Žiarlim na dieťa môjho partnera

23. máj 2022

Je normálne ze ziarlim na dieta môjho partnera ktoré ma z predchádzajúceho vztahu? Dieta ma 5 rokov a ked je s nami tak mu dáva všetku pozornosť .. zacina mi to vadiť .. a kvôli dieťaťu je aj každý deň v kontakte z jeho ex na ktorú tiez nemam nervy pretože sa nám stará do vzťahu...

diamond007
23. máj 2022

Stáva sa, kamoška to tiež riešila. Zmierila sa s tým, prečítala o Tom všetky knihy. Časom to prijala, asi až keď mali svoje dieťa sa s tým viac vysporiadala.

zmrzlinka2021
23. máj 2022

Nie je to normalne!
To dieta je chuda, stratilo to, na čo má nárok kazde dieta - plnohodnotnu rodinu, kde sa rodicia lubia a staraju o dieta. A ty vycitas priatelovi, ze mu venuje vsetku pozornost?
Ved je to jeho milovane dieta! Je s nim par dni do mesiaca, mozno hodin... co mu ma pustit spievankovo a s tebou sa tam mojkat?

Jeho ex je jeho byvala manzelka a matka dietata - vzdy budu rodina, pretoze maju spolu dieta a je spravne, ze su v kontakte, lebo maju dietatko, maju zavazky.

Ak ti zalezi na tovjom priatelovi, nauc sa chapat to, ze je otec.

ciusinka
23. máj 2022

Nie, nie je to normalne..pochopila by som, keby ti vadilo to, ze sa vam jeho ex stara do vztahu, ale ze ti vadi jeho 5-rocne dieta a to, ze sa mu venuje a dava mu vsetku svoju pozornost, tak to normalne nie je a odporucala by som ti najst si niekoho bezdetneho..To dieta bude jeho uz navzdy, takych ako ty, si este moze najst dalsich 10..

anjelicek26
23. máj 2022

Nuz nauc sa stat nad vecou. Rodicia vzdy budu mat na prvom mieste - dieta - a az potom akykolvek partner... je to jeho krv, zivotna laska, kopia... nauc sa mat to dieta rada, raz bude surodenec toho vasho, ked svoj vztah posuniete dalej... To, ze ma kontakt s ex kvoli dietatu je tiez normalne...ako pisem, nadych, vydych, je u vas predpokladam kazdy druhy vikend alebo prazdniny, urob si program mimo alebo chodte vsetci, to dieta nevymazes nijakovsky (a ani sa o to nesnaz), prakticky muz vymaze skor teba ako to dieta zo vztahu...

melanta
23. máj 2022

Choď z toho vzťahu preč a nájdi si bezdetného. Ak nevieš tolerovať dieťa partnera, tešiť sa keď s ním, mať ho rada, tak vycúvaj. Žiarliť na dieťa nie je normálne. To dieťa nemôže za to, že je na svete. Ale ty môžeš za to, ak si si na začiatku vzťahu neuvedomila, že dieťa u normálneho človeka je na prvom mieste. To dieťa tu bolo skôr ako ty a vždy to tak bude. Nie každý toto vie akceptovať. Z tvojho textu nejde nič pozitívne, len veľmi negatívna emócia.

thoughtfulweirdo
23. máj 2022

Nie je to správne, ale je to časté. Aj môj manžel má deti z prvého manželstva a zo začiatku vzťahu som s tým mala trošku problém. Vieš kedy to prešlo? Keď som si uvedomila, že je to "husband material" a začala som ho vidieť ako otca mojich budúcich detí 😁 vtedy mi jeho starostlivosť o deti a to, že ich má na prvom mieste, začalo imponovať a stal sa z toho jeho ďalší veľký plusový bod 😁

pribinak
23. máj 2022

Pre svoje vlastne dobro si nájdi chlapa bez záväzkov.
On bude otcom navždy

zdenkastanka
23. máj 2022

Ale s tym si mala pocitat dopredu.dieta bude vzdy na 1.mieste nez ty!navzdy... a aj ex zial bude cely cas vo vasom zivote, kvoli dietatu... co si cakala??

