Zasiahnuť pri domácom násilí: Ako postupovať?
Viem že to nie je moja vec ale nedokážem nič nespravit. Zhrniem to v skratke. Mam sestry, jedna býva v zahraničí vzťah medzi nami na 1. Druhá sestra býva vo vedľajšej dedine a vzťah 0bodov. Začalo to tým ze môj partner sa "pohadal" so sestriným mužom. My sme sa ešte sem tam stretli ale z jej strany to bolo potajomky aby manžel nevedel. Samozrejme po čase si to chlapi vydiskutovali ale my sme sa už nestretli. Potom začalo kovidove obdobie. Vtedy navypravala svojim deťom ze naša mama umiera, je na kyslíku a chystáme pohreb. Podotýkam ze sestra ani k naším rodičom nechodí a ani deti nepúštaju ku starým rodičom. Samozrejme sú tam aj iné problémy, finančné. Ale to bokom. Ide mi o to ze dcéra si začala písať so sesternicou a posiela jej videa ako sa rodičia hádajú a bijú. A je to na sestre vidieť ze ju bije ale zase tam hra rolu aj alkohol.. :/ Tu sa pýtam mam zasiahnuť? Ak nastane opäť situácia ze sa bijú hádajú môžem zavolať políciu? Prídu tam vlastne aj keď ja tam nebudem? Nechcem aby bolo ešte horšie.
Myslis ze ten telefon kontroluje vsetkym? Teda ja tej dcere? Maju aj dalsie deti?
Kazdopadne sa skusit cez nu nakontaktovat resp sa stretnut aspon s tou dcerou a porozpravat sa.
Urcite to riesit kym nie je neskoro ☹
Psychopat, ktory ju odstrihol od rodiny, aby ju mohol v klude tyrat a bol si isty, ze sa nebude mat komu obratit o pomoc. Urcite sa sestre ani s rodicmi neotacajte chrbtom, ona za to nemoze, je obetou. Nie kazdy clovek je taky silny a dokaze odolavat, postavot sa tyraniu. Skuste sa s nou stretnut, ponuknut jej pomoc. Vasu, odbornu. Len ju s detmi dostat od neho.
Najprv rozhovor so sestrou, aj keby cez mobil jej dcéry.

@martinka13 a socialku