Žijem s manipulátorom a nechcem, aby sa tak ku mne choval
ahoj,chcela by som poradit,zijem s manipulatorom vyse troch rokov,ale len nedavno som prisla na to spravne pomenovanie prenho"manipulator".dost somnou nacvicuje,ziada odomna veci ktore on sam nerobi,chce aby som sa riadila jeho pokynmi,aby som robila veci tak ako on chce,a ked nie tak sa toho napocuvam.tolko nazvov pre mna dokaze vymysliet pomenovani,aka som sprosta sliepka...atd.ja ho lubim,no neviem ci chcem takto zit,je to tazke.on je najmudrejsi.ja niesom zrovna ten sebavedomi typ,ale od kedy som s nim mam pocit ze som hrozny neschopny clovek,ze som asi hlupa.tolko toho co by som o nom vedela povedat,baby ja sa nemam s kym porozpravat,som na materskej,nemam ani kamaradky,nechodim von.dusi ma to.chcela by som rady ako sa chova aby to medzi nami boli lepsie,nechcem si stale nechavat skakat po hlave.zijeme u jeho rodicov,su fajn,vela krat ked sme sa hadali si ma aj zastali,ale nechcem aby si mysleli ze sa lutjem alebo ze som chudiatko..
@janka1806
viem co prezivas, to iste som prezila
rychlo prec
ja takisto prve dieta s manzelom,
druhe s priatelom ale to nebol zivot
urobi z teba zivu mrtvolu, psychicky ta uplne da dole az si budes mysliet ze ty si chora
a nehanbi sa za to, ty nie is na vine, 90% ludi manipulatora nespozna, vedie to velmi dobre zakryvat
povedz vsetko rodicom a by boli na tvojej strane, musis poziadat o pomoc aby si sa z toho dostala
...niečo podobné by som dnes zažívala aj ja pokiaľ by som včas nezasiahla a nepovedala si SVOJE. Môj priateľ tiež na začiatku začal mať podobné chovanie, krútil hlavou nad mojimi názormi, začal ma zošmiešňovať dokonca pred rodinou, priateľmi.....normálne som začala mať pocit že som ozaj taká neschopná i keď okolie ma vždy presviedčalo o opaku a mnohí ma chváli či už v práci, doma, medzi priateľmi, že patrím medzi šikovné, inteligentné, vtipné ženy.....mnohokrát aj priateľ sám prišiel s tým, že mu ľudia vraveli akú má doma šikovnú ženu a pod.
Jednoducho som jedného dňa vybuchla a tak som naňho zdvihla hlas (až sama som bola prekvapená čo je vo mne) že normálne ostal zarazený a nezmohol sa na slovo. Ak ti na ňom ešte stále záleží a si za zachovanie rodiny, vždy keď budeš mať pocit že ti krivdí, tak mu to daj patrične najavo. LEN NEBUĎ TICHO!!!!!!!
Priateľ sa umúdril a pochopil že nie som žiadna bábka v jeho rukách ale samostatne zmýšľajúci tvor a dnes už ho ani nenapadne aby ma niekde komandoval. To že nemáte občas rovnaký názor predsa neznamená že si ho nemôžeš povedať aj ty. Neviem či toto všetko bude platiť aj na tvojho priateľa ale keď bude vidieť že sa nebojíš mať vlastný názor a že sa NEBOJÍŠ JEHO možno sa umúdri. Veľa šťastia
@janka1806 ahoj vieš muža ťažko zmeníš to by musel chcieť aj on ,ale môžeš mu ukázať svoju druhú tvár musí vidieť ,že si do teba nemôže dovoľovať a ani ťa podceňovať povedz že si matkou jeho dieťaťa a nepraješ si jeho podceňovanie ,že sa zoberieš a od neho odídeš tvár sa vážne a odhodlane ak povie tak chod zbal si svoje veci aj drobčekove a chod k rodičom uvidíš ak mu na tebe záleží dobehne zo sklopeným chvostom chlap si do teba dovolí len pokjal mu to budeš ty sama tolerovať a svokrovci sú podla toho čo píšeš na tvojej strane tak mu to nechajú vyžrať tiež hlavne to tak nenechaj 😉
@capi1 pretoze manipulacia je sprievodny jav istej poruchy osobnosti . nejde len o manipulaciu, to je len priznak poruchy osobnosti ktora zahrna viac znakov, ked chces over si len tak, ci to sedi. takze manipulacia je jeden zo sprievodnych javov poruchy osobnosti, cize psychoptie.psychopatia je starsi vyvraz od ktoreho sa upustilo, pretoze bol zle pouzivany a urazal, zacal sa pouzivat termin porucha osobnosti. takze hlavne znaky psychopatie - patologicka loz
povrchny sarm, mily, galantny atd
ziadna lutost, ziadne svedomie, ziadne vycitky
predstieranie tychto pocitov
promiskuita
manipulacia-je viac technik, poznam takmer vsetky.
takze ono to je takto, je to prejav niecoho co je za pozadim ta manipulacia... len priznak poruchy osob. ako sopel je jeden z prejavov chripky. kazdy znak nemusi mat ten clovek pritomny, ide o to, ze aspon jeden je velmi v popredi. presne ako so soplikom-moze aj nemusi byt pri chripke, zato velmi mozu boliet svaly.
