icon

Ženské myšlienky: Je sebectvo nechcieť deti?

daduska28
31. aug 2024

Ahojte, stretli ste sa už so ženami alebo ak tu náhodou aj nejaké sú, že ste rozmýšľali nad tým že nechcete mať deti? Napríklad kvôli tomu, že po pôrode to telo je také aké je samozrejme nie u každej. Napríklad že už nemáte to sebavedomie a hanbíte sa pred chlapom po pôrode. Pretože videla som už aj také ženy ktoré mali také nie pekné brucho plus do toho strie. Alebo také nepevné prsia po kojení a plus tých dalších negatívnych vecí ktoré môžu nastať. Veľmi ma to odrádza a asi by som sa ja psychicky zrútila keby som mala tak skončiť po pôrode. Snažím sa dosť o seba starať a samozrejme chcem dobre vyzerať a tieto veci ma strašne odrádzajú mať raz deti. Nestretla som sa ešte s takýmito “sebeckými” ženami pretože už aj taký názor som na to počula. Do toho skoro žiadny voľný čas a postupom času neviem či by som chcela toto všetko obetovať kvôli dieťaťu. Teraz to nepíšem v zlom kto je spokojný je spokojný nikoho nesúdim len chcem vedieť či sú tu aj také ženy ktoré majú presne takéto myšlienky ako ja. Dúfam, že nie som jediná ktorá je taká “sebecká” 🙂

PS: Chcem len vaše názory, prosím žiadne hádky 🙂

angel993
31. aug 2024

@daduska28 to že nechceš deti je úplne v poriadku. Ale nie je úplne v poriadku, že posudzuješ ženy podľa výzoru. Ani ty nebudeš mať stále také telo, ako máš teraz, starnutie neoklameš. Mala by si najskôr popracovať na tom, aby si sa vedela prijať taká aká si, aj keď budeš mať viac kíl a vrások.

0silvia0
31. aug 2024

@daduska28 je vela typov postav, kazde telo sa zachova po porode inak. Ale psychicky sa rutit kvoli zmenam na tele je divne, je to len telo, kazdy mame nejake. To moje po porodoch dopadlo tak, ze na bruchu mam sice diastazu, ale strie nemam a ziadne prsia mi neovisli, su stale tam kde maju byt.
Pobyt na tomto svete nie je len o postave.

drago12587
31. aug 2024

@daduska28 stara a škareda budeš časom tak či tak..

30katrusa40
31. aug 2024

@daduska28 ak máš takýto postoj asi je lepšie aby si deti nemala. Keď máš dieťa musíš veľa obetovať. Ty máš zrejme rada svoje pohodlie a svoj život na tom nie je nič zle. Nepotrebuješ odobrenie okolia že je to ok. Jedna vec je ako ti zmení telo tehotenstvo a pôrod a potom ako sa zmenia ty keď niekoľko mesiacov poriadne nespíš . Nehovoriac o tom že nikde nie je napísané že dieťa bude určite zdravé. Ak by sa vyskytol dáky problém ozaj by si celý život musela podriadiť dieťaťu. Keď tak si hľadaj partnera ktorý je ok s tým že deti nechceš, ak teda máš vôbec záujem mať dlhodobý vzťah. Lepšie deti nemať než by si ich mala mať len preto že sa to patrí a potom budeš nešťastná ty deti muž a celá rodina nebude fungovať.

zuzanita1609
31. aug 2024

Tiež som nechcela deti, tiež som si chcela život bezstarostne užívať,ale.... zalubiš sa, príde vzťah,chlap ktorý ti znení život a aj rozmýšľanie. Časom začneš pociťovať,že všetko o čom si bola presvedčená je akési malicherné, budeš tak milovať,že začneš pociťovať túžbu naplniť vás vzťah a čo je naplnenim dvoch tiel a duší? Proste tretia verzia, kópia vás dvoch v jednej (možno viac 😉) malej , živej bytosti. My zatiaľ tú tretiu verziu nemáme,ale som vďačná,že som zmenila svoj názor 😊.Budem vďačná,ak sa podarí, budem akceptovať ak nie. Podľa mňa,sa mení všetko,svet sa mení,doba sa mení,ľudia sa menia a aj názory a postoje sa zmenia 😉.

janinah
1. sep 2024

Si nezrela.to nie je urážka to je fakt.Bud k inému postoju dozrieš alebo aj nie.A teraz nemyslím.ze máš dozrieť k potrebe mať deti.Ale tie tvoje dôvody prečo nie sú také malicherné až smiešne.
Mala som v mladosti postavu manekýnky.davno ju nemám.ale za mnou sú tri deti a neľutujem ani sekundu.ze ich máme.O tom je život.nie o postave.pokozke a podobných blbostiach.

