Závislosť mužov na počítačových hrách
Ahojte,
prosím vás, aké máte skúsenosti s riešením toho, keď je vas partner/manzel zavisly na PC hrach a nechce si to priznat?
Aj ja sa pridávam k vám. Aj ten môj keď príde domov tak zapína počítač a hra tanky. Nechápem ako ho to môže ešte baviť, keď celý deň v robote sedí za Pc. Síce aj tam,keď ma čas tak hráva tanky. Musím však povedať, že mi pomáha v domácnosti, perie,vysáva aj s mojou dcérkou sa občas vyblázni. Nájde si čas aj na nás. Mne najviac vadí to jeho rozculovanie sa a tie nadávky no hruza. Teraz cez Vianoce keď tam bol adventný kalendár tak som mu ako darček kupovala niaku tak,taký spokojný bol. Môj názor je že je lepšie keď ten chlap sedí za Pc a hra hry ako by mal chodiť po krčmách,chlastat a naháňať sukne. Ale samozrejme to hranie musí mať tiež určite medze.
@samose
@20erika07 baby, mam doma to iste, ale asi este horsie, hra uz 2 roky, a velmi to prehana, na deti kasle, aj na mna, hra aj ked je vonku krasne, od rana do vecer, ide sa maximalne najest, ale ma aj lepsie obdobia, vzdy to zalezi ci si zaplati premiovy ucet alebo chce dosiahnut nejaky ciel, potom mu plne hrabe, a takisto nadava pritom cize ho zatvaram do izby, a uz akoby ani neexistoval... bolo dokonca obdobie ked to hraval aj nas 5 rocny syn, naucil ho to, kedze sedaval na nom pri hrani, ale uz som to zatrhla, ked to vyvrcholilo nadavkou syna KU**A pri hrani, letela facka, a dohral kamarat, a uvedomil sa aspon ze co robi /napodobnuje tatka/ nie je spravne. muz si inak uvedomuje ze ma problem, ale neriesime ho :( mam 3 mesacne babo, tak dako neni casu, a este sa to viac zhorsilo...inak muz je vzdy na niecom zavisli... predtym 5 rokov na sporte
@floren co si chces vyberat? Ci ked mu das pokoj svaty, tak asi prestane hrat... Urcite. 😀
Aj ja poznám tú "tankovú, autovú..." a neviem ešte akú závislosť. Tiež to začalo presahovať hranice kúpou vyše 1000€-vého herného notebooku. Už veľakrát sa stalo, že využije hocijakú bezvýznamnú zámienku na to, aby vyvolal hádku a mohol ujsť k PC, kde potom dokáže presedieť aj celé dni. Samozrejme, že "to ja s malým som na vine, že on sa hrá..." Ale to, že je závislý, si nepripustí... Naozaj by sa proti tomu malo začať niečo robiť pretože tie hry rozbíjajú rodiny...
Ja som mala takeho frajera, ktory vysedaval za pc a hraval hry. Tolerovala som to 4 roky, no potom som to uz viac nezvladala stale riesit a hadat sa kvoli tomu, tak som od neho odisla.....
@majka99999 ze co ty chlapi vlastne chcu...ked si ho vsimas je zle, ked nevsimas este horsie
U nas je paradox ten ze ked sa zato pohadame tak vtedy nehra (asi aby mi ukazal ze vydrzi bez toho) ale akonahle je uz dobre uz sa vyskiera a berie tablet...
To akoze mame byt stale v konflikte aby nehral? To je na hlavu...
Najhorsie to znasam ked vidim ako si deti vyzaduju jeho pozornost a on nic, len nepritomny pohlad na tablet ,zurivy vyzor a az ho vyrusia koniec... chlapec ma 9rokov a boji sa mu prihovorit,boji sa vypytat si jest lebo oco hra. Dcerka ma dnes 3roky,ked mala 1,5roka zakvacila sa na neho a zacala ho stiskat ,a on ju odstrcil a bliakal ze boha nevidis ze hram. To bol ten moment kedy vsetko pekne medzi nami znicil. Uz sa inak neviem na neho pozerat len ako na zavislaka co nevie co su to deti a rodina...aj ked po rozchode vraj plakaval a ze sme mu strasne chybali a ja sprosta som si myslela ze uz hrat nebude. Vtedy nehral od januara do septembra lebo nemal u jeho rodicov net...