Kokos moj byvaly mal uplne vsetky tie znaky :D uplne do jedneho..a to je mlady chalan. Nechcela by som ho stretnut v takej 30-40 tke 🙂
Ahoj,
ja som bola v takomto vzťahu 8 rokov, neboli sme zobratí ale boli sme spolu. Najprv darčeky, obdiv, ale ! Pozor žiadna pochvala, pohrdanie vsetkym a vsetkymi, on robil vsetko najlepsie-je uspesny podnikatel - NIKDY ho nazaujimalo moje JA NIKDY ma NEPOCHVALIL, ale ! manipuloval mnou sexom ano bohuzial je to tak, bol neskutocny co vedel so zenou urobit a to si clovekasi nejak zvykne ale to "po tom" bola jedna nocna mora, proste aby som to skratila, stale som plakala, stalae sa ospravedlnovala- pripomeniem ze som uspesna vo svojej brabdži-velmi, vedel to. ALE po čase začal rypať ze moja praca beztak nic nie je a vsetko co robim su vlastnr blbosti-pracujem v umeni- nikdy ho nezaujimala nejak moja aktivna cinnist ak ma niekto za niečo "ocenil" aj fonancne alebo celkovo "uspech" nezvladol to, a pohrdlivo odhodil časopis , vobec ho to nezaujimalp... zas skratim- proste nechapala som preco ked som ozaj uspesna zena- ma stale zhadzuje, doslo to tak daleko ze som nevladaal tvorit prestala som sa stykat s ludmi aktivity som obmedzila lebo tam sa clovek "jurvi" no proste pre neho VSETKO! Co som tym ziskala... stratila osm samu seba je zo mna cista troska aon sa vyskiera ako ma dal "dole" ALE kedze mam priatelov ktorí maju IQ dost vysoke na to aby si ma posadili a dali ma do laty, sa zbieram spät a vraciam sa k svojmu ja Cim si bola predtym? Kto si bola? Na to mysli a tam sa vrat. Ale uprimne? Je to jeden nesebavedomy muz, hoci tak neposobi urcite na okolie a ponizovanim inych pozdvihuje seba, rada by som vedela ako si sopadla, ja mu uz nezdviham, nereagujem na sms trasem sa ked sa ozve ale chcem PREZIT a tak musim BOJOVAT lebo tolko mi v tej hlave zostalo aby som videla do buducna kam ma ten chlap dostane a myslim ze minimalne na psychiatriu. NIE! Prosim ta odid od neho! Tam sa nic nezmeni ver mi prosim ta odid.
Este prosim ta daj vediet co je s tebou..... napis sem!
poznam to, aj ja som mala taky vztach. On bol najmudrejsi, on vsetko vedel a ja som bola pri nom len nejaka babka. Pred tzm ney sme sa dali dokopz som bola sebavedoma, vzdy som mala svoj nazor, a ked som sa dala s nim dokopi bola som nikto , len mladucka hlupucka hus, co nevie nic o zivote. Nastastie som si povedala skor dost ako to stihlo dalej zajst. Ale mne to ulahcilo to ze mal naplanovane odist do Irska a ze do mesiaca pridem za nim. Ja som vtedy povedala dost a nikam som nesla. Nastastie lebo teray bz som bola jeho poskok a vyrobna na deti odlucena od mojej rodiny a priatelov. Poviem ti tak LASKA nestaci. Ludia si musia rozumiet a najme sa musia akceptovat. A nebat sa ze uz lepsie nebude. Ja som to lepsie stretla hned ked som sa postavila diktature a stopla som to vsetko. drzim palce
myslim ze vacsina chlapov, bud neschopnych, alebo takych, ktori maju sikovnu babu vedla seba, maju taketo chutky. da sa to zmenit. klin-klinom. ja som si zazila podobne a to sa do mna navazala aj svokra. bola som najhorsia zena aj nevesta na svete, az kym sa to neotocilo ;) teraz si nedam veru ani ceknut do zivota. treba ich vycvicit 😉 ja som si povedala, ze chudak ma nemoze nicim ponizit, ani urazit. a to takych chudakov zerie najviac. ze ich mate v pazi a neriesite, co si myslia. laska je jedna vec, ale ked sa niekto nevie vpratat do koze, treba pozbierat vsetky sily a zabojovat, alebo odist.
ak zostanete, je to uz taky stav, ked musite bdiet, byt v strehu a nepovolit, neukazat slabost... po case ho to dorazi a da pokoj 😉
@tinka9999 poznam to, vsetko co som robila bola trapošina, všetko pri čom som sa smiala a bola šťastná sa snažil zhodiť . držím prsty. tiež som na ceste zasa späť k sebe aká som bola pred tým
@konecnefree nie je to ten isty chlap?:?

@orsulka tomu sa hovori, ze lepsi cert, ktoreho poznas ☹