icon

Závidím ex-milenke

25. jún 2020

Potrebujem sa vyrozpravat a asi sa ubezpecit, ze je to normalne. Moj partner ma pred 2 rokmi podviedol, trvalo to vyse polroka s jeho kolegynou, skor som nevedela rozdychat s ktorou (napocuvala som sa toho dost a dlho som ho podporovala kvoli problemom, kt. jej intrigami sposobovala v praci). Necakala som od nej toho vela, ale aspon ospravedlnenie a mam na nu tazke srdce doteraz, pretoze k tomu partnerovi a spolocnym priatelom zacala opisovat aka som histerka, ze som jej znicila vztah( jej partner sa dozvedel pravdu, zial v zachvate hnevu odo mna ). K partnerovi som sa po dlhsom case vratila, po spolocnych terapiach a vztah sa dostava ako tak do normalu.Ani po 2 rokoch to uz ale nie je take ako predtym, mam akosi pocit, ze nedokazem uz v ziadnom vztahu najst doveru (ci partnersku alebo priatelsku). Ale k veci, hrozne tuzim po rodine, mam uz po 30ke a zial nedari sa.Asi zo zvedavosti alebo skor zo zasti, kt. k nej stale prechovavam som dufala, ze jej to karma oplati a v zivote sa jej velmi nedari. No jej sa nadpomery dari a k tomu porodila dievcatko, po kt. strasne tuzim. Neviem ako prekonat hnev voci nej, viem, ze v tom boli dvaja, ale partner prevzal zodpovednost, za to co sa udialo, ale ona v sebe nemala ani tolko chochmesu aby sa ospravedlnila a ublizovala mi recami dalej, ze som jej znicila zivot (o tom by sa dalo polemizovat) a som psychicky narusena. Je normalne, ze tu zenu nenavidim a zavidim jej, ze napriek tomu, ako mi narusila vztah a sebavedomie (ano aj priatel) jej to zivot nijako nevratil, , zije si spokojne dalej a k tomu jej bolo dopriate aj mnou vytuzene dievcatko?

gagik
25. jún 2020

Rozid sa s tym tvojom exotom,podvadzal ta pol roka, nic podstatne ta pri nom nedrzi,iba sa trapis... to mas fakt tak nizke kriteria na vyber partnera,alebo sa bojis,ze ostanes sama?hlavne si s nim nerob dieta a tu kolegynu neries, nijako ti to neomoze,len sa negativnymi myslienkami oberas o energiu a radost zo zivota.

elizuella
25. jún 2020

Ja predpokladam, ze sa jej tvoj drahy stazoval, aky je chudacik a jeho zena zla. Prepnuta, hystericka, nemozna a on to ma tazke s tebou... tak preto mozno ona o tebe tak zle vravi...

katkati
25. jún 2020

@zooeynka Jasné, že má dobabraný život, ale keby sa všetky manželstvá rozvádzali kvôli nevere, koľko by ich zostalo? Tá milenka ešte predtým ako sa ňou stala, mala ho poslať do prdele alebo ešte lepšie za manželkou a nie nechať si zasúvať, ako si to napísala.

elizuella
25. jún 2020

No mozno jej vravel, ze vas vztah je v troskach, ze uz vas spolu takmer nic nedrzi, tak videla sancu, ze mozno bude s lepsim muzom a potom toho svojho posle ta... kaleraby chapes, takze mozno ten tvoj manzelik ublizil vam obom svojim sposobom. No a ona sa iste v kutiku hanbi a neviem co, mrzi ju to a tak, ze sa zhodila a pod... ale preniesla sa cez to, zivot ide dalej...

autor
25. jún 2020

Toto je moj posledny vylev na zaver a dalej uz diskusiu sledovat nebudem

Ako som uz spominala, z nevery som ju neobvinovala, ale za reci, kt. sirila, ze sa mi dalej motala do vztahu a dalsim konanim ublizovala (mozno je pre niekoho ohovaranie normalne, pre mna nie).ak by ste kvoli tomu niekoho oslovili a ziadali, aby prestal, asi by ste chceli ospravedlnenie, resp. by vam dobre padlo...

