icon

Zamrzel nás prístup svokry

Včera o 11:10

Ahojte, dufam ze to nevyznie blbo, a nezvozite ma za to ze s manzelom chceme zhrabnut majetky, ale potrebujem sa vyrozpravat. Po svadbe sme si kupili starsi byt a prerobili ho. Svokra nam tvrdila, ze ma pozemky v oblasti kde je rozsirena vystavba a trochu sme s tym pocitali. V skratke, teraz zaciname rozmyslat o dome, nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky, pozerame aj starsie domy, aj pozemky v okoli. Ked sme sa opytali svokry co teda planuje robit s tym, tak sa zacala smiat ze ona nam to teraz nebude davat ze naco by nam uz len bol dom, lebo ona sa k onu “dostala” (zdedila po smrti jej svokry) az tesne pred 50tkou, ze proste naco nam je dom tak “skoro”…. Neviem aky postoj zachovat. Jasne, je to jej, nechce dat, tak nemusi, chapem. Ale mrzi nas to.

mala_arkana
•
Včera o 13:36
@anonym_a0b86e

@negymama svokra len oznámila, že má pozemky a sa išli pýtať čo s nimi mieni robiť. To je trošku rozdiel

@anonym_a0b86e Teraz som si precitala prispevok este raz a vsimla som si to aj ja. Takze tam nebol ani ziaden slovny prislub. Svokra povedala, ze nieco ma, oni sa jej opytali, co s tym chce robit, cakali, ze povie, ze im to teda da, a ona povedala, ze im to da neskor v 50-tke. Ona im absolutne nic neslubila. Ak slub splni a bude este nazive (ak nie, aj tak to zdedia), autorka s manzelom maju 20(!) rokov na to, aby si postavili este pre mna za mna 3 domy, a v 50-tke dostanu krasne zhodnotene pozemky, ktore mozu predat a kupit si aj 5. nehnutelnost. A autorka tu rumazga, ako keby jej niekto siahal na existencnu istotu.

autor
•
Včera o 13:37
@anonym_a0b86e

@negymama svokra len oznámila, že má pozemky a sa išli pýtať čo s nimi mieni robiť. To je trošku rozdiel

@anonym_a0b86e nie. Ona to vyslovene povedala ze ked bbudeme chciet stavat, ze nam to da, ze co ona s tym bude robit. Teraz by sme stavat uz pomaly chceli. Ked sme sa jej pytali ze co teda s tym, lebo ze uz nad tym rozmyslame, ze aj sme boli na nejakych obhliadkach, aj po okolu pozerame co sa predava, tak sa zcala smiat ze a naco nam je teraz dom ved to ma predsa cas lebo ved aj ona az po 50tke mala dom.

autor
•
Včera o 13:38
@mala_arkana

@anonym_a0b86e Teraz som si precitala prispevok este raz a vsimla som si to aj ja. Takze tam nebol ani ziaden slovny prislub. Svokra povedala, ze nieco ma, oni sa jej opytali, co s tym chce robit, cakali, ze povie, ze im to teda da, a ona povedala, ze im to da neskor v 50-tke. Ona im absolutne nic neslubila. Ak slub splni a bude este nazive (ak nie, aj tak to zdedia), autorka s manzelom maju 20(!) rokov na to, aby si postavili este pre mna za mna 3 domy, a v 50-tke dostanu krasne zhodnotene pozemky, ktore mozu predat a kupit si aj 5. nehnutelnost. A autorka tu rumazga, ako keby jej niekto siahal na existencnu istotu.

@mala_arkana okej, toto bol posledny prispevok lebo absolutne nad nicim nerumazgam

anonym_5e3dd4
•
Včera o 13:39
@anonym_autor

@anonym_a0b86e nie. Ona to vyslovene povedala ze ked bbudeme chciet stavat, ze nam to da, ze co ona s tym bude robit. Teraz by sme stavat uz pomaly chceli. Ked sme sa jej pytali ze co teda s tym, lebo ze uz nad tym rozmyslame, ze aj sme boli na nejakych obhliadkach, aj po okolu pozerame co sa predava, tak sa zcala smiat ze a naco nam je teraz dom ved to ma predsa cas lebo ved aj ona az po 50tke mala dom.

