icon

Zamrzel nás prístup svokry

Včera o 11:10

Ahojte, dufam ze to nevyznie blbo, a nezvozite ma za to ze s manzelom chceme zhrabnut majetky, ale potrebujem sa vyrozpravat. Po svadbe sme si kupili starsi byt a prerobili ho. Svokra nam tvrdila, ze ma pozemky v oblasti kde je rozsirena vystavba a trochu sme s tym pocitali. V skratke, teraz zaciname rozmyslat o dome, nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky, pozerame aj starsie domy, aj pozemky v okoli. Ked sme sa opytali svokry co teda planuje robit s tym, tak sa zacala smiat ze ona nam to teraz nebude davat ze naco by nam uz len bol dom, lebo ona sa k onu “dostala” (zdedila po smrti jej svokry) az tesne pred 50tkou, ze proste naco nam je dom tak “skoro”…. Neviem aky postoj zachovat. Jasne, je to jej, nechce dat, tak nemusi, chapem. Ale mrzi nas to.

anonym_14ab81
•
Včera o 15:03

Otras niektore tie komentare, robite tu z nej zlatokopku. Keby mi nieco take svokra povie, tiez by som sa nad tym zamyslela. Vsak nech si pozemky necha,ale naco im o nich hovori. A ze ked ani ona nedostala skor ako v 50tke, ani oni nedostanu. Strasne zvlastny pristup. Takyto ludia sa vyzivaju v manipulacii a chcu, aby ich deti boli na nich zavisle. Asi je aj dobre, ze vam ten pozemok skor nedala, by ste jej dlhovali do konca zivota. Niektori ludia nevedia nezistne davat, ani vlastnym detom. Ja som si vsimla, ze vela boomerov (nie vsetci ani vacsina) ma taky pristup, ze ved aj my sme sa mali zle, tak aj vy sa majte, aby ste sa z toho nejako poucili. Moja mama je taka. Moj muz ma nastastie naucil iny pristup k zivotu- viem,ake to je tazke ist zivotom bez pomoci,tak pomozem inym tak ako len mozem,nech si nemusia prejst tym, cim som si musel prejst ja.

autor
•
Včera o 15:04
@anonym_a36f17

@anonym_autor Ved rovno povedz, ze chces tie pozemky okamzite predat a skasnut 100k na dom, a mohli sme si usetrit tuto diplomovku. Ona ta mozno prekukla, mozno nie je pripravena, aby sa jej majetok uz teraz predal, neviem. Kazdopadne, jej vec.

@anonym_a36f17 nie nepredali by sme to

anonym_a36f17
•
Včera o 15:08
@anonym_autor

@anonym_autor Ved sa pytas, ci by mi nepomohlo 100k na dom, cim implikujes, ze si ich chcela predat a dostat za ne 100k, alebo ako to je teraz? Lebo sa v tom celkom zamotavas.

mala_arkana
•
@anonym_autor

@anonym_autor Dalsia verzia pribehu? Najprv predat za 100K, teraz nepredat?

autor
•
@anonym_a36f17

@anonym_autor Ved sa pytas, ci by mi nepomohlo 100k na dom, cim implikujes, ze si ich chcela predat a dostat za ne 100k, alebo ako to je teraz? Lebo sa v tom celkom zamotavas.

@anonym_a36f17 a pozemky stoja kolko? Kde mam ten dom postavit?

anonym_3a295c
•
Včera o 15:09
@mala_arkana

@anonym_autor Dalsia verzia pribehu? Najprv predat za 100K, teraz nepredat?

@anonym_a36f17
@mala_arkana
Veď by ušetrili za pozemok. Viete, čo stoja také pozemky? Niekedy viac ako dom na nich

anonym_f6b0ff
•
Včera o 15:10

tak si kúpte za svoje.
keď svokra zomrie a vy zdedíte jej majetok - pomôže vám to aj v 50tke.
Prilepšíte si .

anonym_a36f17
•
@anonym_autor

@anonym_autor Zacinam chapat, preco ta svokra vodi za nos. To aj ked u nej takto vyskakujes, tak sa necuduj, ze ti nenuka pozemky na striebornom podnose.

autor
•
@anonym_a36f17

@anonym_autor Zacinam chapat, preco ta svokra vodi za nos. To aj ked u nej takto vyskakujes, tak sa necuduj, ze ti nenuka pozemky na striebornom podnose.

