icon

Ženy, ako si vážite svoje svokry?

17. jan 2025

Existuju este nejake nevesty, ktore si vazia a su slusne k svojej svokre? Abo dnes vsetky mlade zeny uprednostnuju len svoju mamicku a svoju rodinu a muzovu rodinu by najradsej vymazali? Preco to tak je?

Strana
z6
lapersefona
20. jan 2025

@maya_hi mas môj veľký obdiv. Človek na niektoré veci príde v živote neskôr. Tiež je to cesta. Koľko má svokra rokov? Muzom toto nevysvetlime oni majú na to iný meter.
Ja som mala milu svokru aspoň som si myslela, ze ma berie ako dcéru tak ako sa tvárila ale pri určitých situáciách po 10 rokoch sa ukázala a zistila son ze nikdy má tak nebrala a ani nebude. Taky je život a ja som bola naivna

007marianna007
20. jan 2025

Áno, ja si vážim svoju svokru. Je to úžasná žena

evka_21
20. jan 2025

😂 ona sa váži sama.. ale k veci, ja mám svokry dve (neviem ako som si to "zaslúžila") 😀 a mám k nim neutrálny postoj, obidve akceptujem, s obidvoma sa porozprávam, obidve vypočujem (ak s niečim nesúhlasím tak logicky jedným uchom dnu a druhým von) a obidvom vykám aj keď ma žiadali aby som im tykala ale proste necítim to tak 🙂 ... A áno logicky mam radšej svoju mamu lebo je to moja mama 🤭

niki_j
20. jan 2025

Ako sa hovorí - na vine sú vždy obaja - muž aj svokra 🤭 Vtipy stranou, sú svokry ktoré sú úžasné a pomáhajú keď treba. Potom sú svokry ako tá moja a tá sa starala do všetkého, od toho kde budem pracovať, či sa presťahujeme kam chceme ( vnucovala nám vždy svoju dedinu ) , kojenie ( nech dám sunár, veď ona dávala ) milion vecí o ktoré som ju požiadala - slušne- nech nechá na mňa a muža aby sme sa rozhodli spolu ignorovala, poza môj chrbát vnucovala mužovi svoje nápady. Ani nespočítam koľkokrát som sa ja doma hádala s mužom kvôli nej, pretože on to bral tak že jeho mamka má pravdu vždy, ona bola šťastná že s ňou synáčik súhlasí a ja som si mohla oči vyplakať. Teraz máme pred rozvodom, netvrdím že práve kvôli nej ale do dnešného dňa nám “pomáha” svojim vnucovaním. A nie vnucovaním pomoci, to je ešte ten lepší prípad, ona vnucuje len svoje názory. Čiže záver - záleží na svokre, ja som si ju vážila, mali sme veľmi dobrý vzťah, dokonca lepší než s mamou, len prišla doba ( svadba, deti ) a začala sa snažiť vseťko riadiť, kontrolovaťˇ. Tam skončil môj dobrý vzťah s ňou.