@anonym_autor s takou osobou najlepsie nic nemat, ona vam naslubuje hory doly a vy budete cakat a cakat, nikdy nebude ten spravny cas. Zacala by som to riesit po svojej linke a svokru nechala nech basni o tom ako vam da pozemok ked pride ten spravny cas.

anonym_cb14dd
•
Včera o 13:39

@anonym_autor budu ti tu vypisaovat, ako si clovek s majetkom moze narabat ako chce. ano, do istej miery..ale zle narabanie s majetkom takmer vzdy vyusti do zlych vztahov.a tvoja svokra je mamonarka, co si to vezme do hrobu?

anonym_cb14dd
•
Autor odpoveď zmazal
•
mala_arkana
•
Včera o 13:41
@anonym_autor

@mala_arkana okej, toto bol posledny prispevok lebo absolutne nad nicim nerumazgam

@anonym_autor Nie, absolutne. 4 strany vylevov, ze ty chces stavat teraz dup dup dup, a hnusna starena neda. Mas 30 rokov, byt, narok na dalsiu hypoteku, a svokrine pozemky v backlogu, ked na tvoju radost natiahne kopyta. 80% populacie toto nema.

negymama
•
Včera o 13:42
@anonym_a0b86e

@anonym_a0b86e ale ano,povedala im, ze im tie pozemky, da.
autorka to tak pise.

anonym_a9696d
•
Včera o 13:42
@anonym_autor

@anonym_efccd6 ano, povedali. Aj tak tvrdia ze mame cas, lebo aj oni tak zili

@anonym_autor To sú tie typy ľudí, najmä starších žien..ked som ja nemala, nech nemá ani druhý..

anonym_a36f17
•
Včera o 13:43

Fakt nevesta na pohladanie, ani sa tetke necudujem 😁
Ta naschval vodi za nos, betarka jedna, lebo vie, ze slintas nad jej pozemkami.

autor
•
Včera o 13:44
@mala_arkana

@anonym_autor Nie, absolutne. 4 strany vylevov, ze ty chces stavat teraz dup dup dup, a hnusna starena neda. Mas 30 rokov, byt, narok na dalsiu hypoteku, a svokrine pozemky v backlogu, ked na tvoju radost natiahne kopyta. 80% populacie toto nema.

@mala_arkana tak ale k tomuto sa vyjadrim. Taketo vyjadrovanie o mne aj mojej svokre si vyprosim. Mam ju rada ako vlastnu mamu, a absolutne neckama ze “natiahne kopyta” ako si to ty nazvala. Za takych okolnosti radsej srat na tie pozemky ozaj…

anonym_efccd6
•
Včera o 13:44
@anonym_autor

@anonym_autor ked bude ona potrebovat odviezt k lekarovi, tak jej povedzte, ze az o 10 rokov, lebo aj ostatni behaju po lekaroch az po 80ke😮‍💨

autor
•
Včera o 13:45
@anonym_a36f17

Fakt nevesta na pohladanie, ani sa tetke necudujem 😁
Ta naschval vodi za nos, betarka jedna, lebo vie, ze slintas nad jej pozemkami.

@anonym_a36f17 ano ano, pred tym ako som sa dala s muzom dokopy som prelustrovala kataster. Mala som pred tym este jedneho, ale keho rodicia mali len dvojizbak v medzilaborciach, rak som ho nechala radsej. Skoda ze som to nedomyslela a nenasla si vacsieho magnata no.

mala_arkana
•
Včera o 13:46
@anonym_autor

@mala_arkana tak ale k tomuto sa vyjadrim. Taketo vyjadrovanie o mne aj mojej svokre si vyprosim. Mam ju rada ako vlastnu mamu, a absolutne neckama ze “natiahne kopyta” ako si to ty nazvala. Za takych okolnosti radsej srat na tie pozemky ozaj…

@anonym_autor Ze na adresu svojej svokry, daj jej teda precitat tento prispevok, ked ju mas rada ako vlastnu mamu 😁

A teraz z jej perspektivy - jej syn si vezme pozadovacnu babu, ktora nema v hlave nic ine, ako stavat, stavat, stavat, hned, ako sa dozvie o pozemkoch. Dostane ich teraz, do par rokov sa rozvedu, a bude jej patrit polovica, ako ze majetok nadobudnuty po uzavreti svadby. Ak ale apolu ostanu do 50-tky, moze jej to aspon dat s akou-takou istotot. Mne to dava zmysel.

