Zatiaľ nenarodené dieťa je otcom nechcené
Chcem sa opytat ako by ste reagovali a co by ste urobili ak by vam tesne pred porodom otec vasho nenarodeneho dietata len tak v pohode povedal ze on dieta nechcel ????
@14petulka88 presne si to vystihla horsie jak male decko ale trafena som cely cas ja
@wadja prečítala som si tvoje príspevky a napadá ma len jedno: prečo si s ním 6 rokov??? aj ma ruka svrbí odpovedať si, ale radšej nie... 😝 s príchodom drobca sa to nezlepší, na to nečakaj, zbaľ sa teraz kým si pokope a zariaď sa bez neho, mimochodom, dlho on za tebou plakať nebude, akurát tak utrpí jeho ego, že si si dovolila ho opustiť... po pôrode si pekne podaj žiadosť o výživné a môžeš žiadať aj na seba plus na náklady spojené s tehotenstvom a pôrodom...
Ahoj-ja som si myslela že ked si teraz večer prečítam tvoju diskusiu,tak sa dočítam ako si už zbalená na odchod a ty nič.Načo prosím ťa čakáš?Zbal sa a odchod domov,ked aj jako,tam ti určite bude lepšie ako sním a u cca.svokry! Ak mu ani jeho mamka nevie dohovoriť a byvate s ňou,nieje o čom.Ked sa maličké narodí,pri takej svokre a otca dieťatka budeš určite nikto,takže bez veškerych slov odíd domov ak sa dá.
@wadja on akoby fungoval v počítačovej hre .. šak zle dopadne, vrátim to späť .. proste to povedal na rovinu, nechcel to dieťa, tak načo mu písať lístoček? proste odísť .. ja som tak odišla od frajera .. prišla som k nemu domov, ešte tam mal otca a počula som, že sa vadia v kuchyni, otec odišiel na nočnú .. my sme sa najedli, pozreli správy a on mi o 20tej zahlásil, že idem domov .. čože? zajtra ideš na lyžovačku, mimochodom s bývalou ... no moment, ona tam ide s frajerom (jeho argument) .. moja odpoveď bola .. fasa grupák na lyžovačke .. a tresla som dvermi, zatiaľ len na izbe .. zavrela som sa do inej izby, on sa veselo balil na lyžovačku .. neskôr došiel za mnou, nech nevyvádzam a idem k nemu do postele, že teraz ma už nebude voziť domov .. ani zvuk, ani obraz, nebavila som sa s ním, snažil sa ma vziať na ruky, ale vytrhla som sa mu .. odišiel, tresol dvermi v oboch izbách, ešte sa vrátil a doniesol deku .. ja som zúrila .. bolo nad ránom, ked som sa dvihla, vošla k nemu do izby, postavila sa k jeho hlave na posteli a ... v hlave mi prešlo, že ja takého debila nechcem, že toto sa nedá vyriešiť komunikáciou o probléme, ale ráznym rezom .. pobrala som si všetky svoje veci, vrátila sa do izby a čakala na východ slnka .. neskôr v normálnom čase som ešte vykonala na záchode rannú potrebu 😀 rozumej vykadila sa na celú situáciu, poobliekala, obula sa, vzala všetko do rúk a odišla .. ani nevošla do izby, či je hore .. on sa neozval .. bolo piatok ráno .. až ja v nedeľu večer .. asi som to prehnala .. tak napísala sms .. či je už konečne spokojný .. mali sme dlhý telefonát .. o tom ako ma počul, že ráno idem preč, ale nevedel, čo robiť, o tom ako jeho otec na neho tlačí kvôli mne (už nepodstatné), o tom, ako sa mi nepáči, že chodí ku bývalej domov (ale ona mi je ako sestra, šak potrebuje niečo opraviť) .. na konci som revala .. koniec .. no aj tak tam bol kontakt .. občasné stretnutia, on zavolal, či prídem na film, dvojzmyselné narážky, po 2mesiacoch sex, odvtedy pravidelný .. časom som mala pocit, že som mu dobrá len na ten sex, sondovala som, či niekoho má, bolo podozrenie .. výsledok .. šak sme sa vtedy dohodli, že budeme spolu, kým si niekto niekoho nenájde .. 2týždne na to sa k nej nasťahoval a ešte mi napísal, že ktovie, možno sa o polrok ozve, že mu to nevyšlo .. ja som o ten polrok skúsila sms, že ako sa má, či sa má fajn .. odpísal, že sa má dobre ... a nič .. nič že ako sa mám ja ... tvojho chlapa nezmení ani narodenie syna, podľa mňa
Nechcem byť zlá ale po pôrode to bude ešte horšie...
