Závidím ex-milenke

25. jún 2020

Potrebujem sa vyrozpravat a asi sa ubezpecit, ze je to normalne. Moj partner ma pred 2 rokmi podviedol, trvalo to vyse polroka s jeho kolegynou, skor som nevedela rozdychat s ktorou (napocuvala som sa toho dost a dlho som ho podporovala kvoli problemom, kt. jej intrigami sposobovala v praci). Necakala som od nej toho vela, ale aspon ospravedlnenie a mam na nu tazke srdce doteraz, pretoze k tomu partnerovi a spolocnym priatelom zacala opisovat aka som histerka, ze som jej znicila vztah( jej partner sa dozvedel pravdu, zial v zachvate hnevu odo mna ). K partnerovi som sa po dlhsom case vratila, po spolocnych terapiach a vztah sa dostava ako tak do normalu.Ani po 2 rokoch to uz ale nie je take ako predtym, mam akosi pocit, ze nedokazem uz v ziadnom vztahu najst doveru (ci partnersku alebo priatelsku). Ale k veci, hrozne tuzim po rodine, mam uz po 30ke a zial nedari sa.Asi zo zvedavosti alebo skor zo zasti, kt. k nej stale prechovavam som dufala, ze jej to karma oplati a v zivote sa jej velmi nedari. No jej sa nadpomery dari a k tomu porodila dievcatko, po kt. strasne tuzim. Neviem ako prekonat hnev voci nej, viem, ze v tom boli dvaja, ale partner prevzal zodpovednost, za to co sa udialo, ale ona v sebe nemala ani tolko chochmesu aby sa ospravedlnila a ublizovala mi recami dalej, ze som jej znicila zivot (o tom by sa dalo polemizovat) a som psychicky narusena. Je normalne, ze tu zenu nenavidim a zavidim jej, ze napriek tomu, ako mi narusila vztah a sebavedomie (ano aj priatel) jej to zivot nijako nevratil, , zije si spokojne dalej a k tomu jej bolo dopriate aj mnou vytuzene dievcatko?

kittykat22
25. jún 2020

Podla mna karma neexistuje. Ked vidim ako ludia bez chrbtovej kosti byvaju v 8+1 s bazenom, maju zdrave krasne deti a zivot gombicka. A potom vidim rodinu (kamarati) ktora je velmi fajn v pohode par ktory je spolu od VS a narodia sa im jednovajecne dvojicky s vaznou genetickou vadou o ktore sa straju uz 5 rokov a cakaju na ich smrt. Nemozu inak - deticky su chore, su na pristrojoch a maju ich doma. No napis mi, kde je karma? Podla mna clovek si je strojcom vlastneho stastia. Aky chces mat zivot, taky si ho sprav. A zostava ti dufat, ze ti to nahoda fajne neposer...

kittykat22
25. jún 2020

K tvojmu problemu - zjavne si sa nevyrovnala s tym co sa stalo. Zostavas vo vztahu kde sa ti nedari. Si si ista, ze by nestalo za uvahu ist do noveho vztahu? Nezostava nahodou preto ze mas strach z veku, ze nikoho nenajdes a nebudes mat vytuzene dieta? Ten pocit nespravodlivosti je prirodzeny - to vies, ze ked mas k niekomu take silne emocie, a vidis ako sa mu super dari a tebe nie, tak ta pichne pri srdci. Koho by nie. Na to je jediny recept - ries seba a nie inych, potom ti bude dobre a nebude mat co mrziet.

ivkazba
25. jún 2020

V prvom rade prestaň žiť v minulosti. Čo sa stalo, stalo sa. Ja osobne by som nebola s chlapom, ktorý ma pol roka podvádzal. Ak je to pre teba okej, tak potom sa sústreď na vzťah, na záľuby, na otehotnenie. Ak mu nedokážeš dôverovať a hlavne ak vzťah s ním stále narúšajú myšlienky na jeho neveru a milenku, tak s ním nebuď. Ešte stále máš čas na to, aby si si našla iného partnera a mala s ním deti. Kým nezahodíš minulosť, nebudeš dobre žiť v prítomnosti.

