Ženské myšlienky: Je sebectvo nechcieť deti?
Ahojte, stretli ste sa už so ženami alebo ak tu náhodou aj nejaké sú, že ste rozmýšľali nad tým že nechcete mať deti? Napríklad kvôli tomu, že po pôrode to telo je také aké je samozrejme nie u každej. Napríklad že už nemáte to sebavedomie a hanbíte sa pred chlapom po pôrode. Pretože videla som už aj také ženy ktoré mali také nie pekné brucho plus do toho strie. Alebo také nepevné prsia po kojení a plus tých dalších negatívnych vecí ktoré môžu nastať. Veľmi ma to odrádza a asi by som sa ja psychicky zrútila keby som mala tak skončiť po pôrode. Snažím sa dosť o seba starať a samozrejme chcem dobre vyzerať a tieto veci ma strašne odrádzajú mať raz deti. Nestretla som sa ešte s takýmito “sebeckými” ženami pretože už aj taký názor som na to počula. Do toho skoro žiadny voľný čas a postupom času neviem či by som chcela toto všetko obetovať kvôli dieťaťu. Teraz to nepíšem v zlom kto je spokojný je spokojný nikoho nesúdim len chcem vedieť či sú tu aj také ženy ktoré majú presne takéto myšlienky ako ja. Dúfam, že nie som jediná ktorá je taká “sebecká” 🙂
PS: Chcem len vaše názory, prosím žiadne hádky 🙂
@bublinka1426 ....áno.Ale ja furt vravím,že ten,kto deti mať nechce,nech ich nemá.Priroda vie,čo robí a prečo práve ten človek cíti,že deti nechce.Je to úplne v poriadku.
@doriiis ja som tiez nechcela a teraz lutujem ze nemam druhe. ale nechcela som. ale nie kvoli postave ci vyzoru skor som dlho cakala na muza a pls dalsi dovod, do tejto doby vela ludi nechce deti. lebo uprimne, naozaj sa svet do radikalne meni.
Nechcem mať deti ale mám na to iné dôvody ako postavu.. tú som nikdy nemala úžasnú, vlastne ani prsia, ani pokožku takže toto by pre mňa nebol dôvod..
Je nás tu takých viac neboj..
@nikoletta1712 podľa mňa to je úplne normálne keď sa niekto takto rozhodne. A čakala som presne také reakcie žien že radšej deti nemaj, bola by si zlá matka…také tie ženy ktoré sa urazia za to že niekto je až tak “sebecký” Myslím si že nie každý sa vie takto obetovať a veľa žien má dalších iných dôvodov ako si napísala
@bublinka1426 ...ale doba.Je vedecky dokázané,že najsilnejší a najodolnejsi jedinci sa rodia práve v časoch vojen,nepokojov a zlého stavu.Keby sa ľudia rozhodli nemať deti vždy,keď bolo zle obdobie,už by sme dávno vyhynuli ako druh.
Všetko musí v hlave dozrieť.Ja teda osobne neverím tomu,že žena,ktorá sa rozhodne dobrovoľne nemať deti to aspoň raz za život neoľutuje.Tak v duchu,potichučky.Napriek tomu podporujem názor,že keď niekto nechce deti,tak ich mať nema.
Ja mám dve a viac mať nikdy nebudem.
@daduska28 počula som už veľa argumentov prečo nechce mať žena dieťa, ale prišli mi oveľa logickejšie ako práve tento. Chápem, že niekto nechce obetovať svoj voľný čas na x rokov dieťaťu a starostlivosti oň. Je to naozaj namáhavé starať sa nonstop o niekoho druhého a seba dať na druhú koľaj. Ale ako hlavný argument uviesť škaredé telo po tehotenstve, to je pre mňa zvláštne. Najmä preto, že nevieš aké by bolo tvoje telo po tehotenstve, nemusíš mať žiadne strie, ani diastázu, a dokonca môžeš vyzerať rovnako dobre alebo aj lepšie ako pred tehotenstvom. No treba si uvedomiť, že skôr či neskôr bude tvoje telo tak či tak vyzerať horšie a nevyhneš sa tomu. S veľkou pravdepodobnosťou raz prídu vrásky, kilá navyše a s ňou celulitída, koža zostarne a zošuverie, nebude taká pekná ako kedysi a bude ochabovať. Upínať sa na svoj vzhľad nie je zdravé. Nie sme nesmrteľníci čo nikdy nezostarnú. Preto takýto dôvod je podľa mňa detinský, nevyspelý. Ak by išlo o stratu komfortu doterajšieho života, to by som pochopila, pretože ten sa zmení.
@daduska28 Tie štipľavé komentáre úplne vypusti z hlavy🙂…
@doriiis skor sa bojim tak v globale...
@daduska28 stretla som v poslednej dobe viacero ludi s týmto názorom, ale chcú sa navzájom venovať len sebe
@bublinka1426 ...aj by som povedala,že chápem ťa,ale popravde nechápem.Doba bude zlá,potom dobrá,potom zase zlá....to je život.
