icon

Zbytočný konflikt v rodine kvôli návšteve starého otca?

21. jún 2026

Cafte, taka otazka - vadilo by vam, keby si 16 rocne dieta slo k k staremu rodicovi po jedlo?
Lebo uz si pripadam ja ako ta vadna, ale syn siel k mojmu otcovi po gulas, ja som mu to dovolila, ved k druhej babke, muzovej mame bezne chodieva sa aj najest alebo si prinesie jedlo od nej. Syn siel len tam a spat a do oficialneho obeda bol naspat. Muza som informovala v ten den rano, lenze chytil kvoli tomu strasny amok. Nemal s nim dohodnuty ,ziaden speci program na doobedie, tak som ten jeho amok nepochopila.
A len som sa dozvedela, ze to este bude mat nejake nasledky. Lebo on si to nezela..kedze viem, ze moj muz mojho otca nema rad, syn tam ani casto v poslednej dobe nechodieva, hoci kedysi tam deti chodili na prazdniny a nasi nam s nimi pomahali, aby sme si nemuseli brat očr alebo och aj vyzdvihovali zo skolky, ak bolo treba.. ako ok, moj otec je svojsky, ale tu islo naozaj o to, ze syn len prijal pozvanie, ze si pon ide a ja som bola ta, co rozhodla, ze moze..

anonym_42468b
21. jún 2026

Myslim si ze "ok, moj otec je svojsky" je v tomto celom pripade dost podstatny detail, ktory ale nerozvijas. Inak si neviem predstavit, preco taky problem s dedkom, ktory vela s detmi pomahal ked bolo treba - a ze to dospelo az tam, ze tam maju deti pomaly zakazane chodit, lebo manzel si to nezela. Ak si to teda nezela - mate nejaku dohodu, ze tam vy alebo deti z vaznych dovodov nechodite?
Cize ano, konflikt preto, ze 16 rocny siel k dedkovi po gulas je totalna kravina. Lenze evidentne je za tym uplne ina pointa, ktoru nespominas, a tak to tu zvadza zacat pindat ze aky je Tvoj muz strasny.

gribka1
21. jún 2026

A? Muž má aký dôvod? Niečo sa medzi nimi vážne stalo?

anonym_4a2f14
21. jún 2026

ľudia sa vadia ozaj pre hlúposti.

anonym_d4251f
21. jún 2026

je hlupost, ak tvoj tvoj muz prenasa svoj konflikt so svokrom na vasho syna a teba, a este sa "vyhraza", ze to bude mat nasledky...vas syn je aj ich vnukom..

anonym_a3b611
21. jún 2026

Obidvaja ste zvláštni. Prečo by nemohol navštíviť svojho starého rodiča? Tvoj muž nech sa spamätá

biba_18
21. jún 2026

akože čo je to za blbosť, že bude to mať následky?? a čo si ty za dcéru ak sa dáš vydierať mužom že nemôžeš mať styky s vlastnou rodinou??

biba_18
21. jún 2026

ešte by som pochopila že by si sa sama rozhodla nemať kontakt s otcom - ale aby ti muž alebo dieťaťu zakazoval? 😏

anonym_09f28f
21. jún 2026

Niečo sa tam medzi nimi asi pokazilo a muž to berie ako zradu, že syn ho ďalej navštevuje. Ak mali konflikt len oni dvaja (tvoj otec s manželom), syna by som do toho nazaťahovala. Prečo by sa nemohol stretávať s dedkom? Hlavne, keď si rozumejú. Ty sa tiež s otcom stretávaš tajne?

autor
21. jún 2026
@gribka1

A? Muž má aký dôvod? Niečo sa medzi nimi vážne stalo?

@gribka1 Alee..len on stale, ze môj otec vkuse nieco porusoval, co on zakazal. Ano, lenze to som mu vzdy dohovorila, nech to nerobi. A tvrdi, ze moj otec je alkoholik.. pije len obcas, ako vsetci a pred detmi nebyva nikdy opity, to by si nedovolil. Len sa vzdy tesi, ze sme tam.
Ale muz ziarli, on ziarli na vselico a pritom naozaj deti su s mojim.otcom.parkrat do roka v posledne roky, pritom sestra, co ma skolkara tam normalne chodi. Ano, ma svojsku povahu, ako vela ludi, muz a jeho matka maju tiez maniere, ze dovidenia. A nikdy mi nenapadlo zakazovat styk deti s muzovou mamou. Pritom ta tiez porobila veci..huckala.syna i vnuka proti mne, svojej vnucke a mojim rodicom. A to som pvoula na vlastne usi.. mne samej kydala.do telefonu na moju vtedy 11 rocnu dceru.. ale to sme vtedy vyriesili, situacia sa ukludnila, ja som odpustila...
Jasne, hadky s muzom, ale..za blbosti a riesitelne..

