Žiarlivosť manžela
Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!
@sashabb ale nema, ved ja som bola dlho bez prace a iba on ma zivil a nikdy mi nic nevytkol, ze on nosi domov peniaze a ja nie...ale teraz ked mame obaja, tak miname z môjho a z jeho sa setri na deticky a tak...ale napisala som,ze to sa zmeni...dnes mu to poviem...
@lenuska089 ja bysom za tým nič nehladala, prosto je to jeho povaha a to zmeníš jedine rozchodom. Odíď od nehoa ako dôvod uveď presne toto a pokiaľ má trochu rozumu, tak pochopí, že toto sa nerobí a prispôsobý sa aj on. pokaiľ nepríde, vieš, že za to nestál. Ale rozhodne sa to bdue zhoršovať ak sním ostaneš, kamarátka má tiež tento problém,a le u nich to už vyvrcholilo do takého štádia, že čávo sa ide von baviť a ju zamkne doma stým, že ona nemá čo hladať sním vonku. Do práce každý deň šlape 3km tam aj späť, lebo jej nedovolí zaplatiť si mestskú 0,50 centov, vraj musia šetriť. Zakazuje jej fajčiť, lebo že zarába menej ako on, takže on samozrejme fajčí ostošesť. Nedajbože keď má zlú náladu, to si teda vypočuje všetko možné. A tiež to začalo nevinnými sms, nosil jej kvety, doslova jej dvoril, bol to hotový gentleman. teraz si vypisuje na azete s kadejakými a v mobile ma na pozadí nejakú babu s azetu, ani sa nepoznajú, len si písali a vraj sa mu páči jej foto. Takže bacha na takéto "milé" princovské typi. Aj on sa zmenil až po pár rokcoh!
@lencici ved tak aj ja rozmyslam...dokonca mi je luto, ze on tak rozmysla, ako rozmysla, lebo to ma tazke....keby sme sa skusili zamysliet na to s opacnej strany, lebo ja neziarlim a ani si nechcem predstavit, ze by som mala , ved to ich zmyslanie musi byt na nervy 😒
@lenuska089 Dievca, dievca kam si sa to dostala. Napriek tomu, ze sa branis tomu priznat si to, tak si v riadnom prusere. Na 99 % sa nezmeni a situacia sa bude len zhorsovat. Kedze ho lubis, asi by som skusila este poradnu inac treba dat nohy na plecia. ked budes mat cas, skus si trochu precitat tuto stranku. http://www.laska-vztahy-duse.cz/news/manipulace...
no co ti poviem luba ta strasne moc :( dievca prosim precitaj si to po sebe a zamysli sa ci sa naozaj tak lubite navzajom. a tie ucty ma dostali. vie so co mu ide? ked tvoj urcil za minaci a svoj setriaci. taha ta na totalne dno.
a ano aj ja som mala tu cest s blbcom, ale chvalabohu sa mi vcas otvorili oci. a to ten moj bol jen 50% z tvojho ked to tak teraz citam
@seemani presne , je to taka povaha a on sa asi uz ani nezmeni....a zivot Tvojej kamaratky je sto krat horsi , ako môj...on na mne nikdy nesetril, kupi mi co si zelam, chodime po vyletoch, dovolenkach a inak sa mame velmi dobre...
@ohenplod dakujem
@lenuska089 tak ten tvoj manzel si ta fakt pekne vychovava. Najviac ma zaraza ze potom vsetkom co ti zakazuje, ci uz zakazal, alebo zmenil, sa ty len necinne divas a nebranis! preco sa mu tak podriadujes??? O tom laska nie je!Nastastie mame my zeny uz rovnake prava ako muzi, tak preco by ti mal riadit takto tvoj zivot???? to ze je tvojim manzelom ho fakt na to este neopravnuje!!! Daj si to doma co najskor do poriadku a poriadne si to s nim vykomunikuj!Vsetko - proste aj malickosti - odtial potial..ale takto sa do teba starat nemoze! ved to uz je obmedzovanie osobnej slobody!
@nivi to st ymi uctami inak vyznie napisane, inak povedane, on sa na tom vzdy zasmeje a ja tiez, lebo on neuvazuje tak, ze by sme sa mali rozist, nikdy na mne nesetril, dokonca mne kupi aj to, co sebe nekupi, aj ked som bola dlho bez prace, nikdy mi nic nepovedal na to, bol ku mne mily a minal a mina na mna stale dost...a kupi mi, co mi na ociach vidi..
@pragmaticka ja som nenapisala, ze sa necinne branim, neda sa vsetko do clanku napisat, my sa stale o tom rozpravame...a vzdy poviem, co chcem
@lenuska089 tu ide o to, ze nemas vlastne financie ;) jasne ze ti kupi co chce, zatial. proste budes o chvilu na nom zavysla.
ja som za to aby v manzelstve bol jeden ucet pristupny obom + ak chu jeden setriaci opat pristupny obom
@lenuska089 on nema dovod kricat ked vie ze ty ustupis a len tak si povykrikujes... skoda ze si mu to doteraz tolerovala - tot spravanie nie je normalne - aby ti zakazoval sa obliekat ako ty chces, aby si nemohla mat znamych? mal by sa dat liecit☹
@lenuska089 ..."a zivot Tvojej kamaratky je sto krat horsi , ako môj...on na mne nikdy nesetril, kupi mi co si zelam, chodime po vyletoch, dovolenkach a inak sa mame velmi dobre... "
Len dokedy to tak bude? aby to velmi rýchlo aj neskončilo ... veď načo by ti mal kúpiť bundu/nohavice/topánky veď jemu sa páčiš aj v teplákoch. Načo chodiť po výletoch? veď doma Vám je lepšie....
