Závidím jej a ničí má to
Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..
Na jednej strane treba povedat, ze nikto idealny zivot nema, a tvoja svagrina ma urcite problemy o ktorych ani netusis. Na druhej strane je pre teba akymsi vzorom zivota, ktory chces mat. Nic nie je nemozne, fakt nic. Svojimi rozhodnutiami si zivot budujeme. Ale mozme ho aj zmenit. Nie bez dosledkov, nie bez bolesti, ale mozme.
Keď dokáže ísť na pivo, dokáže sa postarať o dieťa. Nájdi si prácu, postav ho pred hotovú vec. Zrejme mu tá invalidita aj trochu vyhovuje, ale s tým by som ho poslala do kelu. Uvidíš, on potom tie jasle sám vybaví 🤣
Nakopni sa, lebo toto sa aj zle číta a to mám akurát pár dní teraz takých ťažších...ale vidím, že vlastne to také zle nie je. Z toho sa dostaneš, len konaj
A doma mali rovnaké podmienky tvoj muž a jeho brat? Neuprednostňovali rodičia iba jeho brata? Možno aj toto vadí tvojmu mužovi. A možno aj on potrebuje psychológa. Ja viem, že by si bola šťastná , keby chlap zarába stará sa nosí peniaze pomáha. Nato sa dobre pozerá každému , kto doma toto nemá. Žiaľ neboj nie každá žena ma doma ukážkového chlapa. Ak sa chlap ale nezmení , možno rozvod a samostatný život bude pre teba lepšie riešenie.
@annamalaga tiež si myslím, že možno lepšie bez darmožráča, ak nepochopí, že tento životný štýl u nich skončil
Ako hovoríš, keď muž videl brata ako sa mu darí, tak sa mu snažil vyrovnať, skús sa na ich život pozerať nie ako na niečo, čo im závidíš, riešiš to a nerobíš nič pre zlepšenie svojej situácie, ale ako na motiváciu niečo na vašom živote zmeniť, teda ak si myslíš, že sa potom budete mať lepšie. Držím ti palce.
Ešte čítam,že dokonca ten jeho brat je mladší. Drsne, jeho to netrápi? Nemyslím, že sa treba porovnávať, ale toto udrie do očí
@syslik81 jasné, spraviť UM a dieťa nakŕmiť dokáže aj muž
Muz ani do roboty ani s dietatom ani pomoct ? Tak to by som mu prestala kupovat varit prat no isto....ty vole
Posli chlapa do hajzlu. Odstahuj sa blizsie k rodicom a zacni zit. Ked mu nic nie je, ked ide na pivo, tak moze aj s detmi pomahat. A kde bere peniaze na pivo??? Taha ta ku dnu a detom to tiez neprospeje mat taky "vzor"
@pribinak nuž, človek si môže predstavit aj nešťastného mrzaka na vozíčku po autonehode, ale tu pánko na pivo vie utekať, jemu skôr to povalacstvo vyhovuje. Gauč, telka, pivo, to zas nepríde len tak, to musel mať rád aj predtým, len kým autorka vladala a on co to robil, tak problém nevidela. Môj zas na gauči pred telkou nestravi žiaden čas, ale taky bol vždy, nedajbože by sa mu niečo stalo, tak sa venuje deťom o to viac, nie aby zdrhal na pivo. Proste to v sebe mal vždy henten, nevidela to, iná by to možno videla dávno a nerobila by si deti do zhnitého podnájmu. Teraz ju to štve, ale za to švagriná nemôže
aby som to trochu rozviedla..ked sme sa brali s muzom mali sme plany a my zobrat uver kupit byt alebo dom mat rodinu jedno max.dve deti pracovat a uzivat si vylety dovolenky a podobne..potom som otehotnela a prisli nase dvojicky..starostlivost o nich bola narocna ale muz ešte ako tak pomahal aj ked chodil do prace..mali chlapci 3 roky prisiel ten nestastny uraz manzel spadol z lesenia dva mesiace v nemocnici prisiel o oblicku a dalsie zdravotne tazkosti..s tym spojene..rok bol PN potom poziadal o polovicny invalidny s tym ze ked mu schvalia najde si ešte pracu popri ...svokra je tiez polovicny invalidny dochodca a pracuje popritom a ma dobry prijem tak manzel to planoval rovnako..ale pocas