jana_eyre_2
1. sep 2024

Ja si myslím, že je úplne v poriadku že nie každá žena túži po deťoch, tak to má byť.. ale ak je jediným dôvodom postava, tak je to malicherné a veľmi zradné, pretože či sa pokazí nezávisí na tehotenstve.. ak je to jediný dôvod, je veľmi pravdepodobné, že to rozhodnutie bude oľutovane.. proste si myslím, že na to aby človek nemal deti musí mať parných dôvodov viac ako výzor. A hlavne partner o tom musí vedieť..

martul
1. sep 2024

@daduska28 si strašne povrchná a sebaľúba.

petronela1985
1. sep 2024

@daduska28 neprečítala som si od teba ani jeden reálny, nie malicherný dôvod, prečo deti nemať. Prídeš mi rozmaznaná a nezrelá. Ale na druhej strane - s takýmto postojom a tak vysokou mierou seba lásky radšej deti naozaj nemaj. Možno tu budeš pred 40kou vypisovať v témach o IVF a budeš z tých, ktorým nepomôže už nič. Vlak odíde. Možno ťa partner opustí, lebo vždy bude nejaká, ktorá bude krajšia ako ty. Tak to v živote chodí.

ivik4
1. sep 2024

Ja som sa stretla len s jednou, mojou velmi dobrou kamoskou. Nechcela dieta ,nakoniec ma jedno len kvoli tomu ze chcel chlap a este mi povedala ze lutuje ze dieta nemala aspon pred 30tkou a nie az teraz po.

A co sa tyka zien ktore deti nemaju lebo nechcu absolutne, podla mna su kazdemu ukradnute ako prd vo vetre, nikoho z nas nezaujima ze ina zena nechce dieta. Sebecke niesu, mne su ukradnute. Uplne chapem ked niekto dieta nechce

0kristina0
1. sep 2024

Autorka kolko mas rokov?

vilma7
1. sep 2024

Áno, mám kolegyne ktoré deti nechcú mať...len dúfam ze dôvody sú oveľa rozumnejšie ako tvoje ;). Nikto sa ich na to nepýta. Je to ich rozhodnutie. Okolie to v pohode akceptuje, nikto ich nenúti, nenahovara.

michaela789
1. sep 2024

Nechápem túto diskusiu.
Dôvody, pre ktoré nechceš mať deti mi pripadajú prvoplánové a úplne nepremyslené. Neberiem ti ich. Ale pokial ide o estetiku tela, deti ti zabezpečia také kardio, že by si mohla ísť z pieskoviska rovno predvádzať na mólo.
Ja čakám tretie dieťa a zatiaľ po každom predošlom som sa do pár mesiacov (aj vďaka kojeniu, ktoré ty vypichuješ ako negatívum) dostala do takej formy, že sa môj manžel červenal.
Ale opäť - neberiem ti to a nemyslím si, že si sebecká. Len si myslím, že tvoje dôvody nie sú dostatočne silné na to, aby ťa časom ubránili pred bio hodinami... Aby potom už ale nebolo neskoro.

doriiis
1. sep 2024

@daduska28 ...nie,nemusíš automaticky ponúknut len deti.Len z tvojich komentárov mám pocit,že ty okrem pekného tela a krásy nevieš ponúknuť nic iné.Rozum a pokoru už určite nie.Ze si krajšia ,ako polovica žien? Ale prosím ťa.Zabudne sa na ten rovnako,ako na hocikoho iného.
Dobre si sa rozhodla,že nechceš deti.Vacsina veci musí dozrieť v hlave.

nikoleta1234
1. sep 2024

@daduska28 ano, poznam zeny ktore nechcu mat deti. Karieristky, uzivaju si slobodu, ziadna zodpovednost.
Osobne ja som vzdy chcela mat 3, aj 3 mam. A kaslem na nejake strie a plus kila :D

rorino
Autor odpoveď zmazal
aurora33
1. sep 2024

@daduska28 ahoj. Je to tvoje rozhodnutie a je to úplne v poriadku. Ja som deti vždy chcela a neľutujem. Mám dve deti a postavu oveľa lepšiu ako pred nimi. O sebavedomí ani nehovorím. Manžel ma neskutočne miluje a každý deň mi hovorí aká som krásna a neustále mi to dokazuje ☺️ ale ako tu niekto písal, treba sa o seba neustále starat. Ja som cvičila každý deň cca od puberty a som maniak do kozmetiky, takže mám doma krémy asi na všetko 😅 a ďalšia dôležitá vec je vybrať si správneho partnera. Čiže keď je žena spokojná, šťastná tak sa nemá prečo zanedbávať a jednoducho to z nej tak vyžaruje.
Mne v poslednej dobe veľmi veľa ľudí hovorí ako skvelo vyzerám. Cize nie je pravda že žena po deťoch je jedno zanedbané, tučné smutne stvorenie so striami, mastnými vlasmi a prsiami po kolena 😅

rorino
1. sep 2024

@daduska28 Aj blbý dôvod je dôvod,a to,že si myslíš,že sú pre to niektoré ženy urazená,je len tvoje zrkadlo.