to ze jej zavidim, je to nieco, na co nie som hrda a sama si to vycitam, v kutiku duse som dufala v karmu, ale zle som jej nikdy nepriala, aj ked je to oxymoron

dalej, ano, zena je nevinna,mam jej podakovat a poklonit sa (sarkazmus)....predpokladam, ze to pisali zeny, kt. neveru neprezili (nevedia o nej) alebo sa s tou zenou, nepoznali, nestretli, alebo o nej nikdy nepoculi alebo boli same milenky....nepoznam neveru, ale ziadnu, jedinu, kde za nu moze len muz a ak toto spravi jedna zena druhej, prepacte, je rovnako vinna a pre mna je to max. nepochopitelne, stranu nedrzim ani jednemu, ale zastavat ju, pfu, ona ma hrdost, len ja nie

v tomto momente si uvedomujem aj to, ze nevera je vysledkom nespokojnosti vo vztahu a nie som len obetou, ale zeny takto ublizovat inej zene, citate sa? Predtym by som napisala alebo takto ublizovala a este anonymne urcite rada a casto, ale kolke z vas nevedia, ci ich partner podvadza a robi to a nie raz, ale casto, ste o to mudrejsie a lepsie ako ja? alebo co zeny , kt. nevery ignoruju/tvaria sa, ze ich nevidia, su mudrejsie?

Co si ale z tohto beriem, ze naozaj je problem v mojom mysleni a ze sa uz nemozem zameriavat na minulost a mam mysliet pozitivne a vo velkej casti, je tu plno pravdy.

Taktiez, ze zeny ublizuju zenam, cinmi aj slovami, pretoze ak zena podvadza muza, je to v poriadku (ona bola zadana tiez a to neriesim jej vztah, to sa vyjadrujem k tym komentarom), ale moj muz, z toho je kazdemu na grcanie. Dosli mi slova a neviem co som od tejto temy/diskusie cakala, ale toto asi nie....

mondolina
25. jún 2020

Tak povedz čo si od tejto diskusie čakala?
Nepísali ti tu nič zlé.

zooeynka
25. jún 2020

My nechceme moralizovat nad tou exmilenkou, ta je nam ukradnuta, jasne ze je to mrcha, ale ktosi predomnou tu velmi trefne poznamenal ze tvoj problem spava kazdu noc vedla teba...ale ved podme ponadavat na nejaku spinu milenku ak ti to urobi dobre. Mimochodom, ak by si sa dozvedela ze(nedajboh)ta ex milenka zomrela tak by si sa citila lepsie?

maialeo
25. jún 2020

... tak vidíš. Karma pozná aj tvoju adresu.

mondolina
25. jún 2020

@zooeynka
Necítila, lebo sa jej pred smrťou neospravedlnila.

777januska777
25. jún 2020

Ja mám pocit, že väčšina tém tu je len ako výlev. Autorky väčšinou nepočúvajú a idú si stále svoje. Stále sa chcú trápiť a nič neriešiť, ale aspoň sa posťažujú. Toto je taká vlastnosť, ktorú nikdy nepochopím. Sťažovať sa, ale riešiť problém už nie.

terezka1947
25. jún 2020

Keby si nahodou predsa citala dalej.....
Ja nebudem pisat o manzelovi,ci milenke.
A,vlastne ani neviem ako si na tom ty...len mi napadlo nieco ine.
"Nezavidis" jej tu lahkost bytia?ze stalo sa,ona to ukoncila,zije dalej.....
A ty s nasledkami toho celeho zijes dalej,lebo si s manzelom ostala,dala mu sancu,ale v skuticnosti si nestastna,lebo uz mu nemozes uplne doverovat?citis sa sklamana nim,sklamana situaciou,ze vlastne si dopadla najhorsie?
A bola si v tom nevinne?
Neviem....ale co citis ty sama vo vnutri? (Nemusis mi odpisovat).
Nechces tiez vsetko nechat a zacat odznova?
Bozie mlyny melu pomaly,ale isto....a vzdy dojde na toho,kto zle robil....len niekedy nevidime,kto v ktorej situacii je skutocne zly,sj to moze byt.

