icon

Zamrzel nás prístup svokry

Včera o 11:10

Ahojte, dufam ze to nevyznie blbo, a nezvozite ma za to ze s manzelom chceme zhrabnut majetky, ale potrebujem sa vyrozpravat. Po svadbe sme si kupili starsi byt a prerobili ho. Svokra nam tvrdila, ze ma pozemky v oblasti kde je rozsirena vystavba a trochu sme s tym pocitali. V skratke, teraz zaciname rozmyslat o dome, nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky, pozerame aj starsie domy, aj pozemky v okoli. Ked sme sa opytali svokry co teda planuje robit s tym, tak sa zacala smiat ze ona nam to teraz nebude davat ze naco by nam uz len bol dom, lebo ona sa k onu “dostala” (zdedila po smrti jej svokry) az tesne pred 50tkou, ze proste naco nam je dom tak “skoro”…. Neviem aky postoj zachovat. Jasne, je to jej, nechce dat, tak nemusi, chapem. Ale mrzi nas to.

zuzinabila
•
Včera o 14:01
@mala_arkana

@zuzinabila Aha, nedat neveste pozemky ked si ona dupne je filozoficky a nabozensky nespravne, co sa tu clovek nenauci 😁 toto nabuduce vybalim pri nedelnom obede na mojich svokrovcov, ze chcem ich chatu na Francuzskej riviere 🤣

@mala_arkana myslim, ze pointu rozumny clovek chape...bavime sa o pristupe k majetku, nie o vztahoch nevesta-svokra tejto autorky

anonym_19b9f4
•
Včera o 14:01
@zuzinabila

@mala_arkana absurdny je mytus, ze clovek moze so svojim majetkom nakladat hoci aj zle a je to ok. rozne eticke, ekonomicke , nabozenske a filozoficke postoje hovoria, ze to nie je ok takto zmyslat. a to hovoria ludia,ktori ta intelektovo predbehli vo viziach, ver mi

@zuzinabila Ty na com ficis? Kvalitny matros😄😆

mala_arkana
•
Včera o 14:04
@zuzinabila

@mala_arkana myslim, ze pointu rozumny clovek chape...bavime sa o pristupe k majetku, nie o vztahoch nevesta-svokra tejto autorky

@zuzinabila Implikujes zle narabanie s majetkom. Ano, ked niekto gambli, investuje do hluposti, alebo posiela peniaze nigerijskym scammerom, objektivne naraba zle s majetkom, nie je to ok, a niekedy dokonca takito ludia dostanu majetkoveho spravcu, najma ak ide o vyssi vek a vacsi obnos. Muzov stryko mal spravcu, ked mu diagnostikovali Alzheimera. Tu sa ale dospela, svojpravna osoba rozhodla, ze neveste a synovi da pozemky neskor, nie teraz, a to je uplne legitimne rozhodnutie. Ohanat sa etikou, ekonomikou, filozofiou a nabozenstvom je teda velmi pritiahnute za vlasy.

negymama
•
Včera o 14:10
@mala_arkana

@zuzinabila Aha, nedat neveste pozemky ked si ona dupne je filozoficky a nabozensky nespravne, co sa tu clovek nenauci 😁 toto nabuduce vybalim pri nedelnom obede na mojich svokrovcov, ze chcem ich chatu na Francuzskej riviere 🤣

@mala_arkana a co ty mas stale s tym dupanim...ty si pri tom bola? alebo si len domyslas o autorke nieco, co nemusi byt pravda.
svokra predsa PRVA spomenula , ze ma pozemky a ze im ich DA, opakujem,svokra s tym vysla, nie mladi. Mozno ze sa neporozumeli, alebo si to nevyjasnili, ze kedy.
tak predpokladali, ze ked momentalne maju plany na stavbu domu, tak ze svokra sa vyjadri o darovani pozemkov. Prisli sa opytat, co s tym, nie dupat a nutit svokru nech im to da. Navyse prisli obaja, autorka hovori v mnoznom cisle, ciez nie len nevesta, aj vlastny syn prisiel pytat, ten uz nedupal?

