icon

Ženy vojakov na misií

mon1806
31. jan 2022

Prosím je tu niekto kto mal manžela na misií? Mam doma 5 ročného a v bruchu druhé babo a dnes mi oznámil ze ide na rok na Cyprus ako to mam ako prežiť? Samozrejme s tým nesúhlasím...... Aj keď nič s tým neurobím a bojím sa ze to úplne všetko zničí rok je strašne veľa

mon1806
autor
9. feb 2022

Vojenských policajtov je malo a oni musia chodiť všetci bohužiaľ nie je ich milión ako vojakov na útvaroch skúste si niečo o ton kuknúť 🙂 uvidíme co bude aj tak tam na nás nebude mať čas

cajomila
9. feb 2022

@mon1806 Máme v rodine vojenského policajta (pár rokov už vo výslužbe)...on bol aj v Afganistane, ale teda vždy chodil dobrovoľne.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
ibajaanikiny
9. feb 2022

@cajomila ved ja viem sama z praxe ako to je,len autorka tomu veri,ze “musi”…pri tom su to enormne tlaky,keby odmietol,za neho sa najde dalsich “10” nahradnikov…cize si to len “posunul” ak mal ist uz v septembri…a presne,Cyprus,kazdy z kolegov a rodiny kto tam bol,tak povedali,ze dobre platena dovolenka,obcas nejaky vycvik a tak,ale ako som spomenula,je to mierova misia,takze pan manzel si tam pojde oddychnut za cca 3500e mesacne,tot sjo…lenze uz sa mi nechcelo oponovat,kedze autorka zase prizvukovala,ze “musi”. Nezaujima ma,co jej povedal a comu veri,je to ich vec,len som jej odpovedala na otazku,skor upokojila,ze sa o neho bat nemusi…inak,tiez by som sla,ale uz som stara koza a mam rodinu😁 niekedy si poviem,ze aj na Mesiac by som sa dala vyslat😁😁😁ale ked opadne zlost,poviem si,ze potom by mi bolo smutno za mojimi “mrskami”😋

danieladeley
9. feb 2022

@mon1806 a kde si mame "nieco o tom kuknut"? na ktorom verejnom zdroji sa akoze o tomto dozvies, prosim ta? :D daj link....lebo tak to vyzera, ze sa tieto veci daju skvele "utajit" aj pred manzelkami

mon1806
autor
10. feb 2022

Ze ja som tu vôbec niečo napísala 🙄🙄🙄 dobre nechám vás v tom ze ide tam dobrovoľne a ide od nás zdrhnut aby mal pokoj, ja viem akého mam muža doma a viem ze mi hovorí pravdu a viem aj ako to u nich v robote chodí nežijem sním polroka čiže ojebkat nás nechce dokonca aj s jeho šéfom sme sa bavili všetci čiže sama viem ako to ma ale dobre nechám vás v tom ze tam ide dobrovoľne 🙂 majte pekný deň už to nechajte tak

nika0204
10. feb 2022

@mon1806 ahoj,nevsimaj si ich ja viem ze mas pravdu…preboha zeny vazne su nyslite ze by ju klamal vlastny muz?ano bezne to tak funguje ze sa prihlasuje dobrovolne ale nie vzdy,vy tu vsetky pracujete na jeho oddeleni ?? keby ste boli tak dobre informovane ako ustipacne vedeli by ste ze presne na Cyprus momentalne a hlavne v.policajtov kludne mozu dat na silu….a co to su za sproste reci ze vedela si si koho si beries?to sa snim mala rozist ked zistila ze je/bude vojak?samozrejme ze aj ked to vedela ju to trapi..take reci maju panicky co maju manzelov doma 24hod denne…autorka drz sa viem co citis a prezivas❤️

raszuz
10. feb 2022

@mon1806 vojenský policajt nie je vojak???? Som sa pobavila, vojenskí policajti sú tiež vojaci, to ako keby sme povedali, že PrV slúžiaci na MO SR nie sú vojaci ....

lubigabrikova
10. feb 2022

Ahoj, pochybujem ,ze to dostavaju prikazom, ale budis a teda urcite sa to nedozvie par dni pred odchodom.
A co sa tyka odlucenia. Ja som prvykrat bola sama s detmi ( dcera 4 mes a syn mal vtedy 5 r) rok. A mala som na starosti este cely dom,psa a dve macky. Nebolo to lahke,nevravim,ale da sa to zvladnut . Druhykrat bol prec na 7 mes, to uz boli deti vacsie a taktiez funguje whatsapp, cize mohli sme si kazdy den volat. Takze to nebolo az take dramaticke.
Ja osobne vzdy vtedy myslim na slobodne mamicky alebo vdovy alebo rozvedene zeny,ktorym fakt nema kto pomoct. Moj muz je sice akurat niekde daleko,ale je tam, mysli na nas,lubi nas a keby ze sa nieco deje,vzdy mu viem zavolat a poradit sa.
Proste,taky je zivot.
Vies, koho si si vzala, je to jeho povolanie,ktore vas zivi, tak sa hold s tym musis zmierit.