Nie nepritomny pohlad ale nepricetny ako psychicky labilny ludia
Tak baby co mame robit? Ked to nejde ani po dobrom ani po zlom? Jasne ze bez deti by bolo rozhodnutie lahsie ale ako to napravit aj bez toho??? Len cakat ako blba ze to raz skonci?
To nikdy neskonci. Keby sme cakali nikdy sa nedockame. Niekam pisat neh vsetky hry na svete zrusia to nema vyznam lebo ti bossovia maju z toho velke peniaze a nikoho netrapi ze to nici zdravie a vztahy. Je to zavislot. A takisto ich neprinutime liecit sa lebo maju na to opacny nazor. Ten moj sa vzdal sna najdolezitejsieho v jeho zivote aby mohol hrat lebo mu to bolo ako dietatu zakazovane a teraz to chce dobehnut. Ja to uz nevladzem riesit. Ja som dolezita a budem si aj ja robit co chcem. Ked su deti....neviem ja dieta nemam ale zabila by som ho keby len mojmu dietatu ukazal co je to za hru.....
No program mm v nedelu
3:00-7:00 hral
7:00-12:00 spal
12:00-13:30pozeral telku a jedol
13:30- 20:55 hral
20:55-odisiel do nocnej
A pritom som za nim bola minimalne trikrat aby sa venoval aj mne. A nic. Ale on nie je zavisly
@floren Bože, ja by som ho asi zabila. Mne stačí, že moj pubertálny syn hrá nejaké tie hry, neviem si predstaviť, žeby aj manžel hral, to už by som asi nerozdýchala. Mne to fakt pripadá smiešne, ked vidím nejakého 30-40ročného chlapa ako drtí tie hry ako malé decko. Neskúšala si mu prestrihnúť kábel alebo niečo také?
Nudia sa, keby mali povinnosti, zodpovednost, nemali by na to cas. A to ako clvoek co si rad zahra velmi dobre viem ;) Hrala som denne do noci aj niekolko hodin, proste som na to mala cas, teraz ho nemam, smola.. akurat som cez vikend pistala, ze som PC nezapla doma ani nepamatam a uz by som si dala virtualny svet :D
Nuz ale 1. treba sa o dieta starat 2. treba upratovat, varit, do prace chodit, okolo domu zariadovat 3. prestahovali sme sa mimo dosah kablov, cize internet len wifi aj to len LTT, to by ma slak trafil, zaplatit hru a potom cakat kym sa bude "sekat"... 4. chrbat mam len jeden.
Podla mna cim viac sa vyrypuje, tym je to horsie, to treba zamestnat, jamy kopat, malovat, ... pc doma zlikvidovat. Vybavene... my sme pocitace poskladali a odisli prec. Neostalo doma okrem notebooku nic, ten potrebujeme, nakolko pracujeme aj z domu, ale tym ze su ine zaujmy ani to nikoho nenapadne. U nas v rodine boli hry vzdy (myslim, ze siom videla nieco hrat kazdeho siroko-daleko, ci uz len obycajne karty alebo daco ine), je ale rozdiel ked je tam niekto hodiny denne a nic ine neurobi, ako ked si to niekto na zabitie casu zahra hodinu/dve... Je to zavislost, vtedy ked to nechame byt zavislostou. Som si ista ze keby mali inu pracu, pc by nebol/internet by nesiel vyriesilo by sa to 🙂
@janickacrazy chcela som odpojit wifi...chcel sa rozviest a asi to tak aj dopadne
@simca06022011 na inu pracu mi z vysoka kasle...uz mesiac ho prosim, aby poskladal novy kuchynsky set, radsej zacne po mne vrestat, potom sa tvari urazene a hra dalej
@floren ja mam doma podobne... su horsi obdobia, vtedy to vyzera asi ako u teba, a potom lepsie, ked za cely den hru nezapne, alebo si da jednu -dve. ale prevladaju tie horsie dni, a to uz skoro 2 roky. hra lode. uff, nechapem co ho na tom bavi, a on tvrdi ze ho to vlastne tiez nebavi...ale proste vzdy sa najde lepsia lod, ktoru chce ziskat, viac bodov ci penazi v hre, napr. cez vianoce (to ma skoro drblo)... a tiez neviem ako s tym bojovat, nadavat nepomaha, i ked ja som nie zrovna hadavy typ, cize skor ho necham, a ked uz to prekracuje hranice, tak skor hram na city, ze mame aj deti a bla bla..nech ideme von, ze je krasne atd... to viac pomaha.. tak si drzme palce, inak ostanu chudaci sami..