dannieja
1. sep 2024

Ono tá postava nie je o tehotenstvách, ale skôr o génoch a životospráve. Poznám jednu mamu, má takmer štyridsať rokov, tri deti a keby si ju videla, podľa jej postavy by si ani neverila, že niekedy rodila - taká je chudučká, brucho ploché. A celkovo poznám viac žien čo sú po pôrodoch ako modelky. Niektoré, naopak, majú jedno dieťa a už sa tých 20 kg navyše nikdy nezbavia. Pôrody nehrajú rolu v tom, akú máš postavu. A dodám, že na tom, keď sa niekto rozhodne nemať deti nevidím nič zlé. Je to oveľa lepsier, ako keď deti má a trápi sa on aj deti jeho výchovou. 🤷

svetlonos
1. sep 2024

@daduska28
ty si povrchna egoistka. Je uplne v poriadku nechcete deti. Nemajú ľudia k nim vztah, chcú žiť svoj voľný čas, kariéru, neboli by ôk rodicmi a vedia o tom. Úplne v poriadku, to všetko beriem. Ale tvoje sebavedomie je na bode mrazu už teraz, vykryvas to povrchových vzhľadom.
Prezradím ti tajomstvo - nie len tehotenstvo (zrovna tebe) uberie z tvojho mini sebavedomia. Ale sú aj choroby Bohu žiaľ, ktoré sú milión krat horsie ako nejaké tehotenstvo. A potom co urobis?? Odcarujes chorobu?

lucimichi
1. sep 2024

@svetlonos ona nemá tie pravé životné hodnoty, je mladá, nezrelá. Neviem čo by robila kebyže jej musia odrezať prsník kvôli rakovine ako sa to stalo v mojej rodine. Nechápe že telo je len obal, duša je dôležitá!

svetlonos
1. sep 2024

@nikoletta1712
ale ty máš na milion percent aj normalne dovody a nie je to o povrchnosti 😉

zuzanita1609
1. sep 2024

A verím, že žiadna rozumná kočka-mamina ťa tu nebude prehovárať,aby si zmenila názor 😏. Pretože tvoje dôvody, prečo nemať deti sú ozaj sebecké a malicherné. Ty si sa rozhodla správne. Nikdy nie je dobré,keď má "dieťa" dieťa 😉. Časom dospeješ(rozumovo),ja dúfam,že to nebude neskoro pre teba a nebudeš si biť hlavu o stenu, aká povrchná si bola 😌. Svoje nastavenie možno oklameš,ale vek a nedajbože choroby k tomu, určite nie. Nezískaš nič,iba stratiš. Vek a telo neobabreš 😏.

marca12
1. sep 2024

Nikomu nemusis vysvetlovat,preco nechces deti. Nemame povinnost rodit deti. Je to kazdeho vec ako chce prezit zivot. Ale so svojim myslenim ohladne tela musis zacat pracovat. Lebo upnut sa na telo je nezdrave. Uvedomujes si,ze budes aj starnut,budes vraskava,mozno ochories,mozno budes potrebovat operaciu. Ako to psychicky chces zvladnut? Telo je len schranka. Darmo mas pekne telo,ked z tvojho vnutra nic pekne nevyzaruje. To je dolezite,co mame vnutri.

zuzanita1609
1. sep 2024

@zuzanita1609 bude prehovárať

cafelatte
1. sep 2024

Mam 3 pôrody, ani jedna stria. Telo ti zostarne tak ci tak, takže budeš raz stará presne ako všetky ženy ale budeš sama bez dieťaťa..tvoja voľba, ak budeš tak spokojná.

svetlonos
1. sep 2024

Akurát čítam 😂 ešte si aj krajšia ako polovica žien? Hmmm. No daj fotku 😉 Kedysi tu bola diskusia kde zeny dávali svoje fotky, Mnohé myslím okolo 40 + A fakt sú pekné. Vies preco? Maju tu vnútornú krásu, ktora preziari aj na vonok. A potom sú aj krásne ženy - ale je to len povrchová krása. Pre také je vhodný tiez rovnaky, dokonalý "ken". Ale z peknej nádoby sa nenájde nik keď je prázdna. Ty totiž len svoj vzhľad vyzdvihuje, nič iné. Mnohí sa venujú svojmu intelektu, cestovaniu kariére. Super. Ale ty to máš tu trosku popletene. Bud krásna, bud šťastná a nemaj kludne deti. Ale krása fakt nie je všetko.

doriiis
1. sep 2024

Autorka bude buď veľmi mladá a sprostá alebo a to si myslím,že je pravdepodobnejsie je vekom okolo 30 tky.Jej najväčší úspech bol,keď dokončila OA a odsťahovala sa od rodičov.Toho pravého ešte určite nestretla a zjavne žiadny normálny chlap si nevie dostatočne vážiť jej nadkrasu.🤷🏻‍♀️

daduska28
autor
1. sep 2024

@doriiis myslíte si úplne zle 💁🏼‍♀️

daduska28
autor
1. sep 2024

@svetlonos ja som nenapisala že som krásna. Čítaj s porozumením.