mon1806
autor
10. feb 2022

@nika0204 ďakujem krásne 🧡🧡🧡💕

crystal333
10. feb 2022

Tiež mám manžela preč,ako som už tu písala. Je to už tretí krát. Dvakrát šiel dobrovoľne a teraz naposledy to dostal príkazom. Myslím si ,že tu prispievajú niektoré osoby čo majú info ,,počula som,mojho kamaráta kamarát,alebo jedna baba povedala,,🙄 🤣

mon1806
autor
10. feb 2022

A áno je to príslušník ozbrojených síl a kvázi vojak ale nie taký vojak ako obyčajný vojaci ktorý zametajú chodníky na útvare on je ten ktorý takých vojakov kontroluje a rieši ich priestupky a dáva im pokuty a tresty čiže je to trosku sakra rozdiel nie? Asi niečo také ako upratovačka a zdravotná sestra v nemocnici 👌

mon1806
autor
10. feb 2022

@crystal333 presne tak vedia o tom prd ale budú mňa tu presviedčať ze to nedostal príkazom 😃🙄 som sním 11 rokov a mal toľko príležitosti ísť a nikdy nešiel lebo nechcel a teraz zrazu pri dvoch deťoch sam uteká dobrovoľne 🤭😃😃 niektoré komentáre by si ženy mohli odpustiť fakt, neviem ci ich bežné doma muž klame ale u nás to nie je 🙂

crystal333
10. feb 2022

@ibajaanikiny ináč Cyprus je práveže na 💩 platené,a áno je to dovolenka. 😉 Treba si zistiť reálne info .

mon1806
autor
10. feb 2022

@crystal333 a vy si zistite naozaj co tam robia VOJACI a co tam robia VOJENSKÝ POLICAJTI prosím vás lebo majú úplne rozličný výkon práce tam

sonkaxxx
10. feb 2022

@mon1806 ahoj ja mam bratranca ktory takto chodil do Francuzska do Kanady .... atd ked boli deti male. Dosiahol hodnost major a je na dochodku po 40 a ma dobry dochodok a privyraba sI a je s rodinou viac. Skus sa na to pozriet ze mu to pomoze v kariere bude to tazke to mi ver, ale my zeny sme silne a zvladnes to. Ja sice nemam muza na misiach ale chodil a chodi robit prec z domu a mam dve male deti (4r a 3r) a staviame dom. Takze v soboty je od rana do vecera na stavbe. Vela rodin takto robi aby prezili. Podpor muza hlavne zatni zuby. Muz bude chodit na dovolenky domov. Drzim palce nech to zvladnete. Mas male babo v brusku tak sa sustred nan teraz a hlavne podpor manzela. On sa asi tiez citi zle ze ide niekde kde ani moc nechce ist.

mon1806
autor
10. feb 2022

@sonkaxxx ja viem ja ho podporujem, aj on mňa a vieme ze to dáme len to bude po tak dlhej dobe niečo strašné ze je preč, viem ze aj veľa žien takto to ma doma že je sama na decká ja viem ze to dáme len budeme smutný ze nie je doma

ibajaanikiny
10. feb 2022

@crystal333 ved 3500e je prd na to,ze je prec od rodiny 6,12,18 mesiacov…keby ste citali moje prispevky,zistili by ste,ze som z “fachu”,takze zbytocne utocit. Aj tu sumu som dala iba priemernu,je to aj menej a aj viac,lebo konecny plat zavisi od toho,na akej pozicii dany vojak,vojensky policajt alebo policajt ide🙂 asi tolko k tomu…druhy uhol pohladu,na to,ze tam ozaj “oddychuju” to za nie je malo…a k autorke sa uz nevyjadrujem,ked si ide svoje,ze prd o tom vieme,mozno niektore prd vedia,ale ja som sa jedno obdobie na tom aj priamo spolupodielala,takze uz radsej ani neragujem na jej presvedcenie. Je s nim 11 rokov,tak jej iste nic nemoze zatajit. Mame tu prveho,ktory ide “nedobrovolne”🙂 vsetko raz je prvy raz🙂

