Ženy, ako si vážite svoje svokry?
Existuju este nejake nevesty, ktore si vazia a su slusne k svojej svokre? Abo dnes vsetky mlade zeny uprednostnuju len svoju mamicku a svoju rodinu a muzovu rodinu by najradsej vymazali? Preco to tak je?
A čakáš,že sem napíše nejaká nevesta snov,ktorá svojej svokre nevie prísť na meno?
Že sa ti pochváli tým,že je harpia?
Ja mám super svokru,vážime sa navzájom,rešpektujeme sa a máme dobrý vzťah.
Dokonca som si ju dobrovoľne nasťahovala do domu.🤷🏻♀️
@vevesh akej národnosti je ak sa môžem spýtať. Ta si ale musela vytrpiet?
Áno a veľmi.
Ja svoju svokru rešpektujem, ale teda neviem si s ňou predstaviť napr. bývať alebo tráviť s ňou viac času ako je treba.
@lapersefona kurdskej
Vážim si svoju svokru, rešpektujem ju ako ženu, matku. Vážim si ju úplne rovnako ako moju vlastnú mamu. Ale toto je obojstranné. Ona mňa tiež rešpektuje a chová sa ku mne ako k rovnocennej bytosti. Nemáme dokonalý vzťah, sme odlišné a vieme na seba občas pozazerať,🫣 rozhodne nesúhlasím so všetkým čo si mysli, čo robí a ani ona nesúhlasí so všetkým čo robím ja. Takto to má byť. ALE. Mužova rodina nebude nikdy pre mňa to iste ako moja rodina. Mam celú jeho rodinu rada, ale nie je to to iste ako mať rads vlastnú mamu, otca. Nemám potrebu si so svokrou písať každý deň, nechcem jej hovoriť všetko, ani nemám potrebu s ňou chodiť čo ja viem na prechádzky a tak. Nie je možné mať matku a svokru na rovnakej úrovni. Je fakt stupídne, ak si to niekto môže myslieť a byť sklamaný, z toho, že to tak nie je. Povedz, ty máš svoju nevestu rada rovnako ako tvojho syna? Nemyslím si. A aj keby ste si sadli, čo sa tu evidentne nestalo, neverím, že by si k nej cítila takú lásku ako k vlastnej rodine
Bolo by fajn napísať k tomu aj niečo konkrétnejšie, lebo takto z toho vychádzaš ako presne ten typ neznesiteľnej svokry, ktorá nevie vystáť nevestu len tak z princípu a je zla len pre to, že si nenechá od teba organizovať život
Povedala by som, ze nevesta nikdy neodstaví svokru alebo švagrinú len tak z ničoho nič, ale nevesta, ak sa tak rozhodne, má na to vážne dôvody.
Pokiaľ budú svokricky rešpektovať svoje nevesty, nevesty si budú vážiť svokry. Čo dávaš to dostaneš 🤷
Ja si moju svokru nevazim (absolutne nie) je mi uplne lahostajna
Ja som uprednostnila mužovu rodinu, svokru sme brávali na výlety. Bývame ďaleko a videla som že muž ma s ňou nadštandardný vztah. Chcela som aby bol šťastný, aby dcéra aby mala s babkou vzťah aj napriek vzdialenosti. Muž si to však absolútne nevážil a svokra ma nikdy nemala rada a neprijala ma, nech som robila čokoľvek. Prestala som sa v istom momente snažiť. Zistila som, že som zatiaľ zanedbala vzťahy s vlastnou rodinou... a muž mi zrazu vykričal že som manipulátorka a snažím sa ho odtrhnúť od rodiny. Už som neskákala ako potreboval.Tak to máš tak. Podaj prst a zožerú ťa celého a ešte si za zlú 🤷🏻♀️ Veľmi som túžila aby ma jeho rodina prijala a mali sme dobré a úprimné vzťahy. Minula som na to celú svoju mladosť a dnes to veľmi ľutujem. 🫤
@maya_hi a ako to je dnes?
Pravidelne chodíme k svokre, vidím sa s nou viac ako s mojou mamou ale moja mama je 350km od nás. Nestará sa mi do výchovy až na jeden incident. Vysvetlili sme si a nie je problém.