a inak, teraz mi je fajne 🙂
@jabadaba ja neviem,kto má problém....už som potom tú tému nečítala,ale tie prvé reakcie wadje mi prišli,ako keď niekto v nasratosti vidí všetko 100x horšie ako v skutočnosti je.... neviem,aký majú vzťah,ale si myslím,že keď sa s ním 3x vedome pokúsila otehotnieť,tak si asi dopredu rozmyslela,že je to chlap,s ktorým chce vychovávať dieťa.... a naozaj som alergická na internetové rady typu: Okamžite sa s ním rozíď!... to by som si nedovolila radiť ani kamoške,ktorú dlhé roky osobne poznám.... do vzťahu dvoch ľudí nikto nevidí, a už vôbec nie po dvoch stranách nahnevanej debaty jednej strany toho vzťahu......
@licli_mia Ahoj,to čo ťa prosim ťa napadlo tak sa správať?Ty nemáš žiadnu hrdosť,sebaúctu-kôli takému chalanovi?To si ho tak strašne ľúbila,že si sa až podkladala a po pol roku s nádejou volala ako sa má-čo si sa zbláznila?Určite si mu bola na posmech,chlap si nás ženy musí zaslúžiť a nie aby sme sa podkladali.To nikde ani nevrav ako si konala,ved si sa strašne podcenila...CHlap si musí nájsť teba a nie ty jeho aby si hladala,potom to možno bude ok.
@sissy27 tiez sa mi natiska otazka, ze preco s takym chlapom vobec niekto chce mat dieta a skusa to viackrat po neuspesnych pokusoch, hoci ho trapia a zeru partnerove vlastnosti? Sado maso alebo co je vo veci? Na necakane obraty a premeny neverim. 6 rokov je dlha doba, spraval sa tak zrejme vzdy, sebestredny jedinec, ktory sa neobmedzuje v nicom, lazo plazo slobodnucko, zavazocky ziadne. Dvom unikol (pardon za narazku), do tretice tu jeden visi v lufte a ajhla, pan ma nahle dojem, ze sa na to neciti...Ved takto chacharsky sa musel spravat uz predtym, pri prvom, druhom tehotenstve, prepanajana, tak preco s takymto blbom znovu pokusat osud? Ak ma ma niekto nasierat tak s nim hadam nebudem nie? Zivot o tomto nie je, aj tak nie je jednoduchy, zneprijemnuju nam ho dost ini ludia tak preco mat este za krkom dalsieho co nam prinasa akurat tak hlavy bol? Ak by to takto malo byt, tak naozaj bude najlepsie solo jazda s dietatkom. Ved ak ma byt autorka doma sama bez pomoci tak partnera naozaj nepotrebuje mat oficialne pod jednou strechou. Usetri si robotu s pranim jeho snuptichlov a aj vecery plne nervov.
@rolak ano, aj take byva, ze v nasratosti clovej nafukne nieco co za rec ani nestoji. Ale z autorky mam dojem, ze ju ten jej nasiera permanentne a dlhodobejsie. A v dost zasadnych veciach. Pokial ju ma takto aj nadalej vytacat tak aky ma zmysel zotrvavat v takom vztahu? Ci si myslis, ze pan sa nahle prebudi po porode dietata a zo Sipkovej Ruzenky bude nahle obetavy a milujuci tata alebo pozorny partner?
