Žiadna dovolenka - oprava domu
Baby idem sa sem vypísať , možno ma to prejde ..ja mám takú slušnú prechodnú depku , mali sme nasetrene peniaze, dosť peňazí, poruchalo sa nám niečo v dome , a proste bude to stáť par 1000e..baby ja viem že sú horšie veci , a toto je strašné povrchné , viem že ľudia sú chorý , že ľudia nemajú z čoho žiť , viem to a fackam sa zato , ale proste došlo mi to ľúto , že ani na dovolenku nemôžme ísť , že muž sa boji míňať lebo tak nemôžme...každý chodí na dovolenky(v mojom okolí),niekto aj na dve za leto a my hoc máme peniaze musíme zostať doma ,kvôli oprave , lebo ešte nevieme koľko nás to bude presne stát ...ale bude to dosť ..veľmi som nahnevaná 😔 ja som názoru ,že proste človek si za rok ten týždeň dovolenky zaslúži ..Nemusíte ma odsudzovať že je to povrchné , som si toho vedomá ..ale aj tak ma to štve😔
@bluka2 je pravda, ze s malymi detmi je to o dost narocnejsie ale zase nie nerealne. Keby ma tak strasne trapilo, ze nejdem na dovolenku, ze o tom zakladam temu na MK tak urcite nieco vymyslim aj za malo. Na konci oktobra budu jesenne prazdniny, kludne by som isla s detmi napr. nejake anglicko do filmoveho studia harryho pottera alebo cosi co ich bavi.
@sissy27 presne da sa to vyskladat vzdy casovo ked clovek chce.
Autorka: očakávaj najhoršie, ale dúfaj v najlepšie. Držím palce, aby to nebolo také hrozné ako sa teraz zdá a vyšlo aj na aspoň nejaký predĺžený víkend pri mori. A ak nie teraz, tak pôjdete na jar, to zbehne rýchlo 😉
@bluka2 podla mna na tyzden k moru nie je kratko. Viem, ze ludia chodia aj na dlhsie, ale mne osobne to staci, lebo na plazi je ta dovolenka relativne monotonna. A na vylety v tych horucavach je teplo, vzdy niekde vybehneme, ale to je o drzku.
Nemáte to v rámci poistenia domu? My máme dom poistený na také rôzne poruchy, že som neverila že čo všetko sa poistiť dá... Nám napríklad tiekol sprchový kút, musel sa vyberať, sušiť múry, dávať dole obkladačky a neviem čo všetko, lebo sme to samozrejme zistili až keď sme mali mokré steny z druhej strany za sprchovým kútom... Oprava nás nestála nič, všetko nám preplatili
@namornicka však to isté sa snažím povedať, týždeň je dosť, perfektný, ale víkend s deťmi k moru a pod. ani nie. Lebo s deťmi proste všetko dlhšie trvá
@timilv pravdu povediac neviem , mali by nám niečo vrátiť si myslím ale tak neviem koľko
..obkladačky vám ako dávali dole ? Museli ste vysekavat alebo nejako inak to vedeli spraviť?
@timilv bojím sa že v akom rozsahu mi poškodia dom aby mi opravili tie veci okolo ...lebo aj oprava a tieto veci budú niečo stať ...nám tiež 3steny máme mokré , najprv nám vodár hovoril že to stačí len ošetriť , omietky , a potom nanovo farbu a tak ...sme to robili 3krat dokola , a už sú také mokré že pleseň na Tom máme ...a to máme pomerne nový dom..tiež že bude na98 percent problém v kupelke
@bluka2 realne ten tyzden na SR mozes ospravedlnit bez problemu, plus dva vikendy k tomu a vie to byt 9 dni. Ak niekto nechce vymeskat ani to, ostava len ten vikend. Jasne, ze na vikend sa neoplati ist k moru ale oplatia sa podla mna na dve noci rozne city breaky kde vies kopu stihnut s dobrym planom ale ano pri malych detoch to vie byt dost hekticke.
No napr. vela ludi co poznam s malymi detmi takto chodia na vikend pariz disneyland, billund legoland a pod. zabavne parky.
Ja na tvojom mieste by som tu dovolenku po oprave domu este prehodnotila, pridu nedoplatky za energie. Ak vam taka oprava az tak narusila rozpocet a nieje ani na lacnu dovolenku, tak energie vas dorazia.
@ndrag nám niečo zostane , teda malo by , ale zas pre prípad núdze voľačo budeme musieť mať doma
Niektoré vysekali a niekde bola tak premočená stena, že išli dole úplne ľahko... Ale nám to našťastie hneď riešila firma vybratím sprchového kútu, lebo vodár nám narovinu povedal, že on nemá ako vedieť čo je pod sprchovým kútom a že bude lepšie to vybrať a pozrieť kde je problém... Takže sa nám pleseň na stene nestihla spraviť. Porazilo by ma asi, dom má aktuálne 5 rokov a toto sme riešili cca 2 roky dozadu, takže na 3ročnom dome.