anonym_efccd6
•
Včera o 13:47
@mala_arkana

@anonym_a36f17
@mala_arkana prestante z nej robit zlatokopku, je to chulostiva vec, tak sa prisla porozpravat anonymne sem. Naco na nu takto utocite? Co z toho mate? Autorka slusne diskutuje, tak slusne diskutujte vy bez tych fabulacii a kecov

anonym_cb14dd
•
Včera o 13:47
@anonym_cd732d

Cakat nemusite. Zoberte si uver a postavte si dom tak ako my ostatni, ktori sa nespoliehali na akukolvek pomoc od rodicov ;)

@anonym_cd732d toto je dost tupe rozmyslanie. ludia vo svete (ti chytrejsi) sa zacinaju riadit filozofiou, ze najspravnejsie je zomriet s nulou na ucte.to znamena, ze v spravnom case (ked to mlada generacia potrebuje), posunut majetok a nechat zveladovat dalej.

zuzinabila
•
Včera o 13:48
@anonym_8ae29f

Aka som rada, ze nam nikto nic nedal, ziadne pozemky a ziadne hotovosti po svadbe. Nemusela by som sa zaoberat takymito zalezitostami - cudzim majetkom - a byt kvoli tomu smutna, ze to len tak nedostanem... Proste som rada, ze sme poctivo (a sice nie lahko) nadobudli svoje s manzelom. A verim tomu, ze moje deti budu raz samostatne, schopne, dospele bytosti, ktore sa poctivou pracou vypracuju taktiez tak, aby mali k spokojnosti nadostac.

@anonym_8ae29f od kedy su rodicia a svokrovci "cudzi"?

evkano1402
•
Včera o 13:48
@anonym_efccd6

@anonym_a36f17
@mala_arkana prestante z nej robit zlatokopku, je to chulostiva vec, tak sa prisla porozpravat anonymne sem. Naco na nu takto utocite? Co z toho mate? Autorka slusne diskutuje, tak slusne diskutujte vy bez tych fabulacii a kecov

@anonym_efccd6
No lebo ani ony nemali tak nema ani autorka...

anonym_19b9f4
•
Včera o 13:49
@negymama

@anonym_19b9f4 ale tu nejde o ocakavanie pozemku. ale o to, ze svokra najprv povie, ze pozemky im da, ale neskor, lebo ona to tiez dostala az po 50 tke.

to akokeby ti prisla babka k detom, ukazala im sladkosti, a povedala, ze to dostanu o 3mesiace, ked budu mat narodeniny. ...a keby si ti to prislo nepekne, este by ti niekto vycital, ze "ocakavas" sladkosti pre deti.

proste dam, alebo nedam. Ked chcela dat neskor o 20 rokov /mladi maju teraz okolo 30r/, tak mala pockat na ten cas a vtedy im to dat, alebo aj nedat, ak zmeni nazor. Nie teraz mavat pred nosom pozemkami...a heč, dostanes to neskor. To je spravanie ako zo skolky.

@negymama Ale ved ona povedala, ze im ich da. Len autorka uz sa videla v dome a cakala, ze hned sa pojde prepisovat. Tak ci tak ich dostanu. Susedovi ich neda.

zuzinabila
•
Včera o 13:49
@mala_arkana

@anonym_8ae29f Toto nechapem, tuto kulturu spoliehania sa. Rodicia daju, svokrovci daju, babka da. Ja som v zivote nedostala od rodicov ani cent, a dedkovci mi zaplatili autoskolu aby som bola ferova, ale to je tak vsetko. Nikdy som na inych ludi nepozerala ako na bankomat. Toto, ze “svokra nam nedala, co mame robit” je strasne trapne.

@mala_arkana ty si taky izolovany ostrov, ktory nic nepotrebuje od nikoho a ani nikomu inemu nic neda,vsak?

mala_arkana
•
Včera o 13:50
@evkano1402

@anonym_efccd6
No lebo ani ony nemali tak nema ani autorka...