@floren zacal by po mne vrestat, tak mu pocitac leti prec... vybavena vec. A ako citam aj ine prispevky: ANO ISLA BY SOM ZA INYM. A ze rozvod za vypnutu wifi? Pouziva ju aj na nieco ine ako na hry?? 🙂)
Ono vies, ak jemu nepride divne ze 20h denne sedi za hrou a chyba rodine, tak co by s tym dietatom robil? To nie je hra SIM, ze splodis a vsetko ide automatika, kliknes a hotovo... asi si to neuvedomuje. A najhorsie je, ze netaha ho ina praca prec od PC, moj chlap sompral ked som sedela za PC, ale vzdy to bolo tak ze on sedel za druhym, doma bolo vsetko urobene, v praci urobene a co sa budem na neho pozerat ? :D No isto... a potom ked to hras mesiace, tak to cloveku chyba, teraz robia hry priam na vytvorenie zavyslakov, akurat sme sa o tom bavili pred cca mesiacom doma, nekonecne, nedokoncitelne.. mozes do nemoty. Cize clovek sa musi sam nastavit, ano hram sa.. od vtedy do vtedy, povinnosti mam taketo... ked nema nech as hra... ale prichadza o cas s priatelmi, s rodinou.. suseda mam ITckara a ten posledne vravi, ze ked si uvedomil kolko presedel len tak za hrou, ze zrazu presla cela noc (no to si ani nevsimne clovek, nepije, neje...) tak si uvedomil ze radsej mohol byt s kamosmi "v krcme" :D Dalsia vec ze tie hry co su na google play a podobne hovadiny online to je iba zrac casu a penazi...
@simca06022011 nie len na hry...to aj ked ideme na navstevu, prva otazka mas wifi? Mozem sa pripojit a uz hra
@floren necakala som ze bude niekto na tom horsie ako ten moj, ale vyzera ze ten tvoj je. nam trosku pomohla ked so nenapadko podstrcila clanok o zavislosti na pc hrach, potom prisiel ze asi je zavisly a chvilu bojoval... snazil sa nehrat, a zacal malovat byt, upratovat kuch. linku a pod. ale samozrejme, vratil sa k tomu. lebo ako hovori, on nema co ine robit, nudi sa. a je to aj moja chyba, lebo nema ziadne povinnosti, v domacnosti, max. odniest syna na kruzok, a chodit do roboty... a tazko sa chlap zmeni..
@floren
@simca06022011 jedina vyhoda, ze ten moj nema telefon s internetom, nastastie, takze mimo domu nehra 🙂 ale musim priznat, ze ja som tiez zavisla ..na konikovi, fb v telefone..
@floren no decko...
Moj tiez je pripojeny non stop, my mame obaja internet v telefonoch, stale, vsade, SR/zahranicie.. proste non stop, ale to nezanamena ze sa hrame 🙂 Citaju sa spravy, chodia nam emaily, teda hlavne pracovne... skor moj je maniak na spravy, v kuse cita clanky a pod. veci.. ale ked zvresknem na neho ze sme na obede, tak nech sa sprava, tak to odlozi.. pripadne cumim do konika ja a potom sa uvedomi :D To ja neriesim ako zavislost, podla mna to ide s dobou, ze sme online vsetci a proste stale sa zahltavame inforaciami ktore nam netreba... ale to aby niekto uprednostnil hry pred inymi,a este sa hadal, to je na zbalenie kufrov... vypnutie wifi.. puberta sa musi skoncit raz :D Razne na to treba ist, lebo podla mna vyhrazanie sa nepomoze :D
@floren kym nemate deti - ODID. Raz mu mozno nechas dieta a to pride k urazu, lebo on sa bude hrat. ☹ Aby 2-rocnemu nebynadal do kktov, ze ho obtazuje alebo take daco. Chudak dieta, to je horsie ako slobodna matka, lebo bude kat pocit, ze ho nema rad. Aj ja som obcas dlhsie na telefone a uz moj dvojrocny hovori: Mama, necitaj, staraj o mna. 🙂 Tak sa uvedomim a skladame lego alebo sa hrame s autami. Len mnohi ludia (vacsinou muzi si nevytvoria take puto s malickymi detmi ako zeny) sa neuvedomia.

@majka99999 no fajn, tak si teraz vyber