tej PNky strasne zlenivel zapacilo sa mu byt doma necht sa obskakovat s tym ze nemusi chodit do prace a nechat si rozkazovat lebo na to je on alergicky ako som neskor po svadbe zistila..na brigadu zajde len ked uz vidi ze naozaj nemam uz pomaly zaco ani kupit dvojickam.prezuvky a malemu sunar..v byte nespravi nic lebo sme v podnajme a on nebude cudzi byt zveladovat..a ked nieco chcem mam si to spravit sama alebo zohnat dakoho..on je uboleny po uraze invalid..on sa za zivota vraj namakal uz dost ( ma 38) kazdy den pocuvam co vsetko ho boli ako nevladze a podobne..ale so susedom stiahnut flasu borovicky vladze aj keby neviem nas rocny syn je rozmaznany urevanec..prenho a so synom ktory ma autizmus sa nebavi lebo nevie co mu ma povedat kedze je malý chorý...ked mu poviem ze pozri na mladsieho brata a svagrinu ako sa zmahaju vybehne na mna ze mu mam prepacit ze on nema dve vysoke skoly ako jeho bracek a ze on narozdiel od neho je invalid..jednoducho mi je do placu z takeho zivota..chcem sa rozviest ale kam pojdem?..k nasim do dvojizboveho bytu?..vyzivne mi bude muz z coho platit ked ma ubohy invalidny dochodok a sem tam nejaku brigadu..ja nevladzem uz takto zit.mat neustale na krku tri deti a nemoct si dovolit kupit topanky pre seba cela domacnost na mne..a pozerat sa na muza ktory sa kazdym dnom viac a viac opusta..
Nezožieraj sa závisťou,plno ľudí sa vždy bude mať lepšie ako my,ale mysli na to,že koľko je takých,čo nemajú ani to čo vy.Toľko k hmotným veciam..na tom svet a šťastie človeka nestojí a si na omyle ak si to myslíš.Problém je tvoj chlap.Na pivo vie ísť,ale o vlastné dieťa sa nevie postarať?Skôr nechce.Chápem,človek po úraze sa môže veľmi zmeniť.Moj chlap mal ťažkú nehodu.A silnú traumu.Ale zabojoval a chodil k psychologovi inak by asi nedokázal normálne žiť.Aj tvoj potrebuje bud len nakopnúť a otvoriť oči,možno potrebuje hlbšiu terapiu,no a ty potrebuješ pár rozhovorov tiež,stačí si vyventilovať frustráciu.Bud pozitívnejšia a skús toho svojho trochu motivovať.A inak by som urobila jednu vec,dvojčatá neviem koľko maju rokov..no obriadiť,nakŕmiť a nechaj mu ich nech sa stará,ty proste choď.A začni to robiť pravidelne.O deti sa neboj,žiaden otec nenechá deti len tak ľadom,prinajhoršom budú 3 hodiny pozerať telku.Ja keď niečo chcem a už som fakt vyflusnuta,nezaujima ma,ze pozerá telku alebo leží a to je fakt narobeny workoholik.Chytim najmenšiu,polozim nanho a idem.Deti nie su iba tvoje.Nenechaj sa deptat.
myslim ze treba riesit situaciu u vas a nie svagrinin zivot..kazda situaci sa da riesit..a to ze je manzel lenivy..tak nech hladuje ked si nevie ani sam nabrat jest..viem ze aj s chorym dietatom je to tazke, ale musis zivot prijat taky aky je a zmierit sa s tym..ziarlivostou fakt nic nevyriesis..alebo by ta urobilo stastnou keby sa nieco zle stane svagrinej? asi nie si taka zlomyselna..
ja mam pocit ze som uz na samom dne..a to pochadzam z dobrych pomerov moja mama sa tiez mala dobre aj má pri ocovi..chcela som daco podobne..a vsetko co som si predstavovala ze budem v zivote mat ma teraz svagrina..kazde leto su pri mori ja som nebola ešte nikdy..aten ich domcek?..presne o takom som vzdy snivala..aj tak ich zahrada..ich mala tam ma doslova ihrisko detske..ma nadhernu skalku, ten travnik..a ta jej kuchyna to je nadhera..pozvali nas na posedenie akoze na kolaudacne ale nevydrzala som tam dlho sediet..bolo to na mna moc..ešte to maju v takej peknej casti mesta kde su len take drahe domy..super prostredie..