mareka49
25. jún 2020

Zameraj sa na seba.
Nesleduj ju.
Ani fb ani insta.
Sustred sa na seba, buducnost a ciele a sny.
Dopraj a bude ti dopriate.
Nevies co sa jej za zlo v zivote sposobene moze vratit neskor.
Rozhodne jej to ale nepraj.

anita6666
25. jún 2020

Tvoj vzťah bol podľa mňa natoľko narušený,že ja osobne by som v ňom neostala za žiadnu cenu. Neviem si to predstaviť. Moje city k tomuto chlapovi by boli nie na nule,ale pod bodom mrazu,nedokázala by som to. Predstav si,že by si bola sama. Bez neho.Nebolo by ti po čase lepšie? Netrapila by ťa žiadna minulosť,žiadne otázky,žila by si inak a možno spokojnejšie. Toto mi príde tak nasilu lepeny vzťah,až mi idú nepríjemné zimomriavky. Ufff,toto nie.

sissy27
25. jún 2020

Nechápem tvoju zlosť voči nej. Teda chápem, ale ona nemala voči tebe žiadne záväzky, ona ti vernosť nesľubovala, ona ti chlapa neznásilnila... prečo by sa ti ona mala ospravedlňovať, keď ona tebe nič neurobila, si pre ňu úplne cudzí človek? Zbytočne čakáš od nej čokoľvek. A keby k tomu aj prišlo, tak to tvoj problém nerieši. Tvoj problém je totiž tvoj partner a tvoj postoj k celej situácii. Rozhodla si sa mu odpustiť a pokračovať vo vzťahu, ale v skutočnosti si mu neodpustila a hlavne nezabudla. Ale tváriš sa, že áno a svoju zlosť smeruješ na ňu, lebo jeho predsa miluješ tak je lepšie obviniť niekoho iného... a kým sa s týmto nevysporiadaš, tak šťastná nebudeš, budeš len závidieť druhým aj kruhy pod očami.
Pozviechaj sa, tohto chlapa kopni do zadku, aj tak budeš pri ňom po zvyšok života nervačiť pri každom pípnutí telefónu, neskoršiemu príchodu, neobvyklému nádychu, že čo ak zase... a v 40 budeš miesto kávy raňajkovať lexaurin. Minulosť už nezmeníš, ale budúcnosť si spravíš podľa seba.

adrika25
25. jún 2020

Zvláštne ako sa my ženy vieme v takýchto prípadoch viac hnevať na tú ženu ako na muža ktorý bol rovnako pritom. Možno ti život ukazuje práve to, že sa máš hlavne zamerať na seba a dieťatko sa nedarí možno preto, že s týmto človekom nemáš byť, Pol ročná nevera nie je jednorázové zlyhanie ale dôkladné a premyslené klamanie. Zranil teba ako ženu, osobu ktorej mal sľúbiť vernosť a ste spolu veľmi krátko nato aby už takto konal. Naber sebavedomie, opráš si zlomenú hrdosť a možno zistíš, že zato ten muž ani nestojí. Ver mi nehneváš sa na ňu ale na seba.
ps: Karma nikdy nespí nikdy ale ver mi jej nešťastie ťa šťastnejšou neurobí, to môžeš jedine ty.

