym na teba nehral. maximalne povie, ze sa na to neciti, alebo ze si to musi premysliet, ale to neznamena, ze si urobila nieco zle. neverim, ze by ta vysmial alebo sa ti snazil nejako ublizit, stoji to za to skusit to.

elenita
13. aug 2015

@miss_sumflower Ahoj, škoda, že si si neprečítala všetky komentáre...Zuzka už toho kamaráta kontaktovala a vyjadrila sa 😅

zuzina25
autor
13. aug 2015

@miss_sunflower urobila som ten krok, vcera , pisala som tu o tom, odpoved znela ze ma ma rad, ale len ako kamaratku

katkasofi
13. aug 2015

@zuzina25 no tak to dobre ránko sa mi páčilo 😉. Ide weekend, nepôjdete niekam spolu von aj s partiou?

zuzina25
autor
13. aug 2015

No mali sme ist my dvaja zajtra vecer na to pivko, no po tomto ma volat asi nebude 🙂

elenita
13. aug 2015

A.možno praveze áno 😉

apb
13. aug 2015

Zuzka, nic si z toho nerob. Chalan je uplne mimo, pretoze takto sa chlap nesprava ku kamaratke. Mozno skusa, co si ku tebe moze dovolit a hra s tebou hru. Pride mi ako niekto, kto roky nebol zadany a este neni vyzrety. Predpokladam, ze po lete uz povie, ze ta chce, co je iba dokaz toho, ze sam vlastne nevie co chce, ale kedze je leto teraz sa viazat nechce.

linee
13. aug 2015

@zuzina25 nech tomu volny prubeh. Pokud bude chtit, pujde. Myslim, ze ted je to na nem, jak se zachova a také mu musí byt jasne, ze v tobe vyvoval urcite pocity a je na nem, jakym smerem se vase kamaradstvi ubere. Neptej se, zda to pivo plati, pokud se ozve, klidne zajdi, ale at klučina o tebe zabojuje. Zda jako o kamarádku nebo o něco blizsiho. Také mozna nebude spatny, pokud se kratkou dobu neuvidíte, abyste si to trochu oba v hlave srovnali. Pokud ma vase kamaradstvi vydrzet, tak vydrzi. Drzim palce!

katkasofi
13. aug 2015

@zuzina25 stavím sa ze na to pivko ta zavolá 😉. Uz od tej rannej SMS sa neozval? Koľko mate obaja rokov ak smiem vediet ?

zuzina25
autor
13. aug 2015

Ja mam 26, on je mladsi, o par dni bude mat 24

alka1980
13. aug 2015

@zuzina25 hlavne sa mu uz nevnucuj a nevolaj na ziadne pivko.Ak je rozumny zavola ta on-ved ta ma rad ako kamaratku.Snad vie,ze tato situacia je teraz tebe trapna.Vyvolavanim na pivo,von ci na kupko ho odplasis,moze nadobudnut pocit ze ho uhanas.Nechaj tomu volny priebeh,mozno zavola sam a vasa dalsia komunikacia bude v kamaratskej rovine ,akoby sa nic nestalo.Tak by to bolo idealne pre oboch.Nemozes ho nutit k nicomu co on nechce,neciti.Mozno je to tvrde,ale presla som si cca v tv veku tym istym.Kazdy moj pokus po takom istom vyjadreni,ze ma ma rad ako kamaratku znamenal,ze som ho od seba odhanala bo mal pocit,ze ho uhanam.Len vtedy som si to neuvedomovala.Dnes sa pousmejem ,kedze mam uz svoju rodinu.A paradox je,ze s jeho sucastnou partnerkou sme si sadli ako rit na serbel,navstevujeme sa,chodime spolu na dovolenky...a az teraz ho vnimam ako kamarata.Nic viac.Len kamarat.I takyto je osud a zivot,ale je to tak.

katkasofi
13. aug 2015

@zuzina25 nuž tak keď nepôjdete na pivko snáď na oslavu narodiek ta pozve....a od rana sa neozval este?

zuzina25
autor
13. aug 2015

Nie neozval...nieco som mu na tu sms odpisala, ale len take neutralne odzdravila som ho a napisala ze mam nejaku pracu teraz. odvtedy nic...Ale ja mu uz ani pisat nebudem..Ak je ozajstny charakter, tak sa ozve sam a bude sa chciet stretnut minimalne preto, aby sa to vyjasnilo vsetko, aspon na urovni kamaratskeho vztahu ci uz medzi 4 ocami alebo aspon zavola ci nepojdem s partiou von alebo co.