0silvia0
23. máj 2022

Treba sa skusit vzit do koze toho maleho dietata. Ono prislo o kompletnu rodinu, ono musi spracuvat kopu veci okolo toho, coho su deti v povodnych rodinach usetrene.

viestta
23. máj 2022

Skus sa sama so sebou porozprávať ako to bude keď budete mat spoločne dieťa, teda on bude mať dve deti, medzi ktoré bude deliť svoju lásku. Budeš schopná tolerovať, že to tvoje nebude pre neho jedine? Budeš schopná tolerovať, že to vaše bude "ukrátené" o čas, pozornosť, lásku a aj peniaze, ktoré bude dávať tomu tvojmu nevlastnemu? To, že sa teraz delis o jeho pozornosť a nezvládas to, to je ešte nič oproti tomu co bude potom.
A podľa toho čo sa v tom rozhovor samej so sebou dozvieš sa zariad. Lebo jeho dieťa tu bude už navždy. Pôjde s vami na dovolenky. Muž mu bude kupovať darceky... Bude chodiť do školy, muž mu pôjde na stužkovú, na promóciu, na svadbu a ty budeš doma. Raz zdedi časť mužovho majetku.

majkabambulik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
23. máj 2022

asi by som radšej z toho vzťahu vycúvala...pre dobro všetkých zainteresovaných...

ovaaa
23. máj 2022

Dieťa je súčasť neho tak isto ako aj komunikácia s ex ohľadom výchovy, riešenia prázdnin atď, takže ak si s tým neni stotožnená treba mať vzťah s bezdetným mužom.

h2
23. máj 2022

Nie, nie je to normálne. Keď to nedokážeš prekonať, nájdi si chlapa bez záväzkov.

h2
23. máj 2022

@majkabambulik Ty si dobre mimo! 🤦🏻‍♀️

svetlonos
23. máj 2022

Ex by vyracala aj mna ale to by som ruesila s partnerom aby si to vyriesil. Ak by nechcel, odiska by som zo vztahu. Ale tvoja zuarlivist na male dieta normalna nie jeSkus si tu situaciu prehodit. Priatelka tvojho ex by ziarlila na tvoje 5 rocne dieta.
Ako by si to brala v takej situacii ? Je uplne normalne, ze on dietatu venuje uplnu pozornost, ved je s nim malo! Mozu ten den stravit aj bez teba, len spolu. Toto si v sebe vyries, pretoze keby mal partner ziarlit na moje dieta, ukoncim vztah. Je to z tvojej strany nezrele a dietatu by to ublizovalo.

rora
23. máj 2022

Aspon je to tatko ktory sa dietatu venuje aj po rozchode/rozvode a neposiela len platbu raz za mesiac.... ty to bud spracuj, alebo si najdi chlapa bez detí.... on bude svoje dieta riesit stale, zachvilu skolu, potom strednu skolu, mozno vysoku, bude sucastou jeho zivota, bude chciet byt aj s nou.... stale tu bude s vami.... proti tomu sa bojovat neda.

larazivago
23. máj 2022

@majkabambulik vy ste asi v roli tej manzelky🤦‍♀️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
larazivago
23. máj 2022

Autorka-zhejtovali vás tu poriadne. Ak vidíte to dieťa ako prekážku, hľadajte partnera bez záväzkov. Tu zlepšenie nevidím. A za vaše pocity vás tu určite nebudem súdiť, proste zidte z kratšej cesty.

petulda333
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
23. máj 2022

Ak chceš aby to s tým chlapom fungovalo musíš začať brat to dieťa ako. Jeho súčasť a nie ako tvoju konkurenciu. Predpokladám ze sa venuje aj len výlučne tebe.

Ja mam dieťa z predchádzajúceho manželstva a prvé čo som novému chlapovi povedala bolo ze nás vzťah má šancu len vtedy ak bude akceptovať aj moje dieťa, nemusí sa hrať na otca lebo ono otca ma. A áno tým ze pracujem a dieťa býva aj u otca, venujem dcére veľmi veľa pozornosti, keď sme spolu... nielen učenie ale aj maznanie hranie atď tak ako sa starostlivý rodič svojmu dieťaťu venuje... A áno aj on mal občas chvíle ze žiaril ale jednoducho ak má ľúbil musel pochopiť ze moja dcéra je mojou súčasťou, nie jeho konkurenciou a ze keby mi dá ultimátum tak sa rozhodnem pre dieta.. A áno tiež mal možnosť nájsť si ženu slobodnú bezdetnu a mohol mať celú jej pozornosť. Ale tak asi vedel prečo chce mňa.... Sme spolu zatiaľ niečo cez 2,5 roka... A funguje to. A hoci ex ma občas zavhvev ze sa musí starať, lebo dcéra určite trpí ze sa musí o mňa deliť ale osobne si myslím ze ho len trochu štve ze si rozumie aj s mojim partnerom