@evkano1402 Ved nema 😁 s tym rozdielom, ze pre vacsinu dospelych ludi je normalne od inych nepytat pozemky a respektovat cudzi majetok, aj ked nesuhlasim, ako ho rozdeli. Tu sa tvarime, ze rodicia a svokrovci su bankomaty.

mirage
•
Včera o 13:51
@doriiis

Proste vám to stará nechce dať. Nič viac, nič menej. Povedz jej, nech moc neotala, lebo to zdedite aj tak. 😀
Btw. Koľko máte rokov?

@doriiis toto keby mi nevesta povedala predam pozemok a cestujem, a zvysok necham vnucatam.

mala_arkana
•
Včera o 13:51
@zuzinabila

@mala_arkana ty si taky izolovany ostrov, ktory nic nepotrebuje od nikoho a ani nikomu inemu nic neda,vsak?

@zuzinabila Povedala som len tolko, ze nie som naucena natahovat ruku. A este sa rozculovat, ked nedostanem.

zuzinabila
•
Včera o 13:52
@mala_arkana

@zuzinabila Povedala som len tolko, ze nie som naucena natahovat ruku. A este sa rozculovat, ked nedostanem.

@mala_arkana ked budem stara, svojim detom velmi rada posuniem, co budem moct a nenecham si do zasoby nic co je navyse a co nevyuzivam. a nebudem to brat ako natahovanie ruk od svojich deti ale ako prirodzeny kolobeh zivota

mala_arkana
•
Včera o 13:54
@zuzinabila

@mala_arkana ked budem stara, svojim detom velmi rada posuniem, co budem moct a nenecham si do zasoby nic co je navyse a co nevyuzivam. a nebudem to brat ako natahovanie ruk od svojich deti ale ako prirodzeny kolobeh zivota

@zuzinabila Uplne super. Mas pravo na svoje rozhodnutie. Tu sa niekto ale rozhodol nedat, a to rozhodnutie treba respektovat uplne rovnako. Ja vidim 4 strany diskusie ukazujucej pravy opak. Pride mi to absurdne.

anonym_a36f17
•
Včera o 13:55
@doriiis

Proste vám to stará nechce dať. Nič viac, nič menej. Povedz jej, nech moc neotala, lebo to zdedite aj tak. 😀
Btw. Koľko máte rokov?

@doriiis Chapem, preco si ta ten tvoj nevezme po 100 rokoch, z coho tu mas pravidelne zachvaty.

doriiis
•
Včera o 13:56
@mirage

@doriiis toto keby mi nevesta povedala predam pozemok a cestujem, a zvysok necham vnucatam.

@mirage ... Aj tak sa dá. Chvalabohu, keď už nič iné na tomto svete neplatí stále platí to, že do hrobu si nevezme nikto nič. Takže aj prístup svokry aj opačný prístup je prístup a končí to rovnako. 🤷🏻‍♀️

zuzinabila
•
@mala_arkana

@zuzinabila Uplne super. Mas pravo na svoje rozhodnutie. Tu sa niekto ale rozhodol nedat, a to rozhodnutie treba respektovat uplne rovnako. Ja vidim 4 strany diskusie ukazujucej pravy opak. Pride mi to absurdne.

@mala_arkana absurdny je mytus, ze clovek moze so svojim majetkom nakladat hoci aj zle a je to ok. rozne eticke, ekonomicke , nabozenske a filozoficke postoje hovoria, ze to nie je ok takto zmyslat. a to hovoria ludia,ktori ta intelektovo predbehli vo viziach, ver mi

doriiis
•
@anonym_a36f17

@doriiis Chapem, preco si ta ten tvoj nevezme po 100 rokoch, z coho tu mas pravidelne zachvaty.

@anonym_a36f17 .... Ako povieš. 😁

mala_arkana
•
Včera o 13:58
@zuzinabila

@mala_arkana absurdny je mytus, ze clovek moze so svojim majetkom nakladat hoci aj zle a je to ok. rozne eticke, ekonomicke , nabozenske a filozoficke postoje hovoria, ze to nie je ok takto zmyslat. a to hovoria ludia,ktori ta intelektovo predbehli vo viziach, ver mi

@zuzinabila Aha, nedat neveste pozemky ked si ona dupne je filozoficky a nabozensky nespravne, co sa tu clovek nenauci 😁 toto nabuduce vybalim pri nedelnom obede na mojich svokrovcov, ze chcem ich chatu na Francuzskej riviere 🤣