kadri
13. aug 2015

@zuzina25 ano, teraz je na tahu on, daj mu cas a podla mna to nie je stratene 😉 ako pisali vyssie, ma v tom zrejme gulas, je mlady. on uz vie a ma viac moznosti 🙂

sardinka32
13. aug 2015

Chalanisko je este mlade uško...a ma trosku pomylenu predstavu o hraniciach kamaratstva s holkou. Najpr sa s Tebou vyspi, ako O.K., stava sa, ale bol to znak toho, ze ho fyzicky pritahujes. Potom si s Tebou vypisuje od rana do vecera, volava Ta von len vo dvojici, kde Ti vyklada, ako mu je s Tebou dobre a najradsej by sa s Tebou prechadzal a rozpraval az do rana bieleho...donesie Ti ruze na meniny a este chce byt prvy Tvoj gratulant, a to ze Ti kazde rano vypisuje smsku ma teda uz uplne ze dojalo. 🙄 Teraz ma daku slecnu rozrobenu a ani srnka netusi, zrejme ani on, ci z toho nieco bude...mlada mozno robi drahoty a kedze si nie je isty ci sa to vyvinie v jeho prospech, tak je opatrny. Nic to, veci su jasnejsie. Ci uz zajtra na pive alebo niekedy inokedy si to este dopoviete. Len teraz zas nechod okolo neho po spickach, ze co on urobi, pripadne neurobi a Boze moj, len nech ho nestratim ako kamarata...ja uz by som tie spolocne rande vo dvojici asi eliminovala na minimum...a radsej viac sa s nim stretavala v ramci partie. Treba mu ukazat, ze nemoze mat vsetko...super kamosku a aj zenu, s ktorou lahko flirtuje.
@zuzina25

kliara
13. aug 2015

@sardinka32 - máš pravdu. Načo jej je vlastne takýto kamarát?

miss_sunflower
13. aug 2015

az teraz som docitala komenty, tiez si myslim, ze chlapec nevie, co chce. nechaj tomu volny priebeh a nebud prilis iniciatiavna. to, ze napisal, ze ta ma rad iba ako kamaratku nesedi s jeho predoslym spravanim, takze mozno sa len vyplasil, citil k tebe nieco, ale teraz je neisty. bola som uz v takej situacii, kedy vyznanie z druhej strany prislo az vtedy, ked ja som to uz vzdavala a nevedela som, ako reagovat. cas na spracovanie a premyslanie potrebuje v takejto situacii kazdy. netrap sa tym, neries to, ono sa to same vyvinie nejako. bud sa budete nadalej kamaratit, alebo to medzi vami ochladne, alebo sa po case spamata, ze ta chce a ak budes mat stale zaujem, mozes to s nim skusit, ak je schopny sa vzchopit :D nemyslim, ze by to bola katastrofa, a tiez sa mi nezda, ze je medzi vami totalny koniec. nevravim, ze mas dufat a cakat nanho, normalne si zi svoj zivot, a ked bude chciet byt akoukolvek formou jeho sucastou, tak si to vychutnaj, ak nie, kasli nanho, v tom pripade nestoji za trapenie 🙂

linee
14. aug 2015

@kliara ja myslim, ze kvůli tomu, ze zena potřebuje mit pocit, ze ji ma někdo rad a každý v zivote potřebuje mit vedle sebe nekoho, s kym se citi dobře. Zda kamaráda nebo neco vic. Samota je zla...

katkasofi
15. aug 2015

@zuzina25 bude dnes pivko? 😉

drobecbobo
15. aug 2015

Inak mňa táto téma tiež zaujíma. Mám totiž stále pocit, že on mal záujem o niečo viac, len sa chlapec zľakol 🙂

katkasofi
15. aug 2015

@drobecbobo ja si tiež myslím ze z jeho strany to bolo viac...😉

elenita
15. aug 2015

@zuzina25 No ako,neboli ste spolu niekde vonku? 😉

zuzina25
autor
15. aug 2015

Ahojte, no dnes nie, nakolko som bola mimo domu dnes cely den od rana az doteraz a on o tom vedel. Vcera ked siel von aj s kamosom, tak mi volal ci sa pridam, no bola som u kamosky, a potom som sa nezastavila uz, lebo som ich videla sediet v bare ako som sla domov, no nebolo uz ani kde sediet, tak som mu len napisala, ze sa idem este prejst a pojdem domov., Takze realne sme sa odvtedy vlastne este nestretli 🙂 No dobru noc mi vcera asi na trikrat zazelal, a rano samozrejme Sms, dobre ranko 🙂 Inac nic viac... uvidim skor ked sa stretneme... 🙂

katkasofi
16. aug 2015

@zuzina25 dôležité ze v sobotu večer nebol s nou 😉

zuzina25
autor
16. aug 2015

No to prave ja neviem kde bol a s kym, mozno aj s nou 😒

alka1980
16. aug 2015

@zuzina25 vidim,ze pribeh pokracuje.Ak ta ma rad ako kamaratku jeho zaujem o teba je velikansky.Mam pocit,ze chalan nevie co chce a mam pocit,ze rozmysla nad tym co si mu povedala.V kazdom pripade tvoj postoj je teraz spravny.Ziadne vtieranie,vnucovanie.Dajme mu dychat,ozve sa denne sam a mam pocit,ze sa rozhybe.Uvidime co prinesie dnesny den.Urcite sa ta opytame.