Žena po 30tke
Dobrý deň ženy,chcem sa spýtať na váš názor. Je normálne,aby 31 ročná žena nemala nič,ani vlastné bývanie ani auto,pracuje v nemocnici a býva na nemocničnej slobodárke? Ide o to, že syn si takú našiel a je s nej úplne unesený. Syn pracuje ako vodič,má aj svoje bývanie,aj auto,bol aj dosť prelietavý,žije si nad pomery by som povedala a má 38 rokov. No ale moc sa mi to nepáči...
Syn v jeho veku by si mal sam vediet vybrat zenu, s ktorou bude stastny a nepotrebuje k tomu suhlas matky. Tvoj syn si kupil dom a auto za svoje peniaze bez pozicky/hypoteky? Ak ano, tak v poriadku, ak nie, tak to nie je jeho, ale banky pokial to nesplati. Takze by som nevyskakovala. Neviem preco by 30 rocna zena musela mat na krku hypoteku a leasing na auto ak to nepotrebuje. Ked si bude chciet zalozit rodinu, tak si byvanie urcite poriesi. Ale aj vela rodin s detmi byva v podnajmoch. Nic zle na tom nie je.
@domkakvet fiha. Tak ty si dobre za opicami. Sak na co by sme sa snazili o to aby zeny mali rovnake financne ohodnotenie za rovnaku pracu, ked o financie sa ma starat chlap. A mladsiu si ma dokonca vydrzovat. Ako vidime kazdy den ako to tu funguje ako zeny placu ze nemaju kam odist a potrebuju chlapa kvoli peniazom. To je skvely vztah. Gratulujem
Keď je 38r slobodný, bezdetný tiež to nemusí byť to prave orechové.Mozno jeho priateľka bývala s niekým a mala dlhší vzťah.Treba vediet prečo tam býva a nemá ambície mať svoje.Pracuje 11,12r možno bola rada za lacnú ubytovňu a minala na dovolenky, podporovala rodičov, má našetrené čo ty vieš...možno sa tam cíti dobre s kolegyňami a nie sama s hypo na krku.Auto nie je nutnosť...spoznaj ju a potom sud🙂
Niektore zeny su po 30tke samostatne, niektore nie do takej miery. Mozno cakala, ze si nieco poriesi s tym pravym, pripadne nemala odvahu a mozno ani prostriedky do niecoho sama ist. Horsie je, ak sa muz po 30tke neosamostatni...slecna ale do nejakej miery samostatna je, nebyva u rodicov a pracuje...
@jj298 snazime sa aby mali rovnake financne ohodnotenie, ale zatial sa iba snazime a zatial to nefunguje a ano mlada zena chce starsieho vo vacsine pripadov kvoly peniazom, to je pre teba nejaka novinka? A ano zena by mala byt samostatna, co v uvedenom pripade aj je a chlap ma pomahat, cize nevadi ze nema vlastne byvanie.
@cimage za hotove si takmer nik nekupi. Na LV je ako vlastnik, tak je to samozrejme jeho. Moze so svojou nehnutelnostou nakladat ako chce, aj predat, zrusit hypo a z vynosu zarobit, ale preco by to robil, ze? Ved ma svoj byt a je spokojny. Treba mysliet aj na to, ze ani hypoteku si nemoze vziat kazdy, treba mat na to urcity prijem.
Ja neviem, je nejaká povinnosť mať po 30tke byt/dom a auto? Poznám ľudí po 40 aj po 50 čo nemajú vlastné bývanie lebo cestujú po svete a nemá pre nich význam držať byt na Slovensku, alebo hromadenie majetku ide proti ich náboženskému presvedčeniu a radšej prispejú na charitu alebo jedináčik čo ťahá finančne rodičsky dom a stará sa o rodičov a na vlastný byt nie je energia ani peniaze.
Odsudzovať niekoho za to že nemá nehnuteľnosť je rovnako trápne ako vyvysovat sa nad niekým za to že si zobral hypo na 30 rokov.
Ak máš obavy či je tá žena pre syna ideálnou partnerkou tak sa s ňou zoznam a skus ju spoznať kým ju odsúdis. Aj keby to bola najväčšia mrcha pod slnkom, bude s ňou žiť tvoj syn nie ty.
Najprv ju spoznaj a potom posudzuj,nemusí mať bývanie ani nič,ale môže mať ušetrené peniažky. Možno by si aj kúpila nejaky menší bytík, ale nechcela bývať sama,tak si čaká, že dokiaľ stretne toho pravého a potom si kúpia niečo spolu.
Súdiť cloveka podla vysky majetku je dost povrchne. Sama som zacinala v 40tich doslova od nuly. A riesit vztah dospeleho syna a jeho vyber partnerky tiez trosku cez ciaru..
@jj298 snazime sa aby mali rovnake financne ohodnotenie, ale zatial sa iba snazime a zatial to nefunguje a ano mlada zena chce starsieho vo vacsine pripadov kvoly peniazom, to je pre teba nejaka novinka? Za dalsie v uvedenom pripade ma kde byvat, po pri nom si iba prilepsi, nie ze sa bude na neho spoliehat.