@timilv aj nás má len o 2roky viac....aj nas poráža a keby sme vedeli hneď tak to dáme hneď aj spraviť ...a nečakali by sme doteraz ale tak už s tým nič nebarobime ..my to nemáme pri sprchovom ale že môže to byť v kúpeľni hoc čo , tak uvidíme čo z toho bude .. normálne sa bojím ale spraviť sa to musí dať ...nám tiež dôjde firma aby nám to všetko zistila
@timilv my máme zdokumentovaný celý dom , kde kade ide každá rúra...tam kde nám to preteká , nemáme vôbec nič , nič nám tade nevedie, zato vodár povedal že najprv to máme len takto riešiť , lebo ani jedna trúbka tade nejde ..že tam sa nemalo čo pokaziť aby to pretekalo ..a tak vidíš , tá firma hovorila že 98 percent kupelka , ešte prichádza do úvahy podlahové kúrenie ale malo pravdepodobné
Mrzí ma to aj za teba 😔. Verím, že to nebude až tak drahé a snáď aspoň na predĺžený víkend niekde na SVK vyjde ❤️❤️❤️.
@mikadooo ďakujem , tak prvoradý je dom a uvedomujem si to ,mne bolo ľúto tej dovolenky , ale ako som si aj myslela ,vypísala som sa z toho ,už mi je lepšie ...
My sme mali to šťastie, že to bolo na takom mieste kade nešlo podlahové kúrenie, tak nám hneď povedali že je to sprchový kút alebo niekde pod ním... A bola to nakoniec prasknutá súčiastka v odtokovej časti, ktorá spôsobila, že časť vody nešlo do odtoku ale pod sprchový kút... Čiže ako tak čítam, u nás to bola určite menšia závada ako to bude u vás, držím palce nech to dobre doriešite a nech vám poisťovňa preplatí čo najväčšiu časť...
@timilv ďakujem , no uvidíme , zas povedali a to hovoril aj vodár že podlahové kúrenie by bolo už vidno na kotli, že nieco by tak klesalo , neviem či tlak alebo čo nevyznám sa , ale že niečo by tam bolo vidieť ...ešte to môže byť prekvapenie čo to bude 🤦 lebo tým že tam nič nejde tak vôbec nevieme , a budú musieť hľadať že kde je chyba
Za mna určite dom oprava a dovolenku by som vôbec neriešila , my síce opravu domu neriešime , len sme na firme vyťažený a nie je teda vôbec problém vo financiách a poviem ti neboli sme za celé leto na žiadnej dovolenke ani na víkende a že vôbec neriešim že ľudia chodia po dovolenkach z môjho okolia . I keď odych by sme s manželom strašne potrebovali . Za mna oprava domu a uvidíte ako po oprave budete z financiami a určite aspoň na Slovensku nikde odych sj to bude pre mna voľno a relax vôbec nemusím byt ci v Turecku , Ománe alebo na Maldivách hlavne že si pôjdem od firmy s mužom a deckami odychnut. 😉
Su ludia,ktori si cely zivot nemozu dovolit dovolenku,ale to neznamena,ze my,co lepsie zarabame a vieme si odkladat na tu dobolenku,tak nemozme smutit,ze nam to nevyslo. Nemam rada,ked niekto povie,ze kolki ist nemozu a tu su. Ved aj ti ludia snivaju o dovolenke o lepsom zivote,nadavaju na chudobu,vladu a vsetko mozne. Nehanbime sa za svoje sny a nemali by sme byt dehonestovani,ze smutime,lebo nam nevysiel sen. To neznamena,ze nie sme vdacni alebo povrchni.
Robíš z komára somára. Pre jeden rok sa bez dovolenky svet nezrúti. Dom je omnoho podstatnejší. Ja nerozumiem,čo sa idú všetci predposrať z tých dovoleniek. Nemám,nejdem. Ľahká matematika. Ver tomu,že deckám je to laufr jedno,veď píšeš,že si robíte výlety. To len ty dramatizuješ,lebo vidíš v okolí,ako sa ľudia tvária,že dovolenka je nejaká povinnosť každý rok.
@onedaynick tak zase dovolenka je dovolenka, keď chcem oddychovať tak poväčšine nemám chuť variť na horaku kúpať sa v rieke, spat pod holým nebom a tak. Keď to niekto ma rad, fajn, to nestojí veľa. Ale keď porovnám ubytovanie, jedenie mimo, vstupné, tak teda sk je riadne vysoko. Nemám pocit, že autorka túži po dovolenke "pod klobúkom" ostatné vode na sk, najmä tie Tatry a všetky top destinácie drahšie ako last minut pri mori
@jana_eyre_2 neusiedler je v podstate pozostatok z mora. Ja tam chodím niekoľkokrát ročne, je to tam super 🙂
@nelka93 áno presne 🙂 nie len že reálne je to pozostatok, ale aj tá atmosféra najmä v podensdorfe je úplne primorská..
@koniarova deckam to nie je jedno, zalezi na veku.
A to ste až teraz zistili že vám dom pláva na vode? Vy ste to pred výstavbou nevedeli???u nás sú jedny čo ani taký dom nemôžu obývať a doslova vyhodili peniaze do vzduchu..tuším postavili na močarisku
@kamatopo nie nie nám niečo prasklo

@elizabet173 samozrejme že áno ale nemení to nič na Tom že ,to musíme zaplatiť a oni nakoniec budú zvažovať že či to vôbec preplatia