@anonym_a36f17 a vy ma tu urazate ako?

tiezjedna
•
Včera o 15:12
@anonym_e451fe

Postoj žiaden, môže vás to jedine tak mrzieť. Je to hlúpa /zlá žena, od ktorej viete, že nemôžte veľa čakať.

@anonym_e451fe súhlasím... bez ohľadu na fakt, že si s tým môže naložiť ako chce. Totálne hlúpe, sedliacke chovanie.

simca06022011
•
Včera o 15:12
@anonym_a36f17

@anonym_a36f17 vsak pri takychto reakciach co tu davate, by kazdy vyskakoval :D

anonym_a36f17
•
Včera o 15:13
@anonym_autor

@anonym_a36f17 a vy ma tu urazate ako?

@anonym_autor Jedina urazka alebo vulgarizmus na teba nepadol.

anonym_084366
•
Včera o 15:20

Vies, to je tak. Argument sice trocha blby ze ked som cakala ja musite aj vy, ale zas. Kolkokrat sa o starych ludi nema kto postarat a ked maju nejaku zabezpeku v pripade ze by trebalo ist do nejakeho domova alebo co, tak ju ma. Alebo aby sa o nu mal kto postarat. Vy postavite dom, ona vam vsetko da a nikdy nema zaruku, ze sa o nu postarate. Ja by som sice svojim detom chcela pomoct aspon s niecim, ale je to jej pravo. Podla svojich slov nic neslubovala, len to spominala. A za dalsie, radsej by som to darovala pred svadbou svojim detom, nie az po… dovody chapeme

zuzinabila
•
Včera o 15:21
@anonym_19b9f4

@zuzinabila Ty na com ficis? Kvalitny matros😄😆

@anonym_19b9f4 primitivny komentar , smutne.o matroši radi rozpravaju ludia, ktori na nom sami ficia... filozofia Die with zero je cim dalej tym popularnejsia. rovnako, o pristupe k majetku hovoria oficialne dokumenty zo socialnej nauky Cirkvi atd

anonym_cd732d
•
Včera o 15:23
@anonym_cb14dd

@anonym_cd732d toto je dost tupe rozmyslanie. ludia vo svete (ti chytrejsi) sa zacinaju riadit filozofiou, ze najspravnejsie je zomriet s nulou na ucte.to znamena, ze v spravnom case (ked to mlada generacia potrebuje), posunut majetok a nechat zveladovat dalej.

@anonym_cb14dd
Aj tak je lepsie sa spoliehat na seba a byt hrdy na to, ze sme to zvladli sami, nez sa kazdy den mrknut do zrkadla, ze ach jo mam sice dom, ale bez rodicov/ svokrovcov by sme sa ani nevy…li 🤣

anonym_b4f76c
•
Včera o 15:24
@anonym_autor

@anonym_autor chapem. Tiez ked sme boli okolo 30-tky, sme chceli stavat dom. Manzel sa dost spoliehal, ze dostane pozemok. Pekny stavebny. Dedicny. Holt nie. Tak sme par rokov dosporili a kupili si vlastny. Vacsi, na lepsom mieste. Dom sme si postavili aj tak. Sice neskor, ale predsa.
Nech si s tym pozemkom robia co chcu.
Aj vy to zvladnete, uvidis.

zuzinabila
•
Včera o 15:26
@anonym_cd732d

@anonym_cb14dd
Aj tak je lepsie sa spoliehat na seba a byt hrdy na to, ze sme to zvladli sami, nez sa kazdy den mrknut do zrkadla, ze ach jo mam sice dom, ale bez rodicov/ svokrovcov by sme sa ani nevy…li 🤣

@anonym_cd732d neviem...ako som napisala, mam deti a preto nechapem neochotu rodicov darovat svojim detom co potrebuju...co ide autorka tie peniaze prepit alebo pregamblovat?

anonym_a0b86e
•
Včera o 15:44
@zuzinabila

@anonym_cd732d neviem...ako som napisala, mam deti a preto nechapem neochotu rodicov darovat svojim detom co potrebuju...co ide autorka tie peniaze prepit alebo pregamblovat?