Inak, ani jediny raz mi moj manzel nepovedal, ze nechce dieta. Ak sme sa na tuto temu bavili tak v kontexte konstatovania aka je rodicovstvo fuska a ako sme si dali, ale to vsetko v odlahceni a humoru v nasom fungujucom manzelstve. Nikdy vsak nezaznelo nieco take ako zaznelo u autorky a to je podla mojej skromnej mienky riadny prestrel. Ine je keby sa jej partner z obav pred rodicovstvom takto vyjadril niekde u kamosa, v ramci vyliatia si starosti a ine je to sprichnut tehotnej partnerke.
@lili_mia uhm, tak s tou story ako si svojmu ex ochotne slúžila ako matrac a ešte teda po pol roku sa mu ozvala, či náááááhodou by si ešte nevrzol, by som sa veľmi nechválila 😝 či mal zlatého vtáka? 😀 sorry, ale musela som...
@jabadaba tak nie je prvá ani posledná, čo žije nejakú dobu v "zatmení", len 6 rokov je trošku dlho...
@jabadaba ja si myslím,že netreba prilievať olej do ohňa samonasieracími výlevmi na koníku,ale sa rozumne zamyslieť nad vlastnou realitou, porozprávať sa V KĽUDE s chlapom, o ktorých je známe,že na krik a slzy veľmi zle reagujú,nerobiť zo seba hysterku,ale si uvedomiť,že zakladám s tým človekom rodinu,ktorá je NA CELÝ ŽIVOT, či chcem či nechcem.... apelovať naňho ako na dospelého chlapa,že ako rodičia budeme potrebovať pomoc jeden druhého a že sa treba viac sústreďovať na rodinný život a menej na ten mimorodinný.... pozri,aj alkoholici sa vedia vyliečiť, tak prečo by chalanisko nevedel dospieť????????? preto budem decku rozbíjať rodinu??????
s takym chlapom by som nestracala viac uz ani minutu
@rolak predpokladam, ze sa uz zhovarali a zrejme nie raz. Temu na MK uz beriem ako ventil, ako ked nieco slahnes o zem, zahresis si alebo podobne vypenis. 🙂 No, kazdy ma tu trpezlivost inde, jasna paka. Ja osobne by som tolke roky na dozrievanie partnera necakala, ale sanca tu je samozrejme. Mozno sa pan zbada a rano pred zrkadlom si uprimne vynada do kretenov, autorke sa ospravedlni a zacnu tak ako treba. Kiez by.
@wadja je ti už jasné,že on nebol tvoja šťastná voľba,príchodom dieťatka sa to len zhorší,on totiž nebude vedieť čo s ním má robiť,nebude vedieť sa zaradiť doma a preto bude s kamošmi a mimo domu ešte viac ako doteraz 😒 ak niečo budeš chcieť,tak mu to musíš povedať polopate a aj to nebude chápať,že prečo si to neurobíš sama,veď ty si matka...nechci od neho prebaľovanie malého,ale chci od neho ,aby urobil nákup,uvaril niečo,prádlo vyvesil,pomaly ho zapájaj do roboty okolo malého a nič nerob formou požiadavky či nedajbože rozkazu,ale s úsmevom ho popros a nezabudni potom pochváliť...ale najviac ti odporúčam ísť sa poradiť do manželskej poradne,sama,jemu to ani nespomínaj,tam ti môžu poradiť,len mám z teba silný pocit,že si sa už rozhodla,že ak po pôrode on nebude sekať dobrotu,tak odchádzaš...mala by si však mu dať šancu,použiť trochu diplomacie a ženských zbraní,nevytvárať situácie,ktoré ho budú z domu vyháňať...porozmýšľaj,predsa le je to otec tvojho dieťatka...a aj iné maminy mi dajú zapravdu,že čím je chlapec starší,tým viac je aj pre otca zaujímavý a tým viac otca potrebuje,zabojuj o váš vzťah aj kvôli malému,stojí to za to,držím prsty 😉