Lenze prisiel dnesny den a ja sa pytam, ci ja som.ta vadna, ked syn chce ist raz za cas za dedom, nic to nikomu v danom case nenarusa, ide si len po jedlo a prehodia mozno 15 minut pokecu. Videli sa pred mesiacom,.cize v maji a predtym v decembri na Vianoce a predtym,..no.. not bolo tiez tak 2-3x do roka, ak vobec.

anonym_a3b611
21. jún 2026
@anonym_autor

@gribka1 Alee..len on stale, ze môj otec vkuse nieco porusoval, co on zakazal. Ano, lenze to som mu vzdy dohovorila, nech to nerobi. A tvrdi, ze moj otec je alkoholik.. pije len obcas, ako vsetci a pred detmi nebyva nikdy opity, to by si nedovolil. Len sa vzdy tesi, ze sme tam.
Ale muz ziarli, on ziarli na vselico a pritom naozaj deti su s mojim.otcom.parkrat do roka v posledne roky, pritom sestra, co ma skolkara tam normalne chodi. Ano, ma svojsku povahu, ako vela ludi, muz a jeho matka maju tiez maniere, ze dovidenia. A nikdy mi nenapadlo zakazovat styk deti s muzovou mamou. Pritom ta tiez porobila veci..huckala.syna i vnuka proti mne, svojej vnucke a mojim rodicom. A to som pvoula na vlastne usi.. mne samej kydala.do telefonu na moju vtedy 11 rocnu dceru.. ale to sme vtedy vyriesili, situacia sa ukludnila, ja som odpustila...

Lenze prisiel dnesny den a ja sa pytam, ci ja som.ta vadna, ked syn chce ist raz za cas za dedom, nic to nikomu v danom case nenarusa, ide si len po jedlo a prehodia mozno 15 minut pokecu. Videli sa pred mesiacom,.cize v maji a predtym v decembri na Vianoce a predtym,..no.. not bolo tiez tak 2-3x do roka, ak vobec.

@anonym_autor to čo mas doma za debila? To čo si dovoľuje niečo zakazovať tvojmu otcovi. Mas doma k…..

saraxyz
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tvoj muz je vadny. Skús sa s ním porozprávať.

gribka1
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Jednoducho má aj tvoj otec právo byť s vnukom. Čo by robil, keby si ty zakázala jeho rodičov. No blud. Asi len mávni rukou, ak sa nechceš hádať, no stoj si za svojim.

anonym_729331
21. jún 2026

No mne keby povedal chlap, ze to bude mat nasledky… tak dovi dopo.. take vyhrazanie by som nestrpela. A cez decko si vybavovat ucty moze len totalne nevyzrety chumaj.

anonym_3ba12e
21. jún 2026

Tradicna slovenska rodina. Dufam, ze ste boli vsetci dnes v kostole. To patri k tomu.

anonym_c3c513
21. jún 2026

@anonym_autor syn ma 16, o 2r posle toho primitivneho tyrana co mate doma do p*ce a pojde si kde chce. A na tvojom mieste by som tiez isla kde chces a muzovi povedala nech si trhne nohou.
On urobi dusno a ty si v pozore aby sa neporusilo co zakazal aby neboli nasledky, ake nasledky? Zamkne vas doma? Ci ti neda peniaze? Ci daco horsie? Dnesnym dnom by som mu oznamila ze toto zakazovanie skoncilo. A ked sa mu nepaci tak si bude musiet zvyknut.

autor
21. jún 2026
@anonym_3ba12e

Tradicna slovenska rodina. Dufam, ze ste boli vsetci dnes v kostole. To patri k tomu.

@anonym_3ba12e my do kostola nechodime..

vilma7
21. jún 2026

Tak nasledky by to malo, ale pre tvojho manžela!!!

anonym_b9844e
21. jún 2026

nech sa medzi muzom a svokrom stalo cokolvek- deti za to nemozu .. 16 je uz dost velky vek aby vedel sam kde chce ci nechce ist a muz sa sprava ako soplave decko .. a nie nezakazovala by som synovi ist pozriet dedka .. a muz by mohol aj z okna vyskocit ..stala by som na strane syna

anonym_55a039
22. jún 2026

Akože ja som asi taká že by som prestala chodiť k jeho matke. Buď sa bude chodiť na rovnako k obom rodičom a na návštevy, oslavy volať obe strany. Alebo by som tam chodila sama s deťmi. A ty akože prečo ideš k nemu len 2-3x do roka? Nerozumiem celkom

anonym_a421ac
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ano si vadná. Nasla si si muža debila, ktorý ta vydiera a zakazuje kontakt s tvojou rodinou. Svokra hucka tvoje deti proti tebe a ty miesto zabezpečenia dobreho života pre svoje deti iba suchas nohami. Chudata deti. Pochybujem, ze toto je vas jediný problem. Co ďalšie? Bývaš v muzovej nehnuteľnosti, robis doma sluzku a všetok majetok je na muža písaný? To sa tu uz stava snad pravidlom.