raszuz
Autor odpoveď zmazal
mon1806
autor
10. feb 2022

@ibajaanikiny este raz vam pisem vojenskych policajtov je malo a kazdy jeden z nich musi ist na misiiu nie je ich ako vojakov nasrato v kasarnach ja som tiez z fachu tak viem 🙂 pekny den ..... mame 18 000 vojakov tak ti si mozu vyberat kedy kde pojdu aj moj bol vojak a vtedy ich do misii nenutuili lebo je ich jak nasratych ....a este teraz prijali dalsich 600 vo februari
vojenskych policajtov je Vojenská polícia má podľa Ceba 386 vojenských policajtov !!! tak tolko k tomu asi je ich v porovnani s vojakmi dost malo nemyslite ? a kedze sa musia kazdy rok na cyprus menit a kazdeho polroka do lotysska tak sama uznajte dakujem pekne za komentovanie trapne ale uz radsej nekomnetujte lebo mam dost 🙂 pekny den
a ano niektory sa hlasia aj sami ale moj muz sa sam nehlasil , nie je debil aby mi klamal mame krasne manzelstvo neviem akot o je u vas na poriadku doma ale u nas to takto nedunguje 🙂

ibajaanikiny
10. feb 2022

@mon1806 aj policajtov je malo ked uz uvadzate priklad,a vlastne aj vojakov,lebo velke mnozstvo policajtov a vojakov sedi na teplych flekoch a to mensie mnozstvo je “vo vykone”. Ak ste z fachu,tak na co ste zakladali tuto temu?potom by ste sama vedeli,ze o com je misia na Cypre a neprehanali teatralne s tym stresom a strachom…ziadna ozbrojena zlozka nie je predimenzovana ludmi vo vykone,prave NAOPAK,ale ste z fachu,tak viete. Moje manzelstvo je v poriadku,o to sa bat nemusite,tema bola o inom,tak tu nerypte s mojim vztahom,s ktorym nemam problem. Vy ste sa pytali a ja som odpovedala,hned z uvodu som dala hlavne SLUSNE odpoved. Nerobte z vojenskych policajtov nadludi,je to rovnaka ozbrojena zlozka,len lepsie zaplatena ako napr. “bezny” policajt…takze ja si necham svoj nazor a Vy si nechajte svoj a tymto ukoncime tuto “nikamveducu” debatu. Rok Vam zbehne,ziadne obavy,vrati sa a idete dalej. Vela stastia

crystal333
10. feb 2022

@ibajaanikiny Ja som neutocila iba poznamenala,a som to myslela presne tak ako ste to aj vy napísali ,že vzhľadom na to ,že je človek mimo rodiny ,tak tunajší plat a čo prihodia vonku tak to bohvie aký rozdiel nie je....

raszuz
10. feb 2022

@mon1806 kde máme 18 000 vojakov? Ste tam rátali aj zamestnancov? Na to, že ste od fachu, máte trošku zvláštne informácie ...

mon1806
autor
10. feb 2022
mon1806
autor
10. feb 2022

Ďakujem. Pekne za komentáre ale už nekomentuje radšej 🙄🙏

raszuz
10. feb 2022

@mon1806 má pôsobiť, ale nepôsobí ...lebo to sú tabuľkové počty, veľa funkcií nie je obsadených, to ako žena od fachu, by ste mohla vedieť 😉

luccija
10. feb 2022

@mon1806 čo už narobis, keď ma takú prácu?Ja by som vojaka nechcela aj, keď každý má iné priority.

ibajaanikiny
10. feb 2022

@raszuz presne,kolko tabuliek je neobsadenych…tie ich statistiky su od reality daleko…a este z aktualit a podobnych mainstreamovych medii,ktore dostavaju udaje cez hovorcov,ktori povedia len to,co musia…18000 vojakov,skoro 22000 policajtov a realne vo vykone 8000 a aspon 2000 neobsadenych v kazdej zlozke,iba nasystemizovanych tabuliek…ale to sme uz mimo temy,nemame uz komentovat🙂

nika0204
10. feb 2022

@luccija to co su za nazory? Kto si vybera partnera podla povolania?😂okrem toho naco komentujes ked sa nevies vyjadrit k danej teme…ja osobne som si vyberala partnera z lasky a teda mam milujuceho starostliveho partnera a nenakazovala som mu ake povolanie si ma vybrat..potom tu zeny vyplakavaju ze ich chlap pije,bije ich alebo im neda ani cent ale hlavna vec ze je podnikatel na homeoffice😂😂to uz ake priority mate zeny

tani777
10. feb 2022

@mon1806 teraz som sa bavila o tom s muzom,vysvetlil mi,jak to maju policajti..no neviem,neda sa nejak vybavit,tym,ze si tehotna? Ze nejaky odklad este 🤷‍♀️