katkati
25. jún 2020

Keď ešte sleduješ túto diskusiu, nerob si z toho nič, Možno ani 10 % z tých žien, ktoré sa teraz bijú do pŕs a tvrdia, že by hneď odišli od neverného manžela, by nakoniec neodišlo. Ostatné by sa v tom placali tak isto ako ty, možno aj horšie. Tak nerieš už túto diskusiu, zameraj sa na budúcnosť a nech vám to doma vyjde tak, ako je pre teba najlepšie 🍀

zooeynka
25. jún 2020

@mondolina akoze cakat od milenky nejake ustretove gesto voci podvadzanej manzelke/partnerke je strasne naivne. Najma ak sa milenec vratil k partnerke, to uz ktora milenka by sa isla ospravedlnit ze ju skaredo poohovarala? Autorka ma uplne scestne myslienkove pochody....to ze debilka vzala nazad na to nemam slov, ale na to sa autorka nepytala, to vie len ona preco to spravila ked ich nezvazovali deti...

katarinka89
25. jún 2020

A teba ešte nenapadlo, že to môže byť pre teba vykúpenie nemať s ním to dieťa? Buď vám je z hora dane alebo nie a možno si prípad že s týmto neverníkom nie.

tt247
25. jún 2020

Podľa mňa ti je súdený niekto úplne iný, nie tento muž. Nerozumiem, prečo sa ho držíš ako plávacieho kolesa v rozbúrenom mori. Dlhodobá nevera, nemožnosť splodiť dieťa... Pohla by som sa na tvojom mieste ďalej.

kittykat22
25. jún 2020

Co sa tyka nevery, tak ja ju rozdelujem na 2 druhy. Pred detmi a po detoch. Ked muz podvedie zenu s ktorou este ani nema deti, tak je treba za nim tresnut dvere v prvej sekunde zistenia. Akonahle je to po detoch, tak tam uz nie je riesenie jednoznacne pretoze v tom hraju velku rolu deti a treba dobre zvazit dalsie kroky. Je mi luto, ze si nezostala dlhsie a necitala - ono sa casto stava, ze ta tema sa dobre rozvinie, a najdes aj ine sposoby riesenia. A k tomu co si pisala ze ta ex ohovarala a tak - tak to mal okamzite zastavit tvoj muz. Pretoze on s tym prisiel, on to mal aj vyriesit. Nie aby si ty odpustila, prijala a este mala aj na hlave inu zenu. Si prilis dobra. Odpustas tolerujes, snazis sa pochopit inych na ukor vlastneho stastia. A to je zle. Najskor ty - potom ten zvysok. Ak sa za seba nepostavis sama, nikto iny to za teba nespravi.

terezka1947
25. jún 2020

@katarinka89 tiez mi to napadlo......ci ozaj by si nemala,dat autorka pauzu.
Bud by zistila a uistila sa v tom,ze manzel je ten pravy a patria k sebe alebo.....zistllila by,ze chce nieco ine a najde vnutorny pokoj pri niekom inom.
Niekedy treba urobit aj bolestive rozhodnutia a netrapit sa,netyrat....zivot je bez toho dost tazky.

katkati
25. jún 2020

@terezka1947 Môj názor na tú ľahkosť bytia je, že milenky ženatých mužov majú v povahe tu ľahkosť, že berú od života, čo im ponúka. Doma partner, milenec, keď nie ten, tak iný, jednoducho neriešia tak život ako človek, ktorý uznáva iné hodnoty.

terezka1947
25. jún 2020

@katkati tak....ano,treba mat na to zaludok,povahu.