verkaveverka
25. jún 2020

Máš ešte furu času, suseda sa vydala v 40tke a do 50tky stihla ešte 2 deti. Poradím ti, vyberali si ruzomum, chod na nejaké náboženské seansy, aj keď nie si veriaca, tam si fakt každý nájde, navyše dobrého. Ja tiež nie som veriaca, mam ešte len 23,budem ešte skúšať hľadať lásku, ale od istého veku na to pôjdem čisto s rozumom. Ako píšu hore, karma neexistuje, všetko je náhoda, každý dostal inú štartovaciu čiaru a ma v živote preto niekedy diametrálne iné možnosti ako nejaký jeho rovesnik. Ale treba sa snažiť najlepšie ako vieš, nevzdávat sa, sústrediť sa na seba

ukulela
25. jún 2020

nie si vyrovnana s neverou. v prvom rade - ex-milenka sa ti nema preco ospravedlnit. ona voci tebe nemala zavazky. ani mu nedrzala pistol pri hlave. mozno sa zo vsetkeho poucila, pohla sa v zivote a je spokojna. ty si to nedokazala. neviem preco si sa vratila k partnerovi, ci si ho presvedcila, alebo on teba, alebo ako - ale zjavne to asi nebol najlepsi krok, lebo ty zrejme nedokazes neveru spracovat a odpustit. ta zavist je len neodpustena nevera. a este to upinanie sa, ze jej zivot doprial dievcatko a tebe nie .... to nie je dobre. bud na sebe riadne zapracujes na svojom postoji k zivotu aj k minulosti, alebo sa budes utapat v pocite nespravodlivosti a bude len horsie a horsie.

gladys_07
25. jún 2020

1. karma neexistuje, spravodlivost neexistuje, Bozie mlyny neexistuju. Zivot nie je fer

2. to, ze ona ma dcerku, neznamena ze ty ju nemozes este mat. Ona ju nevzala od Teba, jej dieta sa ta netyka. Nema zmysel jej zavidiet

3. tym, ze ju stale riesis, vlastne zasa nad tebou vyhrava. Myslis ze ona o Tebe zaklada fora? Nie, ma Ta na salame. Najlepsie sa jej "pomstis", ked sa na nu vyseries a zacnes si budovat vlastne stastie, vlastny zivot.

katkati
25. jún 2020

@sissy27 Urobila jej veľa. Spala s jej manželom. A nepíše, že manželovi úplne odpustila a iba jej nie. Tá žena rovnako ako jej muž môže za to, že autorka už nikdy nebude úplne v pohode. Milenka si s jej manželom iba užívala, ale ona musí v riešiť následky ich konania - obidvoch.

autor
25. jún 2020

@ukulela @sissy27 nedrzala mu pistol pri hlave, ale nikto jej nekazal o mne sirit tie svinstva, kt. sirila a hlavne ho nemala stale kontaktovat po tom, ako sme sa dali dokopy...partnerovu neveru stale spracovavam a hnev som nemala na nu (do nej neleteli topanky a vsetko co prislo do ruky),ten prisiel neskor vecami, kt. robila....ale nepride mi vhodne, ak ma zena tiez partnera a zaroven sa vlaci za manzelom inej, tak asi nevinna tiez nie je, teda robit z nej tiez obet, ze za nic nemoze, no, neviem, na neveru su vzdy 2, ale je rozdiel, ako sa k tomu kt. strana postavi...

laguna28
25. jún 2020

Môj názor je taký, že ty to vlastne nevieš svojmu priateľovi odpustiť. Len tak pouvazuj, keby tá ženská byvala v inom štáte a ty by si o nej nevedela nič, tak by si mala kľud? Alebo by si sliedila, či priateľ nemá iný objekt? Podľa mňa sa zameraj na seba, ako ti vyššie radia a na svojho priateľa. Keď už máš tú ženskú niekde nablízku, tak jej ukáž že ste s priateľom šťastný a v pohode. Ju prestaň riešiť, lebo ako si sama zažila, ešte na teba bude útočiť a urobí z teba totálnu trosku a tvoje sebavedomie klesne na nulu. Tvoj priateľ vie že ťa toto trápi? Treba to v prvom rade riešiť s ním. On vás do tejto situácie dostal, tak by ti mal pomôcť sa z toho dostať

mondolina
25. jún 2020

Ona robila čo robila...ty si robila čo si robila.
Mala si aj ty možnosť ísť inou cestou, a nie zostať s neverníkom.
Možno sa jej preto darí lebo nežije v minulosti.
A že ťa ohovárala...bežná vec.