@wadja určite by som bola z toho nenormálne smutná............to čo mám byť????!!!!!!!!načo mi to povedal......teraz.......kam mieri ............chce sa rozíjsť...........aké má plány............to by som potrebovala si ujasniť ešte pred príchodom dieťatka........vedela by som na čom som...........neistota ma ubíja............ určite by som sa na bábatko tešila
@wadja nuz..pred tehu som riesila..ma ma rad nema ostane neostane..bla bla//po narodeni deti riesim iba ich zdravie..teraz nie je prijoritou chlap ale tvoje zdravie..a dieta..takze..urob vsetko preto..aby si sa dobre citila bud sebecka..ked chces odid..alebo ostan..neviem urob tak ako ti je najlepsie..po narodeni babetka budes potrebovat oporu..a tvoje vycerpanie..viem o com hovorim vas vztah len ohrozi..nevyspatost unava..ty potrebujes zazemie..a jeho dohnat k tomu..aby ti podpisal aspon prehlasenie na matrike o uznani otcovstva uz teraz pred narodenim...proste urob vsetko pre dieta..a pre seba..porozmyslaj ako ti bude najlepsie a bud egoisticka..tvoje dieta si to zasluzi.
rozhodne treba odísť od takéhoto chlapa, od neho nič pekné nečakaj, ak sa teraz neteší na dieťa tak si neviem predstaviť ako bude reagovať keď bude dieťa na svete. Keď si doteraz všetko zvládala sama, tak to zvládneš aj keď od neho odídeš, budeš to mať ťažké, ale tvoja rodina ťa hádam podrží a pomôže Vám obom. Po narodení dieťatka by som na tvojom mieste požiadal o výživné. Podstatné je aby dieťa vyrastalo v normálnom prostredí kde bude vidieť ľudí, ktorí ho budú obklopovať láskou a nie ním pohŕdať.
nebola by som taka revolučná a hned odsudzovala muza...a co by som urobila?nic, by som neurobila..doniesla by som muukazat "fotku" z ultrazvuku 🙂 a pockala by som do porodu 🙂 oni muzi zvyknu zmenit nazor 🙂))) a treba mu pripominat ake je to dietatko nadherne ako poslucha a ako sa nanho podoba 🙂. a povedala by som, uplne uprimne, ze ani nie tak ze nechel dieta,ale ESTE NEPLANOVAL RODINU...treba zistit preco 🙂- ci tak vseobecne alebo s tou matkou nic neplanoval....
@wadja prepac, ale nemyslis si, ze je chyba trosku aj v tebe? Ze si si pocas 6tich rokov a 2 potratov nevsimla, ze partner dieta nechce, mi pride tiez dost sebecke a smutne. Ma na to PLNE PRAVO. Co takto sa na to pozriet tak, ze to cele podstupil len kvoli tebe? Ale jasne, jednoduchsie je povedat, ze len ten druhy je zly.....
A ze chce ist tyzden po narodeni dietata na "pretek"? No a co? Si snad nesvojpravna, ze sa nevies sama postarat o dieta, ktore si navyse chcela? Ak sa ti nepaci, zbal kufre a odid. Ale potom sa nestazuj, ze ti na pomoc fakt ostala len mamka.
@maslenka47 wtf? Matky, ktore sa same nestaraju o dieta (ktore navyse chceli) tyzden po porode su nesvojpravne?
to som rada 🙂

@wadja Panecku, to mi pripada ako keby si pisala o 15rocnom chlapcovi ktory zistil, ze jeho frajerka je tehotna... Ja by som sa zbalila a vykaslala sa nanho...