Žiarlivosť manžela
Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!
Ja si myslím, že sa "zmení" len naoko, potom si ju poistí dieťaťom a vypukne to nanovo ale tak 3x horšie 😒
@sashabb ja už radšej nič nepíšem,to už by som varila z vody,predsa len každý chlap je iný.Ja len verím,že má lenuska,vysunuté radary,a dokáže dešifrovať všetky šumy...
@lenuska089 keby si chcela odísť, nemáš problém, na to sa nevyhováraj. Nemáš deti a sú aj rôzne ubytovne. Potom bude problém, ked budú deti.
@sashabb súhlasím
@lenuska089 tak ti držím palce, ale s tou návštevou psychológa neváhaj, už včera bolo neskoro.
ale ved tu tusim ani nikto nepovedal, ze sa mas do minuty zbalit a ist. pracujes mas vyplatu. kaslala by som na to ze tvoj ucet je na minanie. pekne nech prispieva aj on zo svojho a setri si. rozhod siete, pozistuj co mozes robitkam ist ci uz do podnajmu, alebo ubytovne prip skus pracu mimo mesta. moznosti je vela. ja som odisla s dietatom a dlhmi. ty to mas ovela lahsie. navyse mozno ti pomozu aj jeho rodicia. hovoris ze s nimi mas dobry vztah, a jeho mama asi aj vie aky je k tebe ak nie uprimne si s nou pohocor. a mozno aj zistis ze az taky dobrak to nebude :(
btw toto je tiez priznakom tyranej zeny. odcenujes ca, ja chudinka ved co by som si bez neho pocala kam ist . no omyl zena dokaze fungovat aj bez muza. si mlada, mas pracu urcite si aj pekna len treba chciet 😉
pardonik za chyby ale pisem potme
@lenuska089 Ide o to, ze my nevieme, ako sa zachova, ked budes robit a konat podla seba, ako dospela zena. Zatial sa prisposobujes a chovas sa viacmenej ako jeho dieta.
Dievcata ti radia od neho odist....myslim, ze to je este priskoro riesit tymto sposobom....
Este si nevyskusala, co sa stane ak sa mu vzopries. Hlavne by som zacala s oblecenim a s tou PRACOU ( pre jezkove oci...aby mi chlap povedal, ze mozem robit iba tam, kde nie su muzi.....to je psychopaticke..... skoda, ze ty to ale zeries aj s navyjakom. Ja by som sa zasmiala a povedala mu, ze tiez by si mal skusit najst pracu, kde nedojde ku kontaktu so zenami...co by asi na to tak povedal).
Problem nastane vtedy, ak sa nezmeni a nebude Ti skutocne nic tolerovat. Tam by som to uz asi riesila rozchodom, lebo ak tie zakazy budu pokracovat, tak vas vztah nema zmysel...teda pokial chces byt cely zivot submisivna a dovolis mu rozmyslat a konat za teba....v com ja vidim dost radikalny problem.
A inak musim s polutovanim suhlasit s dievcatami, ze sa dost prejavujes ako uplne "nemozna a neschopna zenska", ked sa stale pytas na to, CO BY SI BEZ NEHO ROBILA???? No, konecne by si zila, ako clovek a prestal by za teba rozmyslat niekto iny..... Mas 26 rokov, si dospela zena....pripada mi to dost chore....ako keby si bola chroma na voziku..... Ja na tvojom mieste by som rozmyslala aj nad tym druhym pripadom (rozchod...) Nevies, co sa moze stat....Samozrejme sa snaz najskor manzelstvo zachranit.
Dievčata prepáčte, že neodpisujem, ale už mám obavy tu čokolvek napísať, ci napisem tak, alebo inak, vzdy sa tu ktosi do mna pusti, ze nemam sebavedomie a podobne veci, text vychádza vzdy inak,. ako keby sme sa rozpravali osobne...ja viem, ze by som dokazala byt bez neho uplne v pohode, ze sa da odist - tiez uplne v pohode, ale kym nebudeme mat mimi /co dva roky este minimalne nie, on by netlacil, ani 4r, takze to je na mne/ a za tie napr. 4r, ak sa ja budem spravat, ako ja chcem a on to "prezije" 😉 , tak si myslim, ze to môze byt ok, aj vcera som sa vyobliekala a isla von a ked som prisla bol v pohode /prosim nespochybnujte to zas/, ale sam mi povedal, ze to tak bude najlepsie, ja neviem, ako som sa tak dlho mohla prispôsobovat, hned na zaciatku som to mala zatrhnut a bolo by a nebol by ziadny problem....len vtedy som sa mu ako keby chcela "odvdacit" za to, ze pre mna vela urobil, ked som mala vo svojej rodine problemy.....ale to je nadlho...
@anatalia77 ja už by som nechcela ineho chlapa ani vidiet, kupim si psa, aby som mala spolocnost a bude mi super 🙂 už by som neverila nikomu...lebo aj tento vztaj vyzeral dva roky ako dokonaly..