Nikto nevravi, ze svokrovci ci rodicia su povinni nieco dat, absolutne nie! maju pravo si nakladat so svojim majetkom nakladat ako chcu. Aj keby tie pozemky svokra dala bezdomovcom, bola by to jej vec.

ale ked uz nechcem nieco dat, tak som ticho. naco sa dopredu ozvyvat s vecou, ktoru planujem dat o 20 rokov?! to je načo dobre. Akurat dosiahla svokra, ze vztahy su teraz miminalne rozpacite.
Za mna...lepsie je mat vsetko za svoje, neprijmat take velke dary.
aspon mi nikto nic nebude obijat o hlavu.

doriiis
•
Včera o 14:12
@negymama

@mala_arkana a co ty mas stale s tym dupanim...ty si pri tom bola? alebo si len domyslas o autorke nieco, co nemusi byt pravda.
svokra predsa PRVA spomenula , ze ma pozemky a ze im ich DA, opakujem,svokra s tym vysla, nie mladi. Mozno ze sa neporozumeli, alebo si to nevyjasnili, ze kedy.
tak predpokladali, ze ked momentalne maju plany na stavbu domu, tak ze svokra sa vyjadri o darovani pozemkov. Prisli sa opytat, co s tym, nie dupat a nutit svokru nech im to da. Navyse prisli obaja, autorka hovori v mnoznom cisle, ciez nie len nevesta, aj vlastny syn prisiel pytat, ten uz nedupal?

Nikto nevravi, ze svokrovci ci rodicia su povinni nieco dat, absolutne nie! maju pravo si nakladat so svojim majetkom nakladat ako chcu. Aj keby tie pozemky svokra dala bezdomovcom, bola by to jej vec.

ale ked uz nechcem nieco dat, tak som ticho. naco sa dopredu ozvyvat s vecou, ktoru planujem dat o 20 rokov?! to je načo dobre. Akurat dosiahla svokra, ze vztahy su teraz miminalne rozpacite.

@negymama ... No tak to bude zjavne jedna z tých svokier, čo má potrebu komentovať úplne všetko. Aj jej poznámka, že sú na dom príliš mladí je totalna blbosť. Svokra zjavne nie je jedna z tých, čo je ticho, radšej trepne hoc aj blbost

anonym_6e1b0b
•
Včera o 14:13

Su to jej pozemky, s ktorymi si moze robit, co chce. Nech ti je to poucenim do bucna, ze sa netreba spoliehat na sluby inych ludi (ktore ani neboli vlastne dane).

Svokra mozno len takticky caka, ci sa do 5 rokov nerozvediete. Tiez tam vidim nepomer. Pozemok niekde v meste / pri meste ma ovela vacsiu cenu ako nejaky prispevok na svadbu od vasich rodicov. Teda mne by bolo aj trapne to od nej pozadovat.

mala_arkana
•
Včera o 14:15
@negymama

@negymama No, prispevok bol najprv o tom, ze svokra spomenula, ze ma pozemky a oni sa jej opytali, co s nimi, a nedostali ocakavanu odpoved. Potom autorka dodala, ze svokra vlastne aj povedala, ze im to da, ked budu stavat, ked ostatne baby narazali na to, ze tam ziaden slub nebol. Neboli sme tam nikto okrem autorky, ale pride mi to tak, ze ona si malovala velke dedicstvo, hned ako sa dozvedela o pozemkoch, a pochopila svokrine slova tak, ako ich chcela pochopit. A najsmutnejsie je na tom to, ze oni uz jeden splateny alebo takmer splateny byt maju, idu brat dalsiu hypoteku, a v podatate im nic nechyba.

autor
•
Včera o 14:16
@mala_arkana

@negymama No, prispevok bol najprv o tom, ze svokra spomenula, ze ma pozemky a oni sa jej opytali, co s nimi, a nedostali ocakavanu odpoved. Potom autorka dodala, ze svokra vlastne aj povedala, ze im to da, ked budu stavat, ked ostatne baby narazali na to, ze tam ziaden slub nebol. Neboli sme tam nikto okrem autorky, ale pride mi to tak, ze ona si malovala velke dedicstvo, hned ako sa dozvedela o pozemkoch, a pochopila svokrine slova tak, ako ich chcela pochopit. A najsmutnejsie je na tom to, ze oni uz jeden splateny alebo takmer splateny byt maju, idu brat dalsiu hypoteku, a v podatate im nic nechyba.