anita6666
25. jún 2020

Ja len trošku mimo tému...a to dieťa má s kým? Tiež s takym dobrakom,čo ju zobral späť po tomto všetkom? alebo s niekým novým?

autor
25. jún 2020

@anita6666 ostala s tym , kt. podvadzala ....

kiki68
25. jún 2020

Vies karma je svina a dokaze si pockat. Len jej dopraj a doprajes aj sebe. Odstrihni sa od toho a am chces partnera a rodinu tak zmente job, vymazte ten hnusny flak minulosti a chodte dalej.

autor
25. jún 2020

@mondolina tiez som nikdy nepochopila zeny, kt. ostali vo vztahu po nevere, kazdy moze sudit, ci zena ostala vo vztahu alebo nie, az ked si tym sama prejde...zivot nie je ciernobiely a tu nejde len o to ako mi ublizil on, ide mi o to ako mi ublizila ona

panelacikova
25. jún 2020

tvoje pocity sú úplne normálne podľa mňa. a obdivujem tvoju snahu s ním ostať napriek tomu, čo ti urobil. a nebodaj ak s ňou ešte stále pracuje , 😲 čo teda neuvádzaš a diskusiu nečítam. ale ak ešte aj pracujú spolu naďalej, tak sa ti vôbec nedivím. ja by som nedokázala žiť s mužom, ktorý by po takomto niečom naďalej pracoval s tou, ktorú mydlil... a k dieťaťu... viem, že ti je zaťažko, ale ver mi, veci sa dejú presne tak, ako sa diať majú. možno budeš mať dieťa o pár rokov s niekým, kto ťa nikdy nezradí a ty získaš voči nemu dôveru, ktorú si teraz kvôli hentomu stratila.... všetko chce svoj čas. a niekedy sa dieťa jednoducho nepodarí a verím tomu, že aj to má svoj dôvod...

ukulela
25. jún 2020

prilis sa na nu upinas, riesis jej vztah, jej dieta, jej chlapa ... su pary, ktore vedia neveru vyriesit, spracovat, poucit sa z problemu a ist dalej. ak jej odpustil a maju dokonca spolu dieta, tak su asi OK aj po nevere. alebo ho ma pod papucou, alebo ma na neho ine paky, .... ale to moze byt tebe jedno. ty jej zavidis dieta a zrejme aj to, ze si dokazala udrzat fungujuci vztah, ktory si v tvojich ociach a z tvojho pohladu nezasluzi. kym sa od toho neodputas, budes sa zozierat.
k tomu ohovaraniu, no, ak si na nu vyletela, alebo si predviedla scenu rped ludni, tak je jasne, ze sa chce pred nimi ocistit, aby nebola len ona zla. to ju neospravedlnuje, ale skratka neveru si mala riesit so svojim partnerom, max s nou, nie s jej muzom scenami. a hlavne, teraz by si sa mala sustredit na seba a svoj vztah. a svoju buducnost.

sissy27
25. jún 2020

@katkati a aj pre autorku: každý si je zodpovedný za svoj vzťah, on jednoducho chcel byť neverný a nebola by to ona, bola by to iná. Ona mala záväzky voči svojmu partnerovi, nie voči cudzej žene. A nerobím z nej obeť ani neviniatko, ale jednoducho zlosť voči nej je neopodstatnená (aj keď pochopiteľná). Ak by ona teraz zmizla z povrchu zemského, tak sa pre autorku nič nezmení - stále ju to bude bolieť rovnako, pretože jej ublížil partner a nie tá druhá a stále jej bude blikať kontrolka “čo keď mi to on spraví zas”. Ak bude neverná ona, tak ti to bude úplne jedno (kým to nebude s tvojim partnerom). Skrátka zbytočne sa hneváš na ňu a sama sebe ubližuješ - tvoj problém leží v noci vedľa teba. A blbé je, že máš 30 rokov, biologické hodiny netikajú ale bijú na poplach a ty máš úplné zatmenie a mylný pocit, že on je ten pravý alebo ten posledný vlak.

