Ženské myšlienky: Je sebectvo nechcieť deti?
Ahojte, stretli ste sa už so ženami alebo ak tu náhodou aj nejaké sú, že ste rozmýšľali nad tým že nechcete mať deti? Napríklad kvôli tomu, že po pôrode to telo je také aké je samozrejme nie u každej. Napríklad že už nemáte to sebavedomie a hanbíte sa pred chlapom po pôrode. Pretože videla som už aj také ženy ktoré mali také nie pekné brucho plus do toho strie. Alebo také nepevné prsia po kojení a plus tých dalších negatívnych vecí ktoré môžu nastať. Veľmi ma to odrádza a asi by som sa ja psychicky zrútila keby som mala tak skončiť po pôrode. Snažím sa dosť o seba starať a samozrejme chcem dobre vyzerať a tieto veci ma strašne odrádzajú mať raz deti. Nestretla som sa ešte s takýmito “sebeckými” ženami pretože už aj taký názor som na to počula. Do toho skoro žiadny voľný čas a postupom času neviem či by som chcela toto všetko obetovať kvôli dieťaťu. Teraz to nepíšem v zlom kto je spokojný je spokojný nikoho nesúdim len chcem vedieť či sú tu aj také ženy ktoré majú presne takéto myšlienky ako ja. Dúfam, že nie som jediná ktorá je taká “sebecká” 🙂
PS: Chcem len vaše názory, prosím žiadne hádky 🙂
@daduska28 všetko čo si napísala, je pravda. Ale podstatu z môjho príspevku si si neosvojila. I tvoja teraz pekná postava raz pominie a nemala by si sa upínať na svoj vzhľad. Keď je to teraz jediné, čo ťa teší, čo ťa bude tešiť potom, keď zostarneš? Aby si ma nepochopila zle, mne je jedno či chceš alebo nechceš dieťa. Je to každého osobná vec a nie je to žiadna povinnosť. Ale ako hlavný dôvod mať obavu o stratu peknej postavy, to je povrchný dôvod. Mala by si sa vo svojom živote zamerať na vyššie hodnoty ako je len postava.
@daduska28
ja čítam s porozumením aj medzi riadkami. Napísala si, že si krajšia ako polovica žien. Ja som ti napísala, buď krásna a to ti aj prajem. Len ti chýba ešte mnoho aby si tu skutočnú krásu dosiahla. A to nemyslím vobec v zlom ale tebe treba dozrieť. To nezvládnu niektorí za celý život. Ty veľmi píšeš o tele a kráse. Vies, to je ok. Ved treba sa o seba starat. Ale pekná tvar a telo ti šťastie nezaručí. Ty totiž o ničom inom poriadne nepíšeš. Ja mam 2 deti a - preplatenie- tiez mam rada čas, keď som sama. Škôlka, opatrovatelka a môžem si robiť (v rámci moznosti) co chcem. To je uplne ok, tešiť sa z času pre seba.
@daduska28 jasne mam kamosky co nechceli mat deti a ani nemaju uz maju po 45 a neľutuju. Maju partnerov a cestujú po svete, sem tam zoberu netere a synovcov k moru. A mam kamosky co nemohli mat deti, nesli na umelé a ani nežiadali o adopciu. Tiez maju mužov a tiez cestujú a uzivaju si. Prijali to a netrápia sa s tym. Podla mna je dolezite si najst podobne zmýšľajúceho partnera a okolie, co ich za to neodsudzuje. Napriklad odo mna nikdy ziadna nepocula ziadnu otazku na temu deti, je to ich rozhodnutie a s radostou sledujem, ked mi poslu fotku zo sveta, kde boli ake maju ubytko a tak. Proste kazdy ma naplnenie v niečom inom a je to tak v poriadku.
som rada ze to konecne niekto takto narovinu napisal, tomu veru ze niesi sama kto takto premysla, doplnim dalsie podstatne info: zdravotne problemy, zdedene faktory, financie, vek... a poprosim zdrzat sa debilnych hejtov 🙂
Všetko je aj tak o peniazoch. Pozri na Kollarove pipky. Ani jedna nevypada na to, zeby vyzerali ako dodrbane chudery lebo rodili. Umele kozy, pysky a podvozok im tiež na klinike spravia. Tvoje dôvody su smiešne, ako 16-rocna. Najdi si bohatého chlapa a budes vyzerať ok. A ked sa moc nevyzeries pocas teho, tak nebudú ani strie. A vybavis si cisársky, aby si sa nepomočovala, dojčiť tiež nie je zákonom povinné. Ja ta zas chápem, tiez nechcem telo vystavovať nekomfortu a riziku, ale ak by mi srdce pistalo po rozmnoženi môjho génu tak asi pojdem aj cez bolest ako hovorí. Argumenty typu že aj tak zostarnes, u mna neobstoja. To je take chlacholenie unavených a predcasne zostarnutych matiek, co nemajú na plastiku. Naco byt stará v 25-30 ked nemusím. Našťastie mat decko uz nie je občianska povinnosť ako za sociku. A preto nemusíme starnut uz v mladom veku.