@mala_arkana v 30tke splateny byt?

mala_arkana
•
Včera o 14:17
@anonym_6e1b0b

Su to jej pozemky, s ktorymi si moze robit, co chce. Nech ti je to poucenim do bucna, ze sa netreba spoliehat na sluby inych ludi (ktore ani neboli vlastne dane).

Svokra mozno len takticky caka, ci sa do 5 rokov nerozvediete. Tiez tam vidim nepomer. Pozemok niekde v meste / pri meste ma ovela vacsiu cenu ako nejaky prispevok na svadbu od vasich rodicov. Teda mne by bolo aj trapne to od nej pozadovat.

@anonym_6e1b0b Toto mi tiez inak napadlo. Bolo by mi blbe davat rodinny majetok v podstate cudzej osobe s tym, ze si bude narokovat na polovicu pri rozvode. Mozno fakt chce pockat, ci sa manzelstvo “osvedci”.

sisska96
•
Včera o 14:17

Buď rada, nezobrala by som ani zadarmo, lebo bude potom vyčítať že dotovala Vás. Kúpte si vlastný dom s vlastným pozemkom a nebudete dlžní

mala_arkana
•
Včera o 14:18
@anonym_autor

@mala_arkana v 30tke splateny byt?

@anonym_autor To ja neviem, do financnej situacie vam nevidim, ale ak idete brat dalsiu hypoteky na pozemky, velky zostatkovy dlh tam asi nebude.

negymama
•
Včera o 14:18
@doriiis

@negymama ... No tak to bude zjavne jedna z tých svokier, čo má potrebu komentovať úplne všetko. Aj jej poznámka, že sú na dom príliš mladí je totalna blbosť. Svokra zjavne nie je jedna z tých, čo je ticho, radšej trepne hoc aj blbost

@doriiis tak nepoznam autorkinu svokru dopodrobna, mozno je v niecom spravna osoba.
ale myslim, ze sa chcela mozno len pochvalit pozemkami, a v nejakej chvili jej uslo, ze im ich da. Neupresnila vsak kedy.
ale normalnemu cloveku je jasne, ze vek 50+ uz je na nejaku vystavbu noveho domu, dost opozdeny termin. Maximalne to vyuzije ako dodatocny majetok

bielasovicka
•
Včera o 14:19

@anonym_autor sa ju opýtaj ze kto vám dá hypotéku už niekedy keď budete po 50ke na stavbu domu. Lebo asi chce aby ste tie pozemky po nej zdedili keď ona umrie.

negymama
•
Včera o 14:22
@bielasovicka

@anonym_autor sa ju opýtaj ze kto vám dá hypotéku už niekedy keď budete po 50ke na stavbu domu. Lebo asi chce aby ste tie pozemky po nej zdedili keď ona umrie.

@bielasovicka ja uz by som sa jej niec nepytala.
max povedala "dakujeme, zariadime sa po svojom"

Pozemky, nehnutelnosti...to su vzdy statky zmatky, od starych cias. Nikdy to nerobilo dobrotu.

autor
•
Včera o 14:23
@mala_arkana

@anonym_autor To ja neviem, do financnej situacie vam nevidim, ale ak idete brat dalsiu hypoteky na pozemky, velky zostatkovy dlh tam asi nebude.

@mala_arkana tak, do financnej situacie nevidis. Ale zjavne vidis ty aj tretina diskutujucich do vsetkeho ostatneho v nasich zivotoch

mala_arkana
•
Včera o 14:28
@anonym_autor

@mala_arkana tak, do financnej situacie nevidis. Ale zjavne vidis ty aj tretina diskutujucich do vsetkeho ostatneho v nasich zivotoch

