Závidím jej a ničí má to
Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..
@zmrzlinka2021 áno robia to aj chlapi. Je to hrozne pre toho partnera vytratí sa všetka chuť snažiť sa re rodinu.
A ty autorka.. Nehovorím že si najhoršia ale trosku popremyslaj nad týmto príspevkom precitaj si to po sebe.. Závisť je strašne zla zla vlastnosť a prináša do života len to zlé. Vykašli sa nato ved predsa nemôžeš sa niekomu vyhýbať zato ako si zariadil život. To je ich zásluha tak isto ako je toto vaša. Každý podla možnosti a ako s nimi vie vynaložiť. Sústred sa na svojho muža nie ja jeho brata.. Na seba nie na svagrinu lebo to prerastie v nenávisť iba zato ako sa majú
@lucmirka124 no presne, manzelov starky zil cely zivot bez jednej oblicky, mal zapal a o jednu prisiel, ledva utiekol hrobarovi z lopaty a o deti sa staral, do roboty chodil, este aj na dochodku si privyrabal a staral sa o vnucata, ked bolo treba ich zaviest do skolky a aj vybrat.
@karolinakr ale co by nemohol..naco takto spekulovat ked chlap je lenivy 😂
@slniecko_12 či mu cez okienko nebude fúkať na tú jednu ladvinu? No nie? 🙂 ale šoféri celkom dobre zarábajú, celý čas sedí, môže jazdiť na autobuse a 900e prinesie domova možno aj viac, podľa mňa toto je asi ešte celkom najschodnejšie pre nich
Ja som pochopila že tento stav už trvá cca 3roky čo mal úraz, takže skôr by som povedala že si zvykol hovno robiť a ľútosť a ospravedlnenie si "lieči" borovičkou.
Je veľmi ťažké vážiť si muža, ktorý odmieta pracovať a odmieta aj svoje deti. A jedna tu písala že muža si treba vážiť, pohladiť, pochváliť vtedy sa pousmejem jasne,,,,toho svojho som chválila, objímala, povzbudzovala, žiadna harpia aj tak to ním nepohlo. Proste niekedy je muž jednoducho len lenivec.
Prísť o obličku nie je nič vážne x ľudí ju daruje a pracujú od nevidím do nevidím.
Autorka, neboj nič my ženy sme veľmi silné bytosti...zvládneme toho v živote oveľa viac ako chlapi a to vôbec nie som feministka, viem že existujú aj muži čo vedia o čom je život, žiaľ je dosť čo utekajú pred zodpovednosťou a strach z vlastnej neschopnosti zalievaju alkoholom . Lenže my ženy si to dovoliť nemôžeme. Vstaneme aj keď chlap by sa už vešal na strom.
Tak keď svojho muža nemiluješ, nespávaš s ním a podľa opisov sa ti hnusí, načo si s ním? Daj mu ultimátum, že sa musí niečo zmeniť a ak nie, tak choď k rodičom. Jediné, čo s tou závisťou a pocitom zničeného života môžeš urobiť, je snažiť sa to zmeniť. Ja mám tiež švagrovcov, ktorí sú finančne niekde úplne inde ako my a jasné, že tiež im občas niečo závidím, ale v takej normálnej rovine a určite nevykrikujem mužovi, čo oni majú a my nie, to muži neznášajú. Namiesto toho som začala robiť na PC z domu, odkedy mal malý rok, po nociach a kým spal cez deň. Teraz mal 2,5 a už pracujem cca 100 hodín v mesiaci popri rodičáku. Stará sa snúbenec a nikdy s tým nemal najmenší problém. Peniaze nerozhadzujeme, ale odkladáme, aby sme si mohli zobrať hypo a ja som spokojná, lebo viem, že aspoň niečo robím preto, aby sme sa mali lepšie 💪 Tiež si občas povzdychnem, že všetci okolo majú vlastné bývanie a my sme v podnájme, ale viem, že keď sa budeme snažiť, môžeme mať raz aj my vlastné bývanie.
Autorka a šiť ťa nebaví? Pamätám si, ked sme boli malý mama chodila na kurz šitia a niečo nam šila. Ty by si nevedela deckam niečo spichnúť?
Neporovnavaj svojho muza s jeho bratom. Keby mal jeho brat uraz ako on mozno by bol na tom psáychicky tak isto ako tvoj muz.