@nikoletta1712 mne to príde tak že niektoré ženy takéto ženy hneď odsúdia a automaticky k tomu ešte pridajú. Príde mi to taká presne slovenská mentalita niektorých žien že automaticky tie ženy vyhodiť na druhu koľaj za to že majú takéto pocity a rozhodnutia a nevedia sa vzdať svojho života v ktorom žijú a sú napríklad spokojné🤔
Nastastie som taketo pocity nikdy nemala. Postavu mam aj po 4 porodoch lepsiu nez predtym.
Ono mozu prist rozne ine zdravotne problemy a…. Moze to poznacit aj telo. To ale tak ci tak skonci ako skonci a nikdy som to nebrala ako nejaku prioritu.
Kazdopadne co ja skor som tak “zacula” tak nechceli deti lebo sa boja bolesti. Bola sa porodu. Boja sa zmeny ako takej. Boja sa zodpovednosti.
@daduska28 Ze nechces mat deti, mi pripada ok. Ale ze by si sa "psychicky zrutila", ak by si nemala terajsiu postavu, tak to mi pride ako trochu premrstene lipnutie na vzhlade a pride mi to aj skoda. Urcite je na tebe toho ovela viac dobreho, nez len vzhlad. Dokonca nieco z toho by si mohla uvidiet prave aj pri tych detoch. Ale tak do deti treba urcite ist len vtedy, ked to clovek tak citi, sebecka mi nepripadas.
Mam lepsiu postavu po dvoch detoch ako ked som bola bezdetna a to sa o to ani nejako specialne nepricinujem, necvicim len obcas si idem zabehat ked sa mi chce, strava vobec nie zdrava ale stale skacem lebo ked mas deti a hlavne mensie tak proste sa nezastavis. Takze toto co sa tyka postavy moc nechapem, ale chapem, ze sa bojis ze prides o tu slobodu, ze si kedykolvek mozes robit co chces a ist kam chces. Nie kazdy to tak ma, ze sa dokaze pre deti obetovat a byt dobrym rodicom a v takom pripade je lepsie deti nemat, pretoze by to bolo trapenie jednak pre dieta a aj pre samotneho rodica takze po tejto stranke to je uplne v poriadku.
@danyelia presnee , ja tiež vyzerám akoby som nikdy nerodila , brucho dokonalé pevné . Nikdy som toto neriešila , že čo bude po pôrode .
Stretla som toho praveho a aj ta tuzba prisla 🙃
@daduska28 to, ze nechces deti, je ok. Nie kazdy po nich tuzi, vidi v nich naplnenie. Ale ten tvoj dovod, to zameranie na krasu, podla mna ok nie je. Je lepsie, ak deti mat nebudes. Lebo ak by si po nich naozaj tuzila, tak by si bola ochotna ist do toho rizika, ze nejake strie a ovisnute prsia mat budes, stalo by ti to za to. Ked ta tuzba nie je dost silna, mohlo by sa stat, ze by si im to v duchu vycitala.
6 pôrodov, 50 kg , 160cm.Žiadne strie , okrem jednej nepeknej praskliny pri pupku a to je naozaj tehotenstvami . Mierne poklesnuté prsia, takmer 50 rokov. Nie som na tom vôbec extrémne inak ako moje rovesníčky čo deti nemajú .
@daduska28 Nechcela som mať deti.
Zo strachu z toho celého, ľudia mi to sprotivili, preto lebo som z toho nikdy nebola taká paf a tak som si myslela, že len také cukríkové ženy čo prežívajú každý prd majú deti.
Nechcelo sa mi riešiť všetky záležitosti okolo detí, prežívať celoživotný strach.Nejaký výzor bolo to najmenej čo ma trápilo a nepočúvaj drísty iných žien ktoré sa vyhovárajú na tehotenstvo.
Toľko negativizmov čo som sa ja napočúvala ma len odrádzalo od materstva.Kvôli iným som potláčala svoje pocity lebo som nechcela byť ako oni.
Som tehotná a zatiaľ nič z toho nie je pravda čo mi ľudia rozprávali.
Išla som do toho lebo som si povedala, že chcem zažiť všetko čo mi život ponúka.Manžel mi bol veľkou oporou.
A zobudilo ma asi to keď to nešlo, potrebovala som to aby som zistila čo chcem naozaj.Bolo mi to ľúto.
A nie nemyslím si, že si sebec.Je to normálne mať obavy a aj keby si deti nikdy nemala tak to nepoznáš, nemá ti čo chýbať.Nepočúvaj nikoho riaď sa svojimi pocitmi.
K tomu výzoru.Tehotenstvo viem ešte stále skryť, nepribrala som ešte nič, stria ani jedna.A aj keby nie som lemra dám sa dokopy.
Ajtak raz zostarneš :D.
Ja poznám matky ktoré sú svalnaté, tehličky na bruchu po 2 deťoch.

@doriiis tak zena musi aj dozriet. aby si to uvedomila.