@anatalia77 ale Ty si mi napisala, ze si tu napisala svoje sukromie /mozno sa mylim/ a mam dat temu zatvorit, nie?
@lenuska089 mne je velmi zvlášte, že sa tak zrazu otočil. 😕
@lenuska089 no vidíš, niekedy vidíme v komárovi somára 😉 chlapec to prežil a ty si spokojná 🙂
@lenuska089 bud opatrná,mne je to jeho správanie tiež dosť divné, ak sa dokázal pretvarovať 2 roky pred svadbou, možno sa dokáže pretvarovať aj teraz na nejaký čas, aby ťa akože ukludnil....ale ak mu to vadilo doteraz isto sa nezmení zo dna na den.....možno ho to vnútri zožiera, chvílu bude sekať dobrotu a potom....neviem, ale nepripadá mi to normálne, ja by som ho asi poslala k psychologovi....každopádne bud v strehu....drž sa
Podla mna je to cisty manipulator, oni to vedia tak kludne vsetko vysvetlit, ze si clovek mysli, ze je magor urcite on a urobi co povie. Netreba byt submisivny, treba si dupnut a bude ako si povies, nikdy by som sa nepodvolila v obliekani, kamaratkach ani nicom inom, ak som sa ja nezmenila od svadby. Nic neriskujes, mozno sa vyhroti situacia a konecne ukaze svoju pravu tvar, dostanes rozum a odides skor ako sa vam podari babatko, si mlada o nic neprides a vlastne, cim dlhsie si nespokojna s tymto stavom tym horsie...
@sashabb aj mne je to zvlastne 🙂 ale asi zostal zaskoceny, ked som mu povedala, ze sa musime inak rozist, ale chcem to v klude a "v mieri" 😉 ale uz dva dni sa obliekam podla sebe, za dva dni som si nakupila saty, leginy, kde co a vsetko je ok, ako keby citil, ze je to posledna sanca a povedala som mu nech si nici ziarlivostou seba, ale nie ludi okolo seba...a on povedal, ze aj jeho to velmi trapi, ze taky nechce byt..
@janickacrazy budem opatrna, ak sa chce pretvarovat, tak nech pretvaruje aj cely zivot, ak mame byt obaja spokojní, ale jeho to tiez zerie, ze je taky, strasne ho to stve...lebo ak by taky ostal, tak by som odisla a po case kazda jedna...
@maria1989 ved to som nechcela, aby som urobila z komara somara, ved som napisala, ze je dobry , mily, baby naozaj verte mi!! nieje to moja zmagorena hlava, nespochybnujte hned vsetko dobre, aj zle, kazde spravanie...ved ja som bola tiez kedysi riadny nervak, mala som riadne burlivu mladost a dokazala som sa svojou volou zmenit...
@lenuska089 veď ja to chápem, skôr som myslela, že tým že si to tak napísala, tak to vyznelo, že ťa despoticky obmedzuje 😉 ale hlavne že je dobre 🙂
@maria1989 no ved to, ze az tak despoticky ma neobmedzuje, ono to mozno trosku tak vyznelo, preto ma to velmi mrzi ☹ preto som aj napisala, ze sa mame velmi radi, naozaj sa mame velmi velmi radi ... 🙂
@lenuska089 aj ja som mala burlivu mladost. Ale to bolo,toho sa nechytaj,aka si bola. Dolezite je to, aka si zmanipulovana teraz. A ked sa dokazal ovladat pred tym dva roky,dokaze to aj teraz. Urcite by bolo dobre navstivit poradnu.
aj milo sa da manipulovat
@katka26021974 dakujem pekne, ja chcem ist ku psychologovi, ale jeho asi nedotiahnem...ale aspon ja chcem poradit a podporit, nie ako tu mi zienky este viac podkopavate sebavedomie, aka som nula a podobne, lebo ja sa tak naozaj necitim...
@lenuska089 vacsina muzov sa tesi ak maju peknu zenu, nechapem, je to manipulovanie a tiche psychicke tyranie...
@lenuska089 seba obvinovat nemozete, to je blbost, chyba je jednoznacne v nom
@lenuska089 clovek nepovie ano, svojmu vyvolenemu, aby podom zdupkal. urcite by som neuvazovala nad rozchodom, mate sa radi, len treba mu ukazat, ze ste svojpravna, asi si dovoli tolko, kolko mu dovolite Vy. Mozno raznejsie poukazovanie na chyby mu otvoria oci, napokon ani Vy mu nediktujete co moze a co nie. Hlbsia debata by asi pomohla, nesmie to zajst tak daleko , za na koniec nebudete mat vlastny nazor. A poritom Vas moze kludne maximalne milovat, neznamena to, ze ked s Vami manipuluje, ze Vas nema rad, len robi chybu...

@jankatt1 nemusí to dopadnúť takto,može tam byť tichý boj celé roky,ktorý ju znechutí a vyčerpá.A možno sa to celé napraví,a bude len dobre.