Zamrzel nás prístup svokry
Ahojte, dufam ze to nevyznie blbo, a nezvozite ma za to ze s manzelom chceme zhrabnut majetky, ale potrebujem sa vyrozpravat. Po svadbe sme si kupili starsi byt a prerobili ho. Svokra nam tvrdila, ze ma pozemky v oblasti kde je rozsirena vystavba a trochu sme s tym pocitali. V skratke, teraz zaciname rozmyslat o dome, nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky, pozerame aj starsie domy, aj pozemky v okoli. Ked sme sa opytali svokry co teda planuje robit s tym, tak sa zacala smiat ze ona nam to teraz nebude davat ze naco by nam uz len bol dom, lebo ona sa k onu “dostala” (zdedila po smrti jej svokry) az tesne pred 50tkou, ze proste naco nam je dom tak “skoro”…. Neviem aky postoj zachovat. Jasne, je to jej, nechce dat, tak nemusi, chapem. Ale mrzi nas to.
@anonym_a0b86e Jasné, tunajšie užívateľky na základe pár príspevok okamžite vedia, kto aký je 😂 Psychoanalýza a rozbor osobnosti zdarma, načo študovať školu, keď MK je plné odborníčok 🙂
@lippanek tak je naozaj úžasne ohovárať rodinného príslušníka na verejnom portáli. Za mňa to dokážu len chudery
@anonym_autor ty musíš byť fakt úžasná nevesta
@anonym_a0b86e ano som. Vozim ju po lekaroch, zopar lekarov som jej aj vybavila (spoluziaci), chodim im pomahat so zahradou, nebranim stretavaniu s vnucatami (ako niektore nevesty tu), na obed ich pozvem, a ked prideme na navstevu, este aj kolac upeciem. Nechapem tej ironii
@lippanek tak je naozaj úžasne ohovárať rodinného príslušníka na verejnom portáli. Za mňa to dokážu len chudery
@anonym_a0b86e ake ohovaranie? Vies o koho ide? Vies v akom meste byvame? Vies ci nie som len troll ktory si krati cas?
@mala_arkana Pekne si to prekrútila 😂
@lippanek Ako? pojem “stara” si pouzila ty, rovnako ako aj zaver, ze by si sa s nou nestretavala. Co konkretne som prekrutila? Co nie je na papieri, s tym sa nerata, najma ak ide o majetok. A aj keby nieco slubovala - ty si tam bola? Lebo ako “slub” si moze ktokolvek vylozit cokolvek, preto existuju veci ako darovacie zmluvy napriklad. Kedze “stara” ziadnu nepodpisala, nic neslubila. A po tomto prispevku by som im na jej mieste nedala uz absolutne nic.
@anonym_a0b86e ano som. Vozim ju po lekaroch, zopar lekarov som jej aj vybavila (spoluziaci), chodim im pomahat so zahradou, nebranim stretavaniu s vnucatami (ako niektore nevesty tu), na obed ich pozvem, a ked prideme na navstevu, este aj kolac upeciem. Nechapem tej ironii
@anonym_autor Nerieš, miestna svoloč si prišla kopnúť.
@zenazaba ale ja neslintam. My by sme ho od nej aj kupili. Ale nie. Lebo ona nam ho da. Ale nie teraz. Lebo teraz nam dom netreba 😅
@anonym_autor aj ste jej povedali, ze o 20 rokov uz dom nebudete chciet? Naco vam bude dom, ked vam deti vyletia z hniezda? Ved jej povedzte, ze v patdesiatke dom uz nebudete stihat uzivat, kebo budete behat s rodicmi po lekaroch😇🤣
@anonym_autor Jasne, ale potom naco cela tato tema? Mate dost, kupili by ste aj tak, rodicia dali, tak potom kde je vlastne problem? Ci treba este aj pozemky ku vsetkemu?
A porovnavat naklady na autoskolu s nehnutelnostami je celkom odvaha, to teda fakt.
@mala_arkana pockaj, ku comu vsetkemu? Kto nam co dal? Ja som povedala ze hotovost. Nepovedala som kolko. Nepokrylo to takmer ani svadbu, takze o com tu je rec?
@anonym_autor aj ste jej povedali, ze o 20 rokov uz dom nebudete chciet? Naco vam bude dom, ked vam deti vyletia z hniezda? Ved jej povedzte, ze v patdesiatke dom uz nebudete stihat uzivat, kebo budete behat s rodicmi po lekaroch😇🤣
@anonym_efccd6 ano, povedali. Aj tak tvrdia ze mame cas, lebo aj oni tak zili
A teda, ked vidim ako admin zmenil nazov prispevku, necudujem sa tym komentarom, kedze si myslim ze z prispevku vyplivq nieco ine. Alebo aspon nieco ine som tym chcela povedat
@mala_arkana pockaj, ku comu vsetkemu? Kto nam co dal? Ja som povedala ze hotovost. Nepovedala som kolko. Nepokrylo to takmer ani svadbu, takze o com tu je rec?