Mne príde, že máš stále na nose ružové okuliare a nevidíš to reálne, keďže píšeš "mame sa velmi dobre" ... ja by som to po tvojich príspevkoch nenapísala 😒
@lenuska089 ked pises ze ti kupi co ti na ociach vidi - tebe sa ten styl obliekania ako popisujes paci? ked vidis nieco pekne a sexy a chces to, tak ti to kupi? ci milo a nezne ti povie nie a kupi ti nejake vrece? vies on si ta pomaly ale isto na seba viaze - ked budes doma na materskej tak uz ani nepipnes☹
@lenuska089 vies ked takteto nieco mne povedal moj ex - ze sa napr. ked som isla raz za cas s kamaratkami na disku, nemam obliect tak sexi ci nemam malovat alebo nemam nosit taku kratku suknu, som sa mu len vysmiala do oci a povedala ze ak ma problem so sebavedomim, tak nech navstivi psychologicku...a bolo! dokomunikovane! on to proste musel akceptovat a potom s tymi blbymi recami co si on zela a praje (co sa mojho zovnajsku tyka) nastastie prestal! 😀 Ved on sa do teba ako takej zamiloval - tak nech sa ta nepokusa zmenit! 😉
@nivi my mame dva ucty a obaja mame k nim pristup, len jeden je na moje meno, jeden na jeho meno
@lenuska089 vsak ok, aby sa nestalo, ze ten na jeho meno zrazu tebe pristupne nebude ale vasa vec
@pragmaticka ja by som ani sama na disku nesla, ale ani on, my chodievame vsade len spolu, ziadne damske a panske jazdy, ale to sa aj mne zda spravne
@dai presne tak, kupi mi len to, co sa aj jemu paci..
@dai najväčsia chyba je, ze som zo zaciatku chcela byt najlepsia zenuska na svete a tak som ustupovala, teraz viem, ze je to nespravne a riesim to a snazim sa to napravit, keby som mu tolko kedysi nedovolila, dnes by som nemala take "zakazy"
@lenuska089 ty nemas vlastny nazor? ako ak ti to nevadi ze s tebou manipuluje, ze vlastne sa mu vo vsetkom podriadujes tak ste sa potom nasli - gratulujem😉
@lenuska089 aha, takze ti to vadi - no, potom ale problem mas - ked stale o tom hovorite, ma to aj nejaky efekt? ustupi on niekedy ci vzdy len ty?
@dai vôbec nie, tazko to niekto pochopi, kto to nezazil 😒 nepodriadujem sa mu v tom zmysle, ako si tu vsetci myslite 😒
@dai ani nie, nema to ziadny efekt
@lenuska089 no ja si neviem predstavit zeby som nechodila obcas len s kamoskami, ked uz len do kina, na veceru alebo aj obcas na nejaku damsku jazdu ci na konzert a pod..ved to je tak super, ked clovek obcas vypadne aj bez parntera niekam, s dobrymi kamoskami pokeca, posranduje..no tvoj zivot..ja len dufam ze nedopadnes ako moja byvala spoluziacka s kt. sme mali stretavku po 10 rokoch a ona sa mi priznala ze od svojej svadby (od 18roku jej zivota) je prvykrat vonku! Ze muz ju nikam nepusta a ze teraz jej to tak dobre padlo. No bohuzial odisla zo stretavky medzi prvymi, bo muz pre nu prisiel! inak bola cely cas dost zakriknuta (skoro som ju nespoznala co sa jej spravania tykalo) a oblecena ako z 90tich rokov.. ☹
@lenuska089 "lebo môj ucet je "minaci" a jeho na setrenie do buducna"
"on na mne nikdy nesetril, kupi mi co si zelam, chodime po vyletoch, dovolenkach a inak sa mame velmi dobre"
to je od neho pekné, že ti za TVOJE peniaze kupuje veci, alebo si dosť protirečíš? 🙂
@lenuska089 hm, vies znie to trosku ze si nechces priznat pravdu - lebo ak ziaden rozhovor nepomaha a ty neustale ustupujes tak myslim to tu vsetky vidime spravne - ze tvoj muz je chorobne ziarlivy a ty napriek mozno hlasnemu prejavu sa mu uplne podriadujes
@lenuska089 pomalicky, potichucky sa stavas obetou domaceho nasilia. vlastne nou uz si, akurat ta prva facka este neprisla-ale raz pride, len si skus po case napr. zafarbit vlasy ci prespat u kamosky po tom, ako ste boli niekde vonku na poharik (ak este budes mat odvahu)... o par rokov povies, ze si za tu facku (modrinu, zlomenu ruku) mozes sama, lebo si ho nahnevala tym, ze si si kupila ruzove tricko, hoci on ruzovu neznasa-alebo nejaky iny podobny nezmysel 😒
kontroluje ta, izoluje, rozkazuje (aj ked zatial akoze milo a nenasilne)..a tipnem si, nemate nahodou spolocny ucet na jeho meno? na koho je hypoteka?
ja mam jasno, s takymto clovekom nechcem zit ani mat deti. a ty?
PS: necitala som ine prispevky, tak mozno opakujem nieco, co uz ti bolo povedane. ale trvam na tom.
@lenuska089 pozri sa, my všetky ti tu píšeme v podstate to isté. Ty si prišla na diskusiu s problemom, ktory si chcela zrejme riešiť, no teraz svojho manžela iba obraňuješ

@lenuska089 ."lebo môj ucet je "minaci" a jeho na setrenie do buducna..... "
😕 😕 😕 😕 😕 fúúúúúúúha 😕 😕 😕 toto sa mi nezdá. Chlapec má niečo za ušami 🙄