Žiarlivosť manžela
Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!
@darzneba uplne s Vami suhlasim s kazdym jednym slovom a dakujem! naozaj je to tak, ako ste napisala. Dovolit si môze len tolko, kolko si necham, v tomto vidim vinu na svojej strane, ze som "to dopustila". Uz sa aj obavam napisat, ze si myslim,ze ma naozaj miluje a ani som netusila, ze aj jeho to tak velmi hneva, nieje spokojný s tym, ak je ....viete to mate tak ,je napr. niekto silnejsej postavy a cely zivot chce schudnut a raz sa mu to podari a je to neopisatelny pocit a nebanuje tu drinu, ktoru do toho vlozil...myslim,ze ked on zmeni svoj postoj, urobi stasnymi nas oboch 🙂 niele mna 🙂
@darzneba ja mu to hovorim stale, preco si nasiel peknu zenu, za ktorou sa otoci skoro kazdy chlap, mal si najst nejaku "škaredu", on mi na to povie, ze som sa mu velmi pacila, len mu vadi, ze sa pacim aj vsetkym naokolo... 😀
@lenuska089 Moj muz sa tesi , ked mam nieco pekne a aj ma potlapka po zadku , ak mam nieco pritahujuce, samozrejme, nie som vystredna, mam uz 3 deti, ale vzdy ho potesi ak vyzeram dobre. myslim ze toto je normalne. Zrejme zapasi sam zo sebou, aj to sa da pochopit, no debata otom, ze chcete zachovat svoju dostojnost, nestat sa neupravenou zienkou v teplakoch, na ktoru nikto nepozrie, alebo prstom ukazuje, lebo nakupuje v teplakoch. Isto sa da najst niejaka ,,medzi,, cesta, co bude vyhovovat aj Vam aj jemu. drzim palce!!!
@lenuska089 Vy ste jeho pekny sperk, toto musi pochopit!!!
@darzneba on to chape, ale najradsej by si ten sperk uchranil pre seba 😀 jeho mama si o tom mysli, ze sa strasne boji, aby ma nestratil, ale ak ma strati, tak len pre ten jeho "strach"..
@darzneba presne tak, spravanie Vášho muža je uplne normalne, tak by to malo byt...k nam, ja som uz pisala, ze sme sa dohodli na "kompromisoch" , napr, ak saty, nech niesu prilis sexy a mini, ak pekne tricko, aby nemalo vystrih az po pupok, ak licenie, tak nie ako ...ale decentné a podobne, ale dievcata ma tu za to idu ukamenovat, ze mi vyhovuju tieto kompromisy...ved saty su krasne, aj ked je dlzka nad kolena, alebo aj dlhe, aj ked sa jemne nalicim, uz aj tak sa citim o milon krat lepsie, som tmavy tym, cierne vlasy, cierne oci, tak trosku farby na mihalnice neuskodi 😉 napr. nechcel ,a by som sa vyrazne licila, ale ked som si davala "natacat mihalnice a farbit" to bolo uplne ok, len mu vadia hrudky, alebo zlepene mihalnice od spiraly, takze nalicit ano,ale dat si zalezat, nie to odflaknut 😀
@lenuska089 no ak si teraz tolko dovoli a ty jemu tolerujes takeho spravanie, neverim, ze sa nieco zmeni, rokmi sa to bude len a len zhorsovat .... a zit s takymto clovek ta bude ubijat, aj ked ho lubis ... lebo casom to bude na nevydrzanie ...
co tak "zakazat" jemu jeho kamaratov, vonavku,vodu po holeni ... poslat ho prezliect si rifle, lebo sa ti zda, ze v nich ma moc pekny zadok ... atd? ak to nepochopi, tak je strateny pripad a ty sa nechas zaslapat .... ak si bola sebavedoma ako pises, tak toto nemozes zvladnut tolerovat ....
ja mam manzela, ktory ziarlil zo zaciatku ... a dala som mu na vyber, bud ma chce a veri mi, alebo ideme od seba .... a ked nahodou teraz nieco skusi, tak mu to pripomeniem ... tie hranice si musis vybudovat!!! lebo inak ta udupe
@tajomna21 toto som veru skusala, ze som mu povedala, ako by on reagoval na urcite situácie, ked chodi len v kratasoch okolo domu a pod. ale ked mne sa paci, ked je pekne upraveny, obleceny, oholeny, vonavy...to je uplne super...tak mu to nemôzem zakazovat, ked ja niesom ziarliva, nasilu taka nedokazem byt 😀 dievcata ja Vam napisem o rok, ako to je 🙂
@lenuska089 sem ti napíšem len,že držím ti palce..a pošlem ti aj IP 😉
nic mu nezakazuj, nenastavuj zrkadlo. proste daj hranice. to je naozaj jediny liek, akym ako tak dokazes udrzat ziarlivca pod kontrolou.