danica2711
22. jún 2026

chúďa váš syn, zaobstarala si mu fakt super otca a ešte k tomu má matku, ktorá si s ním nevie poradiť. Veď sa spamätaj, nech je svojský, ale je to tvoj OTEC a tvoj SYN ho má zjavne rád, a ty to necháš zničiť jednému neurotickému debilovi?

ekira1
22. jún 2026

Keby to bola situácia u nás doma, tiež by to malo následky. By som mu pekne vysvetlila, že ak má s dedom problém, nech k nemu nechodí, ale synovi ani mne nebude zakazovať k nemu chodiť. A ešte raz, tak jeho matka posledný krát videla nás dvoch, bude si tam chodiť sám. Tvoj manžel je .... a robí presne to, čo mu dovolíš. Syn nie je jeho majetok a ty nie si podriadená, ste rovnocenní partneri a rodičia. Čím skôr určíš hranice, tým lepšie, bude sa to iba stupnovať a čas, kedy už dedo nebude sa blíži. Budeš si to potom vyčítať.

0kristina0
22. jún 2026

Syn sa sam moze rozhodnut ci za dedom pojde alebo nie. Ma svoj rozum, otecko sa moze aj na hlavu postavit.

betulinka1
22. jún 2026

@anonym_autor toto u muza stopni skor ako sa to rozvinie. Rovno mu povedz, ze toto bol posledny výstup a syn pojde k dedovi, kedy chce. Ze ked bol maly, tak bol dedo Dobry aby si nemusel brat Ocr alebo dovolenku a teraz uz nie je Dobry.

anonym_9c9555
25. jún 2026

@anonym_autor prečo ho tvoj muž nema rad??? Ja ti napíšem zo svojej skúsenosti a teraz ma tu ukrizuju. Ja som svojho svokra nemal rád, keď zomrel, bral som to ako úľavu. Dodnes som mu nebol na hrobe. Viem, že sa to mojej žene nepaci, ale chápe ma. Nemal som ho rad, pretože ceky život nič poriadne nerobil, stále len chcel aby sa o neho niekto staral a svojej dcére dal do zivota akurát to, že ju splodil. Proste taky človek co ma cely svet na háku a keď treba, nech sa o mňa starajú druhí. Dodnes keď vidím, že ma napriklad meniny pozrem na kalendár s opovrhnutim. To je mŕtvy už 10 rokov.

anonym_9a11b1
25. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, tvoj muž je vadný kus.

autor
25. jún 2026
@anonym_9c9555

@anonym_autor prečo ho tvoj muž nema rad??? Ja ti napíšem zo svojej skúsenosti a teraz ma tu ukrizuju. Ja som svojho svokra nemal rád, keď zomrel, bral som to ako úľavu. Dodnes som mu nebol na hrobe. Viem, že sa to mojej žene nepaci, ale chápe ma. Nemal som ho rad, pretože ceky život nič poriadne nerobil, stále len chcel aby sa o neho niekto staral a svojej dcére dal do zivota akurát to, že ju splodil. Proste taky človek co ma cely svet na háku a keď treba, nech sa o mňa starajú druhí. Dodnes keď vidím, že ma napriklad meniny pozrem na kalendár s opovrhnutim. To je mŕtvy už 10 rokov.

@anonym_9c9555 Lebo podla neho porusoval nase nariadenia, consa tyka deti, ano, za to som mu aj ja dohovarala, ale nealo o nic katastrofalne, co by ich vazne ohrozilo. A ano, sava si aj niekedy alkohol ( pivo ma na nariadenie urologa,), ale pred detmi minimalne, akor je rad, ked tam su a rad sa s nimi jasi, on bol taky, aj ked my sme boli male. A moj otec robil, mal dve roboty, ked moja mama so mnou musela byt doma, nemohla som do skolky chodit, potom.si spravil.popri dcoch detoch VS, skolil ludi... Kym ho neprepustili z prace asi dva roky pred dochodkom, siel do predcasneho, ale na to, kplko robil, mal nadrobene.. lenze mij muz ho ma v zubich. Ok, nech ho ma, ja jeho mamu tiez len tolerujem, narobila kopec zla par rokov dozadu a na nu tiez môj muz vela krici.

Prosto za mna zbytocny konflikt. A moj syn vzhladom na vek uz vie rozlíšiť co a ako a uz ho nikto len tak lahko nezmanipuluje ako to bolo predtym zo strany jeho babky ( muzovej matky). Len mi prislo scestne apravit hysak pre gulas. K druhej babke si syn hocikedy zbehne po jedlo a ja nemam vyhrady