@anonym_autor Ved tu argumentujes, ze byt mate, peniaze mate, hypoteku idete brat, aj tak by ste to od nej kupili. Tak kde je problem, okrem toho, ze vam je evidentne malo?
@anonym_autor Ved tu argumentujes, ze byt mate, peniaze mate, hypoteku idete brat, aj tak by ste to od nej kupili. Tak kde je problem, okrem toho, ze vam je evidentne malo?
@mala_arkana nie je nam malo. Ale proste logiku mi to nedava. Ze mam, ale teraz ani nedam ani nepredam. Dam az o 15-20 rokov. A teraz sa deti trapte.
@anonym_efccd6 ano, povedali. Aj tak tvrdia ze mame cas, lebo aj oni tak zili
@anonym_autor ten nadpis si vies upravit naspat podla seba.
Kaslat na jej pozemok, povedzte jej, ze vy uz v 50ke stavat nebudete, ze ho potom predate. Mozno jej pride luto jej pozemocku a prehodnoti to. Tvarte sa, ze vyberate pozemky. Ked to s nou nepohne, kaslat na nu.
@anonym_autor u nás sa riešia teraz nie pozemky, ale peniaze. Ja s mužom som stavala prvá dom, svokrovci nám chceli požičať, ale ja som tlačila na muža, aby sme nebrali od nich. Ako sa hovorí, nikdy nevieš. Švagor staval po nás cca 8-9 rokov a oni už zobrali peniaze od svokrovcov a teraz po 15 rokoch, svokrovci na dôchodku a vždy, keď príde švagor k rodičom to majú na tanieri. Teraz ich treba voziť po lekároch a švagrovci, obaja pracujú a nie vždy môžu a potom zas im vykríknu - dali sme vám peniaze, tak očakávame vďaku.... ☹ Keď im neprídu pomôcť, alebo niečo nedonesú. Môj manžel mi ďakuje vždy, keď je taká situácia.
@mala_arkana nie je nam malo. Ale proste logiku mi to nedava. Ze mam, ale teraz ani nedam ani nepredam. Dam az o 15-20 rokov. A teraz sa deti trapte.
@anonym_autor a ako sa trápiš v byte bez hypoteky v 30-ke?
Aky postoj zaujat? No predsa akceptovat jej rozhodnutie. Nejaky prislub niecoho nie je narokovatelny. Max muz by sa mohol ozvat, ale ja ako nevesta by som bola ticho.
Nerieš jej postoj. Chcete dom, tak si ho postavte. A buď rada, že nebude na jej pozemku. Zrejme by si to mala denne na tanieri.
@anonym_autor u nás sa riešia teraz nie pozemky, ale peniaze. Ja s mužom som stavala prvá dom, svokrovci nám chceli požičať, ale ja som tlačila na muža, aby sme nebrali od nich. Ako sa hovorí, nikdy nevieš. Švagor staval po nás cca 8-9 rokov a oni už zobrali peniaze od svokrovcov a teraz po 15 rokoch, svokrovci na dôchodku a vždy, keď príde švagor k rodičom to majú na tanieri. Teraz ich treba voziť po lekároch a švagrovci, obaja pracujú a nie vždy môžu a potom zas im vykríknu - dali sme vám peniaze, tak očakávame vďaku.... ☹ Keď im neprídu pomôcť, alebo niečo nedonesú. Môj manžel mi ďakuje vždy, keď je taká situácia.
@anonym_82dadb hej, to je pravda. To vykrikovanie. Mne pomoc svokrovcom nevadi, aj keby nedali ani detom cokoladu na narodky, su to proste manzelovi rodicia a pomozeme im vzdy ked to bude v nasich silach. Ale ano, takto sa nemaju coho chytit.
@anonym_autor Aha, takze tebe vadi, ze sice da, ale nie teraz okamzite, ked si ty dupnes. Ty si dobre odtrhnuta od reality, fakt. Mozno sa chce len uistit, ze ju nevesta a syn nemaju len za zlate prasiatko, a pravom.
Aky postoj zaujat? No predsa akceptovat jej rozhodnutie. Nejaky prislub niecoho nie je narokovatelny. Max muz by sa mohol ozvat, ale ja ako nevesta by som bola ticho.
@la_dolce_vita ved aj som. Preto pisem aspon na konik 😅
@anonym_e451fe tak. Mrzi nas to.
@anonym_autor Najprv sľúbiť a potom nedať dokáže len hlupák. Chápem, že to zamrzí.