@anonym_autor Nie, pracujem len s informaciami, ktore si sama uviedla. Aha, toto je vec nazoru. Ty mas pocit, ze mas pravo na svokrine pozemky, lebo si si vydedukovala, ze ti ich slubila. Ja si myslim, ze inherentne nemame pravo na nic, co nam niekto dobrovolne neda na papieri. Ziadne take, ze “povedala, zevraj da”. Aj ked nesuhlasime s tym, ako dana osoba so svojim majetkom naraba, aj ked je to rodina. A ked uz aj, urcite nemame pravo, diktovat si podmienky, za akych danu vec chceme dostat. Posobi to pozadovacne a rozmaznane, najma, ked mate kde byvat a nemate velky dlh.
Do toho, ako sa spravas u nej nevidim, ale ked to podvedome vysielas vo svojom pristupe, ani sa jej rozhodnutiu necudujem. Tvoj muz sa podla vsetkeho proti nej nevymedzil, inak by si to uz povedala, takze ty sa uz vobec nemas co do toho montovat, nech ma tych pozemkov aj 20 a da vam ich na 70-te vyrocie. Jej vec, nech je ako osoba akakolvek.

negymama
•
Včera o 14:32

a inak autorka, by ma zaujimalo, co ste nakoniec na ten dar/nedar povedali?

autor
•
Včera o 14:35
@mala_arkana

@anonym_autor Nie, pracujem len s informaciami, ktore si sama uviedla. Aha, toto je vec nazoru. Ty mas pocit, ze mas pravo na svokrine pozemky, lebo si si vydedukovala, ze ti ich slubila. Ja si myslim, ze inherentne nemame pravo na nic, co nam niekto dobrovolne neda na papieri. Ziadne take, ze “povedala, zevraj da”. Aj ked nesuhlasime s tym, ako dana osoba so svojim majetkom naraba, aj ked je to rodina. A ked uz aj, urcite nemame pravo, diktovat si podmienky, za akych danu vec chceme dostat. Posobi to pozadovacne a rozmaznane, najma, ked mate kde byvat a nemate velky dlh.
Do toho, ako sa spravas u nej nevidim, ale ked to podvedome vysielas vo svojom pristupe, ani sa jej rozhodnutiu necudujem. Tvoj muz sa podla vsetkeho proti nej nevymedzil, inak by si to uz povedala, takze ty sa uz vobec nemas co do toho montovat, nech ma tych pozemkov aj 20 a da vam ich na 70-te vyrocie. Jej vec, nech je ako osoba akakolvek.

@mala_arkana ja som nic nevydedukovala. Svokra vyslovene povedala ze ich rozdeli medzi synov aby si postavili dom. Ak by to nerozpravala pri kazdej prilezitosti, ani by mi nenapadlo nieco od nej pytat

autor
•
Včera o 14:37
@negymama

a inak autorka, by ma zaujimalo, co ste nakoniec na ten dar/nedar povedali?

@negymama no nic, ono to bolo tak ze sme hovorili ze pozerame nieco, a oni ze naco ked oni nam toto chcu dat. Ale ze nam teraz dom netreba, tak ze teraz nie. Tak mi ze teda dobre, ze nam sa neoplati cakat, ze my nieco pozerame po okoli ci sa objavi nieco zaujimave, lebo ked budeme mat po 50tke a velke deti do stavby domu nepojdeme.

doriiis
•
Včera o 14:45
@anonym_autor

@negymama no nic, ono to bolo tak ze sme hovorili ze pozerame nieco, a oni ze naco ked oni nam toto chcu dat. Ale ze nam teraz dom netreba, tak ze teraz nie. Tak mi ze teda dobre, ze nam sa neoplati cakat, ze my nieco pozerame po okoli ci sa objavi nieco zaujimave, lebo ked budeme mat po 50tke a velke deti do stavby domu nepojdeme.

@anonym_autor
A si jej mala povedať, že keď budete mať dom, tak raz moze prísť na návštevu, ale teraz ešte nie, teraz vám to ešte netreba. Mozno o takých 10 - 20 rokov. 😉

simca06022011
•
Včera o 14:48

@anonym_autor no povedala by som vtedy svokre, ze na co by nam bol dom pred dochodkom. A riesila by som si teda byvanie inak, nech sa s tym zadrhne :D ako sa hovori. A je jedno ci to potrebujete, nepotrebujete, nech si necha. Vela ludi ma recicky, slubotechna a tak, su to iba reci. Ked pride na to, ze by realne mali nieco dat = tak skutek utek.