Ja mam rodinu svojho snubenca rada. So svkorou vychádzame skvele a často sa navštevujeme. Čiže je všetky mladé ženy sú rovnaké ako popisujes
@lapersefona tvárime sa že je všetko o.k. až kým zase nenarazíme na túto tému. Mne vôbec nevadí byť so svokrou, vždy som to nejako prežila. Vadí mi to, že môj muž nechápe, že ma trápi ako som celý čas neprijatá jeho rodinou. Ide si stále svoje a obhajuje svoju rodinu. Vie dobre aká vedela byť jeho mama ku mne nepríjemná, ale nepripustí to nahlas. Už vyše 25 rokov počúvam výlevy ako musíme robiť kompromisy, lebo nevieme dokedy tu s nami rodičia budú (teda myslel hlavne svoju mamu, nie otca a už vôbec mojich rodičov 😏). Akurát ze prešlo 25 rokov, nám život beží a mladosť v pr.eli... Keďže bývame ďaleko organizovali sme vždy dlhodobejšie návštevy, prišli k nám na 2-3 dni, spali u nás, jedli, o všetko postarané. Fakt som sa snažila. Dnes ma to veľmi mrzí. Že som si nepostavila hlavu, neriešila seba, môj vzťah s deťmi, s mojou vlastnou rodinou... a muža postaviť do pozície buď/alebo. Keď mi minulý rok vykričal ako nepríčetný, ako mu bránim stretávať sa s rodinou, všetko sa vo mne zrútilo. On je veľmi nerozhodný, s bratmi má sám dosť komplikovaný vzťah a nedoriešené traumy z detstva. Má sám problém vyjadriť či chce. A ten jeho výstup bol len zrkadlenie toho v čom je sám uväznený. Nevie otvorene komunikovať. Pre neho akákoľvek debata a hľadanie kompromisu je hneď manipulácia. Poviem ti pravdu, vidím to ako také vyhasínajúce manželstvo. Sama mám syna. Veľa nad všetkým uvažujem. Pozerám sa na to dievča ktoré im prišlo do rodiny a rozmýšľam, či by som mala to srdce takto sa k nej správať. Tam boli vždy len požiadavky na mňa, aká by som mala, nemala byť... a roky som do toho padala a trápila.sa čo ešte robím zle a v čom som nedokonalá. Až teraz postupne prichádzam na to, že aj ja by som si mohla želať lepšieho manžela, lepšiu svokru 🤔 Keď tu na MK vidím, ako si niektoré mladé ženy sťažujú, vidíš, ja som.to nikdy nerobila. Lebo ja som žila v tom a bola presvedčená, že to LEN JA SOM TÁ CHYBNÁ, DIVNÁ a musím sa veľmi snažiť aby som si zaslúžila milšie správanie. Do istej miery mali pravdu. Bola moja chyba, že som sa neotočila na päte v pravý čas. Často rozmýšľam o momentoch, "červených vlajkách" keď som to mala urobiť a predstavujem si, ako by môj život asi vyzeral 🫤 To investovanie do týchto vzťahov mi teraz príde ako strašné mrhanie časom. Vtedy som to chcela udržať zubami nechtami. Nemala som nikoho, kto by mi povedal- nechoď, kde ťa nevolajú a zbytočne sa neponižuj.
@maya_hi A na zaklade coho mas pocit, ze si neprijata do rodiny? Ako sa to prejavuje?
A hlavne ked byvaju daleko?
Lebo su aj nevesty, ktore ocakavaju nekonecne ofukovanie a podkladanie sa zo strany svokry a normalny slusny mozno formalnejsi vztah je pre nevestu nedostacujuci.
Je len hypoteticky, netvrdim, ze je to tvoj pripad.
@jankalukasova takto som nad tým nikdy neuvažovala a je to veľká pravda.
Ale aj moja svokra je iný pripad
@softiesofie dovolím si odpovedať, aj keď neviem, či je to aj prípad @maya_hi - človek to cíti, že nie je prijatý. A mne sa to potvrdilo, keď mi svokra povedala, že ja nikdy nebudem s mojim mužom rodina, že rodina sú oni štyria (muž má ešte sestru) a ja sa nemám do nich starať. Tak nejako to istý čas fungovalo, kým neprišli deti a svokra si asi uvedomila, že toto asi nebola správna cesta… Teraz sa síce tvári, že je všetko v poriadku, ale robí veci, ktoré proste nie sú vhodné - podľa mňa túži po konflikte, ale tak, aby som ho ja vyvolala… Dám jeden príklad - Vianoce. Moje deti ešte veria na Mikuláša a Ježiška, tešia sa, robí im to radosť. Samozrejme, Mikuláša si našli doma, u mojich rodičov a u svokrovcov. No a moja svokra (bez prítomnosti môjho muža, ale v mojej prítomnosti) povedala deťom, že doma kúpila Mikuláša mama, u babky ho kúpila babka, ale k ním ho doniesol Mikuláš… Asi čakala, že vybuchnem. Ja som sa ovládala a slušne som jej povedala, že u nás doma bol Mikuláš.
Včera sme sa u nich po výlete zastavili. Keďže dievčatá potrebujú trénovať čítanie, skôr ako sa išli hrať, mali si prečítať (prváčka článok zo šlabikára, tretiačka 5 strán z knihy). Svokra tretiačku čítať nenechala, stále jej čosi šepkala a predčítavala. Čiže na škodu veci. Tu však zasiahol muž, takže svokra musela ustúpiť a nechať dcéru dočítať.

Nevazim, lebo muza opustila ako dieťa, nepostarala sa ani o svojich rodicov a ani o seba, takze sa na starobu treba o ňu starat (aj finančne)..