@anonym_autor a ako sa trápiš v byte bez hypoteky v 30-ke?
@anonym_a0b86e a kto povedal ze nemam hypoteku?
@anonym_autor Aha, takze tebe vadi, ze sice da, ale nie teraz okamzite, ked si ty dupnes. Ty si dobre odtrhnuta od reality, fakt. Mozno sa chce len uistit, ze ju nevesta a syn nemaju len za zlate prasiatko, a pravom.
@mala_arkana ach jaj. Ano. Aj muza som si kvoli tym pozemkom zobrala 😂😂
@anonym_82dadb hej, to je pravda. To vykrikovanie. Mne pomoc svokrovcom nevadi, aj keby nedali ani detom cokoladu na narodky, su to proste manzelovi rodicia a pomozeme im vzdy ked to bude v nasich silach. Ale ano, takto sa nemaju coho chytit.
@anonym_autor svokrovci už to " s vďačnosťou " preháňajú. Čakajú, ako budú okolo nich skákať. Ale aj švagrovci majú svoj život, musia do práce. Teraz sme sa dozvedeli, ako čakajú, že ich aj za to dochovajú, čo oni nesúhlasia ... teraz majú mladý doma dusno, len pre rodičov a mrzí ma to, aj slušne som svokre povedala, že sú sebestačný tak prečo sa takto chovajú. A jej reakcia ma až zabolela...
@mala_arkana ach jaj. Ano. Aj muza som si kvoli tym pozemkom zobrala 😂😂
@anonym_autor To nevravim, ale komunikujes sposobom, ze hned, ked ti svokra zamavala pozemkami pred nosom, neriesis nic ine. Keby mi vobec niekto nieco “slubil”, neopovazila by som sa este si klast podmienky, ze kedy ma slubenu vec dodat. Keby to bola aspon tvoja matka/babka, dobre, bolo by to skce tiez nevkusne, ale aspon o nieco menej, nez natahovat ruku svokre.
Mna vyrusuje, ze je tu trochu dvojity meter. Rodicia pozemky davat nemusia. Prispevok na svadbu stacil. Ale od svokry sa pozemok ocakava.
@sissy27 ano, to mas pravdu, asi by sa potom citili ze “maju co do toho povedat”
@anonym_autor Presne tak, verím, že teraz ťa to štve, ale ver, že ak si zabezpečíte všetko sami, dá vám to pocit nezávislosti a ten je nadovšetko. Možno, že teraz to tak nevnímas, ale je to tak, ten pocit, že nemusíš byť vďačná za niečo, je na nezaplatenie. A podľa svokrinho správania si myslím, že ona by vám to dala riadne vyzrat.
Mna vyrusuje, ze je tu trochu dvojity meter. Rodicia pozemky davat nemusia. Prispevok na svadbu stacil. Ale od svokry sa pozemok ocakava.
@anonym_19b9f4 ale tu nejde o ocakavanie pozemku. ale o to, ze svokra najprv povie, ze pozemky im da, ale neskor, lebo ona to tiez dostala az po 50 tke.
to akokeby ti prisla babka k detom, ukazala im sladkosti, a povedala, ze to dostanu o 3mesiace, ked budu mat narodeniny. ...a keby si ti to prislo nepekne, este by ti niekto vycital, ze "ocakavas" sladkosti pre deti.
proste dam, alebo nedam. Ked chcela dat neskor o 20 rokov /mladi maju teraz okolo 30r/, tak mala pockat na ten cas a vtedy im to dat, alebo aj nedat, ak zmeni nazor. Nie teraz mavat pred nosom pozemkami...a heč, dostanes to neskor. To je spravanie ako zo skolky.
@anonym_19b9f4 ale tu nejde o ocakavanie pozemku. ale o to, ze svokra najprv povie, ze pozemky im da, ale neskor, lebo ona to tiez dostala az po 50 tke.
to akokeby ti prisla babka k detom, ukazala im sladkosti, a povedala, ze to dostanu o 3mesiace, ked budu mat narodeniny. ...a keby si ti to prislo nepekne, este by ti niekto vycital, ze "ocakavas" sladkosti pre deti.
proste dam, alebo nedam. Ked chcela dat neskor o 20 rokov /mladi maju teraz okolo 30r/, tak mala pockat na ten cas a vtedy im to dat, alebo aj nedat, ak zmeni nazor. Nie teraz mavat pred nosom pozemkami...a heč, dostanes to neskor. To je spravanie ako zo skolky.
@negymama svokra len oznámila, že má pozemky a sa išli pýtať čo s nimi mieni robiť. To je trošku rozdiel

@lippanek Takze bud stara navali pozemky, alebo si s nou skoncila 🤣 neverim, ze toto je realny komentar.
@mala_arkana Pekne si to prekrútila 😂