Jednoznacne by som v prvom rade pre tvojho muza odporucila psychoterapeuta. Asi sa s tym urazom nevie vyrovnat a ked vravis, ze zacina piť, tak je najvyssi cas s tym cosi robit.
Chapem ta, viem ake je tazke s touto situaciou pohnut, s niekym, kto si nechce nechat pomôct, resp. dohovorit. Je velka skoda, ze navsteva psychologa alebo psychiatra je na SVK stale tabu, v tychto situaciach je potrebna. Tu je taka kultura, ze radsej utapaju ludia svoje psychicke problemy v alkohole.
Pochop ale, ze keby ste mali vacsi dom, auto, zahradu vobec to nie je zaruka stastia. Ja poznam ludi, ktori ziju vo velkych domoch, maju vela majetku a doma sa vadia ako psy, lebo stale nemaju toho tolko ako by chceli. Ked maju velky byt, chcu dom, ked maju ten, chcu velku terasu, ked maju tu, chcu saunu....Takze tvoji svagrovci nie su problem, problemom je stav tvojho muza. Ostatne su len zastupne problemy.
Keď nič nespravíš, nič sa nezmení...Čo ťa prosím drží v tom meste? Mužova práca nie, ani vlastné bývanie, ty si na rodičáku.... odsťahuj sa bližšie k rodičom, alebo aspoň tam, kde sú jasle... nájdi si prácu...prejdeš aj ty na iné myšlienky... nič ťa tam nedrží...a nemusíš riešiť švagrinú... vždy sa niekto bude mať lepšie...😉
Ahoj. Ja by som to vzala z ineho konca. Tvoja svagrina nie je dokonala, pretoze nema vysoke emocne citenie. Ak sa pred tebou chvali tym, co vsetko ma, vediac, ze sa nemas najlepsie, tak si myslim, ze aj ona nie je v poriadku. Na druhej strane si myslim, ze je stastna preto lebo vie odhadnut svoje schopnosti a co vsetko si dat na plecia, aby to uniesla. Preto ma 1 dieta..
Obdivujem ta, tak ako obdivujem kazdu mamu, ktora vychovava "ine" dieta a myslim si, ze si zasluzis respekt za to, ze si si 3tie dieta nechala napriek tomu, ze zlyhala antikoncepcia.
Mas 3 deti, a jedno z toho je este malinke. Tak ako sa citis, sa citi skoro kazda mama 3och deti, je to frustracia z kazdodenneho kolotoca.
Osobne, ak by som bola na tvojom mieste, porozpravala by som sa s manzelom. Ak sa nic nezmeni, tak vyckaj, kym pojdes do prace, potom sa rozved. Zacat odznova vies v akomkolvek veku. Manzela nelubis, takze sa skor ci neskor rozvedies. Co mozes ale, je pracovat na sebe, ked sa vratis do prace. A vyuzi kazdu sancu, ktora sa ponukne!! Otvori ti dalsie dvere.
So svagrinou sa nepotovnavaj, zivot sa vie silno otocit a velmi prekvapivo. Drzim palce!
No zbezne som precitala ale vyjadrim sa len k jednej veci, keby som ty a veduca mi povie ze by ma vzala v momente naspät do prace , tak by som sa hned dalsie rano odpratala z domu prec a ten lenivy hnid by sa o SVOJE deti postarat MUSEL. Boha uz niektore robite z muzov uplnych debilkov primitivnych kt. VAM SEM TAM POSTRAZIA deti ako keby neboli ich vlastne a robia Vam vlastne sluzbu ze ich postrazia. Mne je na grc z toho . Su to jeho deti a starat sa o ne bude !!!
@lianka123 a ako si predstavujes, ze by to ta svagrina robila? Nepozvala autorku domov, ale prisla k nej na kolobezke, dala dcere stare saty a doniesla kolace v akcii z jednoty, a stazovala sa polovicu navstevy na manzela, aby to vypadalo lepsie? 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Svagrina nie je problem - problem je psychicke rozpolozenie autorky. Potrebuje odbornu pomoc, zmenu, vzpruhu ... ja neviem cokolvek.