@zuzinabila autorka nie je jej dieťa, keď už ide o to.

anonym_19b9f4
•
Včera o 15:47
@zuzinabila

@anonym_19b9f4 primitivny komentar , smutne.o matroši radi rozpravaju ludia, ktori na nom sami ficia... filozofia Die with zero je cim dalej tym popularnejsia. rovnako, o pristupe k majetku hovoria oficialne dokumenty zo socialnej nauky Cirkvi atd

@zuzinabila No tak ked to hovori cirkev (ktora asi?🤔 hmm, tipnem si), tak to musi byt pravda😏

anonym_e62674
•
Včera o 15:49

@anonym_autor my sme mali niečo podobné svokra zdedila peniaze a povedala mužovi, že keď si bude chcieť kúpiť auto, tak mu prispeje.
Po 6 r, keď sme ho kúpili sa ešte urazila, že sme jej to nepovedali a poslala mu 5 t🤣Ked chcem dať dám a nech si kúpime čo potrebujeme.Moja svokra je z podobneho súdka ako tvoja chce vam určovať čo a kedy a za akých podmienok.
Áno, človeka to zamrzí, ale nenechajte sa vydierať a vyhliadnite si pozemok sami a nič neočakávajte.tie pozemky určite nie sú stavebné to by boli roky, kým sa to preklasifikuje, siete atd
Niektorým ľuďom to robí dobre hrať sa na mačku a myš a ako máte byť vďační.

cacianka
•
Včera o 16:03
@lippanek

@anonym_autor Nerieš, miestna svoloč si prišla kopnúť.

@lippanek ako vždy. nevedia čítať s porozumením, ale kopať vedia lepšie ako Lobotka s hamšíkom dokopy

cacianka
•
Včera o 16:15
@negymama

@anonym_19b9f4 ale tu nejde o ocakavanie pozemku. ale o to, ze svokra najprv povie, ze pozemky im da, ale neskor, lebo ona to tiez dostala az po 50 tke.

to akokeby ti prisla babka k detom, ukazala im sladkosti, a povedala, ze to dostanu o 3mesiace, ked budu mat narodeniny. ...a keby si ti to prislo nepekne, este by ti niekto vycital, ze "ocakavas" sladkosti pre deti.

proste dam, alebo nedam. Ked chcela dat neskor o 20 rokov /mladi maju teraz okolo 30r/, tak mala pockat na ten cas a vtedy im to dat, alebo aj nedat, ak zmeni nazor. Nie teraz mavat pred nosom pozemkami...a heč, dostanes to neskor. To je spravanie ako zo skolky.

@negymama spomenula som s na babku, od otca. k narodeninám 2t pred vianocami mi povedala, že darček dostanem na vianoce. dostala. škrablavú kombinetku, čo som ani nenosila. týžden po vianociach mi k meninám povedala, že ved si dostala na vianoce...
Ale k vnukom z druhej strany, tam išlo peňééééz, aj od nej aj od jej slobodného syna.
A mojim rodičom, povedala, ked stavali dom, že im odkladá, ale dostanú až ako dedičstvo. to jej otec slušne povedal, že už nebude treba, zatiaľ si sami zarobia a vybudujú. (žila odvtedy viac ako 30 rokov, peniaze vyťahala druhá strana, že babke ani na uhlie nezostalo. a kto ju opatroval, nakupoval, pral, kúpal ? moja mama s otcom, nie druhá strana, ktorá s ňou žila vo dvore)

anonym_029854
•
Včera o 16:24

Len taka uvaha … svokra pozemky zdedila … su len v jej vylucnom vlastnictve. Nechce vam ich teraz dat … niekde teraz byvate … ale chcete dom. Ak by vam svokra darovala pozemok … ty bud stavias dom “v lufte” alebo ti manzel prepise polovicu pozemku, aby bol dom aj s pozemkom spolocny … no asi ta velmi rada nema, alebo ti neveri a suna povazuje za truhlika. Ked si postavite dom mimo je VAS … pozemky. Dostane darom alebo zdedi raz tvoj muz a potom si s nimi mozete robit, co chcete. Mozes byt sklamana, ale ber to ako fakt. To, ze povie, ze vam nieco da . Moze menit nazor aj kazdu hodinu …. Vy sa zariadte bez nej a usetrite si vela energie a nervov

anonym_bac5d0
•
Včera o 16:30
@lippanek

@anonym_autor Nerieš, miestna svoloč si prišla kopnúť.