@daduska28 ako hlavný dôvod, ktorý opisuješ podstatnú väčšinu tvojho príspevku a gro je obava z psychického zrútenia sa kvôli zmene tela po pôrode. Zmena tela môže nastať aj oveľa skôr, stačí, že prídu neočakávané životné situácie ako je ťažká choroba a kvôli tomu by si sa rútila?
Je dobré, že tvoj výzor a tvoje telo nie sú tvoje jediné potešenie v živote, lebo to by bolo fakt málo.
Inak nechápem čo si sledovala založením diskusie. Niekto iný ťa má utvrdiť, že ozaj dieťa nechceš alebo ti majú dať cudzí ľudia požehnanie? Ak zakladáš takúto diskusiu, nemáš to v sebe vysporiadané.
@svetlonos len tak mimo témy... poteší,keď sa tu ,či inde dokáže niekto aj ospravedlniť,nie len zhejtovať,zvoziť 😊.
Nečítam všetko ...áno, poznala som takú ženu mala som 24 r a moja súkromná učiteľka nemčiny mala 34 pekná žena, ale stále nejaké vzťahové problémy žila v Rakúsku, Taliansku našla si chlapa s dieťaťom, ktorému zomrela žena chlapec jej vadil odišla od neho znova na SK.Raz mi povedala, že si nevie predstaviť mať vyťahané brucho od pôrodu a zničené prsia mňa to vtedy sokovalo, lebo takto som nepremýšľala nad materstvom možno aj preto nemám nikde strie🤪bola veľmi zvláštna povaha žila s matkou a zdalo sa mi, že sa skôr boji dospieť a stále je také "dieťa" svojich rodičov.Mam takú istu švagrinú...deti nemôžu mať deti a často je to len strach zo zodpovednosti a z toho, že to je moje rozhodnutie, že nerozhodne za mňa rodič, partner a neverím si ...je to ťažké a na celý život a preto sa to ukrýva za niečo iné ako povedať pravdu bojím sa.Ale je úplne v poriadku nemať deti
Mojej dcére sa spravili strie na bokoch v 12 r, keď pribrala a narástla.
Mám známu ma dve deti syna ten je ženatý má 3 deti a dcéra vydata už cez 10 rokov a deti nechcu ani za svet.Ale našla takeho ktorý zdieľa to čo ONA .Takže je to na dohode a žiju cestuju majú veľa aktívit že povedal že dieťa by im narušalo ten ich slobodný život nikomu sa nemusia prispôsobovať.Ja si to nevie ani len predstaviť dobrovoľne nemať deti.Sú ženy čo nemajú dobrovoľne deti sa tak rozhodli.
Mám dve švagrine jedna už dospele deti už ma vnúčku a ta druha slobodna bezdetná 51 ročna. TY nie si saMa na Slovensku čo dobrovoľne nechce mať deti strašne veľa je takých.
@daduska28 nechciet dieta je úplne, ale uplne v poriadku.
Nechciet dieťa, kvôli telesným zmenám, až dokonca "zrúteniu sa" z možnej telesnej zmeny, to už v poriadku nie je. A nie kvôli dieťaťu.
Odporúčam ti tvoju posadnutosť dokonalým telom riešiť s odborníkom už teraz. Všetci starneme a mám pocit, že ty to starnutie nebudeš zvládať práve najlepšie.
Popracuj na sebaláske a sebaprijatí bez ohľadu na fyzicno, inak prejde niekoľko rokov a "zrútis sa" bez ohľadu či budeš či nebudeš matkou.
@beronsche áno určite sa pominie aj krása tela ale písala som príspevok o tom telo po pôrode. Ženy rodia od tých 20-40 cca tak nechápem prečo tu rozoberáte starobu. Je to prirodzené starnúť, ale to neznamená ze už mlada žena sa musí zmieriť s tým že má strie po pôrode napríklad. Keď sú ženy ktorým to nevadí a sú spokojné tak sú ale sú tu napríklad ženy ktoré rodiť nechcú a nechcú mať “jazvy” po pôrode. Podľa mňa je to normálne keď chcú ženy dobre vyzerať a starajú sa o seba a nepociťujú ten pocit že chcem dieťa 😊
@daduska28 telo nemusí len zostarnúť. Môžeš dostať vážne ochorenie a strie či brucho bude to posledné čo ťa bude trápiť. Ak dieťa nechceš, je to ok.

Inak, aj my s detmi mame fajnovu vymakanu riť 😘
A celkovo postavu. Dieta je len vyhovorka