No ruku na srdce ,ktora Vas by trochu nezavidela,kebyze vidi ze jej svagrina ma 1000 krat lepsi zivot?Tiez by som nechcela byvat v zatuchnutom prenajatom byte,mat leniveho manzela,ktoremu je vsetko jedno,dieta autista a tri deti na krku.
@kubkovamama dvojicky budu mat 7
Pozri, poukazovanim na to ako sa jeho brat má dobre a ako ste vy dvaja v riti, tým vás vzťah a všetko okolo ešte len zhoršis
Poukazovať na druhych nie je konštruktívne, to ho len naserie a nič z toho
No nič, našla by som brigádu, dieťa mu zavesila na krk a šla robiť
Iné riešenie nevidím
@savoya takze nie som hyena ze jej tak zavidim ?
bohuzial, nie vsetko co si vysnivame sa aj splni..
Je mi to luto.chcapem ta aj tvoje pocity,tiez by som to mozno citila rovnako. Tiez mam psychicky chore dieta a je to narocne velmi.uz len toto..a ze mas takeho muza to je hrozne😓
@annamalaga ja svagra- muzovho brata poznam od malicka lebo sme spolu chodili do skoly..a vzdy to bol super chalan..maju ho radi vsetci..nepije nefajci je sikovny a ma velku uctu k zenam..ked sa mi smiali v skole spoluziaci pre velky nos..on si ma vzdy zastal..mal uctu aj k ucitelom aj k starsim..a dotiahol to veru daleko..
Žiarlivosť má tendenciu človeka úplne zožrať. Začni byť spokojná sama so sebou. Ale vieš ako sa hovorí: Neexistuje neviem, ale nechce sa mi.
Urcite je to pre teba ubijajuce ,ked vidis ze tvoja svagrina ma 100 krat lepsi zivot.Zavidiet potichu mozes ale urcite jej nepraj aby sa jej zhorsil zivot.
Zbytocne porovnavas svoju rodinu ,kde ma zdravotne problemy tvoj manzel,mozno ma aj depresiu plus mate tri deti s ktorych jedno ma autizmus s rodinou s jednym dietatom,kde nikto nema zdravotne problemy. Uz len tie tri deti su velky zaberak a nie este ked jedno ma zdravotny problem a to uz nehovorim, ze mas aj choreho muza…zivot je nespravodlivy a ide o to,co najĺepsie hrat s kartami,ktore mu boli rozdane…myslet si aj ty by si mala mat taky zivot ako svagrina je momentalne pre teba nerealne,zbytocne sa s tym zozieras
ja sa zeny snazim nezavidiet..vazit si co mam lebo viem ze su aj horsie na tom ludia..ale proste neda sa to..ja jej zavidim ale jasne ze jej neprajem nic zle ani nikomu..zas taka mrcha niesom a svagrina sa ku mne spravala vzdy pekne aj sprava..rovnako ako svagor..ale ked pocujem od svokry ze co si zase kupili kde boli a podobne..je mi strasne nanič..ešte ked viem ako som sa mala ked som ja vyrastala otec sa tiez velmi snazil aby sme sa mali s mamou dobre..byvali sme sice v mensom byte ale krasnom a vedeli sme si vela toho dovolit aj chodili sme na vylety skoro stale niekde na horach dostavala som slusne vreckove vzdy sme mali krasne Vianoce..keby vam opisem nase vianoce pred rokom..to bola katastrofa..
Na tvojom mieste by som muža pripravovala na odchod.. ok.. máš malé dieťa, hneď by som sa nezbalila a neodišla, ale raz budeš mat vlastný príjem a určite sa ti bude lepšie samej bačovať ako pri ňom.. byt invalid neznamená byt nesvojprávny.. moj muž si tiež miesto roboty na dome vyberie pivo s kamošmi, aj keď mi cely deň tvrdí aký je hotový.. ale 3/4 roka maká v Belgicku ako šrob.. takúto prokrastinaciu by som nezvládla
A nemohla by si ty ist do prace a manzel by bol na rodicaku?vypadla by si medzi ludi, zarobila a trochu vypla
Skus sa zdoverit jeho bratovi.....mozno sa mu podari tvojho manzela nastartovat.

@zuzanockamt ale dat mu flasu s mliekom ci pozriet ci je ok zvladne aj muz..netreba ho kojit ci robit formulu ...