maya_hi
20. jan 2025

@softiesofie nie naozaj nie je. Ja práve beriem veci s obrovskou rezervou, radšej veci pretočím na srandu aj keď som videla, že tam bol pokus o zosmiešnenie, zhadzovanie. Skôr svokra bola vždy veľmi náročná. Vadilo jej všetko. Keď sme prišli na návštevu, bavila sa len s mužom, na témy úplne mimo mňa, tak som si občas vytiahla časopis, a to jej vadilo. Mala som jednoducho len sedieť a počúvať o čom sa rozprávajú. A podobné "cvičenia" poslušnosti 😏 Nevadilo mi, že keď som diaľkovo študovala, potom aj s malou dcérkou, nikdy sa neopýtala, ako mi to ide, či sa darí. Ani slovo sme o mojej škole neprehodili. Ale je pravda, že keď som ju skončila, rozprávala o svojej známej, ktorá si v minulosti urobila VŠ, ale to bolo "len" diaľkovo. Čo patrične zdôraznila. To sú podobné situácie, keď zamrzol aj môj muž, takže to naozaj nie je nejaký subjektívny pohľad. To proste cítiš. Nikdy to nebol otvorený konflikt, robí to veľmi šikovne, takým podrýpavaním, poznámkami, voči ktorým keď sa začneš brániť, budeš vyzerať ako ešte väčšia hlupňa. Také trápne žabo-myšie vojny do ktorých sa ja nepúšťam. Radšej sa stiahnem. Na začiatku vzťahu na mňa ale útočila takým spôsobom akoby práve jej bolo stále ubližované a sťažovala sa môjmu mužovi. Ako ona vidí, že nechcem aby prišla, alebo šla niekam s nami. Stále čosi bolo. Raz mi zavolala, že najlepšie by bolo aby sme sa už nestretávali. Boli sme s mužom 3 roky spolu. Ja, ako 25 ročná sopľa, som ju začala upokojovať a vysvetľovať, že si nemyslím, že takéto pálenie mostov je nejaké riešenie. Že na vzťahoch sa predsa musí trocha pracovať. Lebo som.tomu naozaj verila. Že sa dajú prekonať aj nejaké antipatie ak ľudia chcú. Uprosovala som ju ale ona hrdo že to nemá zmysel. Dnes už viem, že toto je jej spôsob komunikácie so svetom. Citové vydieranie. V krízovom období a v slabých chvíľach to prispustil aj môj muž. Doslova povedal, že jeho mama je zlý človek.
Dopadlo to tak, že 2 týždne po telefonáte som zistila, že som tehotná. A bola prvá dilema, ktorú už dnes ľutujem. Mali sme tam ísť na Vianoce, akoby sa nechumelilo. On aj ona akoby zabudli na telefonát. A ja trúba som šla. Lebo som nechcela dcéru pripraviť o starých rodičov. Pre nič iné. A doteraz to tak je. Tá rodina ma obrala o zdravie. Doslova. Hrýzla som si roky do jazyka. Minula som.na ne svoju mladosť 🫤

maya_hi
20. jan 2025

@lapersefona teraz už má vyše osemdesiat. Ja som nad všetkým uvažovala zo všetkých strán. Som krava neskutočne tolerantná a ešte keď mi dá niekto facku, rozmýšľam.či to nie je len tým, že sa chudák zle vyspal 😁 V čase keď to bolo so svokrou najhoršie, prežívala sama ťažké obdobie. Odsťahovali sa z bytu kde žili desiatky rokov a vrátila sa do rodnej dediny. Na staré kolená. Zanechali miesto, kde mali kopec známych. Do toho bola v podstate teoreticky v období prechodu. V podstate za to asi ani nemôže 😏

lapersefona
20. jan 2025

@maya_hi si proste dobrý človek s dobrým srdcom. Škoda ze to muž nevidi možno časom neskôr a svokry si hlavne dovoľujú tam kde sa dá . Mam svagornku ale ta je dosť drza a jej sa bojím dačo povedať a ja som mierna tak vieš jak to vyzerá. Nevadí nevidime sa casto

mariska1989
20. jan 2025

Vážim no nakoľko sú všelijaky a vidí to aj manžel tak je to tak ako je . Manžel ide radšej k mojej mame ako za svoju . Správam sa slušne nič nehovorím radšej až je kľud ale niekedy to není len o svokre ale aj svokra alebo švagriná, švagor

katarinka963
20. jan 2025

Nevidela som ju 8 rokov a tri mesiace.
Predychavam, že ju budem vidieť na prijmani

64jarka64
29. nov 2025

@anonym_autor aj u nás to tak je,žial a je nás viac,smutné ale je to tak a človek by im aj modré z neba zniesol aj malého postrážime kedy treba a já napríklad nemožem isť pre neho ani do školky iba jej mama može

anonym_670b75
29. nov 2025
@64jarka64

@anonym_autor aj u nás to tak je,žial a je nás viac,smutné ale je to tak a človek by im aj modré z neba zniesol aj malého postrážime kedy treba a já napríklad nemožem isť pre neho ani do školky iba jej mama može

@64jarka64 možno preto, že sa aj o nej vyjadruješ, že je to p....?

Strana
z6