Prestan sa spoliehat,ze muz donesie domov peniaze.Chod zarabat Ty.Ide to.Treba chciet.Ano,je lepsie na to mysliet uz zamlada a nespoliehat sa na to,ze si najdem chlapa,co dobre zaraba a teda budem sa mat pri nom dobre.Co je to za basnenie,ze svagor ma dve vysoke skoly,dobre miesto,peniaze a Tvoj muz nie?Ty sama ich preco nemas?Zacni na pracovat na sebe.3 deti su isto narocne,ale zaklad je konecne sa odpichnut.Step by step.A mozno to nakopne aj Tvojho muza.
Ja ta uplne chapem a nesudim. Kazda jedna by sme na tvojom mieste boli nestastna. Manzel po uraze na invalidnom do toho autisticke dieta to je brutalna naloz a ten,kto vravi,ze mas byt vdacna,naozaj nevie,co je to prechadzat si tazkym obdobim. Tiez sme si presli peklom a vtedy naozaj nevidis triezvo a si nestastna a tazko nesies stastie inych,aj ked im to doprajes. Poradila by som ti,kym si v stave,ze si to uvedomujes ist k psychologicke,lebo ked uz uplne zatrpknes,nemas sancu sa z toho dostat. Psycholog nevyriesi tvoje problemy,ale pomoze ti najst odpovede na to,co ta trapi,pomoze ti,ze sa vyrozpravas,nasmeruje ta. Mas tazky zivot a preto potrebujes niekoho,kto ta vypocuje a nebude ta sudit. Ved ak nas nieco boli,ideme k lekarovi a ked nas boli dusa,musime ist ku psychologovi. Inak ti neviem poradit. A dobre by bolo,ak by isiel aj manzel. Potrebuje podporu a ty nemas uz sil ho podrzat. Drzim palce nech sa dusevne date doporiadku a uvidis,ze potom aj to ostatne pojde lahsie. A hlavne sa nevyhybaj ludom,to uz je konecne stadium,ked zatrpknes a prestanes sa stykat s okolim.
Z môjho pohladu si skôr nešťastná akoby si závidela. Ono ak by si bola spokojná v manželstve, tak takéto detaily si všímať nebudeš. Čiže prioritne treba riešiť tvoj vzťah-nevzťah s manželom.
Skúste manželskú poradňu alebo psychologa, aby vám obom upratal v hlave.
@lianka123 A čo švagriná má teraz bývať ako chudera, len aby autorke nejak citovo neublížila? To je čo za sprostý názor, že nemá vysoké emočné cítenie? 😂
Kebyže je to aspoň zdravá závisť, že ťa poženie dopredu a zmeníš život. Ale skôr mám pocit, že si ako tvoj manžel, váľaš sa v sebaľútosti. Na všetko máš výhovorku prečo nie.
Aj podla mna si skor nestastna. Zavist je zla a prizemna vlastnost. A kazdy ma tak,ako si zariadi. Niekto rozmysla dopredu,vezme si rozumneho chlapa,zebezpeci si byvanie a podla financii a inych aspektov si robi deti. Holt,niekto si urobi 3 deti s lenivcom a bez byvania a zabezpecenia. Neskoro je plakať nad rozliatym mliekom. Treba si urobiť poriadky s lenivcom doma.
Podľa mňa tvoj manžel potrebuje odbornú pomoc aspoň psychológa a ty potrebuješ vypadnúť z domu do prace aspoň na polovičný úväzok. 🤷♀️ Máš skutočne ťažkú situáciu. "Keď si myslíš, že si na konci, si presne v polovici cesty ktorú dokážeš zvládnuť. " toto mne pomáha v ťažkých situáciách.držím palce. ❤️
Mna napr. zarazilo okrem ineho aj to ze mate skoro 7 rocne deti + tehotenstvo + svadba cize aj 8 rokov ako rodina a vy nemate absolutne poriesene vlastne byvanie? Teda minimalne pred tym urazom. Nedivim sa ze len prezivate. Noazaj len pockat dva roky, este sa vyjkristalizuje a potom jedine odist od muza. Stale budes relativne mlada a mozes si najst dobreho partnera na zvysok zivota.
