Žiarlivosť manžela
Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!
lenuska089 na tvojich prispevkoch ma zarazili len tie ucty, mozes tu pisat co chces ale ak by si sa aj chcela rozist tak on ma setriaci ucet na jeho meno, pristup ti zrusi behom par sekund a nemas nic. V podstate mi ta je luto lebo si max zavisla od svojho manzela, a on to dobre vie a to ze ti kupuje atd no jasne ved ako inak si ta prevychova na sliepocku domacu?
Ďakujem Vám všetkým za rady, nechcem vyzerat, ze manzela len obranujem, len nechcem, aby vyzeral, len ako nejaky hrozny clovek....ale to co mi tu radite, co iste by som aj ja poradila, len niekedy je tazsie uskutocnit nieco, ako to len poradit...
@seemani ja to beriem tak, ze su to nase peniaze, ved aj s jeho penazi zijeme a on sa dlho sam zivil, aj to som pisala, tak snad si az tak neprotirecim...
@lenuska089 hm, odidst od takehoto cloveka je asi jedna z najtazsich veci - lebo on ta uz teraz velmi kontroluje a manipuluje tvoje myslenie☹ ak si to uvedomujes tak by si mala mozno spravit posledny pokus zvratit tento stav, dat mu ultimatum na spravanie - uvidis ci je ochotny a ci je vobec schopny spravit nieco preto aby si aj ty bola spokojna a mohla slobodne dychat - ak aj toto zlyha tak by som asi dlho nerozmyslala a skusila ho opustit pokial mas este v sebe silu to spravit ( a si bezdetna, cize relativne lahsie sa to robi ako ked su v tom uz deti )
drzim palce
@pragmaticka presne tak, aj my sme mali mat stretavku, ale ani ma tam nechcel pustit a to som mala len spoluziacky!!!a uz sa pytal, co si obleciem a nie to , ale nieco ine...a tiez som bola kedysi velka kopa srandy a teraz som skôr tichsia, "ved som uz vydata" :/ najlepsie je ze ja som bola sebavedoma a on nie a teraz sa to mozno obracia..
@cawes suhlasim s Tebou
@lenuska089 . Ak mas este trochu sebaucty, tak musis odist kvoli vasim detom ktore budete jedneho dna mat. Lebo potom uz sa Ti bude odchadzat ovela tazsie, ak vobec a ver mi ze taky rodinny model aky mas doma ty vychova z deti len citove trosky alebo dalsich manipulatorov. Dnes vecer alebo ked sa na to budes citit tak sa s nim porozpravaj, urci si nove podmienky, ked vybuchne tak vies co mas robit.
@dai toto je asi najpravdivejsie, co som tu citala, toto presne mna vystihuje, uz som niekedy tak zmanipulovana, ze si myslim, ze je spravne to, co "si aj on mysli" , uz stracam "svoje zmyslanie"
@lenuska089 netreba suhlasit ale konat. ja by som naschval odisla na tyzden do hor ku rodicom alebo niekde a vypla mobil a cakala na reakciu po navrate a potom podebatobala s nim
Ja sa idem dnes s nim zas porozpravat asi uz po milionty krat a potom Vam napisem, ako to dopadlo...
@cawes juuuj to by asi neprezil 😀
@dai bohuzial..
a stavim sa, ze chlap je ten typ, ze by to don nikto nepovedal..pomalicky, potichucky, nenapadne..a ma ju tam, kde chcel.
ja len nepochopim, ako toto jedna zena moze dopustit, ved vo mne by to zablikalo uz len keby sa pokusil zrusit mi moj oblubeny ruz 😒 . a kamaratky, pracu?! vsetko vo mne by kricalo NIEEE!
@lenuska089 prezil
@ohenplod presne tak si to aj ja myslim, lenze on nevybuchne, to skôr ja....budeme musiet ist spolu za psychologom a hotovo...ziadne, ze nechce, ved komu by sa na jeho mieste chcelo...dievcata, ti ludia, co ho poznaju, si o nom naozaj mysli, ze je dobráčisko, super chalan, potom by to ani nikto nepochopil , preco som odisla...najhorsie je, ze vychadzam s jeho rodicmi priam uzasne , byvame spolu a ja ich mam radsej ako svojich rodicov, vo vsetkom pomôzu, poradia, dame si kavicku spolu, pokecame, ja mam jeho mamu tak rada...niekto nema tak rad svojich rodicov...ako ja ich...chýbali by mi strasne moc 😒
@lenuska089 no to je hrozne! vies ty si teraz myslis ze my tu robime z komara somara, lubis ho a nevidis v tom az taky velky problem ako my! si v podstate stastna...noo ono aj to stastie je dost klamlive..ja ti neradim opustit ho, ja ti radim porozpravat sa s nim, urcite hranice odtial - potial, buchnut po stole a povedat dost! a po tomto dlhom rozhovore sa postupne vratit k sebe samej -co sa oblecenia a spravania tyka. ak ta ma rad, tak ta bude respektovat taku aka si! a straz a vaz si svoje kamaratky a udrziavaj s nimi pravidelny kontakt! pretoze ak raz padnes na hubu, oni budu pri tebe stat! on je hrozne prefikany a presne vie ako si ta udrzi pri sebe...bez vlastnych penazi, bez kamaratiek sa ti tazko bude od neho raz utekat, bude ta drzat v sachu. Nehovoriac o tom ze nechce aby si sa pravidelne stretavala s inymi kamaratkami aby ti nahodou nepovedali to , co my ti tu piseme - ze on resp. jeho spravanie neni celkom normalne!!!
@klincek ano je to ten typ----ja som si len asi chcela dokazat, ze budem mat super manzelstvo, tym, ze ustupim, aj ked predtym som nikdy taka nebola, tak som sa asi vynila, ze vztahy nevychadzali kôli mne a mojej hube...
