Ženy vojakov na misií
Prosím je tu niekto kto mal manžela na misií? Mam doma 5 ročného a v bruchu druhé babo a dnes mi oznámil ze ide na rok na Cyprus ako to mam ako prežiť? Samozrejme s tým nesúhlasím...... Aj keď nič s tým neurobím a bojím sa ze to úplne všetko zničí rok je strašne veľa
@katulienkax vsimla som si, ze uz je to druha diskusia o vojakoch, do ktorej ste sa zapojili... Ked nemate partnera alebo manzela vojaka, nechapem, co tu provokujete s blbymi recami 🙂 vam musel niekedy nejaky vojak velmi ublizit, ked mate take reci 🙂 predstavte si, ze velmi vela vojakov ma doma vztah, manzelstvo, ktore je plne funkcne a kolkokrst ovela krajsie, ako maju niektoré pary, ktore su nonstop spolu. Vase pribehy, jedna tetka povedala su uplne zbytocne. Nechapem, co sa vobec zapajate do diskusie, o ktorej nemate ani paru. Ja sa tiez nezapajam do diskusii, do ktorych mi nic 🙂 niekedy je mlcat zlato 🙂 a muzi na misiach robia uplne ine veci, ako nahanaju ine zeny. Su radi, ked si unaveni oddychnu. Pozerate asi moc telenoviel 🙂
@mon1806 ahoj. Aj moj manzel je VP a akurat riesime tuto situaciu. Mame chlapca 4 roky(buduci rok predskolak) a dcerku 1,5roka. V septembri 2023 ide na Cyprus tiez, my len riesime otazku vlastne co a ako teraz, kedze je ta povinna predskolska dochadzka a co so synom a ako to funguje s prestupom a skolkou.
@mon1806 manzel mi vysvetlil ako to je s tymi misiami. Ano, u VP je lahke sa dostat na misii lebo ich je malo. To znamena, ze ak pride poziadavka-vymyslim si-15 ludi odchod tak tito su isti(to su ti, co sa napisali dobrovolne). Na jednotke ich je 25 a potrebuju napisat do rotacky este aspon napr 3 nahradnikov v pripade, ze by jeden alebo viac z tych istych vypadol a z nejakeho dovodu nemoze ist na misiu. V tom momente pada nahradnik za nho. Cize je to povinne aj nie. Ak je to tvoj pripad tak nezavidim, o to viac nie, ak nechcel ist. Ale vacsinou sa na oddeleni vedia dohodnut ak je nahradnikov viac, ze napr nepojde ten ale tamten. A ano, VP nie su radovi vojaci, je ich malo a preto maju aj vsetkeho viac a vsade ich pchaju. Moj ide dobrovolne a suhlasila som. Samoska ideme s nim ak sa nam to podari vyriesit, rok bez neho nedame ❤️❤️❤️
@matkahelka a to si platia sami?
Ahojte, dostala som sa k tejto diskusii a keďže si tým prechádzam aj ja, rada by som stručne napísala aj moju skúsenosť a možno požiadala aj o názor na toto celé pretože to nebolo pre mňa vôbec ľahké obdobie. S priateľom sme sa poznali cca len štyri mesiace a potom odišiel na Cyprus, kde bol zapísaný už predtým ako ma poznal. Povedal mi to približne po necelých dvoch mesiacoch, čo sme sa spoznávali, že odchádza preč. Ja študujem ešte k tomu v zahraničí, takže aj počas tých prvých štyroch mesiacov sme sa videli párkrát a viacmenej sme si písali, ale napriek tomu sme sa zaľúbili do seba. Keď odchádzal on chcel ísť do vzťahu na diaľku, ja som o tom presvedčená nebola pretože sme sa poznali krátko a rok bola veľmi dlhá doba. Nakoniec keďže som sa aj ja zalúbila, som si povedala, že to teda ideme skúsiť. Na začiatku som mu povedala čo mi vadí vo vzťahu atd. Prvé mesiace boli relatívne v pohode, on tam pracoval, pomerne dosť často keď nepracovali chodili po výletoch, čo samozrejme bolo v pohode, chápala som to aj keď ma trápilo, že to nerobí so mnou. Prvé