icon

Zamrzel nás prístup svokry

Včera o 11:10

Ahojte, dufam ze to nevyznie blbo, a nezvozite ma za to ze s manzelom chceme zhrabnut majetky, ale potrebujem sa vyrozpravat. Po svadbe sme si kupili starsi byt a prerobili ho. Svokra nam tvrdila, ze ma pozemky v oblasti kde je rozsirena vystavba a trochu sme s tym pocitali. V skratke, teraz zaciname rozmyslat o dome, nie sme vyslovene zamerani na tie slubene pozemky, pozerame aj starsie domy, aj pozemky v okoli. Ked sme sa opytali svokry co teda planuje robit s tym, tak sa zacala smiat ze ona nam to teraz nebude davat ze naco by nam uz len bol dom, lebo ona sa k onu “dostala” (zdedila po smrti jej svokry) az tesne pred 50tkou, ze proste naco nam je dom tak “skoro”…. Neviem aky postoj zachovat. Jasne, je to jej, nechce dat, tak nemusi, chapem. Ale mrzi nas to.

Strana
z7
anonym_4ca985
•
Včera o 18:28
@anonym_autor

@anonym_19b9f4 ona aj teraz tvrdi ze nam da. Ale nie teraz. Lebo podla nej nam teraz netreba 😂

@anonym_autor ak tvrdí ze da, da to darom synovi alebo vam obom ? Lebo dar synovi je vyňatý z bsm , chces stavať spoločný dom na myzovom pozemku ? Neviem či by som noka ôk s tym , aby moje dieťa šlo do stavby spoločného domu na manželovi darovaním pozemku.. radšej hypo a ten pozemok ked raz pride tak bude ...

negymama
•
Včera o 18:34
@anonym_4ca985

@anonym_autor ak tvrdí ze da, da to darom synovi alebo vam obom ? Lebo dar synovi je vyňatý z bsm , chces stavať spoločný dom na myzovom pozemku ? Neviem či by som noka ôk s tym , aby moje dieťa šlo do stavby spoločného domu na manželovi darovaním pozemku.. radšej hypo a ten pozemok ked raz pride tak bude ...

@anonym_4ca985 no presne to som chcela napisat, ako sa tu ohanali znalkyne majetkoveho prava, ze chamtiva nevesta, po rozvode dostane pol pozemku a preto si to svokra rozmyslela.
Darovany pozemok by patril len synovi, nie neveste.
teraz sa rozviedli znami, a on ju vyplaca z domu, a aj penazny dar, ktory on dostal od rodicov na stavbu domu sa odpocitava zo spolocneho majetku na delenie, nieto este pozemok, kde by bol muz /syn tej svokry/ vylucny vlastnik.

anonym_0f082d
•
Včera o 18:52
@anonym_a36f17

@anonym_bac5d0 A pre teba je moralne v poriadku, aby si niekto “odtrhal od ust”, len aby si ty mala zadarmo? Nehovorim, keby boli tvoji rodicia milionari, ale ked sami nemaju dost? 100x radsej by som bola, aby sa mali aspon na dochodok dobre, a nie ze sa cely zivot nadru podla tvojich slov, a nakoniec to vsetko odovzdaju. Toto je zas mentalita, ktoru nechapem ja.

@anonym_a36f17 Ze, ja presne toto nepochopim, ze potom to tym zdravym mladym ktori si vladzu zarobit nie je blbe brat od rodicov

ela_79
•
Autor odpoveď zmazal
•
tiezjedna
•
Včera o 18:56
@anonym_4ca985

@anonym_4ca985 čo bráni synovi vložiť prípadný darovaný pozemok do bsm? Nič.

marca12
•
Včera o 18:57

@anonym_autor Ja osobne by som nikdy nechcela pozemok od rodiny. To budes mat vzdy vycitane. A keby ho aj dala,napise ho na syna,vas spolocny by bol iba dom ako stavba. Radsej sa posnazte zabezpecit si svoje vlastne a vytriete jej kocura,ze ste to dokazali.

anonym_a36f17
•
Včera o 18:57
@anonym_0f082d

@anonym_a36f17 Ze, ja presne toto nepochopim, ze potom to tym zdravym mladym ktori si vladzu zarobit nie je blbe brat od rodicov

@anonym_0f082d A idu ta tu roznosit v zuboch, lebo oni maju vysostne pravo na majetok rodicov, svokrovcov, prarodicov. Normalne by mi bolo blbe byvat na pozemku s vedomim, ze rodicom tie peniaze chybaju, ktore by mali z predaja.

mala_arkana
•
Včera o 19:02
@tiezjedna

@anonym_4ca985 čo bráni synovi vložiť prípadný darovaný pozemok do bsm? Nič.