mondolina
25. jún 2020

Ale ty nechápeš že tvoj život nemá s ňou nič spoločné, absolútne nič?
Sú to len myšlienky v tvojej hlave, ktoré môžeš hocikedy vymeniť za iné, krajšie pozitívnejšie...to už je na tebe čo si vyberieš.

daganov
25. jún 2020

@kittykat22 karma je len zboznym zelanim ludi, ktorym bolo ublizene.

autor
25. jún 2020

@ukulela nikdy by som nespravila scenu na verejnosti, bolo by to pod moju uroven,riesila som to len s nimi, aj ked uznavam, ze povedat to jemu bola chyba. sceny som nerobils, len som mu preposlala ich komunikaciu s tym, ze ma pravo o tom vediet, topanky leteli len do partnera v sukromi domacnosti...chyba to bola kvoli tomu, ze som ublizila dalsiemu cloveku, kvoli nim dvom...

asia83
25. jún 2020

@kittykat22 Kde je karma? V ďalšom živote. Preto ľudia nechápu, že sa im deje čo deje, veď oni nič zlé neurobili...no v minulom živote áno.

ckocka
25. jún 2020

Si plná zášti. Navrávaš si že chlapovi si odpustila, ale je to iba strach aby si nezostala sama. Takže vačšinu hnevu presúvaš na ňu. Každopádne je to nezdravé predovšetkým pre teba, takéto pokrivené vzťahy nemožu priniesť spokojný život.

gabi000
25. jún 2020

@kittykat22 keď uz sme pri karme. Tiež tomu neverím. Presne je tak ako si rozpisala 🙂

nikpa
25. jún 2020

Z tvojho opisu mam pocit, ze si sa s tebou vecou nevyrovnala, zostala si síce v tom vzťahu ale nie si s tym vnútorne stotožnena. Je na zamyslenie ci by az rozchod nebol pre teba oslobodenie. Pocit krivdy budes cítit ešte asi dlho ale zacala by si od znova a s niekým kto tvoju dôveru nesklamal a verím, že časom by si opäť začala dôverovať. Chapem, ze aj vek ta tlači a určite ovplyvňuje tvoje rozhodnutia ale chceš takto zostať, mat rodinu? Vieš si s týmto priateľom predstaviť budúcnosť? Sama si na to odpovedz, nikto ti lepšie neporadí. A co sa tyka karmy, podľa mna z časti existuje, su veci v živote ktoré dokážeš ovplyvniť ale aj také ktoré nie. To co ty vidíš, ze ona ma dieťa a šťastný život tak vôbec nemusí byť. Verím tomu, ze zlo sa raz každému vráti, možno nie hneď ale raz áno.

leuchtturm
25. jún 2020

Nechapem, za co sa ti ma ta exmilenka ospravedlnovat? Za to ze si si zle vybrala chlapa ci co? A este zostavas s takym?

zooeynka
25. jún 2020

@katkati ...ta milenka iba ukazala autorke akeho"super"chlapa mala, a vlastne este stale ma. Autorka ho mala prenechat milenke, nech su spolu ked po tom tak tuzili a ona mala riesit svoj novy zivot, zrejme by bola kdesi uplne inde ako je teraz - placa sa v srackach, riesi ex milenku, zufalo sa drzi nevernika a este s nim chce aj dieta...ukazka ako si dovrzat zivot ked zena nema hrdost. Pol roka jej vyvoleny zasuval do inej a ona ho vezme nazad, grcala by som z jeho pritomnosti.