Prepáč, že to takto napíšem, no najjednoduchšie je len vyplakávať.l Ono aj švagor a švarginá sa isto snažili pokiaľ nadobudli to čo majú a asi im to len tak nepadlo z neba samé. Pokiaľ sa budeš len ľutovať, nikam sa neposuniete. Tebe by aj ten polovičný úväzok podľa mňa veľmi pomohol, aby si si zamestnala hlavu a vypadla trocha z domu
Len to sa skôr obávam , že chlap sa už nezmení. Jemu by určite pomohlo sedenie u psychológa. A navyše riašite dom a svagrinu a školu pre autistického chlapca máte vybranú ? A takú , ktorá mu skvalitní život ? Lebo zostávať doma na malom opatrovatelskom je hlúposť, keď syn ma možnosť napredovať. A možno presťahovanie sa do väčšieho mesta, pomohlo by to aj deťom aj tebe. To či už muž pôjde svami alebo nie záleží len nanom .
ahoj autorka. premyslala som nad tvoim prispevkom asi od vcera a uplne ti rozumiem. zavist je nieco vnutorne niciace ale zial k ludom patri. je lahke povedat ze zavist je otrasna vlastnost a netyka sa ma to...ano netyka ale netykala by sa ani v tvojej kozi? ak je zivot dlhodobo zly bez radosti bez pozitivnej perspektivy na buducnost, vsetko sa len kazi a je horsie a horsie. potom svagrina ma vsetko a len preto ze si zobrala "toho lepsieho brata"...ano bol to tvoj vyber ale co teraz? skus najst nieco v tvojom zivote za co si vdacna, nieco pozitivne co ti robi radost a skus sa na to zamerat. skus si kazdy den vypisat pozitivne veci v tvojom zivote na zaciatok, skus najst nieco pre co by si povedala je dobre ze to je, . a ak by si potrebovala poradenstvo mozes mi napisat internu spravu. drzim ti palce
@acrobaleno ja si myslim, ze ste zbytocne krute. Zivot vie byt svina. O oboci a mihalniciach asi neni treba rozpravat.
Vysvetlim to asi takto, som z lepsich pomerov, par krat som tiez spomenula pred svagrinou moj bezny zivot, tiez ma problem uzivit svoje dve deti. Neuvedomovala som si, ze svojim rozpravanim o dovolenkach, nasom bazene, virivke, k9zmetike atd jej ublizujem, az mi to mama raz vysvetlila. Odvtedy si davam sakra pozor na svoj jazyk, jej deti si bravam k sebe domov, snazime sa pomahat vecami aj financne. Od toho predsa rodina je. Nechcem potlesk, ale som rada, ze ak ja som stastna, ze mozem kusok neba dopriat inemu. So svagrinou mame super vztah, nikdy to nexneuziva a ktovie raz mozno pomoze ona inym.
@lianka123 Prepáč, ale vôbec nesúhlasím. Tvoja švagriná, ale aj autorka, by sa mali najskôr vyrovnať so svojimi pocitmi, svojou žiarlivosťou a frustráciou zo života a nie, že všetci sa budú prispôsobovať im. Aj ja som z lepších pomerov a poznám ľudí z ešte lepších pomerov a nikdy som nikomu nič nezávidela. Jedine ma to vždy hnalo dopredu, aby som na sebe zamakala. Toto ofukovanie nikomu neprospeje a už vôbec nie autorke a tvojej švagrinej. To by museli vypnúť televízor, sociálne siete, nechodiť von, na ihriská s deťmi, po deti do školy, aby nevideli ako iní ľudia žijú. Každý si zariadi život podľa seba.
Zavidis materialne veci. S nimi sa sice pohodlnejsie zije, ale cim viac materialnych veci, tym viac starosti (zabezpecenie, poistky, udrziavanie a pod.).
Pohlad na zivot je len otazkou vlastneho vyberu. Viem, pri nedostatku penazi, pomoci a pod. je to tazsie, ale skus byt stastna i s malom co mas. Zavist nici iba zavistivca, nie toho ktoremu zavidis. Nenic svoju rodinu porovnavanim. Naviac, co rozdavas, to sa ti vraci. A to je svata pravda. Dakuj zivotu za svoje deti a skus ich vychovat v laske tak, aby zili stastny zivot. Zmen pohlad na zivot a ver, ze zivot sa ti casom zmeni.

Tvoj prpblem nie je svagrina ale ty a tvoj muz. A podla mna..ked zena napise na MK ze ma problem tak je to na rozvod. Schop sa a rozved sa. Raz tiez mozes takeho muz stretnut, ale to nemozes byt zena lenivca a alkoholika.