@lippanek chvalabohu že sa ukazujú, aspoň to môžem radradom všetko blokovat. A to radim každému kto si tu príde po radu aby dostal naozaj rady a nie útoky od frustrovaných závistlivých žien.

anonym_bac5d0
•
Včera o 16:38

U nás rodičia radi dávajú deťom pozemky na dom. Je to taká tradícia. Viem že nemusia, ale chcú, lebo svoje deti ľúbia, a celý život dru, aby sa mali dobre. Majú to v mentalite. Sebe od úst odtrhat pomaly, aby mali deti. Tvoja svokra je veľmi manipulatívna osoba, takej osobe netreba byť dlžný nič. Zariaďte sa sami. Aj keby Vám ich hneď teraz nukala, kašlite na ňu. Do hrobu si ich nezoberie, ak sa ich nerozhodne predať, čo si myslím, že nerozhodne, takito ľudia len potrebujú, aby sa im druhu klanali, preto to správanie, pozemky ostanú raz Vasim deťom.

anonym_bac5d0
•
Včera o 16:47
@anonym_autor

@mala_arkana okej, toto bol posledny prispevok lebo absolutne nad nicim nerumazgam

@anonym_autor autorka nechápem, že na tieto chudery reagujes a obhajujes sa. Zablokuj ich a máš pokoj. Neminaj si energiu na obhajovanie sa.

anonym_cd732d
•
Včera o 17:15
@zuzinabila

@zuzinabila
Ved isto to pomoze ked ti nieco rodicia daju, ale spoliehat sa na to a aby bol moj zivot postaveny na tom, ze ak mi niekto nieco neda nepostavim si dom? 🙈 Ved ja rozumiem, ze to pomoze, ale nemoze byt na tom postaveny “moj napr. vysnivany dom” zato, ze mi svokra neda peniaze?! Tak nech si ho autorka s muzom postavi a hotovo, nech sa na svokru v tomto vykaslu a riesia si svoj zivot. Ja mam taktiez dve deti a samozrejme im pomozem a aj napriek tomu, ze vlastnim byt v hl. meste verim tomu, ze budu nehnutelnost vlastnit aj oni a aj bez mojej pomoci rovnako ako som to zvladla ja ;)

anonym_91ee79
•
Včera o 18:05
@anonym_a9696d

@anonym_autor Najprv sľúbiť a potom nedať dokáže len hlupák. Chápem, že to zamrzí.

@anonym_a9696d ja neviem, tie ostatne komentare su ake zavistlive, ze? Mne nic nikto nedal, nic nepotrebujem, nic neocakavam a tebe sa mali? Fuj, fuj, nevesta, ze vraj si dupe nozkami, to odkial nabrali? Ja sa nestacim divit. Normalne sa autorka zamysla, ze preco teda najprv slubila a teraz nie, ze az neskor. Tak ale dom hadam nepojdu stavat o 20 rokov...i ked...my mozno aj hej, ak sa podari, a to budeme mat po 50-ke 😆

anonym_ea9d64
•
Včera o 18:06

@anonym_autor zlatinkooooo to je prvá sľubotechna v tvojom živote? Tak to si mala celkom štastie, že až teraz.... Normálne kúpite vlastný pozemok, vlastný dom, zadĺžite sa na celý život. A keď raz svokra umrie, budete dediť, jej pozemky po dohode s mužovými súrodencami predáte (alebo vás niekto vyplatí) a znížite/ vyplatíte svoj dlh. Načo sa tým vôbec trápiš... Tie peniaze sa k vám niekedy dostanú, chápem, že teraz by vám bodli viac (vo forme bezplatného pozemku), ale keď má ona nejakú podivnú fixnú ideu, že musíte čakať, no tak by som sa na to vysrala a spravila si rozpočet nezávisle od "jej pozemku".

anonym_a36f17
•
Včera o 18:07
@anonym_bac5d0

U nás rodičia radi dávajú deťom pozemky na dom. Je to taká tradícia. Viem že nemusia, ale chcú, lebo svoje deti ľúbia, a celý život dru, aby sa mali dobre. Majú to v mentalite. Sebe od úst odtrhat pomaly, aby mali deti. Tvoja svokra je veľmi manipulatívna osoba, takej osobe netreba byť dlžný nič. Zariaďte sa sami. Aj keby Vám ich hneď teraz nukala, kašlite na ňu. Do hrobu si ich nezoberie, ak sa ich nerozhodne predať, čo si myslím, že nerozhodne, takito ľudia len potrebujú, aby sa im druhu klanali, preto to správanie, pozemky ostanú raz Vasim deťom.

@anonym_bac5d0 A pre teba je moralne v poriadku, aby si niekto “odtrhal od ust”, len aby si ty mala zadarmo? Nehovorim, keby boli tvoji rodicia milionari, ale ked sami nemaju dost? 100x radsej by som bola, aby sa mali aspon na dochodok dobre, a nie ze sa cely zivot nadru podla tvojich slov, a nakoniec to vsetko odovzdaju. Toto je zas mentalita, ktoru nechapem ja.