Čiže ak ti to dieťa vadí a vadí ti to ze sa musíš deliť, tak Žid radšej z kratšej cesty a nájdi si chlapa bez záväzkov.

viestta
23. máj 2022
akbara77
23. máj 2022

Nájdi si priateľa bez deti...lenže aj bude mať psa, môžeš žiarliť aj na neho...takže priateľa bez deti a zvierat.

dominikak4
23. máj 2022

Veď buď rada, že je dobrý a starostlivý otec. Môžeš s ním mať predsa spoločné dieťa, ktoré bude rovnako ľúbiť a postará sa o Vás. A to že má normálny vzťah s ex je tiež dobre, ja by som sa napríklad bála byť s mužom, ktorý by sa k svojej ex choval ako "hulvád" a ignoroval by svoje dieťa. Veď ich vzťah skončil a teraz je s tebou a to ako sa správa k svojej ex a dieťaťu, tak to máš obraz aký bude vo vzťahu aj k tebe. A jeho 5 ročné dieťa by som ľúbila, lebo je to jednoducho dieťa a ešte je aj od muža, ktorého ľúbiš. Šak sa na to dieťa nepozeraj ako na nepriateľa, je to predsa jeho dieťa, ktoré potrebuje lásku otca a ty mu môžeš dať tú svoju ako bonus. Tvoj partner určite ocení keď bude vidieť, že máš rada jeho dieťa a akceptuješ ho. Naopak s týmto divným nezrelým prístupom aký máš teraz Ťa akurát kopne do zadku....Ja mám malého syna a poviem Ti, že by letel dverami každý kto by mi len raz naznačil, že môj syn je navyše. Takých ako Ty nájde na každom rohu, ale on hľadá partnerku čo prijme aj jeho dieťa - lebo dieťa je dieťa a nič nie je viac. To pochopíš keď budeš sama mama.

svetlonos
23. máj 2022

@majkabambulik pocuj, ty sa uvedom! Takychto farizejskych anjelickarov mam tak rada. V kostole by Krista s kriza strhli ale pochopenie, ludskost a laskavost, tolerancia, respekt - nula bodov. To ma z vas Pan Boh teda radost. Ci vlastne, vy sa z toho vyspovedate a je znova dobre, vsak 🙂? O tomto sice diskusia nie je, ale tie tvoje blufy, sa preber. Este nevies, ako dopadnu tvoje deti.

lenka2232
23. máj 2022

@majkabambulik ty si ta ex manzelka?🤣🤣🤣

dominikak4
23. máj 2022

Veď sa na to pozri očami toho malého dieťaťa, pre neho si ty tá "cudzia teta". Jeho otec už nie je s jeho mamou, ale je s tebou. A ešte aj v ten čas keď to dieťa môže byť s otcom, tak si tam ty - ten pre neho cudzí prvok. (Aj takto sa na to dá pozerať).Tak sa uvedom a snaž sa tomu dieťaťu dať najavo, že si "kamoška", aby Ťa malo rado a cítilo sa s Vami obomi dobre. To dieťa ti tiež môže dať veľa lásky ak si k nemu nájdeš cestu, deti sú čisté duše. Napríklad keď som bola malá, tak som chodila na prázdniny k svojej krstnej mame (sestre mojej mamy) a ona mala tak super muža, že som sa na neho tešila viac ako na ňu (mal ma rád ako svoju). Mala som cca 2 roky keď sa dali dokopy a bola som s nimi často, dodnes máme pekný vzťah aj keď krstná má nového muža, ktorého tiež akceptujem, ale krstný otec je pre mňa ten chlapík z detstva, ktorý so mnou staval bunkre, jedol langoše na kúpalisku a venoval sa mi. Mal ma rád aj keď mal s krstnou vlastné dieťa a ešte syna. Ja som nepocítila rozdiel. Ešte aj teraz v dospelosti mi občas povie, že ma má rád. Ty môžeš byť tiež pre to malé dieťa nezabudnuteľná osoba a môže Ťa mať rado ako rodinu. Môžeš len získať ak sa na to správne nastavíš.

jaskolka
23. máj 2022

V tom prípade ukonči vzťah a nájdi si muža bez záväzkov. Svojim spôsobom ta chápem, preto ta nejdem ani presviedčať, že oblub si to dieťa a podobne
Ja sama som ten typ, ktorý by jednoducho neprijal cudzie dieta. Ani adoptovane, ani partnerove. Preto som nikdy nechcela muža, ktorý, by už bol rozvedený s deťmi.
Takže ja by som na tvojom mieste volila rozchod. Rýchly, čistý, jasný rez.