Nie nie ženy,ste ma asi zle pochopili,alebo som sa ja zle vyjadrila? Ja ju neodsudzujem. Stretla som sa s ňou zatiaľ asi štyri krát a príde mi veľmi slušné,milé a tiché dievča. A dokonca má aj vysokú školu a Mgr titul ak si dobre pamätám. To ako žil môj syn,na to nie som hrdá,ale to sme ho mi doma neučili. Býva sám,živí sa sám,tak som mu nemohla niečo zakazovať alebo kázať. A išlo mi skôr o to,že už taký starý corgoň aby to nerobil s nejakej vypočítavosti,keď si našiel takú mladú. Ale on si vybral-on bude s ňou žiť. A áno,spomenula som aj to vlastne bývanie ale to tu stále čítam ako je normálne mať vlastné bývanie a hypotéku a investovať a neviem čo ešte. Preto som sa spýtala aj na názor čo si myslíte o niekom keď to tak nie je. Ja som skôr opačného názoru,keď na to nemám,tak nemám,tak to nepotrebujem,ale to som už asi stará. Kedysi to nebolo tak ako teraz,že ja to chcem a hneď a hotovo. Ale pekne ste sa niektoré zas ukázali,v pravom svetle. Musí byť radosť mať doma takú manželku/nevestu.
@dzt a vacsinou su takyto synacikovia "povolanim"syn...maminka necha nech si setri ,vykoristuju rodinu,neprispievaju do rozpoctu dlhe roky,zadarmo dostanu byvanie/pozemok ,ktore predaju,nebodaj si kupia za to auto a na byvanie v garsonke si horko tazko nasetria....poznaaaam takych mnoho.vozi sa na limuzine-ale byvaju u krstneho s minimalnymi vydavkami,nic nevlastnia a cakaju az krstny zomrie a zdedia po nom chalupu...
To je strasna samostatnost v zivote....
Predpokladajme, ze tvoj syn pracuje 18 rokov. Za tu dobu si nasporil na kupu bytu aj auta bez hypo a pôžičky?
@aandrea9 ved pisem ze je pravdepodobne povolanim"syn"....
No, ja dúfam, že sa v tomto nespozná, ale ja poznám jednu slobodnú bezdetnú ženu, VŠ vzdelanú, vysoko nad 50 rokov, ktorá je zamestnankyňou jednej univerzity a býva na vysokoškolskom internáte už asi 30 rokov. Má aj vlastný dom, po rodičoch, niekde v zabudnutej dedinke, kam ju to neláka, lebo je vyslovene mestský typ. A nemá ani auto. Lebo nechce a nepotrebuje to. A teraz čo? Je to odsúdeniahodná socka?
Milá autorka, nestaraj sa do výberu partnerky svojho 38 ročného prelietavého syna, vodiča. Buď rada, že si konečne našiel slušnú ženu.
Takže ta zaujímajú majetkové pomery nevestičky a prečo nevieš viac, koľko má súrodencov, co robili rodičia, dokedy ju živili, to všetko má vplyv na to, co ma/nemá. Nakoniec, možno ma usetrenych aj 20 000,co by v komerčnom najme neusetrila.
Bud rada, ze sa starý promiskuita ešte v jeho veku "uniesol" a niečo z toho bude.
Ešte môžeš mať v 60.svatku,svata,nevestu,vnuca...nudit sa nebudes🌺👶🍀
. A išlo mi skôr o to,že už taký starý corgoň aby to nerobil s nejakej vypočítavosti,keď si našiel takú mladú.
Toto ako myslíš?
Už sa opakujem. Práve tu od vás som veľa krát čítala,ako sa vyjadrujete,že čo to je za chlapa,keď nie je zabezpečený a nemá vlastné bývanie a podobne. Tak som sa spýtala aký máte na to názor,aj keď to je opačne a nejedná sa o chlapa,ale o ženu.
A áno,syn si zarobil na všetko sám,mám štyroch,tak všetkým som nemohla dať. Ako vodič kamiónu už pred 15-timi rokmi dokázal zarobiť aj 55tis mesačne,takže nemal problém si zarobiť na bývanie,na autá,a na k.r.y.
Autor vyzerá na dobre zakomplexovaného chlapa…
Autorka, prečo riešiš kto si čo myslí? Áno, tu na MK je to tak, kto nemá vlastné bývanie, je socka, finančne negramotná atď... Lenže tieto "dámy" čo sa tak vyjadrujú si brali hypo v dobe, keď dávali každému kto pracuje a navyše 100%.. tým sa hovorí ľahko. Lenže dnes je to úplne inak, navyše potrebuješ určite % z hodnoty nehnuteľnosti. Kašli na názory takýchto obmedzených teliatok.
@valeria_h
Ďakujem ti,si zlatá. 😀
Autorka tak trochu nerozumiem z čoho máš obavy. Že im vzťah nevyjde? No neboli by ani prví ani poslední. Možno budeš príjemne prekvapená.

Joooj žije si nad pomery. To možno preto, že nemá ženu a deti o ktoré by sa staral. Hneď by mu pomery klesli. Pripadne ak je chuj, tak aby ho ešte žena nezivila z rodicaku raz. Každopádne ty ako rodič by si sa mala upratať, nie je úlohou rodiča vyberať starému capovi partnerku. Keď bol taký prelietavý, sám isto dobre vybral.