uvedom si, ze tym pomahas jemu.
ustupovanim nic neziskas, ani ho neupokojis, ani mu nebude lepsie, nech ti to aj trebars tvrdi, naopak, bude sa to zhorsovat, jeho naroky porastu, ziarlivost je totiz zakerna choroba duse.
ustupky, kompromisy platia v zdravom vztahu, nikdy nie vo vztahu so ziarlivcom. a ten vas, podla opisu, za zdravy zatial pokladat nemozes.
viem, ze ho milujes, ze mu nechces "robit zle", nechces si tvrdohlavo stavat hranice a vobec ... lebo laska k nemu a este taka cerstva. a nebodaj este aj strach, ze by nebodaj teda opustil on teba (ale toho sa mozes bat u ziarlivca tak v 5%. osobne som nepocula o pripade, ze manzle ziarlil na zenu, tak sa radsej rozviedol. skor hladal sposoby, ako ju donutit, aby mu vyhovela, aby mohol "prestat" ziarlit, co sa neda, lebo ziarlivost nema limity. vzdy ich posunie dalej.)
takze, ak ho skutocne milujes, tak ako u alkoholika - tolerovanim, ze si da aspon sem-tam poharik, aby sa uplne nezblaznil od abstinencie - mu nepomozes. nikdy zavislost nezvladne. a liekom na ziarlivost su limity a cim prv si na ne zvykne, ze za tymito hranicami je hrozba tvojej straty, tym skor sa prisposobi a vedome potlaci a obmedzi svoje sklony, co mu len pomoze. lebo bude nuteny budovat si vnutornu sebadoveru, verit aj sebe, ktoru postrada.
lebo ziarlivost nici aj toho, co ziarli a aj jeho obet.
takze si uvedom, ze mu pomahas, nie si preto zla zena. u vas zabudni na klasicke, ze milujuca zena by mala tolerovat, milovat, nenutit, hladat kompromisy, atd.
ta mas doma ziarlivca a to je ine.
obliekaj si to, co chces ty, maluj sa tak, ako sa citis dobre, ces ako ty chces, vonavkuj, hovor s kym chces ty a na nom si vynucuj iba jedno, aby sa naucil ti verit. nic z toho nie je priznak buducej nevery. to by bola nevera vo svete 100%.
ak ti nedokaze verit v tomto, nebude ti nikdy verit, nech akokolvek z toho uberies uz teraz. nepristan na kompromisy (dobre, daj si obtiahnute tricko, ale nech je to rolak, a pod.) - to je ako povolit abstinujucemu alkoholikovi sme-tam ten stamperlik.
ziarlivost je tiez zavislost. zavislost na "vonkajsiej istote" (taku, co mu da niekto druhy), lebo nemu vlastnu vnutornu istotu. ani z najvacsej lasky mu taku nemozes dat, lebo ty nie si on (hoci s avravi, ze m ilujuci sa su ako jeden) a je to ako naverat vodu sitom a plnit bezodnu studnu. nikdy sa ti to nepodari, iba pri tom pochovate lasku a budete trpiet obaja. on ziarlivostou a ty tyranim.

dievcata, vela zien mi napisalo do IP, za co som velmi vdacna, svoje pribehy, dakujem vsetkym, lebo boli na tom podobne ako ja, aj ich muzi taki boli a zmenili sa, len sa asi "obavaju" pisat do diskusie, /necudujem sa/, ale vsetkym dakujem, najmä za tie pozitivne reakcie a pribehy zo zivota, aspon vidim, ze ak sa naozaj chce, tak sa da....ja neviem, ci som ten pribeh nenapisala "ostro" ale nenapisala som ani jedine klamstvo, asi je to o tom, ako to kto berie, ale trapilo ma to a chcela som poznat reakcie "ludu" necakala som , ze sa to az tak "rozpise" tato tema....ale dakujem za kazdu reakciu..