icon

Žiarlim na dieťa môjho partnera

23. máj 2022

Je normálne ze ziarlim na dieta môjho partnera ktoré ma z predchádzajúceho vztahu? Dieta ma 5 rokov a ked je s nami tak mu dáva všetku pozornosť .. zacina mi to vadiť .. a kvôli dieťaťu je aj každý deň v kontakte z jeho ex na ktorú tiez nemam nervy pretože sa nám stará do vzťahu...

Strana
z3
iwesska
24. máj 2022

Skus sa hodit v obchode o zem,to by mohlo pritiahnut jeho pozornost😂😂 Ak to nepomoze a nadalej ti bude vadit jeho dieta,lepsie zaradit spiatocku a z takeho vztahu vycuvat.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
bzovik
24. máj 2022

ak chceš ostať vo vzťahu, chod na rozhovor so psychológom. objasní Ti, čo sa v tvojom vnútri deje. ked to pochopíš, budeš sa môcť správne rozhodnúť.

andy_sixx24
24. máj 2022

Nuž moja, našla si si chlapa s dieťaťom, tak si zvykaj, že stredobod bude on a nie ty 🙃

skumavka
24. máj 2022

Ano, tvoje pocity sú normálne. Vzťah s mužom ktorý uz je otcom si vyžaduje zrelú osobnosť s dostatočným sebavedomím a nadhľadom, ktorú tieto pocity neprevalcuju. Preto je lepšie hľadať si chlapa bez záväzkov. Dnes tak moderné kadejako znovu polepene rodiny, kde sú moje, tvoje a prípadne aj naše deti naozaj nie sú pre kohokoľvek. Málokedy sa stretnú zreli partneri s tak potrebným nadhľadom a empatiou voci partnerovym deťom. A preto deti v takýchto "patchworkovych "rodinách často trpia. Skus sa na to pozrieť očami toho dieťaťa (pochopíš asi až keď budeš mat vlastné). Ma len 5 rokov, mama a otec sú pre neho cely svet, cely vesmír, jeho absolútna istota. Je šťastné keď sa jeho rodičia ľúbia a sú spolu. A tu žiaľ-ocko ma akúsi novú tetu, mama má/bude mat akéhosi nového uja. Neuveriteľny guláš pre to dieťa, emócie ktorým nerozumie, ale ktoré silno prežíva. Ty ich prežívaš tiež. Ale na rozdiel od toho dieťaťa ty si dospelá osoba. Rozumieš situácii, mala by si ju vedieť spracovať. Ľutujem dnešné deti. Ľudia prosím vás, 3 x si najprv premyslite s kým mate dieťa, a taktiez či zvládnete byť vo vzťahu, kde už dieťa je. A biologicky nie vaše...

kikavadi
24. máj 2022

Diskusiu som nečítala. Ale, teraz to nemyslím v zlom, nie každý je schopný fungovať vo vzťahu s človekom, ktorý už má dieťa. To dieťa je (aspoň by malo byť) pre každého rodiča prioritou a človekom, ku ktorému budeme cítit najväčšiu lásku v živote (je to iný druh lásky ako k partnerovi). Ak nie si schopná to dieťatko prijať, dokonca žiarlis na neho, pre dobro toho dieťaťa to radšej ukončite. To dieťa už aj tak trpí a bude trpieť rozpadnutou rodinou.

hivanik
24. máj 2022

@svetlonos ...tak ti to vysvetlím po lopate ....Nesúhlasím s tým co napísala dotycna ....Ale keď chceš niekomu radiť ako sa vyjadrovať tak, že to urob tak, že sa neznis na jeho úroveň . Pekný deň

laila22
24. máj 2022

Nie je to normálne..

nurielka
Autor odpoveď zmazal
lunademonica
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
24. máj 2022

Poviem to takto - to, čo tvoj manžel cíti k svojmu dieťaťu, pochopíš až vtedy, keď budeš mať vlastné dieťa a budeš k nemu cítiť to isté. Tak ako ti písali baby vyššie, dieťa ti komplet prehodí rebríček priorít. A zrazu budeš rozumieť všetkému a zistíš, že to, ako sa správa tvoj muž k svojmu dieťatku, je absolútne prirodzené... Jednoducho, to sú veci, ktoré kým nezažiješ, tak ich nepochopíš 🤷. Je len na tebe, či zatneš zuby a zmieriš sa s tým, alebo radšej z tohto vzťahu vycúvaš.

svetlonos
24. máj 2022

@hivanik tvoj pohlad na vec. Nebudem sa maznat s ludmi, ktori sa nevedia chovat. Takym po dobrom nevysvetlis. Ja nemam 15 a ruzove okuliare. S takymito ludmi mam skusenosti dost, treba ich upratat hned inak budu este hnusnejsi. A uz ma neries a nemoralizuj. Jedine ze by moje nazory boli naplnou tvojho casu 😉

natal4
24. máj 2022

Pred 10timi rokmi som mala tiež ex s dvoma deťmi 6 a 7 rokov mali a strašne som ich mala rada a aj oni mňa no s ex nám to nevyšlo, potom som ešte raz malá krátky vzťah s chlapom, ktorý mal chlapca v striedavej starostlivosti, ale to som už nedávala a uvedomila som si, že to nieje pre mňa.. aj keď jeho syn bol fajn, trápili by sme sa vo vzťahu všetci.. no kamaráti sme doteraz s obidvoma ex a od prvého deti občas ku mne prídu ešte teraz 🙂

elizabeth88
25. máj 2022

To je minus vztahu s rozvedenym muzom.Ak si k sebe najdete cestu s dietatkom,tak to postupne bude menej a menej.Je este malicke,tam je velka sanca,ze si na Teba zvykne,ak budes k nemu dobra.Vadilo by mi,keby sa mi staral niekto do vztahu.

Strana
z3