icon

Zatiaľ nenarodené dieťa je otcom nechcené

wadja
18. aug 2012

Chcem sa opytat ako by ste reagovali a co by ste urobili ak by vam tesne pred porodom otec vasho nenarodeneho dietata len tak v pohode povedal ze on dieta nechcel ????

Strana
z4
stanulienkat
19. nov 2013

Sorry, ale to mi pripada, ze vztah niekolko rokov nahovno, nezodpovedny chlapik, bezcharakterny. Ked sa necham nabuchat, mozno sa zmeni a bude lepsie. Hooops, nestalo sa tak. Kde sa stala chyba? Prednedavnom sa jedna baba na fore pytala ako prinuti priatela aby sa donej spravil? No moze byt normalna? Potom bude cumet ako puk, ked ju necha s deckom samu. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Chudiatka deti, ked sa uz rodia ako nechcene. Dieta je vazna vec a treba sa nu PRIPRAVIT a dieta musi byt z oboch stran CHCENE!!!

wadja
autor
19. nov 2013

@maslenka47 to akoze podla teba som ja neschopna sa sama postarat ??? a rodicia su dvaja a snad obaja rodicia maju rovnake ako prava tak aj povinnosti ci otec ma prava a matka povinnosti ???

horana
19. nov 2013

Nuz keby mi otec dietata pred prodom povedal ze dieta nechcel, povedala by som mu ze OK, ale skratka dieta raz je a je jeho a ide o to ci sa k tomu skusi postavit ako chlap, alebo chce utiect. Ze ked chce zapracovat, budete obaja to skusat preklenut, ze ist cestou mensieho odporu sa zda byt vyhodne skor z kratkodobeho hladiska, z dlhodobeho to vsak tak nebyva, v zivote celkovo.
Ono chlap sa chlapom stava prave postavenim sa celom problemom, to ze dokaze sa zatat a vydrzat, to robi chlapa silneho, nie ze kam mu vietor kaze tak sa necha niest. Nech este popremysla.
Rodicovstvom dospievaju obaja a neznamena ze ked sa neciti zrely teraz ze nebude aj neskor, ide o to snazit sa o to. Inak to nebude ine ani na 2,3,5,10 rokov. Vzdy je to o sebaprekonani. A ked raz utecie, bude stale utekat....

inkinka
19. nov 2013

@maslenka47 precitaj si wadjine starsie statusy a v takomto sirsom kontexte sa ti to bude snad javit trochu inak. A myslim, si, ze si nepochopila ty mna, mozno preto, lebo som bola prilis strucna. Takze este raz: tu nejde o to, ci je niekto schopny postarat sa tyzden po porode sam o dieta, ale o to, ze normalny partner ma tolko empatie, ze matku svojho dietata nenecha samu, ked najviac potrebuje jeho pomoc. Je prejavom nesvojpravnosti ocakavat podporu a pomoc v sestonedeli?

inkinka
19. nov 2013

@wadja som rada, ze je to uz lepsie 😵

wadja
autor
19. nov 2013

@inkinka o mnoho lepsie 🙂

maslenka47
19. nov 2013

@inkinka vies mne to tu pride plne jednostrannych nazorov, ze partner je len na to, aby pomahal a spraval sa tak, ako partnerka chce. A to nie je pravda. O tom je respekt z jednej aj z druhej strany. Ci kolko ma mat zakazane ist "von", a povinnost byt doma pri svojej partnerke? Ked tyzden nie je v poriadku? Mesiac? Pol roka? Rok? Dva?

Navyse tu bolo pisane, ze nezostane sama, tak v tom nevidim NAJMENSI problem. Stejne tak si myslim, ze ak sa aj chudak pokusi pomahat, tak vsetko, co spravi bude zle, lebo "partnerka" to ma v predstave inak.

@wadja takze rovnake prava a povinnosti? Takze ked ty budes 24h do dna doma, tak ma byt aj tvoj partner? Ani do roboty chodit nebude? Pretoze sa mate starat rovnako? Ked ty das bokom svoje zaujmy, tak ich musi dat bokom aj on, lebo takto to nie je "fer"? A spravit si dieta s niekym, kto sa svojho zivota vzdat nechce, to bolo "fer"? Pre boha trosku respektu voci chlapom, nie su to len babky, ktore skacu, ako si partnerka prestavuje. To nevadi, ze bude nestastny, hlavne ze ty budes spokojna.

maslenka47
19. nov 2013

@inkinka
@wadja a este jedna vec, ze partner nesedi v kazdej "nepracovnej" chvili doma, neznamena, ze nema svoje dieta rad a ze nie je dobry otec!

wadja
autor
20. nov 2013

@maslenka47 vdaka Ti za nazor ;) vdaka tomu tvojmu uz mam zajednany welness vikend v tatrach s kamoskou 🙂

Strana
z4