mala_arkana
•
Včera o 14:50
@anonym_autor

@mala_arkana ja som nic nevydedukovala. Svokra vyslovene povedala ze ich rozdeli medzi synov aby si postavili dom. Ak by to nerozpravala pri kazdej prilezitosti, ani by mi nenapadlo nieco od nej pytat

@anonym_autor Sorry ale menis pribeh s kazdym komentarom. Najprv len povedala, ze ma, potom povedala, ze da, teraz “vyslovene povedala, ze rozdeli medzi synov, aby si postavili dom”. Ako to bolo naozaj si netrufam povedat, ale pride mi zvlastne, ze zo synov to podla vsetkeho najviac riesi nevesta.

autor
•
Včera o 14:52
@mala_arkana

@anonym_autor Sorry ale menis pribeh s kazdym komentarom. Najprv len povedala, ze ma, potom povedala, ze da, teraz “vyslovene povedala, ze rozdeli medzi synov, aby si postavili dom”. Ako to bolo naozaj si netrufam povedat, ale pride mi zvlastne, ze zo synov to podla vsetkeho najviac riesi nevesta.

@mala_arkana dobre 😂 synovia asi nepoznaju modrykonik. Jeden riesi kupu bytu. Druhy (moj muz) by tam byvat chcel

autor
•
Včera o 14:54
@mala_arkana

@mala_arkana hned v uvodnom prispevku pisem toto….

nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky,

mala_arkana
•
Včera o 14:55
@anonym_autor

@anonym_autor Hej, preto tu pises 5. stranu o tom, preco by ste ich mali dostat teraz, a podporujes to argumentami od vymyslu sveta.

anonym_a36f17
•
Včera o 14:58
@anonym_autor

@anonym_autor Toto keby bola pravda, tak si poviem nieco v zmysle ze ok, sice divne rozhodnutie s tou 50-tkou, ale my mame moznost stavat aj bez nej (TVOJE SLOVA) , takze nech si spravi, ako chce. Dobre pachtis po tych pozemkoch 🤣

autor
•
Včera o 14:59
@mala_arkana

@anonym_autor Hej, preto tu pises 5. stranu o tom, preco by ste ich mali dostat teraz, a podporujes to argumentami od vymyslu sveta.

@mala_arkana nie, pisem tu preto, lebo ste zo mna spravili zlatokopku a harpiu ktora caka na svokrinu smrt…

autor
•
Včera o 14:59
@anonym_a36f17

@anonym_autor Toto keby bola pravda, tak si poviem nieco v zmysle ze ok, sice divne rozhodnutie s tou 50-tkou, ale my mame moznost stavat aj bez nej (TVOJE SLOVA) , takze nech si spravi, ako chce. Dobre pachtis po tych pozemkoch 🤣

@anonym_a36f17 a tebe by pri stave domu nepomohlo 100k naviac?

anonym_8a8b38
•
Včera o 15:00
@anonym_autor

@sissy27 ano, to mas pravdu, asi by sa potom citili ze “maju co do toho povedat”

@anonym_autor presne toto sme zažili z muzovym otcom mal pozemok 1700m2. Bývali sme v podnájme a že nám pozemok daruje nech si postavíme dom. Lenže s mužom sme sa skrz to pohádali. Nakoniec sme si kúpili dom mimo ich rodného mesta čo nám bolo vytknuté ale inú možnosť sme nemali. Neľutujem. Máme svätý pokoj a tři roky od kúpy nášho domu zle zistili že ten pozemok není ani celý jeho ale aj jeho súrodencov takže by sme si zvyšných 1200m2 museli dokúpiť. Už sa nespoliehame na nikoho. Stálé rozprával ako nám ho daruje a nakoniec ho predal a peniaze dal druhému synovi a dcére. Môj muž z tých peňazí nič nevidel ale nevadí. Ozelieme.

anonym_a36f17
•
Včera o 15:01
@anonym_autor

@anonym_a36f17 a tebe by pri stave domu nepomohlo 100k naviac?

@anonym_autor Ved rovno povedz, ze chces tie pozemky okamzite predat a skasnut 100k na dom, a mohli sme si usetrit tuto diplomovku. Ona ta mozno prekukla, mozno nie je pripravena, aby sa jej majetok uz teraz predal, neviem. Kazdopadne, jej vec.