@pragmaticka presne tak....ja ho mam naozaj rada, je dobry muz a viem, ze musim byt silna a vytrvala a pôjde to, len to musim ja dotiahnut do konca, mozno nie jeho zmenit, ale seba a byt nekompromisna, ale mila a razna, ako on 😉 dakujem za spravicku!
@lenuska089 a zostala by si s nim aj vtedy, ked bi padla prva facka? Ved iba kvoli jeho super rodicom? Hm? Poloz si odpoved na tuto otazku.
Inak, utekala by som prec co najdalej. Je to manipulator a bude to chciet od teba bud velmi silny odpor, ale rovnako rafinovany ako jeho manipulacie, alebo bohapusty utek, pretoze ak pridu deti, tak uz budes uplne pod jeho "nadvladou".
A tymi peniazmi to je tiez velmi sikovne od neho ze tvoj minaci a jeho setriaci, tymto ta chce uplne odrezat od prijmu.
@seemani 😕 ty poznáš mojho exmanžela??
@lenuska089 totálny manipulátor. Najskôr kým poslúchaš n to ide pekne, po dobrom, ale skúsila si neposlúchnuť? Aj vtedy bol milý? Pochybujem 😒
Toto je otras, aby som sa nemohla obliecť, či učesať ako chcem. Vystrihať na krátko ťa nechce? 😝
Môj je rád keď som oblečená pekne, keď ho reprezentujem, a vôbec mu nevadia ani sukne, minišaty, či štekle a pod.
Presne ako sa už vyššie písalo, láska je bez podmienok, toto je úplne celé zle 🤐
@grettka nie, facku mi urcite neda, za 5rokov co sme spolu mi nepovedal ani jedine skarede slovo a povedal, ze nenavidi nasilie, ze by nikdy neudrel zenu...myslim,ze to by sa za 5rokov uz prejavilo...nieje agresivny
@anatalia77 prečo?
@babychriss ked neposluchnem a chovam sa ako chcem, tak je strasne nervozny, ale nieje na mna zly, len je to na nom vidiet, ma rad jasno, prehlad a poriadok....
baby ideme za chvilu na krasnu dovolenku, po akej uz dlho tuzime, neviem, ci to mam teraz s nim riesit, alebo az potom, lebo ja viem byt prudka, neviem povedat len nieco, ale hned vsetko vykricat a nechcem nam tym pokazit nasu vysnivanu dovolenku
@lenuska089 ďakujem pekne, a čo si ty psík, že keď neuposlúchneš jeho tak je nervózny?!
A ešte v takých veciach, čo ťa úplne obmedzuje, a chce z teba vychovať domácu puťku, bez kúska sebavedomia 😖
@lenuska089 ..."a povedal, ze nenavidi nasilie, ze by nikdy neudrel zenu.."
Akurat nedavno som tu na MK čítala diskusiu, kde dotyčná presne toto píše. Žiaľ ocitla sa tam kde nechcela a manžel začal robiť to, čo predtym odsudzoval a o čom rozpával, že by to nikdy neurobil 😒
Na jednom starom múre, okolo ktorého chodím už desaťročia, je už snáď 30 rokov jeden nápis..vždy, ked idem okolo, prečítam si ho ...stojí tam: " Zober mi slobodu a zoberieš mi to posledné, čo mám"
A ty si o slobodu už prišla...nie tým, že si sa vydala, ale tým, že si ustúpila nezmysleným požiadavkám, ktoré ta násilne obmedzili ako slobodnú bytosť..
@lenuska089
Zakázané typy mužov do manželstva sú:
1 alkoholik
2 žiarlivec
3 psychopat
Leni, osobne si neviem ani len v duchu predstavit, ake by to bolo, keby mi manžel diktoval s kým sa môžem a nemôžem rozprávať a stýkat, čo si môžem a nemôžem obliekať, kde môžem a nemôžem robiť- to je choré !!!...a teba to obmedzuje v živote..
Ak sa tvoj manžel nechce zmenit, čaká ta život- peklo...bude ta obmedzovať celý život...je na tebe, či si taká tolerantná a podriadiš sa mu tak, ako si sa mu podriadovala doteraz...len zato, že ti nenadáva, ale akože "slušne" ti povie, že ti to zakazuje, tak je to dobrý človek?
ja osobne , ale to vravím o sebe, by som z takého vztahu zdupkala- svoju osobnú slobodu si vážim nadovšetko
@lenuska089 napísala si: "máme pekný život", okrem jeho žiarlivosti....čo je to pekný život, keď Ti diktuje ako sa máš obliekať? O nejaký čas Ti začne kupovať oblečenie pre mníšky ☹ Ja by som si dvakrát rozmyslela, či chcem s takým mužom existovať....a keď prídu detičky, tak to bude ešte horšie...budeš totálne pod jeho vplyvom...rozmysli si, či chceš zotrvať v takomto zväzku, ja by som utekala 😲 ....mne by teda nikto nemohol mudrovať do toho, čo si oblečiem...veď každý má svoj štýl, svoju existenciu...s tými deťmi si to rozmysli...lepšie je sa vrátiť s kratšej cesty...
lenuska089 ja som s tou kamoškou stratila kôli tomu imbecilovi kontakt na 4 roky lebo jej zakazoval kamošky a všetko to čo tebe. Teraz je to v takom štádiu, že ho priam nenávidi a teraz začala vystrkovať rožky....

@sashabb zial uz sa u nej prejavuje to spravanie ktore popisala @klincek - ze za vinnu poklada pomaly ale isto seba a jeho obhajuje - zial taketo zeny sa spamaetaju mnohokrat az ked muz uz mlati aj deti, niekedy ani vtedy nie☹