@tiezjedna Bude tema o rok “manzel nechce darovane pozemky prepisat na mna, co robit?” 😁

autor
•
Včera o 19:07
@anonym_a36f17

@anonym_0f082d A idu ta tu roznosit v zuboch, lebo oni maju vysostne pravo na majetok rodicov, svokrovcov, prarodicov. Normalne by mi bolo blbe byvat na pozemku s vedomim, ze rodicom tie peniaze chybaju, ktore by mali z predaja.

@anonym_a36f17 svokra to predavat nechce

anonym_a36f17
•
Včera o 19:10
@anonym_autor

@anonym_a36f17 svokra to predavat nechce

@anonym_autor Nehovorim o tebe, ale o inej, ktora tu rozprava, ze rodicia nech si od ust odtrhaju a cely zivot dru, len aby ona mala. Neviem si predstavit, ze by som sa k svojej rodine spravala tak ako vy dve. Zarobit viete, hypo dostanete, a dobre, ze nechces, aby vam svokra odovzdala aj dom, kde zije, a isla pod most. Trapne.

anonym_a9696d
•
Včera o 20:13
@anonym_91ee79

@anonym_a9696d ja neviem, tie ostatne komentare su ake zavistlive, ze? Mne nic nikto nedal, nic nepotrebujem, nic neocakavam a tebe sa mali? Fuj, fuj, nevesta, ze vraj si dupe nozkami, to odkial nabrali? Ja sa nestacim divit. Normalne sa autorka zamysla, ze preco teda najprv slubila a teraz nie, ze az neskor. Tak ale dom hadam nepojdu stavat o 20 rokov...i ked...my mozno aj hej, ak sa podari, a to budeme mat po 50-ke 😆

@anonym_91ee79 Ale veď tu je to tak vždy..

anonym_f1612b
•
Včera o 20:35

@anonym_autor
Je to jej majetok a jej rozhodnutie, takže si s ním môže nakladať ako sama uzná za vhodné. Jediné čo môžeš, si to zapamätať a keďže je ona staršia tak tým pádom ťa bude pravdepodobne potrebovať, tak vtedy jej to môžeš pripomenúť a vrátiť. 👍

livsi
•
Včera o 21:22

Choré. Normálne ďalej pozerajte pozemky, a nech o tom aj vedia. Potom vám to este budú nútiť. Dobre ste povedali, že o 20 rokov vám to bude nanič..Viem aké je ťažké nájsť dobrý pozemok, a ak je fakt tak dobrý nech sa muž porozpráva o predaji. Hľadáme pozemok, predáte nepredáte? Okej pozeráme dálej, ale nech si nedovoľujú vám do toho rozprávať, kedy a kde si máte stavať dom.

anonym_eee234
•
Včera o 23:30
@anonym_autor

@anonym_a0b86e respektive, ona stale tvrdi ze to da svojim synom. Ale nie teraz. Lebo proste ona cakala, mame cakat aj my 😅

@anonym_autor smutne. Tak viete, na com ste..

jabuducanevesta
•
Dnes o 01:22

@anonym_autor nespoliehaj sa na slová,,, vlastná skúsenosť... 16rokov "niečo" svokra prepisuje a nedostala sa k tomu,,, kúpili sme byt a veríme, že na starobu kúpime domček a nerátam s jej sľubom..

sweaaa
•
Dnes o 02:35

Pozerali ste, kde presne tie pozemky sú? Mali by ste vôbec záujem presne tam stavať? Ak áno, ešte by stálo za to, aby manžel išiel za mamou, sám, povedal jej o vašich plánoch a ze by sa vám pozemok zišiel už teraz. Nech sa s ňou oficiálne porozpráva ale ty s ním nechoď.

blackcat8885
•
Dnes o 02:50

Jedna vec je povedať druhá urobiť. Vôbec to nemusí tak urobiť a nie vtedy keď chce niekto iný. Ja ako matka mať takú možnosť to urobím ale ľudia sme rôzny

Strana
z7