problémy asi nastali ked si tam zobral nejaké voľno a išiel na jednu noc s kamaratom na hotel do nejakeho mesta, ktoré si chceli obzrieť, pamiatky atd. podľa jeho slov. Samozrejme to neskončilo len pri tom ale obzreli aj nejaké kluby čo samozrejme vedel, že to bola vec ktorá mi vadí obzvlášť keď to bol vzťah na diaľku ja som ho rok čakala doma sama. Po tomto som to chcela ukončiť pretože som sa v tom začala dosť trápiť. Povedal, že už tam nepôjde. Potom po pár mesiacoch tam na Cypre zorganizoval rozlúčku so slobodou pre kamaráta, na vile, na 5 dni, prišli tam asi 10 kamaráti, kde samozrejme boli v kluboch. Na mňa toto bolo už príliš, strašne veľa sme sa začali hádať, prišil výčitky veľké z každej strany, ja už som s nim nevedela ani normálne komunikovať. On bol doma cez rok trikrát, ja som bola za nim dvakrát. Keď som to chcela ukončiť, prišli vety ako že som nevďačná, čo on všetko pre mňa robí atd, že ma miluje,.. Nakoniec sme to nejako zvládli.. Prišiel domov, bolo cítiť veľké oddialenie medzi nami, on mi často hovoril aká som chladná a podobne, snažila som sa, chcela som aby to fungovalo, sľúbil mi, že si to vynahradíme keď sa vráti, po troch dňoch čo bol doma mi oznámil, že znovu musí odisť do Ameriky na necelé štyri mesiace a to už som nezvládla keď som si predstavila, že znovu všetko budem prežívať bezomňa, prišlo mi nevoľno pri predstave, že zase to bude len cez telefón, imaginárny vzťah, zase žiadny fyzický kontakt, pusa, spoločný smiech, alebo riešenie problémov normálne z oči do očí... Zase priši vety aká som nevďačná, že si nič nevážim, chladná osoba, že som ho využila a podobné veci, že som bola len v pekných chvíľach s nim, popritom toto vôbec nebolo pekné obdobie po väčšinu času, samozrejme tie chvíľe boli pekné čo sme boli spolu ale bolo ich málo a hádali sme sa aj vtedy. Úprimne obdivujem ženy, ktoré dokážu takto fungovať, keď sú stále samé, plus ešte keď majú deti. Ja som sa v tom neskutočne trápila ale ľúbila som ho preto som to nejako vydržala. Myslela som, že sa to niekam posunie keď príde, ale od začiatku nášho vzťahu sme stáli na tom istom mieste, nikde sa to neposunulo ani po jeho príchode, po pár mesiacoch čo bol doma, znovu odišiel, plus keď príde z Ameriky, ma pôsobiť ďalších ch 16 mesiacov niekde pri Bratislave, tri týždne tam a tri doma. Takže zase by to bolo na diaľku. Niekedy mi prídu myšlienky, či som urobila dobre rozhodnutie, ešte keď mi hovoril, čo všetko pre mňa robil, a že už nikdy ma nebude nikto tak milovať ako on...aj keď to je dosť manipulatívna technika. Ja som čakala dosť dlhú dobu na to aby sa to niekam posunulo si myslim..
@kiki93 Zvládať takéto odlúčenie potrebuje pevné základy a veľa tolerancie a obetavosti. U vás ten pevný základ nebol, nakoľko ste sa poznali krátko. Neviem co myslel tým, že Ti obetoval. Ale podľa mňa len voľný čas, aj toho bolo málo keď bol tak dlho preč. V podstate sa ani nepoznáte ale vznikajú hádky. Ja by som takýto vzťah neudrziavala.
@kabinka11 podľa jeho slov mi prispôsoboval celý život, aj keď sa to dosť vylučuje. Keď som mu ja hovorila ako sa v tom cítim, že sa v tom trápim a, že by sme to mali nechať tak, mi povedal, že či si ako myslím, že si hneď niekoho nájdem, že nechápe v čom mi má byť lepšie, keď mám človeka ktorý ma tak miluje...a podobné veci