elizuella
25. jún 2020

Ahoj, prepac za necitlive komenty. Je to bohuzial to anonymne prostredie a taktiez niekedy neviem povedat veci nezranujuco. Kazdopadne, to, co citis, zast, zavist, hnev je normalne a bezne v takejto situacii. Chcela by si to mat inak. Chcela by si ospravedlnenie od zeny, ktora narusila doveru tvoj vztah s muzom. No to ospravedlnenie nechodi, dokonca sa tej zene zjavne dari ovela viac ako tebe. Je v poriadku ten hnev voci nej, ktoreho intenzia je silna. Ten hnev budes este citit, casom sa zacne prelinat so smutkom a ty sa budes sustredovat na ine. Ak sa vsak nevies pohnut dalej a situacia je pre teba neunosna s tymito emociami, je vhodne zasa riesit s terapeutom.

elizuella
25. jún 2020

@katkati ja si myslim skor opak. Tie milenky zenatych muzov skor maju problem so sebahodnotou, sebauctou. Keby si vazili same seba, do takychto ne-vztahov nejdu.

mondolina
25. jún 2020

@elizuella
Normálne by to bolo po prevalení nevery.....hnev,
Už uplynuli 2 roky....

terezka1947
25. jún 2020

@mondolina tiez mi to pride zvlastne,po cca 2r.
Lebo su zeny,kt.dokazu zvladnut neveru( uz dovody nie su dolezite) a take,kt.by mozno aj chceli,ale skratka to nedokazu...
A mne toto pride ako zbytocne sebatriznenie autorky.
Deticky este nie su.....
Ozaj ten muz stoji za to?
Mozno ano...ved,preco nie.....ale ked toto preziva takto intenzivne,mozno by cas len.pre nu,na znovanajdenie sa pomohol.
Bud by ich dvoch utvrdil v tom,ze chcu byt spolu alebo.....

elizuella
25. jún 2020

Mne sa inak paci, ze si jej muzovi prezradila tie techtle mechtle. Urcite to malo dobry efekt. A ono ked je clovek v silnej emocii, tak vyzera tak narusene troska, ale to mame vsetci tak... Takze pohoda. A chciet vendetu/pomstu/karmu je tiez prirodzene, velmi ludske je ale umyselne sa nemstit. A to babo raz mat budes, ked uz tieto trapenia polavia a nebudu mat tuto silnu intenzitu.

katkati
25. jún 2020

@elizuella Tak jasné že si nevážia same seba, preto ponížia iné ženy, aby sa aspoň trochu cítili sebavedomo, že ona je lepšia ako tá manželka. A preto, že charakter u nich absentuje, tak to urobia s ľahkosťou.

elizuella
25. jún 2020

@mondolina pravda, uz je to dlho...

anita6666
25. jún 2020

@terezka1947 lenže to by museli byť aspoň mesiac od seba a úplne bez kontaktu,možno aj viac...potom by sa ukázali veci....a hlavne by to prospelo autorke,keby sa dokázala odstrihnúť a nabrať na sebavedmi a sebahodnote výlučne samostatnym spôsobom života...a potom by mohla urobiť záver...možno by napokon zistila,že sa jej žije oveľa lepšie,lebo nemá žiadne otázniky v hlave a bude si žiť život sama pre seba.....

zuzkaz91
25. jún 2020

Prosím ťa,netáraj že ty si ublížila jej muzovy.Ved ona ho podvádzala.Dobre že mu to preposlala,a topánkou sa mohlo aj jej ujsť.

evaevkaeva
25. jún 2020

Ahoj. Akurat dnes som natrafila na tento velmi zaujimavy clanok..Mozno pomoze: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101...

katkati
25. jún 2020

Neviem, či by si z tohto člnku vedeli niečo zobrať ľudia, ktorým bolo naozaj škaredo ublížené, napr. niekto veľmi ublížil ich dieťaťu. Je to myslené asi dobre, ale reálny život je úplne iný, človek nedokáže prekonať bolesť a z tej vyplýva aj hnev a túžba po spravodlivosti.